- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám1993
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy 6870x2-es karim és bf3 ultrán kicsit gyengébb a vártnál.
van amikor lemegy az fps szám 16ig is egy 6850es oc vel volt 22fps a legalacsonyabb fps-szám.
Melyik drivert érdemes feltennem illetve olvastam hogy van valami bf3 crossfire profil is ha ez igaz.
Segítségeteket előre is köszi. -
TomaSSz91
újonc
Sziasztok!
olyan problémám illetve kérdésem lenne hogy ismerősömnek ez a kártyája van.
techguru GPU-z vel megnézve érzékeli is a 2 gpu-t mégis amíg az egyik 100%-on pörög játék közben a másik üresjáratban van az egyik mag felhasznál 1599 mb-ot tehát lévén a 2 gigát eszi. míg a másik GPU azt sem ismeri el hogy lenne.Ennek így kellene működnie. Józan paraszti ésszel én azt gondolnám hogy azért 2 GPU-s hogy elossza a feladatokat.
Rosszul gondolnám ??
Köszönöm előre is a válaszokat
Üdv: Tamás
-
gPoint
tag
Hi!
6870x2 a konfigomban lévő Tagan 420-al elmegy szerintetek? 350W-ot olvasok, lehet, hogy kevés lenne neki a táp :S
-
Baryka007
addikt
Üdv, én 2008 ban vettem egy Asus EAH 4850 et úgy 55-60 E. Ft.- ér mai napig az van ( 1 Gb ) Dirt 2 ultra high 1680x1050 8x simítás... + ccc ben is minden fullra van állítva crysis high 2x simítás 1440x900 stabil 45 Fps ráadásul akkoriban egy Core 2 duo e2200 volt 3ghz-n most már váltottam Q8400 ra... de lényeg a lényeg hogy a mai napig fellelhető ez hogy 4850 = 6750 = 7750 ? stb..... szóval a kártyák tényleg nem erősödnek csak max összemennek nanométerbe
meg újabb technológia 6990 volt még egy nagy durranás és kész 7990 sem lesz erősebb nála szerintem 10%-nál....
-
laca000
őstag
Egy játékér nem fogok VGA-t cserélni, ezért a vesszőparipám ez a BF3, annakidején a Crysis volt hasonló, de még évek múltán sem fut az sem röccmentesen.
Akkoriban a HD 4890 volt a legerősebb, megvettem, én barom, azzal sem ment.
Mert rosszult optimalizált, és eszük ágában sincs javítani rajta, pont ez a lényeg.
És az új Far Cry is úgy fog kijönni, DIREKT, hogy atomerőmű kelljen alá, a 7950 majd elfüstöl alatta, a 70-es pedig elviszi valahogy, de épphogy, látom előre, sajnos..
És nem érdekel az okoskodók, addiktok, grafikonokra támaszkodok véleménye, Crosffire-Trifire-Quadfire építőké, vízhűtéseseké, stb, megalomán betegség..
-
laca000
őstag
Tudod, az a véleményem, hogy ez a Vram őrület csak egy újabb pénzkereseti lehetőség a gyártók számára.
"Kínjukban" nem tudnak mit kitalálni, mert a teljesítmény nem növekszik.
Most kiadnak egy 7000-es szériát, 3 giga rammal, erősen kétlem, hogy ultra beállítások mellett akármelyiken, legyen az 50-es, 70-es, gond nélkül elfut a BF.
Ugyanúgy fut mint 6870x2-n, ugyanis ez a kártya tud annyit mint az a kettő.
Nálam NEM droppol csak ritkán, ultrán!
5870-el droppolt, keményen, az biztos, de az is a kártya teljesítménye miatt volt, nem az 1 giga Vram miatt!
Ráadásul az árak eszméletlenül fölé vannak pozícionálva, egy konzolon meg 1 giga Vram nélkül is elfut még a BF3-nál sokkal igényesebb játék is.
Akkor most miért is nem optimalizáció kérdése?
Nem győzöm hangsúlyozni, ez az egész csak üzlet, üzlet, üzlet, és lehúzás
-
laca000
őstag
Én nem tudom nálad hogy van FPS drop BF3 alatt, nekem nem kell kikapcsolnom a CF-et, akkor is normálisan fut 1080p-ben, fullon, WIN7 64 bit alatt!
Szerintem BF3 alá ez: "Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz" kevés, a táp sem mindegy, valami más gebasz van ott, és nem a kártya miatt droppolgatsz!
450-es táppal elindult egyáltalán a gép?
-
Zoo123
senior tag
A játékot futtasd ne a benchmarkot mert az nálam is meg van hűlyűlve ha CF aktív
Ha a játék is bugos nem csak a benchmark, akkor:-Telepítsed a legújabb CAP Catalyst Application Profiles-t.
Multi GPU-s rendszerekhez gy.k.:crossfire, a 6870 x2 is az kötelező!
-Más játékokban rendesen működik a crossfire?
-Catalystban nyomj egy "set default"-ot.
-Ha nem segít, driver uninstall, legújabb driver install, majd a legújabb CAP feltelepítése. -
ZozzHUN
addikt
Próbáltam rákeresni a dologra de nem találtam sokat
Most vettem egy ilyen kártyát, felraktam újra a 12.1-es drivert, futtattam egy Crysis 2 benchmarkot. Átlagban a két kártya 50%-on ugrálgat, meg-meg áll a benchmark. Ha kilövöm a crossfirex-et akkor rendesen megy, de amint visszakapcsolom lehal az egész. Ötlet?
-
GeneralCube
tag
amúgy a sima 6870 vtx-ben jó kártya?
-
Calibra72
aktív tag
Minden kedves fórumtársnak B.U.É.K. !!!
-
laca000
őstag
válasz
Calibra72 #230 üzenetére
Persze, igazad, vagy mondom úgy: "igazunk van".
Egyetértek
Multit, billentyű és egér nélkül ember nem lenne a földön aki rámkényszerítene.
De ez az idiótizmus is ami a hardvervilágban folyik már kezdi szétfeszíteni nálam a tűrésküszöböt.
Ilyen széria, olyan széria, ilyen foglalat-olyan foglalat...
Nevetségesnek tartom, szánalmas, nevetni, de inkább sírnivaló
Semmi másra nem jó mint a pénztárcánk lefagyasztására, ezért vennék konzolt ha lenne hozzá full egér és billentyű support, minden játékhoz.
-
Calibra72
aktív tag
Ez is igaz,sajnos a játékok elkonzolosodnak /elgagyisodnak/.
Bár szerintem inkább a konzol a betegség, nem a számítógép,mert az is alapjaiban véve ugye számítógép,csak célirányosan lebutítva tervezik őket.
Lehet hogy amit most mondok sok embernek foja szúrni az oldalát,de szerintem a konzol annak való,aki a mai digitális világban analóg, esetleg túl fiatal még
Próbáltam PS3-on és Xbox 360-on is játszani multiban FPS-t, de az egy röhej. Ha egyszer beszabadulna közéjük egy jobb képességű PC-s, sz...á darálná őketPersze ők más szervereken játszanak,mert sok konzolos játék nem támogatja az egeret,és a kontrollerjeikkel szenvednek nem lenne éppen etikus összeereszteni a két oldalt.
De hát ez így van jól,kinek a pap, kinek a papnéMindenki eldöntheti konzol,vagy pc.
Befektetés szempontjából viszont a konzol jobb választás, Nem kell évente vga-t vagy procit cserélgetni. -
laca000
őstag
válasz
Calibra72 #228 üzenetére
Szerintem meg egy évre hót mindegy mit vesz az ember, legalábbis én, mert a betegebb "fajtához" tartozom...
Mindig eltervezem, hogy hosszútávra fektetek be, de 1-2 évnél tovább meg úgy sem bírom..
Továbbra is azt mondom, hogy nincs olyan, hogy jó meg rossz vétel a számítástechnikában.
Ami "jó" az iszonyat drága ami rossz azt meg inkább hagyjuk...
De nem hiszem így sem, aztán ha vennék (és veszek) még egy 6870-et a 6870x2 mellé akkor olyan hű de komoly problémáim lennének a jövőben.
A BF3 pedig továbbra sem érdekel(tojok a VRAM mizériára) sem az INDOKOLATLANUL, szánalmasan magas gépigényt követelő ócskaságok.
Hát még a rissz-rossz konzol átiratok.Ha lenne konkrét, minden játékot támogató billentyűje a Microsoftnak már réges-rég Box-ot használnék, csak ez a gyerekkorból hozott fránya pc-s betegség ugye...
-
Calibra72
aktív tag
Igazad van,sajnos a konzolt játékra fejlesztették,a pc pedig sok mindenre jó, teljesen más a felépítése.
Csak azért értetlenkedek,mert a 4870x2 idejében még jónak számított a 2x1gb memória,ma pedig már kezd kevés lenni.Nem csak a BF3-ról van itt szó, hanem az elkövetkezendő játékokról, amik mind több vramot fognak felemészteni.Sajnálatos hogy ezt a kártyát nem 4gb-al szerelték.
Persze ettől még jó kis kártya ez, de ha most vennék, inkább 2db 2gb-os 6870-et kötnék cf-be.Főleg hogy semmivel sem kerül többe ez a megoldás. -
laca000
őstag
válasz
Calibra72 #226 üzenetére
Ez a VRAM mizéria..
Megmondom őszintén az idegeimre megy...Egyrészt, nem hiszem el, hogy ne lehetne megoldani, hogy már egy 50k-s VGA ne vigye el akár ultrán röcc mentesen a programot.
Másrészt, egy nyavajás játékért nem épít ki az ember külön CF-et, vagy ha igen akkor is 100k-nál jár már és ezért ez az egész egyszerűen felháborító, hogy a "szityek-szutyok" konzolokon akadásmentesen elmegy egy 4-szer annyit érő pc-n meg nem!
Optimalizálás kérdése lenne csak, szerintem nem is a VRAM-é!
Más kérdés, számomra persze, hogy nekem amúgy sem tetszett a BF3, VRAM ide vagy oda mert a COD multija ezerszer ütősebb gyengébb graffal is!
Mellesleg az 5870-emmel is igen szépen ment ultrán a BF, ritkán volt idegesítő belassulás, ezzel a kártyámmal még nem próbáltam a játékot, csupán csak azért mert nem tetszik a single része a multija meg a BF2 után nem érdekel.
Gyalogolok két mérföldet aztán egy kemper a hegytetőről fejbelő, hurrá!
-
-
drAmano
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen kártyát néztem az új konfigomba(2500K, Asus Maximus GENE-Z, 8GB 1600mhz Corsair RAM, TX650M táp, Tt Armor A60 ház, Mugen 3 proci hűtő).
Mennyire lenne jó vétel ez a kártya egy full játékos PC-be? Célom, hogy minden új és jövő játék menjen maxon, rezzenéstelenül. Előző tervemben egy Asus 6970 DCII volt, de láttam, hogy ez jobban teljesít. PowerColor változatát néztem, mert a VTX sokaknak romlott el napi használat alatt, fél-1 év után... .
Köszi!
u.i.: Jó cikk
-
Baryka007
addikt
-
Calibra72
aktív tag
Unokaöcsémnek is egy ilyen kártyája van,4870x2 volt előtte.Attól azért jóval gyorsabb,csak hát sajnos a 2x1GB memória egy kicsit kevés. BF3 ultrán megy 100 fps felett,csak időnként egy-egy pillanatra leesik 10-re. Gondolom a memória kevés. Kár hogy nem 2x2GB-os a vram-ot kapott ez a kártya
-
laca000
őstag
A számítástechnikában nincs olyan, hogy "JÓ VÁLTÁS", szerintem ezzel mindannyian tisztában vagyunk.
És azért vettem 6870x2-őt mert majd idővel belekerül a testvére is a gépbe, fenének sem kell 6870 CF, legalábbis nekem nem.
Abból négyet nem akarok belezsúfolni a házba.
Ebből meg elég lesz kettő -
laca000
őstag
Szóval..
Már a gépemben zümmög a 6870X2 4000mhz alatt,hollári-hóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! -
Baryka007
addikt
Kíváncsi lennék mennyivel van ez a 6870 X2 lemaradva a jól ismert 6990 től nagyon szépen muzsikál alap 6870 re rá tett majdnem 70% os + -t és még a 6970 hez képest is legalább +30% os eredményeket ért el ( nem számoltam szemmérték alapján a grafikonokból mondom csak ) 105.000 Ft ér igazán megéri
-
edv erdeklodom mennyire jo vetel a kartya? full hd felbontasra hasznalnam, csak felek az 1gb/magtol. bf3 ni kellene es az allitolag, masfelet is meg eszik
-
Zoli54213
aktív tag
Én vettem egy GIGABYTE HD6970 OC2 2GB-t a Club 3D 6870x2 helyett és sokkal jobb választás szerintem. Egyrészt mint írtam nekem a 6870x2 kerregett hangosan, meg sokszor leesett érthetetlenül az fps. A HD6970 OC2-vel nincsenek ilyen gondjaim, a windforce hűtővel eszméletlenül halk
-
Zoli54213
aktív tag
Hali!
Valaki vett már ilyen kártyát rajtam kívül?
Mik a tapasztalatok?Előre is köszönöm!
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest