- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Milka 78 nagyúr válasz  TheDragon007

üzenetére TheDragon007

üzenetére
- 

Oliverda félisten válasz  TheDragon007

üzenetére TheDragon007

üzenetérePersze. Várlak a hónod alatt a HD 6990-nel és a két 6870-nel.  
- 

- 

Cyberpunk félisten válasz  ch003067

üzenetére ch003067

üzenetéreEz a technológia határa jelenleg. De két vagy három GPU felett már elég rosszul skálázódik. 
 De én az 1 GPU 1 kártya híve vagyok. SLI vagy CF rendszereknél elég sok múlik a drivereken. Mikró akadások lehetnek, bár ez 1 GPU-nál is megesik. De a leginkább zavaró a megnövekedő input lag.Remélem nem írok baromságokat, ha nem így van majd kijavítanak a szakik ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Cyberpunk félisten válasz  ch003067

üzenetére ch003067

üzenetéreKét HD5970 CF-ben is ugyan az a helyzet. Mert a vRAM az nem osztott cache ként működik. Mindegyik GPU-nak megvan a maga 1GB-nyi dedikált memóriája, amihez nem fér hozzá a másik. 
 Két 5970-el meg lesz egy 4 GPU-s rendszered GPU-nként 1GB vRAM-al. Ha 1 kártyával is kevés a memória akkor kettővel is az lesz.
- 

patex1983 őstag válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéreHát nem tudom, nekem még egy vga-m se sercegett, meg nyüffögött, vagy mi...  
- 

ch003067 addikt válasz  warfighter

üzenetére warfighter

üzenetére5970 cf és soha nem lesz gondod egyik gammánál sem  
- 

Naveno tag vegyetek 6970-et. halk, nagyon erős és nem ilyen ormótlan  
- 

warfighter csendes tag Jó kis cikk.Jó sok szabad hely kell hozzá mindenesetre.Inkább vmeik 59 esből CF ha megoldható.  
- 

ch003067 addikt Jó teszt lett, köszönjük. 
 A kártya is szép darab, és még jól is néz ki.
- 

Petyyyyy addikt Örülök ennek a tesztnek, köszönet érte.  Jó ideje kíváncsi voltam ennek a kártyának a teljesítményére. És, hogy őszinte legyek nem nyűgözött le...még mindíg inkább a 6970 2GB. Jó ideje kíváncsi voltam ennek a kártyának a teljesítményére. És, hogy őszinte legyek nem nyűgözött le...még mindíg inkább a 6970 2GB.
- 

Fejenként négy fázis szolgáltatja Ez így nincs rendben. Még ha azt mondod, hogy négyfázisú az energiaellátás, az belefér valahogy a fizikába. De 4 fázis ezen a kártyán sehogy nem lesz. Ha mégis, akkor kuka. 
- 

Robi BALBOA őstag 
- 

Youri veterán válasz  - = Zk = -

üzenetére - = Zk = -

üzenetéreAzzal nem volt bajom, csak a sercegéssel. 
- 

Cyberpunk félisten válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéreNálam nem "serceg" a GTX470. Mondjuk igaz nem vettem még észre, mert ha ez felpörög akkor süvít rendesen és hát elnyom minden ilyen zajt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

zoltanz nagyúr Én hallotam valamit, Lucid HydraLogix használata esetén nem lehet bekapcsolni bizonyos látványjavítókat? Ebből mi az igazság? Köszi. 
- 

Sondi1986 addikt Nekem is volt annó egy Gigabyt 5770-em és enyén de serceget 3 hónap után öttem rá mi az! Eltürtem a sercegést mert játék hangja mindíg elnyomta, pár hónapra rá beszart a vga kicseréltettem és a másik már nem serceget! 
- 

Zoli54213 aktív tag Csak nem mindegy hogy milyen hangosat! Olvastam előtte erről a kártyáról és eddig mindenki meg van elégedve vele aki megvette....sztem csak én kaptam selejteset, de majd elválik. Meg gondolom akkor a tesztbe is beleírták volna hogy kiemelkedően hangos a sercegése vagy vmi.... 
- 

Zoli54213 aktív tag válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetére"Ha kapsz egy másikat úgyan úgy fog sercegni, mivel ugyan az a tekercs lesz azon is." És honnan tudod hogy ez nem csak hibás volt? üdv. 
- 

Zoli54213 aktív tag válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéreMiért ezzel lehetett volna valamit csinálni hogy ne sercegjen? Engem nagyon idegesít úgyhogy jó lenne ha másikat kapnék és az nem sercegne.... 
 Ha halk lenne nem érdekelne, de ez olyan volt mint a vinyó darálás csak 3x!!!! olyan hangos.üdv. 
- 

Yutani nagyúr válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéreJól nyakon kell önteni a tekercset színtelen körömlakkal aztán csókolom a kezit, naccsága! 
- 

Robi BALBOA őstag válasz  Zoli54213

üzenetére Zoli54213

üzenetéreA ferritmagon lévő tekercsek adnak ki egy magas frekvenciájú zajt, főként ott ahol több száz esetleg több ezer fps van, ez nem hiba ez nem befolyásolja a működését csak zavaró, ezért kár volt gariba vissza küldeni, mert így napokin akár hetekig is kártya nélkül lehetsz és végül vagy ugyan azt visszakapod vagy adnak egy másikat ami ugyan úgy fogja produkálni ezt a zajt. Az MSI karikon van olyan tekercs ami úgymond ki van öntve és ez nem engedi a tekercs rezonálását és ezálltal nem ad ki hangot [link], ez az SSC (Solid State Choke) technológia. 
 Amúgy tényleg jól működik, nekem MSI karim van és ilyen technológiával készült a tekercs rajta és tényleg meg sem nyikkan, az eddigi karijaim többé-kevésbe mindíg cincogtak.
- 

Oliverda félisten válasz  huskydog17

üzenetére huskydog17

üzenetéreMivel a Starcraft 2 nem tartalmaz beépített benchmarkot, ezért 99,9%, hogy teljesen más módszerrel mértek mint mi. 
- 

Youri veterán válasz  Zoli54213

üzenetére Zoli54213

üzenetéreCoil Whine, nem tudom mi a magyar megfelelője. Kb. nem tudnak vele mit csinálni, de 72 órán belül cserélniük kell (amibe nem tartozik bele a hétvége, persze ezt nem szokták elmondani!) 
- 

Zoli54213 aktív tag Hali! Én már tulaja vagyok egy ilyen kártyának péntek óta és sajnos már most küldenem kellett vissza gariztatni. Most ezzel nem azt akarom mondani hogy mind rossz, de én egy ilyen darabot fogtam ki. Amúgy a ventilek nekem nem túl hangosak, meg jól is fut vele minden FullHD-ban. Egyszerűen az a gond, hogy ha terhelem, borzasztó hangos sercegés hallatszik ki belőle. Nem tudom mi lehet az, már több helyen is kérdeztem, de kondenzátorra tippelnek, de annyi biztos hogy nem a ventilátor. Majd még írok ha lesz vmi fejlemény.... üdv. 
- 

foxxmotor tag Én is inkább az 1 magos kártyák híve vagyok, de azért ez nem sikerült rosszul. 
- 

kpal nagyúr külsőre hasonlit a Mars 2 -re.  
- 

Milka 78 nagyúr Egy kis összehasonlítás a 6870 CF,6870X2,6870X2+6870 3 way CF,6990->[link] 
- 

válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéresztem komolyabban csak a VRAM igényes cuccoknál marad le (metro és avp ilyen) - pont ezért lett volna érdekes a pH!s teszt, mert itt a srácok jobban megdolgoztatják a memóriát, mint az átlag. huskydog17: 1xAA és 1xAF azt jelenti, hogy mindkettő ki van kapcsolva. 
- 

huskydog17 addikt válasz  Oliverda

üzenetére Oliverda

üzenetéreJa így már világos. A külföldi kollégák driver-ből kényszerítették a két algoritmust és emiatt történt a nagy visszaesés sebesség terén. Bár azt nem értem, hogy mi értelme az AA és AF esetében az 1x értéknek. Nem hinném, hogy látható javulást okozna, de cserébe rengeteg erőforrást elszív. 
 Amúgy a SC 2 AA és AF nélkül maximumon gondolom nem csúnya, igaz? 
 SSAO nálatok is aktív volt?
 Legalább V-Sync van a játékban és ha igen, akkor azzal stabilan megy 60 FPS-el?
- 

Oliverda félisten válasz  huskydog17

üzenetére huskydog17

üzenetéreSC2 alatt nem volt se AA se AF mivel ezeket nem lehet beállítani a játékban, driverből meg eléggé lassít. Tapasztaltam már a saját gépemen. 
- 

Robi BALBOA őstag válasz  - = Zk = -

üzenetére - = Zk = -

üzenetéreHát a 1gb-os 4870-el jobban jártál, de ügye az ár különbözetet elfelejtették, kaptál volna egy 4870x2-t az lett volna aztán a kemény. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
 Jönnek lassan az új karik lesz itt árzuhanás, tuti lesznek jó áron 5870/6870-es karik(30k alatt), szerintem én is majd befektetek még egy GTX480-ba. 
- 

huskydog17 addikt Oliverda: nekem volna egy kissé talán furcsának tűnő kérdésem: StarCraft 2 alatt az egy szem Radeon HD 6870-es Full HD felbontásban és maximális grafikai részletesség mellett 85 FPS-t hozott átlagban. 
 Egy külföldi teszt szerint a kistestvére, azaz a 6850-es mindössze 50 FPS-t képes így elérni. Ott azt írják, hogy 1x AA és 1X AF volt élesítve. Nálatok is ez volt a helyzet vagy a két képjavító eljárás teljesen ki volt kapcsolva?
 A 6850 és 6870 között nem lehet ilyen brutális nagy eltérés, pláne nem SC 2 alatt. Miért ez a nagy különbség?
- 

- = Zk = - félisten válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetéreháát, igen. én még 85k-ért vettem, frissen. ma már tartok árban olyan 24-25k körül. eladni az 5770-et max 21-ért tudnám. nagyon max. sajnos ez van. 
 az igazi oltást akkor kaptam, mikor lecserélték az X2-t. 4870 1GB. összegben feleannyi volt. nah, mondom faxa. de teljesítményben imádnivaló volt 6870-re pályázék. de ha lelek valahol 5870-et, akkor lehet beleugrok. lehetőségek tárháza hamarosan megnyílik itt az Apróban, az az érzésem. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Oliverda félisten Ez alapján néhol tényleg hasonló eredményt tud produkálni mint a HD 6990, de azért elég változó ez a viszony. 
- 

Robi BALBOA őstag válasz  - = Zk = -

üzenetére - = Zk = -

üzenetéreHát amikor 77k-s harver elhalálozik, akkor aztán van baj.  
 Szerintem 5770-ből már ne építs CF-et, akkor inkább add el és vegyél olcsón egy 5870-et, hidd el nem fogsz benne csalódni.
- 

Oliverda félisten válasz  fondorlatos

üzenetére fondorlatos

üzenetéreVagy inkább egy rakétaporszívó.  
- 

fondorlatos aktív tag Biztosan jobb lenne rajta egy légkamrás hűtés. 
- 

KisTopi95 aktív tag Szép kártya, volt 2 magos kártyám, át igen, melegedni az is szeretett. Mondjuk a hőcsövek tényleg elég rondák rajta, de végül is úgysem az nézzük crájzisz alatt, hanem a monitort  
- 

Def26 félisten Kíváncsi vagyok mikor lehet kapni és mennyi lesz itt a hardveraprón. 
- 

Sondi1986 addikt Itt egy teszt akit érdekel: [link] Zk: Ne menekülj előlük úgy is el kapnak és rájösz hogy nem is olyan rossz márkák! 
- 

zsoltyyy senior tag Kemény cucc, de azért az ára, fogyasztása kicsit sok.  
- 

- = Zk = - félisten válasz  Robi BALBOA

üzenetére Robi BALBOA

üzenetérepersze. 
 volt egy régebbi fórumtársam, én abban az időben még kezdő voltam. hagytam magam becsapni, és végülis közösen, de elb.sztuk a bios-át a vga-nak. ide-oda moddoltuk, cserélgettük, míg végül meghalt az egyik gpu.
 pedig jó kártya volt. igaz, mikor vettem, frissen ~77k-ért, még egy X2 6400+ dolgozott alatta. aztán jött a jelenlegi X4. 4-5 tesztet tudtam vele csinálni, aztán rakoncátlankodott. míg meghalt. csere 4870SE-re. aztán 1-1,5 év után az is elhalt. fura módon, pedig nem is volt használva(külföldön dolgoztam 1 évet, és álltában konyec). aztán lett ez az 5770 rev3. kellemeset csalódtam benne. beleszerettem. nagyon vonz ebből egy CF, de annak ára van. ELMŰ-s ára (jah, minden vga Sapphire márkájú volt, és gariban intézték.) (jah, minden vga Sapphire márkájú volt, és gariban intézték.)(#97) Sondi1986 
 semmi flém, vagy egyéb, de pont ez az a két gyártó, akik elől menekülök. én hülyeségem. az Asus a másik. sokallom pl azt az árat, amit kérnek X termékükért. HiS vagy Sapphire. én ezekben "bízom" (#100) csucsbicep 
 TUL? ...bocs, én kissé tudatlan vagyok ilyen téren ...bocs, én kissé tudatlan vagyok ilyen téren 
- 

nohát, örömteli, hogy ilyen érdekességekről is lehet tesztet olvasni a pH!-n  kár, hogy nem sikerült egy 5970-et és egy 6990-et mellétenni, igazából az lenne az izgalmas, hogy ennek a kettőnek a vonalán hol helyezkedik el - az 5970-nél talán kicsit gyorsabb lehet, a 6990-nel szemben viszont nagyon érdekes, hogy mennyit számít az utóbbi 2x2G memóriája (erre úgy-ahogy lehet következtetni a 6970-ből), ill. tud-e érdemben többet a 6990, nem fojtja-e nagyon vissza a CPU/rendszermemória. de sajna el tudom képzelni, mennyire lehet egyszerű ezt a két kártyát beszerezni  a cikk alapján amúgy úgy tűnik, némileg mellényúltak VTX-ék ezzel a konfigurációval, lehet, hogy érdemes lett volna kicsit engedni a core órajelből (és a feszültségből), és sokkal értelmesebb lett volna az eredmény, alig kisebb teljesítménnyel. underclockolók előnyben - talán... 
- 

Milka 78 nagyúr válasz  Motion_Blur

üzenetére Motion_Blur

üzenetéreAmikor 105 volt a legolcsóbb ára itt már volt egy 95-ért.Szerintem a 80 reális PH-s ár  
- 

válasz  Motion_Blur

üzenetére Motion_Blur

üzenetére+1  
- 

Motion_Blur félisten Valaki okosba meghozná 80K-ért, kéne  
- 

- 

zolyee tag Jó teszt lett! 
 Nem teljesít rosszul a kari de azért dupla gpu-s kártyából nem kérek többet. 
- 

#16939776 törölt tag Nem rossz az ár/teljesítmény mutatója. Azért használat közben érhetik az embert meglepetések. Részemről inkább 1db GPU mellett tenném le a voksom, ezek "kitapasztalása" után:4850CF, 4890CF, 5870CF Egykis +Trollkodás: Gtx580@945Mhz beéri, ezt alap órajelen ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Packeta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó ideje kíváncsi voltam ennek a kártyának a teljesítményére. És, hogy őszinte legyek nem nyűgözött le...még mindíg inkább a 6970 2GB.
 Jó ideje kíváncsi voltam ennek a kártyának a teljesítményére. És, hogy őszinte legyek nem nyűgözött le...még mindíg inkább a 6970 2GB. 

(jah, minden vga Sapphire márkájú volt, és gariban intézték.)
 (jah, minden vga Sapphire márkájú volt, és gariban intézték.)