Hirdetés
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #94 üzenetére
VTX megbízható, mivel TUL.
-
törölt tag
Nemtom de a konkúzióban sok negatívum vot, ennek ellenére miért kapott Tetszett pecsétet?
-
Sondi1986
addikt
válasz
- = Zk = - #94 üzenetére
Powercolornak meg a Club3D-nek is van ilyen vga-ja nem érdekel?
-
LackoMester
addikt
Jó cikk. Köszi.
Szép, böszme egy kártya. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
- = Zk = - #94 üzenetére
Semmi baj nincsen a VTX3D-vel meg ha lenne is akkor gari.
Egy 6970-el jobban járnál hosszú távon, egy GTX480-al meg még jobban a mostani árakat figyelembe véve.
Amúgy mit csináltál szegény 3870x2-vel ha szabad kérdezni? -
- = Zk = -
félisten
köszönet a tesztet
... reméltem, hogy lesz itt is...
erről nekem a 3870X2-m jut az eszembe. imádtam, de a saját bakimból elhalt. ha ez nem VTX lenne, hanem Sapphire, elgondolkodnék rajta erősen.
-
petison
tag
Nem rossz a teljesítménye, de a fogyasztás... Na meg a ricsaj.
Inkább 6970. -
vanye
senior tag
Nem az elnevezéssel van itt a legnagyobb gond. Sokkal inkább a kismillió különféle kártyával, ami jelenleg a piacon van. Amikor majd megjelenik a HD 7000-család, akkor minimum kettő, de inkább három AMD-generáció kártyái lesznek a piacon úgy, hogy a vásárlóknak HD-felbontás esetén egy 5770-es vagy egy 5870-es VGA ugyanúgy alternatívát képezhet, mint a hatezres sorozat vagy majdan a hétezres kártyái.
Erre a legtöbben azt szokták mondani, hogy legalább van miből mazsolázni. Sztem azonban nem szerencsés, hogy ezek a kártyák egymás se**ébe érnek. -
törölt tag
őőő egy picikét jobbak már ezek a karik mint az én 7900GTO -m
Állat. Jó tudni miket tud egy ilyen szörny köszönöm az írást nagyon jó volt!
-
adler741
tag
Azt várhatod
-
Inv1sus
addikt
Ilyen idióta nevet egy kártyának... Régen volt vodoo 1, vodoo 2, stb. Az ember véginézi, milyen kártyákat lehet kapni, fogalma sem lesz róla, melyik új, melyik régi típus.
Mindenesetre én várom az XHD 365842 Dual Radeon Extreme HUJ 012I XProfessional Premium 467D kártyát.
-
kisza25
félisten
két húzott HD5850 megvan feléből és hozza ezt a teljesítményt kb,
persze ahhoz kell egy komolyabb CF lap...
a cikket köszönjük, jó volt, mint mindig -
Sondi1986
addikt
Jóbb ha kilóg a burkolat alól a hőcső mert így a házba épített ventilátor szele is tugya hűteni + mutatós!
-
MZperX75
addikt
Az első az Pentium2 gépemen volt Voodo2 8M SLI vagy nem tudom minek írták+Riva TNT2-16M utána ,meg jóval késöbb 7600Gt SLI-m volt a második, a cf 3.volt
És te akartál meggyőzni hogy 3.000ft -al olcsobb a cf mint X2
persze sértődés ne legyen belölle,3000ft az 3000ft mindenkinek.
grat hozzá,3hónapja eladtam a cf-et lett belölle egy nagyon olcsó 14.000ft-os 5670,mert nem játszom már+28.000ftos ráfizetéssel egy Brazos HTPC!
Most erről írok,a CS-miatt (Photoshop miatt) marad a 4magas nagygép.....különben az sem kellene... -
IreN!CuS
őstag
Jó,jó de nekem soknak tűnik a 80-85 fok terhelés alatt,főleg hogy nyáron nálam sajnos több van mint 26 fok.Teljesítményben azért ott van.
Grat a cikkhez.
-
patex1983
őstag
Sokat zabál, zajos, drága, de legalább a teljesítménye jóféle
Mondjuk a gyártó sem egy régi motoros a pályán... -
albert8
veterán
Huhh azok a hőcsövek nagyon durván néznek ki
-
Devid_81
félisten
Jó nagy kazán ez is!
-
kerelo
aktív tag
Jó cikk.Köszi.A kártya tetszik,de a fogyasztás miatt ,nekem felejtős.
-
Kassadin
addikt
"A mára már meglehetősen jó hatásfokkal rendelkező CorssFire technológiának hála elmondható, hogy összességében jól működik az elgondolás, ennek köszönhetően az NVIDIA a Sweet Spottól eltérő stratégia ellenére is kénytelen volt beszállni a két GPU-s kártyák versenyébe." Ez szerintem CrossFire akart lenni.
-
Cyberpunk
félisten
-
MZperX75
addikt
Te figyú,hadjuk ezt !
Többször vettem már kártyát,és rendeltem,mindig más áron kaptam ,mint írták.
Vagy többért,de néha kevesebbért,vagy éppen az aszéria ,márka ,pont nincs,de a drágább van!
Kár lenne már ezzel tovább foglalkozni! 90ezres kártyánál árban 10%-on-se! Annyit egy két nap alatt tud az ár le vagy fel menni!(már forintba)
(de tudom mindig van itt egy okosabb tapasztaltabb,Web shop guru aki megmondja,csak a tapasztalat az mindig más)
Főleg egy olyan szájábol aki mindig megprószálja a drágábbat ,jobbat megvenni....
HADJUK
OFF -
-
vanye
senior tag
"Ezen felül ott van még a terheletlenül meglehetősen zajos hűtés, ami egyes vásárlóknak biztosan zavaró lehet."
Vagy marad a helyén a "lehet", de akkor "biztosan" nélkül, vagy a "biztosan" marad, de akkor a "lehet" helyett "lesz"... ööö... lesz.Kész
[ Módosította: Oliverda ]
-
csucsbicep
nagyúr
Érdekes kártya. Kár, hogy a hűtése hangos, bár nem meglepő .Mondjuk tömegkártya nem lesz belőle...
Az adatoknál a memóriasávszélességénl van egy kis kavarodás.
-
Sondi1986
addikt
Miért nem gtx580 ellen teszteltétek!!!! Legalább látta volna a nép hogy mennyire lealázza, és ráadásul még olcsobb is nála!
-
PCrevRM
tag
válasz
callmeakos #20 üzenetére
Hát nem tudod? Ha már Logoutozol, ne csak read only.
Ez azért van, mert sajnos a sok hülyegyerek noname tápokra is ráereszt ilyen szörnyetegeket, amik 600w-osnak vannak írva, de közel sem járnak ahhoz a teljesítményhez. A vga-gyártók tisztában vannak vele, hogy egy bóvli 600-as táp is lead ~400w-ot. Elég lenne ide egy minőségi 400-as is. Kb így védik ki azt, hogy a hülye visszavigye a kártyát, hogy "nem indul".
Stol kolléga tudna mesélni, miket adnak el 600w-os táp néven. -
capulet75
addikt
Szerintem rendben van a cucc, más kérdés hogy az árából tényleg kijön két 5870 vapor-X, igaz csak innen az apróról.
-
Milka 78
nagyúr
(meg ettől a hsz-től lefelé)Ez lenne az ok.Ráadásul multiba még éreztem is a hátrányát...meg ugye a kíváncsiság
SLYM:Szép is lenne
Egy ideig tuti ellennék vele
-
Chrys_
addikt
5850 CF hogy viszonyul ezekhez?
-
Def26
félisten
Nekem tetszik a kártya. Hosszú idő után ez az első radeon amire ezt mondom.
Szvsz az ára is rendben van, nem kell alá komoly lap.
-
Ami elsőre feltűnhet, az a felső öt heatpipe nem túl elegáns kitüremkedése.
Nyilván minden heatpipe-nak van egy minimál rádiusza, amely alapján meg lehet hajlítani. Ezek elég vastak csövek, így nem lehet olyan kis sugárban hajlítani, és a hűtő kialakítása miatt el sem lehet nagyon rejteni őket. Szóval olyan, amilyen.
-
X Factor
addikt
-
wednesday
őstag
2db 6990 az már 4db chip. Szerintem akármennyi pénze van az embernek az már nem éri meg, mert a kevesebb lehet több.
Egyrészt már nem skálázódik olyan jól, másrészt valószínű már észrevehető input lagot okoz 4db chip. Az is elképzelhető, hogy néha rosszabbul futna, mint egy darab 6990. Persze egy teszt világosabb képet adna. -
rankesz
veterán
Anno, mikor az 5850 Xtreme-et 30-akért lehetett szerezni, én is nagyon elgondolkoztam hogy legyen-e újra CF, annak durván jó ár/értéke volt...
-
Cyberpunk
félisten
Hát én is inkább a 2db 6870-re szavaznék.
De nekem kevéskének tűnik az a 1GB vRAM. Már most is van egy pár játék ami többet kér max grafikán. Ha meg elfogy a vRAM és ezért kell visszább vennem, akkor meg mi értelme van egy ilyennek?
Gondoljunk csak a majdani BF3-ra -
SLYM
veterán
válasz
dízelracer #26 üzenetére
különösen ajánlott? ez?
. azok az olyan termékek, mint amilyen az 5850 volt, most meg a 6850. ár/teljesítménybe a legjobbak ezek. a 6870 eleve nem különösen ajánlott kari, nagyon max ajánlott, bár én inkább tetszettet adnék neki. na ez CF-be lehet mondjuk tetszett, de ez a kari egymaga szerintem nem jó vétel
-
Jópofa, de nem kéne.
Köszi a tesztet!
-
Oliverda
félisten
Egy közkedvelt webshopban 45K a legolcsóbb VTX3D 6870. Ott a tesztelt 6870 X2 96K, azaz 6K a különbség CF esetén. A 6870 CF-hez megfelelő alaplap kell, főleg ha 2x16-os kiépítést szeretnél, ami ugye kapásból megeszik 4 kártyahelyet, ha éppen nem vízhűtésed van, de az már más tészta.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Szép, szép!
-
-
kenwood3
addikt
"Egy nagyjából 24-25 °C-os szobában, asztalon tesztelve a HD 6990-en található GPU-k üresjáratban kb. 36 °C-ig melegedtek fel "
Ez biztos 6990 akart lenni a 3. oldalon a grafikon alatt ?
A teszthez grat bár szvsz 1 kicsit drága és a hangos hűtése se nagyon tetszik
-
Gude
senior tag
Részletes jó teszt.GRAT!
-
BlackPriest
őstag
kis és min játszik ilyen felbontással? hd felett szerintem nem sokan, szóval a magonként 1 giga memória szerintem pont jó. ha meg valakinek hd felbontás felett full részletesség mellett gondjai vannak, ő már úgyis berak még egyet mellé, ott már nem gond a pénz
-
Silentfrog
veterán
Valoban elég bután kiállnak a hőcsövek a kártyábol.Lehet,hogy rá sem tudnám rakni a házam oldalát/de ilyen gondom nem lesz ugysem
/
-
Youri
veterán
6990-et és a 6870 CF-et mindenképp hiányolom, így nagyon szépek a kiugró értékek a diagrammokon, de nem feltétlen valósághű.
Remélem fog még ennek lejjebb menni az ára, olyan 70 körül álom vétel lehetne -
Kelvin
őstag
válasz
callmeakos #6 üzenetére
Ha megnézed a fogyasztás táblázatot, láthatod, hogy közel sem kell hozzá 600W-os táp.
-
Milka 78
nagyúr
Köszönjük a tesztet
.Most CF 6870-et használok,de az egyiket karit le akarom cserélni egy X2-re.Kíváncsi vagyok mit fog menni a 3db 6870-es...
-
Jó cikk jó kari(szép kis aktatáska)
De akinek nem crossfire a lapja az csak ezt tudja venni,hiába jön ki olcsóbban 2x 1db-ból nem? -
Boxi88
őstag
Teljesítményben nincs hiány! De nem kéne...
A teszt jó lett.
-
mghltm
addikt
erdekesek a tesztpartnerek, en szemely szerint hianyolom a 6990-et, az 580-at, az 590-et es az 5970-et. kivancsi lettem volna melyik kartya milyen aron ( fogyasztas, brutto ar ) mennyi fps-t produkal. a tpu oldal szerint a 6870x2 ugyanolyan teljesitmenyu, mint az 5970, csak az utobbi kartya kevesebbet fogyaszt.
-
Zodicus
senior tag
Szokásosan jó teszt, grat!
-
MPowerPH
félisten
Mert aki nem tud CF konfigurációt kiépíteni, annak ez alternatíva lehet, ha nincs pénz 6990-re, és a 6970 meg kevéske. Hátránya, hogy magas felbontásra kevés a video memory, így nem tudom megint csak megéri e ebből CF-t összerakni. Bár talán igen, mivel egymagában a 6870 még kevéske lehet néhol.
-
callmeakos
veterán
Nekem volt egy HD3870 X2-esem ami már persze nem mai darab, de véleményem szerint még ma is elfogadható a teljesítménye..
De ez a kártya totál lealázza azt....
Persze több mag, nagyobb fogyasztás.... De azért ez azért már keményEgy 600W-os táp kell hozzá hogy el ne füstöljön háááát
-
MZperX75
addikt
cikkhez grat
jó kártya!( Mitől zabal ez ilyen sokat?) Azt gondolná az ember ,hogy 1 nyák 2 csipp kevesebbet eszik ,mint 2 ugyanilyen kártya,d legalább is 5-10W minusz .
6850x2várható? Na arra befizetnék
(4850x2)
SLYM:ja persze ,de ne a legolcsobbat nézd légyszives..... -
CoDWaW07
őstag
Jó lett a cikk,grat hozzá
Szép kártya, örülök h visszatértek az X2-es elnevezésekhez
-
MPowerPH
félisten
Jó cikk, gratula hozzá.
Én azon vagyok, hogy jó vétel lehet, de csak annak aki nem tud CF-t összedobni. 2db 6870 olcsóbban kijönne, és sokkal jobb választás minden egyéb téren.
Ezt majd javítsad ki azért:
"A teljesítmény / fogyasztás mutató már korántsem ilyen fényes. Itt szépen visszaüt az a sok watt, amit a HD 6970 X2 terhelve megeszik."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Airsoft
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest