- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Micro Four Thirds
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Én nem is arról beszélek, hanem, hogy most is térszöget vetít egy síkra a kamera. Ha ez így van, akkor a sík képre vetített kép torzított, és valamilyen görbületre vetítve lesz kiegyenlítve. Szóval, ha merőlegesen kinyújtom a kezem, és ezt egy gyűjtő lencse egy síkra vetíti, akkor a síkon vízszintesen rövidebben vetítődik a kezem, és akkor lesz eredeti hosszú, ha ugyanolyan felületre vetítem, mint ahogy a lencse begyűjti. Viszont a begörbítés, és a vetítés nem ugyanaz. Mert ha begörbítem a kijelzőt, akkor még rövidebb lesz, a síkra vetítettől is.
-
gyulank
addikt
Na mondjuk a halszemoptikás felvétel is sík lemezre készül, és egy síkot nehéz lenne felvenni, mert ugye egy sík azt jelenti, hogy mondjuk 5m-re merőlegesen van 1 sík, és azt veszi fel. De inkább egy térszögnek a sík vetületét veszi fel. Nem feltétlenül tartom hülyeségnek, hogy a kamera lencséje torzíthat a széleknél. Viszont, ha ez a torzítás kisebb, mint amit a homorú kijelző okoz, akkor a sík kijelző élethűbb, és a kamera amúgy is gömbcikken töri meg a fényt, az ívelt kijelző pedig csak 1 síkban görbül. Mindenhogy az jön ki, hogy a sík a jobb egyenlőre.
-
dabadab
titán
"Csak a poen, hogy a sik kijelzo pont ugyan ugy "torzit", mint a papir, azaz megegyezik a valosaggal."
Ezen az érvelésen azért még egy kicsit dolgozni kellene.
Az, hogy úgy torzít, mint egy papírlap, az annyit jelent, hogy úgy torzít, mint egy papírlap, nem pedig azt, hogy olyan, mint a valóság.
-
2007
tag
Nem lesz egyforma. a fényképezőgépem nem tökéletes, van benne némi geometriai torzulás. Meg az összes. Esetleg egy szkennerrel? De egyébként így van, a papír is torzít. Csak a betekintési szöge jó, de oldalról nézve attól még torzít
Egy 2D-s kép sosem fog "megegyezni a valósággal"!
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest