Új hozzászólás Aktív témák

• DarkFater

tag

Well.... van itt egy-két érdekes hozzászólás nem mondom....

A gyári cooler jó és halk??? Persze!!! Egy félcentis borda egy 4.000-en pörgő ventivel biztos szépet fog hűteni és tutti halk lesz. És "csak" pár decibel a különbség... Persze a kolléga azt nem tudja, hogy a decibel az nem lineáris hanem logaritmikus mértékegység, így 1 azaz EGY decibel is nagyságrendi eltérést jelent.

És a gyári cooler biztos bírja, ha meghajtod a gépet kicsit mikor nyáron a lakásban is 30 fok van. ááÁÁÁÁ... biztos nem fog túlmelegedni a proci és letiltani a BIOS, ááá nem : ))))

A kedves Cikkíró kollégának üzenem kéretik javítani a listát: a Scythe hűtők sorozata helyesen: Grand Kama Cross 3, Mugen 4, Mugen Max, Ninja 4 és szerintem a Mugen 4 PCGH is.

Egyébként szerintem minden jobb gyártó nagyobb méretű hűtője érintett amelyiknek rendes lefogatása van.
    Egy nagyobb cuccost, amiben még anyag is van, azt bizony meg kell tartani.

Ezek a leszorítós dolgok viszont több gyártónál igen érdekesek pont a Scythe kapcsán már volt ebből vita. Volt egy teszt pár hónapja, ahol a cikkíró megjegyezte, hogy az egyszerűen, könnyen felszerelhető leszorítós Arctic hűtő milyen jó, mert könnyen szerelhető, igaz mozog, csúszkál, mozgatásra kicsit billeg a procin. :))

Majd ezután lehúzta a sárba a Scythe-ot, hogy milyen kurva nehéz szerelni. Aztán csak apró betűvel jegyezte meg, hogy az viszont masszívan állt a procin, mint Katiban a gyerek.

Volt aki ugyanezért szintén fikázta itt a Scythe-ot, hogy szar, mert olyan szilárdan rögzül, hogy "karikába hajtja az alaplapot"

Nos a hasonló okostojásoknak nem tudom feltűnt-e már, hogy a dolgok jó működéséhez "kontakt" kell :D

Ha egy procihűtő mozog a procin és elemelhető, akkor az soha az életbe nem fog jól hűteni. Ellenben ha azon jó paszta van és jól fekszik a procin a hűtő és rendesen oda van fogatva, akkor az min 5 fokot jelent. (tapasztalat).

Úgyhogy szerény véleményem szerint inkább legyen egy nagyobb borda 1200- on pörgő ventivel, mint kis borda 4000-en dolgozó ventivel.

És lehet, hogy nehezebb felszerelni egy ilyen hűtőt, de problémád sem lesz belőle :))

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

Új hozzászólás Aktív témák