- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Vajon marad majd ez a probléma a Kaby Lake esetén is?
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem Archicaddel dolgozni, és az első komolyabb kép renderelés elég furcsán sült el. A gépnek körülbelül fél órájába telt amíg megcsinálta a képet, de ami fontosabb, hogy a proci AIDA szerint 77 fokos volt....
Milyen hűtőt vegyek?
Mi lehet a probléma, mit ajánlotok?Ház: Cooler Master N300
Táp: FSP 400W HEXA+
MBO: MSI B150M MORTAR
VGA: Gigabyte GTX960 4GB DDR5
CPU: Intel Core i7-6700
RAM: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz
SSD: Samsung 250GB EVO
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXNem kéne egy ilyen konfignak gyorsabban dolgoznia?
A CPU végig 100%-on pörgött....Köszönöm a válaszokat előre is!
-
törölt tag
i7 6700-ra Mit tudnátok ajánlani?
Most egy Freezer 7-es van rajta, de néha kevés neki.
Vízhűtőnél is megeshet efféle gond?
-
törölt tag
Helló,
érkezik hozzám az ASUS Z170-A alaplapomba, egy Intel Core i5 6600K.
A kérdés, hogy
Thermalright Macho120 SBM hűtőt elbírja e?!
-
tecsu
addikt
Most meg ez a mikrokód hiba...
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Dtomka
veterán
A skylake topicba már belinkeltem, de itt aktuálisabb téma:
[link] -
asvald
senior tag
ez az intel elkezdett spórolni az anyagon--> made in china
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Ajánlanátok valami jó proci hűtőt i5 6500 skylake felé?
A keret max 6-7k.
A konfig:
MBO: Gigabyte GA-B150-HD3P
Proci: Intel Core i5-6500
Vga: Gigabyte GTX960 OC 4GB DDR5 GV-N960OC-4GD
Ram: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16
+ Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/8
Hdd: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Ssd: Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD
Táp: FSP 400W HEXA+
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KKN1
Hűtő: DeepCool GAMMAXX 300
Odd: LG GH24NSD1 SATAKöszönöm
-
jacint78
addikt
válasz KIRA\/NOVA #152 üzenetére
Az nem hajlik, csak törik, mint a lesarkazáskor például.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Csodás legközelebbi tokozásnál már csak a chipet adják oda az legalább nem hajlik meg!
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
golf2gt
tag
Remélem a CM hyper 212 evo nem fogja bántani a 6600-omat. A maga kis 569g súlyával.
-
jani04
aktív tag
Én nem az intellel kezdeném a sort az tuti szűzkézzel.....
Nem védem én őket félreértés ne essék.Mocskos trógerek ők is akár az nv vagy az amd.Egy sem különb.Azonban azokat az eszközöket kell használjuk amiket ők létrehoznak.
Nem kevés pénzbe kerülnek és mi nekik addig számítunk míg megvesszük a termékeiket.
Nekünk kell sajnos jobban odafigyelni mert ők annyira pitik,hogy pl egy normális hővezető megoldást nem csinálnak évek óta mondván,hogy megóvják a procit.Ilyen hülye dumát csak olyan képes elengedni aki tudja,hogy nyeregben van.Sajnos...... -
jacint78
addikt
Részben szerintem is, de sajnos a világ úgy működik, hogy aki nem képes az ilyet megoldani, gyakran azt sem képes felismerni, hogy nem képes az ilyet megoldani. Ami a hűtőket illeti, garanciában visszaküldött cuccokkal találkoztam mostanában és döbbenetes, hogy milyen egyértelmű dolgokat képesek az emberek elrontani, nem egy hűtő alján látszik a processzor formája, pedig rendesen összerakva ez képtelenség, de valahogy mégis megoldják.
type your text here..
-
jani04
aktív tag
-
jani04
aktív tag
A lehetősége engem is zavart kb egy félóráig.Most úgy vagyok vele ha az én batár hűtőmet elbírta akkor nem hiszem,hogy nagy lenne a gond.pusztán kicsit jobban kell figyelni.
Lehet nem vagyok normális de próbából 1 napig tökig betekertem a hűtő csavarjait és úgy használtam a gépet.Semmi baja a procinak.
Ez az info majd biztos emeli az árat ha elakarom adni a procim meg az alaplapom.... -
jani04
aktív tag
Én nem mondom,hogy lehetetlen de aki 0 tapasztalattal nekiáll egy 50-120 ezres procit és az alá való deszkát összerakni az megérdemli.Az itt jelenlévők nagy többsége nem ilyen csak unatkozik.
Nem akarok neveket írni de van pár arc aki vagy tudatlan vagy szimplán hülye.Hónapokig járnak a fórumok nyakára.A nagy többség itt tudja mit csinál.Ez a véleményem egyszerűen.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
"Ezt az erőhatást okozhatja egy túlhúzott processzorhűtő rögzítő csavar, de extrém esetben akkor is bekövetkezhet sérülés, ha a nagy és nehéz processzorhűtővel szerelt konfigurációt nem kellő körültekintéssel szállítják."
[Vigyázni kell a Skylake processzorra szerelhető CPU hűtőkkel]
A súly is számít nem csak a csavarás erőssége....[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
válasz flashpointer #100 üzenetére
Valaki le fordítaná az Alpenföhn részt?
Érinti őket?
6600 van egy brocken 2 nálam. -
Rhino666
addikt
Azt lehet tudni, hogy a Zalman hűtői is érintettek?? Pl. CNPS10X Optima?
2025 - a szólásszabadság halála
-
-
jacint78
addikt
Kötve hiszem, hogy az utazás lenne a gond, amilyen erővel szorítanak a hűtők, még a gyári is, ahhoz képest az utazáskori rázkódás még toronyhűtőnél is semmi. Csak van néhány hűtő aminek gagyi a szereléke és nincs korlátozva a leszorítóerő, hanem a user-en múlik, hogy meddig tekeri a csavart és, ha ezt túlhúzzák, akkor már abban a pillanatban szétmegy a processzor utazástól teljesen függetlenül.
Dtomka
A Noctua lefogatói jók, nem a hűtő tömege a gond, az semmi a leszorításhoz képest.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Dtomka
veterán
".A"veszély"kb akkora mint bármely más procinál"
Te most miről beszélsz?
Látom, neked 6600k -d van de attól még nem kell a hírt semmisnek tekinteni!
Ez nem szép húzás az Intel részéről, főleg úgy, hogy így utólag derült ki....szerintem! Számomra ez 1 csalódás, ilyen problémákat okoz a spórolás vagy nevezzük bárminek is....
Mert ha valaki az alábbi CPU hűtőt tenné a CPU-ra (mert tetszik neki és megteheti) akkor mégsem jó választás, mert a CPU károsodhat....
[Noctua NH-D15 CPU Cooler Review]Weight (with fan)
1320g[ Szerkesztve ]
-
jani04
aktív tag
-
rambustibi
őstag
Szokásos intel "minőség"
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
jani04
aktív tag
Ez az egész egy marhaság.A"veszély"kb akkora mint bármely más procinál.Az én gépem is"utazott" fektetve és semmi baja a procinak.A többin meg lehet vitázni és ölni egymást.Arra jó ez a hír is mint kb a többi.Összeugrasztani embereket.....
-
jacint78
addikt
válasz schwartz #119 üzenetére
Kipróbáltam nem is egyszer, sőt az utóbbi időben rengeteget szórakoztam hűtőkkel, de tőled konkrétumot még nem hallottunk, csak halvány nagyzolásra utaló jeleket..
Reszben kinyomja, de sosem lesz annyira vekony a bennmaradt, mintha vekonyan kented volna.
Akkor túl sürü a paszta, vagy túl vékonyan kened a felület hibáihoz képest.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Reggie0
félisten
válasz DarkFater #88 üzenetére
Persze a kolléga azt nem tudja, hogy a decibel az nem lineáris hanem logaritmikus mértékegység, így 1 azaz EGY decibel is nagyságrendi eltérést jelent.
Ezek szerint te meg azt nem tudod, hogy a hallas is logaritmikus, akar csak a dB skala. Erdekes modon pont ezert alkalmazzak. 1 dB viszont csak 1.25-os szorzot jelent, az meg nem nagysagrend.
(#90) mcload21: Ez proci es kupakfuggo. Pl. 4770K-hoz valoban nincs ertelme tullihegni a kerdest, az IHS miatt ugyis 90 fokos lesz.
(#94) schwartz: Nem jobb. Csak annal jobban kompenzalja a bena pasztazast(azaz tobbet tud kiszoritani, ha tul vastagra sikerult).
(#114) jacint78: Reszben kinyomja, de sosem lesz annyira vekony a bennmaradt, mintha vekonyan kented volna.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vistaboy
veterán
Őszintén szólva, ha már valaki százezreket költ új processzorra, alaplapra és memóriára, akkor az új hűtő költsége elenyésző mellettük. Viszont amennyiben a hűtő dobozán szerepel, hogy jó az LGA1151 foglalatú processzorok hűtésére is, akkor az ember joggal várja el, hogy ne görbítse el a CPU-t.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
FLATRONW
őstag
Elég érdekes ez a keresztbe leszorítós módszer. Gondolom így szükség esetén könnyebb a hűtés kiszerelése.
Azonban ettől függetlenül nem mozdulnak el ezek a hűtők fel-le?Gondolom a klasszikus 4 csavaros (Mugen 3) backplate-n levő szivacsos rész és a gumis csavar alátéteknek is az az egyik szerepe, hogy olyan könnyen ne lehessen túlhúzni a csavarokat.
-
MichaelSD
őstag
válasz flashpointer #100 üzenetére
Mondjuk csak humorizáltam, de a nyilatkozat nesze semmi fogd meg jól.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
jacint78
addikt
Nyílván, de a megfelelő viszkozítású pasztát nem is lehet rosszul kenni, ha túl sokat nyomsz rá, akkor kinyomja oldalra, legfeljebb tocsogni fog az egész a pasztában. Amúgy mértem, hogy ugyanolyan bordák között van-e különbség és ott már volt 2-3°C eltérés azonos bordák között.
type your text here..
-
Dtomka
veterán
Nem akartak lemaradni róla. Annak ellenére veszik mint a cukrot...gondolták akkor miért ne?Viccet félretéve, és is váltani szeretnék 6700k-ra, ha normalizálódnak az árak. Az alábbi hűtőt néztem ki:
Zalman CNPS14X
Akkor gondolom "merész" lennék ha ilyet tennék rá? -
KisDre
senior tag
No lám, valaki megirigyelte az iPhone 6 különleges flexibilis "képességét"?
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
Forestgreen
aktív tag
válasz Geller72 #107 üzenetére
Jó, nem a túlhúzásra gondoltam... Mert én nem szoktam még egy menetet találni, miután már szorosan fenn van a blokk... A súlyból kiindulva bátorkodtam erre a következtetésre jutni...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
válasz Forestgreen #95 üzenetére
"bár vízhűtésnél ez a probléma nem okozhat sérülést." - mintha erről is lenne szó a cikkben.. .
-
titán
-
őstag
válasz maxxenergie #73 üzenetére
Erre csak annyi hogy olyan csavar/lefogatás kell ami nem tud bizonyos mértéknél jobban szorítani bár ez behatárolja a maximum súlyt is, de inkább mint egy 150k-s kulcstartó.
Mondjuk kicsesztem ezzel is mert az enyém még biztosan bírja a bő 1kilót, a teteje fel van függesztve a gépházhoz ezáltal kvázi tehermentesül a foglalat a nyomatéktól meg nyíróerőktől, de ez már a barkácsrovat .
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
jacint78
addikt
Ez tévedés, legfeljebb akkor igaz, ha nincs pasztázva, próbáld ki, én megtettem. Fektesd el a lapot pasztázd meg, majd szorítsd rá, aztán engedd el és rögzítés nélkül üzemeld be, csak a gravitáció tartsa. Egy fokkal nem lesz melegebb rendes pasztával.
type your text here..
-
davidsone
addikt
válasz Forestgreen #97 üzenetére
ez az egyetlen ok tényleg amiért el kell rakni a szekrény mélyére de nálam megesett h a kukában landolt, és "dekor" ként végezte: [link]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
titán
Idióta intel a vacak lga fosával menjen a fenébe. Örökké, minden sorozatnál probléma volt a hűtő felfogatása, és hogy képes volt szétnyomni az alaplapot egy debella hűtő. Elég csak benézni a vonatkozó "Mi a baj a" topikokba.
Erre ezek a csökevényagyúak még a nyákot is elvékonyították. Lesz még sok sírás ebből, ahogy telnek az évek, és dolgozik a forgatónyomaték. 5 évesen már nem kell majd eladni a Skylake procikat...evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Forestgreen
aktív tag
-
davidsone
addikt
válasz Forestgreen #95 üzenetére
egyvalamire jó: kidobni a legközelebbi kukába! szó szerint...
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Forestgreen
aktív tag
válasz DarkFater #88 üzenetére
"A gyári cooler jó és halk???"
Hát igen... ez megérne még egy pár kérdőjelet.
Én most váltottam 6700K-ra (kicsit duzzogva olvastam a prohardver rémhírét, bár vízhűtésnél ez a probléma nem okozhat sérülést...). 4790K-ról váltottam, ahol ugye szuper tartozék a gyári hűtő, amit 90 fokos stresszteszt"kezdemény" után ki is vettem...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
schwartz
addikt
Minel nagyobb a leszoritoero annal hatekonyabb a huto. Nem ismerem a mostani Scythe lefogatokat de ha ugy van akkor az szamomra csak plusz pont. Az Intel meg ne sporoljon par centet a veknyabb hordozoretegen.
Ilyen szempontbol az Alpenfohn Himalaya 2 hutom lefogatoja egy hulladek. Maxra huzva is konnyen mozdithato kezzel a a borda.[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
MichaelSD
őstag
Akkor most Skylake procikra ne tegyek egy Le Grand Machot?
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Amacs
aktív tag
Korábban szó volt a gépek összeszerelt szállításáról is. Erre próbáltam reagálni.
De megnéznék egy olyan jellegű nem létező statisztikát, hogy az álló desktop gépek közül hány olyan van, amit egyszer összeraktak, és soha többé még csak véletlenül sem billentették meg.[ Szerkesztve ]
-
mcload21
tag
Kész hányinger hogy ezeket az egyébként is drága procikat hulladék minőségben gyártják (Pedig én is Skylake-et szeretnék majd jövőre.).
A több kilós ormótlan, batár "hűtőknek" se tudom, hogy mi értelme - nagy fémdarab, ami csak terheli a lapot és cpu-t.
Lassan 2 éve használok egy 430g-os LC Power hűtőt és nincs problémám sem a hanggal sem a melegedéssel. Ennél is lehet húzni, de nem akar mindenki több ghz-et tekerni a procin... -
Sinesol
veterán
Elég sok ebben a hírben a ha és feltételes mód, szóval sokat nem érdemes erre adni.
Gondolom nagy a pangás és kellett már valami hírverés..
[ Szerkesztve ]
-
DarkFater
tag
Well.... van itt egy-két érdekes hozzászólás nem mondom....
A gyári cooler jó és halk??? Persze!!! Egy félcentis borda egy 4.000-en pörgő ventivel biztos szépet fog hűteni és tutti halk lesz. És "csak" pár decibel a különbség... Persze a kolléga azt nem tudja, hogy a decibel az nem lineáris hanem logaritmikus mértékegység, így 1 azaz EGY decibel is nagyságrendi eltérést jelent.
És a gyári cooler biztos bírja, ha meghajtod a gépet kicsit mikor nyáron a lakásban is 30 fok van. ááÁÁÁÁ... biztos nem fog túlmelegedni a proci és letiltani a BIOS, ááá nem : ))))
A kedves Cikkíró kollégának üzenem kéretik javítani a listát: a Scythe hűtők sorozata helyesen: Grand Kama Cross 3, Mugen 4, Mugen Max, Ninja 4 és szerintem a Mugen 4 PCGH is.
Egyébként szerintem minden jobb gyártó nagyobb méretű hűtője érintett amelyiknek rendes lefogatása van.
Egy nagyobb cuccost, amiben még anyag is van, azt bizony meg kell tartani.Ezek a leszorítós dolgok viszont több gyártónál igen érdekesek pont a Scythe kapcsán már volt ebből vita. Volt egy teszt pár hónapja, ahol a cikkíró megjegyezte, hogy az egyszerűen, könnyen felszerelhető leszorítós Arctic hűtő milyen jó, mert könnyen szerelhető, igaz mozog, csúszkál, mozgatásra kicsit billeg a procin.
Majd ezután lehúzta a sárba a Scythe-ot, hogy milyen kurva nehéz szerelni. Aztán csak apró betűvel jegyezte meg, hogy az viszont masszívan állt a procin, mint Katiban a gyerek.
Volt aki ugyanezért szintén fikázta itt a Scythe-ot, hogy szar, mert olyan szilárdan rögzül, hogy "karikába hajtja az alaplapot"
Nos a hasonló okostojásoknak nem tudom feltűnt-e már, hogy a dolgok jó működéséhez "kontakt" kell
Ha egy procihűtő mozog a procin és elemelhető, akkor az soha az életbe nem fog jól hűteni. Ellenben ha azon jó paszta van és jól fekszik a procin a hűtő és rendesen oda van fogatva, akkor az min 5 fokot jelent. (tapasztalat).
Úgyhogy szerény véleményem szerint inkább legyen egy nagyobb borda 1200- on pörgő ventivel, mint kis borda 4000-en dolgozó ventivel.
És lehet, hogy nehezebb felszerelni egy ilyen hűtőt, de problémád sem lesz belőle
Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
törölt tag
-
McSico
senior tag
Nem semmi. Pont az Intel spórol ilyeneken, amikor nekik megy a szekér mint állat. Gyakorlatilag nincs ellenfelük. Ennyire ne legyenek már pénzéhesek.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
Ribi
nagyúr
Més viszont nem szedi szét a gépét, mert ki se nyitja. Megvette a bótban az Álienver cuccot és miután elvitte haverhoz kuka a proci.
Mostmár tényleg viszonylag ritka, én is talán ha 1x vittem valahova a gépem, főleg, hogy faházban van.
De attól más még bárhova vihet nyugodtan.
Nem belőlünk kell kiindulni, akik valamennyire foglalkozunk is azzal, hogy mi van a gépben.A súly pedig még mindig számít, tudod erő és erőkar.
Súlyközéppontja egy ilyennek vagy 5-10x olyan messze van mint a lefogatás/procikupak táv.
Innentől az 1 kilóból lesz "5-10 kilós forgató nyomaték". -
rii
nagyúr
h ha mnost össze kell pakolni munkára egy gépet, .... és ha nem olvasom el a cikket, én is lehet h olyan hűtőt vettem volna, ami alatt megmihályik a CPU
azért ez nem járható út
arról nem is szólva, h akkor most mindenki várjon? most akkor senki ne merje megvenni az új CPU-kat?
be is döglene a piac ... amit ki kellene szolgálniuk, nem pedig megszivatniuk.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Azért nincs köze, mert ez a tömeg még baromira lófasz ahhoz, hogy akármilyen mértékben deformáljon akármit it alaphelyzetben. Fogd a kezedbe, és gondolj bele, hogy szerinted ez elég tömeg e arra, hogy megnyomja a nyákot. Kizárt. 5 kg alatt szerintem mérhető változást nem okozhat. Nem a súllyal van a baj, hanem azzal, ha négy kibaszott csavarral izomból túlhúzod olyan hűtőknél, ahol ez lehetséges.
-
-
Normál használatról beszéltem, nem arról, hogy szállítod. Arról beszéltem, ha szakszerűen van felrakva és a méretezés megfelelő. Szállításkor alap, hogy szétszedem. (Itt most nem arra gondolok, hogy amikor kiviszem kifújatni a port belőle, hanem ha messze szállítom. És ilyen szállítást azért igen kevesen hajtanak végre, valljuk be.)
-
Dtomka
veterán
Ha tényleg spórolás miatt akkor szánalmas. A 6700k ára már az egekben, a megjelenéshez képest: (113-->152k)
INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX -
Scholes9
nagyúr
válasz Feruendios #40 üzenetére
A nagy hűtőkkel érdekes eddig nem volt baj.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
maxxenergie
senior tag
válasz SchumiBácsi #70 üzenetére
Jó biznisz lesz ebből a hűtőgyártóknak, szerintem már el is kezdték fejleszteni a hír hallatán a spec. hűtést ezekre a procikra, mely nem hajlítja meg a procit, lehet azt is venni hozzá 30-40K-ért majd
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
A következő generációnál már a kupakot is le lehetne sprórolni.
<< Heimdal >>
-
törölt tag
válasz Kolondrum #69 üzenetére
Itt jön a kérdés, kinek kell tesztelni és mivel? Intelnek? Mivel ad hűtőt, mondhatja, azzal tesztelte, azzal nincs gond, a hiba nem miatta van. Hűtő OEM-ek azzal takarózhatnak, hogy a kiosztás nem változott-kivéve, ha Intel közzé tette a specifikációt, hogy mekkora új nyomatékot enged a rögzítésre. És a megszokott kommunikáció, hogy a foglalat meghatározza a kompatibilitást, megborult, csak valahol ez elveszett.
-
őstag
Igényesen azért csak fejlődünk visszafele. Összerakták a mostani gépem pesten, több mint 1kilós hűtő a CPU-ra, magassága 5mm-el kilógott tehát a lemez is nyomta és túlélte a Szabolcsig tartó futárszolgálati szállítást...
Ezek szerint a Skylake platformot ha lesz darabonként kell leszállíttatni a jövőben.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
És ez csak akkor derült ki amikor már a piacon volt, igen ahogy szokott. A durva almás vagy robotos bugok is később derülnek ki, mert ugye addig senki nem tesztelte őket, ebben az esetben senkinek nem fordult meg a kicsi bubujában, hogy gond lehet. Na persze...
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
r0ach
tag
Erről eszembe jutottak a régi 478-as intel hűtők. Az alaplapok nyekeregtek, ropogtak, hajlottak alatta. Sokszor le kellett reszelni a biztosító fület, hogy ne nézzen ki úgy a deszka mint egy megfeszített íj.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=r0ach
-
icp1970
senior tag
szerintem nincs itt semilyen nagy probléma.Egyszerűen a méretek és csíkszélesség csökkenésével,várható volt hogy már nem kell akkora leszórító erőt alkalmazni a hűtéshez.Mellseleg ha csavaros lefogatású hűtöknél a rúgos mechanizmust használják akkor nincs gond.
-
válasz #85552128 #63 üzenetére
Ha belenagyítasz, akkor látszik, hogy az Skylake nyákján is van olyan réteg.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
blueMerle
veterán
Jó tudni hogy nem csak az Ájfón hajlik
-
félisten
Egy teljes lista elérhető az érintett Scythe hűtőkről?
Lehet sikerült belenyúlni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
A kupaknak és a pcb-nek kell egyenletesen szétteríteni a leszorító erőt az érintkezőkön, ha nem elég a pcb rugalmassága akkor maradandó alakváltozást szenved. Más kérdés hogy a foglalatban lévő érintkezők rugóereje/hossza is változott-e ezzel párhuzamosan, vagy csak a PCB lett gyengébb
PS: korábban is deformálódott a PCB a leszorító erő miatt: Aki kupak nélkül tette a blokk alá, az is így járt.
3-4 hónap múlva fogytak a memóriacsatornák, és a pci-express sávok...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Azt is meg kell tartani valahogy, ami vegul a felfogatasokon es a procin fog erot ebreszteni."
Sőt, a ventik által mozgatott levegőnek is lesz nyomatéka. Valamint az álló/fekvő elrendezés is nagyban befolyásolja a helyzetet. Ha meg speciális rendszer, mondjuk egy Raven házban, akkor megint.
-
Televan74
nagyúr
Érdekes eddig jók voltak ezek a bazi nagy hűtők(sandy,ivy,haswell). Lehet nem is hűtőgyártók hibája,hisz ők valószínűleg csak a furat távolságot nézték a kompatibilitás terén.Nem tudom hogy az Intel megosztotta e velük ezt a anyag vastagság változtatást.
Mindenbe beleugatok!!!
-
xT4ken
tag
Tudom hogy nem ide tartozik, de gondoltam ha már az i7-6700K-ról van szó akkor megkérdezlek titeket. Szerintetek az i7-6700K megéri a többlet árat az Core i5-6600K-vel szemben? Ha igen miért, ha nem miért? A célom egy olyan gép összeállitása ami képes megbirkózni probléma nélkül (3-4 évig) a jelenlegi összes PC játékkal, video editorral, és 4K felbontással. (a GPU-ra nem akarok kitérni). Várom a véleményeket. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz #06658560 #46 üzenetére
Ez igy van. Ilyenkor lehet kenegetni a feleloseget.
(#44) Geller_1972: Az, hogy a meretek megegyeznek, meg nem feltetlen jelenti azt, hogy kompatibilis.
(#45) Geller_1972: Miert ne lenne a blokk tomegenek (es magassaganak, sot tomeg eloszlasanak a magassaga menten)koze hozza? Azt is meg kell tartani valahogy, ami vegul a felfogatasokon es a procin fog erot ebreszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Nagyon is számít a súly.
Pont azért mert a súly messze kinyúlik, a felfogatás pedig viszonylag kicsi erőkarral dolgozik. Emiatt a nagy erőkar miatt az az 1 kilós hűtő egy huppanónál jóóval nagyobb erőt fejt ki a procira.
De mondom, a felsorolt hűtők mind középen lefogatósak. Amik könnyen billennek. Ezeket kell elvileg kerülni. -
maxxenergie
senior tag
Rémhírek mindig vannak és lesznek is, gondolom ez 1 eset az ezerből persze ettől függetlenül elég furcsa, hogy a Sandy(messze a legjobban eltalált procik) 1155-ös család óta mindig vannak gondok a procikkal (melegedési problémák Ivy, most ez) szval én maradok egyenlőre a jó kis Sandy mellett, mely egy 1KG-os hűtés altt sem hajlik meg, és 4,5 GHZ-en /2500k/ sem kell nitrogénnal hűteni kupakolni 10K-ért, valamint teljesítmény/ár arányban is verhetetlen, és kihajt főleg húzva jóformán majdnem minden VGA-t 970/r9 290-ig biztos.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
-
Semmi köze hozzá, hogy mekkora blokk van rajta, fogjátok már fel. Lófasz az a súly. Nem azzal van a baj.
-
A magasság adott volt, mert az mindig fix - most is. A furatokkal meg azt csinál, amit akar, mert azok legtöbb esetben univerzálisak, azaz utólag is lehet olyan furattávolsággal gyártani alá lefogatót, amilyen éppen kell... Nagyon nem tudják elkúrni, ha nem akarják. Amúgy meg mindig van spec, kiadás előtt.
-
ktamask
tag
Ott a pont!
Én a Sandy Bridge procijaimra gyári hűtőt teszek jelenleg, és ha vennék Skylake-t, arra sem tennék mást, csak gyári Intelt.
Akit zavar néhány decibel eltérés, és ráteszi a nagyobb hűtőt, ami esetleg elrontja a procit, az vessen magára.
-
rii
nagyúr
válasz Televan74 #12 üzenetére
hát akkor megérdemelnének egy buktát ... azt hittem valami "komoly" oka van ...... pedig szeretem az intelt, csak intel cpu-im voltak eddig .....
hányingerem van az ilyen hozzáállástól ... most szenvedjenek a userek az ő anyagi hasznuk miatt ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Feruendios
tag
Hát ez sajnos nem az Intel hibája, mert ők sose mondták, hogy 750g-os réz bordát rakj a CPU-ra.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
LamerGyuri
senior tag
ennek is az nVidia az oka, mer' elnyomja az ájemdét!44!! és a nagy nyomástól persze, hogy elgörbül a proci!!!4
Ünnepek előtti uborkaszezon van értelmes-valós hír fronton?
Vagy valamelyik hűtőgyártó fizetett ezért? Na nézzük csak még egyszer a cikket, kinek a neve kínál valós megoldást?[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Egon
nagyúr
Megnéztem az adatlapod, és mindent értek... Látom súlyosan érint a probléma, joggal követelhetsz vissza pénzt az Inteltől...
Nem vitatható, hogy nem szép húzás ez az Inteltől (ahogy a forrasztás vs. paszta sem). De azért érzésem szerint egy icipicit túl van lihegve a történet. Ahhoz, hogy gond legyen, elvileg (a cikk alapján) kettő tényezőnek együttesen kell fennállnia:
1. bizonyos (nagy leszorítóerővel és -tömeggel) rendelkező hűtő van a procin,
2. a tulaj szállítja a gépet.
Annak ismeretében, hogy egyrészt a kiló közeli hűtéseket eddig is célszerű volt leszerelni szállításkor (ellenkező esetben szélsőséges szituációban akár az alaplap is kárát láthatta), másrészt érzésem szerint egyre kevesebben hurcolásznak asztali gépet (a LAN-partik leáldozóban, a neten tolja szinte mindenki; illetve sokaknak van notija), harmadrészt pl. én eddig is fektetve, megfelelően kitámasztva, puha anyagon szállítottam az álló házat (értelemszerűen hűtéssel felfelé, kvázi mintha fekvő ház lenne: kíváncsi vagyok, úgy is fennáll-e a probléma, vagy senem... ), véleményem szerint egy pöttyet felfújt az ügy.
Ettől még persze az lenne az ideális, ha a jövőben nem lennének hasonló problémák a procikkal.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Pontosan az a probléma, hogy egy akármilyen hűtő esetén tovább tudod húzni a csavart, míg egy olyannál, ami egy hátlappal eleve fix maximumig húzható, a hiba elkerülhető. Ahogy mondtam is, abban az esetben, ahol a méretezés megfelelő. A nagy tömeg itt tök mindegy, nem abban van szerepe, hogy fél kiló, vagy másfél kiló réz nyomja lefele a blokkot, hanem az, hogy ha szállítják, és ide-oda dobálják, akkor elránthatja a blokkot, ami oldalirányban elmozdul és a széleket lefele nyomhatja. A súly jelentéktelen ebben az esetben.
-
Ribi
nagyúr
Jobban megnézve a lefogatásokban lesz a különbség.
Nem véletlen bizonyos típusokat soroltak fel.
Amit felsoroltak, pl Mugen 4, vagy Cross3
Itt a lefogatásnál a procit a lefogató középen majdhogynem 1 ponton, vagy 1 vonalban szorítja a procira.
A régi mugen 3-nál viszont a bordára van csavarozva a lefogató és 4 ponton van rögzítve maga a borda is ezáltal.
Mintha a tenyeredet 1 ponton megtámasztod, akkor oldalra simán el tudo fordulni, míg a nem problematikusnál 4 ponton sokkal stabilabban áll. Emiatt amikor utazik, a nagy borda a sokkal instabilabb középen megtámasztás miatt sokkal nagyobb erőt tud kifejteni a procira egy bukkanónál. Mondhatni billenés szempontjából a középen megtámasztós lefogatás sokkal rosszabb.[ Szerkesztve ]
-
-
berVi
senior tag
En meg azt nem ertem, hogy mit erolkodnek meg ezekkel a rohejesen nehez, zajos szarokkal. Nofan CR-80EH, itthon is lehet kapni a Merlin-ben 18-ert, es nincs tobbe zaj se...
-
Joe-Soft
tag
válasz #85552128 #22 üzenetére
Spórol az Intel az anyaggal. Minél olcsóbb legyen neki az előállítás, persze mindent egyre drágábban ad el... Szép tendencia. Én az Intel processzort vásárolók helyében visszakövetelném a procik árát ugyanis selejtes hulladék mind. Nem a processzorhűtő gyártókra kell piszkálni ezekkel a koholt indokokkal, inkább az Intel hibás ebben az esetben!!!
Szégyen. komolyan. Az intel ennyire gerinctelen, hogy nem vállalja fel, hogy el....szta az új processzorok gyártását... persze az intelnek nem ez az első ilyen húzása..... -
Auratech
őstag
A gondot nem csak a lefogató erő okozhatja. A függőlegesen álló alaplapra szerelt súlyos, magas tömb elég rendes csavaróerőt ébreszt, ami a foglalat (gravitáció szerinti) alsó vonalán külön nyomóerőt kelt.
Ha esetleg kicsit tottyan a gépház, a hatás még jelentősebb.
Ha lehetséges, a hűtőt kábelkötegelővel valahova a ház felső éléhez, táphoz.. rögzítve emelem annyira, hogy tehermentesítse a foglalat alját, ne legyen feszítőerő. A hűtésre is jó hatással van, hogy a felületek egyenletesen elosztott erővel nyomódnak egymáshoz.Auratech Field Recording
-
Egzee
őstag
Káröröm ON! Eddig is gyűlöltem az LGA-t!
-
törölt tag
Először a pasztával, most meg a lapka anyagával is spórolnak.
AMD nehogy elk*rd a Zent, rájuk férne már némi konkurencia...
[ Szerkesztve ]
-
Amacs
aktív tag
Szerintem igen, mert véleményem szerint nem a támasztás a problémás, hanem a gyenge hordozóréteg, amihez egy nagy tömegű, magas hűtő csatlakozik, ami nagy erőkarral tud kifejteni mozgást a hűtőfelületre.
Mivel gyengébb a hordozóréteg, így ez a mozgás simán elhajlítja a hordozóréteget adott ponton, és még az azt támasztó több száz lábat is.Követeljük vissza a CPGA processzorokat!
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Szerintem a probléma szinte csak ezekkel van.
Mivel ezek elég erősek ahhoz, hogy nagy erővel nyomják a procit a foglalatba.
A bepattintósok általában gyengébbek.Probléma, hogy több helyen a rugó szerepét nem egy tényleges rugó, hanem maga a lefogató keret hajlékonységa tölti be.
Itt pedig kicsit is rosszul van méretezve, fél fordulattal jobban meghúzod és jóóval több erő kerül máris a procira. Normális lefogató hosszú rugóútja miatt nem tudod "túlhúzni".[ Szerkesztve ]
-
-
dsbhg
csendes tag
Ha az alaplapot hátulról/proc alatt/ támassza a hűtő közbetét lemez segítségével akkor is van ez a probléma?
-
Notiban még oké, hogy vékonyabb a nyáklap, de asztalin ez miért jó?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-FreaK-
veterán
Az hagyján, de megspórolták már a forrasztást is ugye (az a paszta ami most van biztos lehet vagy 2Ft) plusz már 14nm-en gyártanak ami elvileg gazdaságosabb mint a 22nm, valamint vékonyabb lett a nyák is. Ennek ellenére a cpu árak inkább nőnek mint csökkenek, tehát ha jól sejtem, akkor a eladott cpu/nyereség mutató szépen nőtt az utóbbi években..
-
Azért ez csak az Intel hibája, mondjuk már ki. Évtizedekig nem volt ebből probléma. Láthatóan töredéke vékonyságú az új nyák, mint a régi.
-
rii
nagyúr
és mi az oka h vékonyabb lett a lap?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Amacs
aktív tag
Azon már az Ivy-Bridge szériánál is ment a spórolás, de hirtelen eszembe jutott, hogy jóval korábban, a Core 2 alapú processzoroknál az adott architektúrán belül is voltak ilyen különbségek, gondolok itt arra, hogy a 775-ös Core 2 processzorok vékonyabb hordozóréteggel készültek, mint a komolyabb terhelésre szánt 771-es Xeonok.
-
lemusz
addikt
Minden egyre kisebb, vékonyabb és törékenyebb.
-
Béééla
őstag
Meglepődtek, hogy egy mázsás réztömb (főleg ha rángatják) bajt okozhat? Ki hitte volna!
Bélabá
-
Apollyon
Korrektor
Bakker, már nem csak a teljesítményen, hanem az anyagminőségen is spórolnak évről-évre?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zzola
titán
Arra vagyok kíváncsi, ha valakit kár ér, akkor kinél reklamáljon?
-
jacint78
addikt
A scythe lefogatói valami borzalmasok, ha végig húzod a csavarokat feltekeredik az alaplap is, igénytelen szemét.
type your text here..
-
Graphics
Jómunkásember
CPU-Gate Tudtam lesz még idén valami...
Több anyagot bele.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest