Hirdetés

2019. január 22., kedd

Hozzászólások

(#1) Tidus


Tidus
(PH! addikt)

Aztán mit szólna hozzá ez a fail0verflow, ha beperelné a Nintendo, és az Nvidia. Úgy közösen.
Mert szó szerint hirdeti a problémát .Mivel ebből komoly problémája lett a két világ cégnek, neki meg lehet.

HEDT i9, maximum edition...

(#2) taaz válasza Tidus (#1) üzenetére


taaz
(fanatikus tag)

Eddig sem volt semmi a törések miatt. Amúgy meg 2 lábat összekötve mehet a varez..... hát ez elég béna húzás volt a tervezők felől.
Arról nem beszélve akik a védelemet kitalálták a konzolra azok most foghatják a fejüket.......

(#3) vinibali válasza Tidus (#1) üzenetére


vinibali
(PH! addikt)

amit megtalált az egy egyszerű hardveres bootloader kapcsoló.
talán átgondolhatták volna ezt a firmware-es funkciót kicsit jobban :)

BIOS írás, helyreállítás, törlés, mentés! http://vinibali.x3.hu/bios.html

(#4) 8zabi válasza Tidus (#1) üzenetére


8zabi
(őstag)

ők hivatalos csatornákon jelezték a problémát már majdnem 90 napja, holnap telt volna le a titoktartás, utána jelent volna meg a blog bejegyzés is, de másvalaki névtelenül kiteregetett mindent tegnap

ez az nv sara, ők rontották el nagyon, de enélkül is inogott már egy ideje a talaj

[ Szerkesztve ]

(#5) fogtunder válasza Tidus (#1) üzenetére


fogtunder
(PH! nagyúr)

És te mit szólnál ahhoz, ha olyan világban élnénk, ahol a biztonsági réseket felfedező, etikusan eljáró hackereket még be is perelnék? Tök jó lenne, ha az összes sebezhetőséget inkább név nélkül eladnák és mindig csak akkor kezdenének a cégek a megoldáson dolgozni, mikor már támadásra használják, nem?

Tudom, hogy tavaly pont ez történt itthon a BKK portál ügyében, de szerencsére nem világméretű probléma, hogy az érintett szervek nem képesek kihúzni a fejüket a seggükből.

A konzolokat eddig is törték, ezután is fogják, nem ebbe fog belerokkanni a Nintendo, a Wii is törve volt, mégis betegre keresték vele magukat. A mi piacunkat kb ezzel elvesztik, meg még pár hasonlót, de egyébként se belőlünk éltek, Japánban és az USA-ban meg simán megveszik amúgy is a játékokat.

a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban!

(#6) mike1334 válasza fogtunder (#5) üzenetére


mike1334
(PH! addikt)

Mondjuk a 3ds is köszöni, jól van. Én csak abban bízom, hogy a hazai árakat nem fogja érinteni annyira (játékokét és főleg magát a konzolét...).

...unless the law provides otherwise.

(#7) Silenc3Hun válasza fogtunder (#5) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Az Xbox One a mai napig nincs feltörve (az utolsó infóim szerint). A PS4 is csak valami régebbi firmware-el.

"There's a reason that we came across in this world..."

(#8) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Lehet viszonylag laikus vagyok ehhez a témához, de az ilyesmikre hogy jön rá valaki? Úgy értem, hogy ok pl. ez a hack tök egyszerű, nem kell hozzá rocket science, de honnan vette az ötletet egyáltalán, hogy ezt megpróbálja? Próba-szerencse alapon? Vet egy tucat Swicth-et és gondolta addig próbálkozik minden féle hardveres mókolással amíg sikerül neki? (És most mázlija volt és elsőre össze jött? :D )

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#9) djozsi


djozsi
(senior tag)

Itt is rákérdezek, hátha errefelé több a témában szaki jár, mint a switches topikba. Ha hinni lehet a híreknek, akkor a hacket már 3 hónapja jelentették a Nintendo felé, ami azt jelenti, hogy viszonylag régóta kísérleteznek vele, ezzel együtt konkrétan a Switch részével semmi érdekeset nem kezdtek még a hardvernek, egyelőre "csak" annyit látunk, hogy sikerült linuxot rakniuk dual boottal a gépre.
A kérdésem az lenne a témában járatosabbak felé: sokfelé elég szenzációhajhász módon úgy tálalják a hírt, hogy ezzel megszületett a warezolás a Switchre, hívhatja is a Nintendo a platform temetésére. A kérdés az lenne, hogy ez mennyire szenzációhajhász és mennyire valóságközeli állítás? És itt nem a doomsayerkedő részére gondolok. Ki lehet jelenteni, hogy mivel adott ez a módszer napokon, legfeljebb heteken belül szinte biztosan menni fog a warez a gépre vagy ez csúsztatás és simán lehet, hogy olyan szoftveres vagy esetleg más típusú hardveres akadályok állhatnak a dolog útjában, hogy az is lehet, hogy hardverrevízió nélkül is hónapokig-évekig nem lesz warez a gépre?

(#12) Felhőtakaró


Felhőtakaró
(tag)

:Y Tiszta RETRÓ fíling. (nekem tetszik)

Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen

(#22) Skynet258 válasza SunMount3r (#8) üzenetére


Skynet258
(PH! kedvence)

Azért így eltartana egy darabig... :DDD Inkább a kódot elemzik, majd ott megtalálva a kiskaput már meg is van mit kell hardveresen előidézni, ennyi. ;)

Android telefon/tablet/okosóra tesztek, játékok, programok, hírek: http://androtech.hu

(#26) 8zabi válasza djozsi (#9) üzenetére


8zabi
(őstag)

szerintem pár hónap még eltelik a másolt játékok futtatásáig, de 1000% hogy megoldják, mert alapjaiban omlott össze az egész biztonsági rendszerük

(#29) tecsu válasza Tidus (#1) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Bár egyre többször esik meg akár a legfejlettebb országok jogalkotása szerinti úgynevezett igazságszolgáltatás rendszerében is, hogy az igazság, illletve egy vélt igazság közzététele miatt büntetés jár, jelen esetben valószínűleg ez nem fog megtörténni, vagyis a Nintendo és az Nvidia hiába perelné a világot telekürtölőt a saját hanyagságuk okán.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#36) b. válasza djozsi (#9) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

"A kérdés az lenne, hogy ez mennyire szenzációhajhász és mennyire valóságközeli állítás? És itt nem a doomsayerkedő részére gondolok. Ki lehet jelenteni, hogy mivel adott ez a módszer napokon, legfeljebb heteken belül szinte biztosan menni fog a warez a gépre vagy ez csúsztatás és simán lehet, hogy olyan szoftveres vagy esetleg más típusú hardveres akadályok állhatnak a dolog útjában, hogy az is lehet, hogy hardverrevízió nélkül is hónapokig-évekig nem lesz warez a gépre?"

Igen , sajnos ki lehet jelenteni, hogy hónapokon belűl meglesz és torrent oldalak is nyomni fogják.De ez főleg a mi kis hazánkat és a hozzánk hasonlóan csóringer és warezéhes nemzeteket érinti Aki tiszteli a fejlesztőket vagy nem hatja meg a játékok ára,és továbbra is szeretne ilyen minőségű játékokat kapni, mint Mario Zelda, Splatoon, az megveszi a játékot eredetiben. Valószínűleg a mi kis hazánkban is nemsokára sokkal népszerűbb konzol lesz, mint eddig .Sajnos. Már olvasni infóket, hogy plusz funkciókat is fognak benne feloldani, mediaplayer stb , plusz nem tartom kizártnak, hogy a hardveren is tunigolnak egy kicsit órajelek tekintetében.
talán még az ilyen tudatlan trollok is megveszik a 200 ezres telefonjuk mellé, mint feljebb ez a polo nevű srác.

Nintendonak is online funkciókhoz kell kötnie jobban a gépet sajnos, mert így a régi vonalat képviseli, ami nagyon jó, de sajnos ugyan az a hátulütője is mint az előnye a régi vágású konzoloknak.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#37) kolopele válasza b. (#36) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Néha visszaemlékezem amikor telón játszogattam néhány (mai szemmel nézve már) igazi lehúzós semmitérő android játékkal, ahol ha tovább akartál jutni két pálya után máris fizetned kellett, és ez így ment a végtelenségig, mert a játékoknak soha nem lett végük. Az ilyeneknél lehet arról beszélni hogy értelmetlen és nem éri meg, mert csak azt veszed észre hogy több tízezret költöttél rá pár nap alatt mégsem változott semmi a játékban.

[ Szerkesztve ]

(#38) b. válasza kolopele (#37) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Ráadásul eladható a kártyás verzió simán elég jól pörög a Switch használt biznisz ( még :((( :(((
Zeldából 2 példány volt nekem, mert múlt héten vettem ebayról egy díszdobozost kis szoborral és eladtam a régit. 2 napig sem hirdettem és elvitték.9 K ért.17 K ért vettem. 8 ezret annak, aki csak végig akarja játszani, és eltölt vele remek 2-3 hetet szerintem simán megér, de szinte az össze kártyás játék 8-12 K körül megy, tehát 5-8 K bukóval ki lehet rajt játszania játékokat , vagy féláron meg lehet venni használtan és megtartani, csereberélni.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#39) kolopele válasza b. (#38) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Pontosan. Egy PC - s játékkal meg nem tudsz mit kezdeni, megveszed, kijátszod (van hogy 2 nap alatt annyira tartalmas), kifizettél érte 10-20 ezret, és ott marad a könyvtáradban a többivel egyetemben. Ezt a kis konzolt azért is szeretem nagyon, mert akárhová megy az ember viheti magával, vannak játékok amelyekkel egy felnőtt is el van, de olyanok is amelyekkel a gyerekek, sokkal többet ér mint egy tablet erre a célra. Szerintem a Nintendo amióta csak létezik olyan mint a Monty Python, vagy imádod vagy gyűlölöd, köztes út nincs :)

(#40) Baskiria válasza kolopele (#37) üzenetére


Baskiria
(őstag)

Mondd, hogy nem költöttél egy tízezreket androidos bármire. :D Én a 2.2től használom, és szerintem összesen 5000 körüli összeget költöttem (meg feladtam a magánéletem persze).

(#41) b. válasza kolopele (#39) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

na ez az utolsó mondatod mindent vitt, nagy igazság, ennél jobban meg sem lehetne ezt fogalmazni. :D
lehet elkérem aláírásnak :)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#42) kolopele válasza Baskiria (#40) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Nem a fenét :D Volt egy időszak az életemben (lényegében amikor tableteket vettem a gyerekeknek) hogy két-három játékra egy hónap alatt egy százas ment el, ez volt a csúcs. Utána kaptam kedvet újra a videojátékokhoz a hosszabb kihagyás után, de akkor már a PC került előtérbe, és azóta is az az első számú gépem, ahogy a gyerkőcök is azokat nyüstölik főleg, a tabletek már csak ahhoz kellenek hogy megnézzék hogyan kell tovább jutni a Conan Exiles - ben miközben játszanak :))

[ Szerkesztve ]

(#43) kolopele válasza b. (#41) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Oké, a jogdíjat priviben megbeszéljük ;]

(#44) tecsu válasza kolopele (#39) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

De most néztem végig a Youtube-on a top Switch) játékokat, nem tetszik egyik sem.
Olyan, mintha... na mindegy, most fikáztam volna egy sort.
Logikai játékok vannak legalább? Nem tetris, hanem go, sakk... vagy komolyabb?

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#45) kolopele válasza tecsu (#44) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Azok nem igazán, de van Zelda, Marió, Splatoon 2, Kirby, Doom, jön a Wolfenstein, a Donkey Kong, stb. Nem véletlenül hasonlítottam a Monty Python - hoz :)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#46) Carlos Padre


Carlos Padre
(őstag)

Nvidia, lol. Érdeklődve figyelem majd a fejleményeket.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#47) fornettisuti válasza fogtunder (#5) üzenetére


fornettisuti
(PH! addikt)

Olyanban élünk.
BKV-Tsystems gate ?!?
Naugye, hogy ugye.

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#48) tecsu válasza kolopele (#45) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

A Monty Python jobban tetszik. :DD

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#49) kolopele válasza tecsu (#48) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Gyalog Galopp mindent ver :D

(#50) Vesa válasza kolopele (#39) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Nem korrekt a PC-s hasonlat, tobb okból sem.
Először is, PC-re eleve sokkal olcsóbbak a jatekok, maximum az AAA+ címek kerülnek 15-18k-ba, azok is csak megjelenéskor. Rengeteg az akció, ahol akar 50-80%-os áron hozzájuk lehet jutni. Nem beszélve a bundle csomagokról, pl. HumbleBundle monthly 3-4k-ért kapsz 2-3db AAA címet és még pár kisebbet.
Ráadásul a PC-s választék egy lapon sem említhető egy konzolossal.

Summa sum: PC-n nincs szükségem arra, hogy játékokat adjak el, mert olyan olcsón jutok hozzá, ami feleslegessė teszi a mókolást.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.