- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymek
senior tag
Kizárt, hogy a gyártó a saját eszközének a hibáit ne ismerte volna. Az extra haszonért, mégis a gagyi hardvert választották.
Így legalább lesz tartalom a kapcsólóra, ha már a n nem akar, vagy nem tud normális, és folyamatos kínálattal előállni.
-
dabadab
titán
"A használt játékok adásvétele fenntarthatatlanságra ítélné a piacot"
Gondolom az olyan apróságok, hogy a használt játékok adása-vétele egyidős a videójátékokkal és lassan négy évtizede elég virágzó üzlet, nem nagyon zavarnak az ilyen kijelentésekben
És hát az elméleti alátámasztással is adós maradtál, mert a dolog messze nem ilyen egyszerű.
Legközelebb azt fogod megosztani velünk, hogy a használtautó-piac halálra ítélné az autógyártókat?...
-
Vesa
veterán
"A játékipar esetében viszont tetszik-nemtetszik tény, hogy a használt piac egy megtűrt jelenség"
Persze, gazdasági oldalról bármilyen terméket előállító vállalkozásnak rosszat tesz, ha az egyszer már eladott terméke használtan ismét piacra kerül.
Csakhogy ez nem egy megtűrt jelenség, hanem a magántulajdonhoz fűződő sokkal erősebb jog! Ami nem szűkül le -és neked sem kéne leszűkíteni-, a játékfejlesztőkre, mert minden más esetben pont azt a hatást váltja ki, kezdve egy használ műszaki cikktől az autón át az akármiig bezárólag, amit használtan is el lehet adni.Másrészről, szeretem amikor valaki amellett érvel, hogy ez mennyire káros -holott nem warezről beszélünk ugyebár-, miközben erősen valószínűsíthető, hogy szinte mindenki követ el -valós- jogsértést (mert a hsznált eladás egyébként nem jogsértő!). Filmekért, zenékért sok ember nem fizet csak letölti, hogy mást ne mondjak.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Cathfaern #144 üzenetére
Saját részről a mikrotranzakciókat díjazom, hiszen amikor az ember már ki tudja mióta szenved egy játékkal, akkor ugrás a bolthoz, és veszel egy erősebb kardot pl. Az Origins így nekem kb. 60 ezerbe került végül, bár ott elkövettem azt a hibát hogy a kínlódások elkerülése végett mindjárt bevásároltam, utána viszont alapból is végig vittem a játékot max. 2 nap plusszal. Ettől függetlenül jó ez, aki akar él vele, aki akar meg nem.
mike1334 : Szerintem az a felmérés nem nálunk készült -
seniman
veterán
válasz
Mr Bond 007 #147 üzenetére
A Sony is belengetett egy olyan ígéretet a PS3 első pletykáinál,hogy a konzol egy egyedi azonosítót fog lézerrel gravírozni a lemezre és az már csak azzal a konzollal fog működni.Vajon ez is miért nem valósult meg?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mike1334 #142 üzenetére
Mondjuk a lootbox nem is a használt játékok ellen van, hanem annak kihasználására, hogy ha valaki hajlandó 100k-t is kifizetni egy játékra, akkor miért csak 18k-t szedjünk be tőle. Erre találták ki eredetileg a Collectors Editiont, csak aztán képbe jön a pszichológia, és lehet egyben nem adna ki senki 50-100k-t egy játékra, de ha csak 1-2 ezresével kell kitolni rá...
-
mike1334
veterán
Azért nem kell a kiadókat se félteni a lootbox-szal átestek a ló túloldalára. Amúgy a könyv piac se különb, simán lehet venni "használtan" fél éve megjelent könyveket is olcsóbban (azon már áfa sincs újra pl). Az a baj az egésszel, hogy nem teheti meg egy kiadó sem, hogy betiltja a használt termékek kereskedelmét, mivel alapvető tulajdonhoz fűződő jogokat korlátozna ezzel.
Maradjunk annyiban, hogy a DLC még oké kategória, de a lootbx pl már nagyon nem. Ezzel együtt a játékiparnak se "jár" több semmivel, mint másnak, minden más dolgot eladhatok használtan, ha akarok, pedig azokban is rengeteg munka van (autó, ház, stb.). -
kolopele
nagyúr
válasz
mike1334 #136 üzenetére
Nem azért, de aki a tört verziót leszedte nem igazán fogja az eredetit már megvenni. A Steam pedig eleve megadja a lehetőséget arra hogy kipróbáld, és ha nem tetszik visszatérítik az árát. A demo sem sokkal különb, emlékszem mielőtt megvettem a Dishonored 2 - őt előtte letöltöttem az ingyenes verziót (egy-vagy két pályát lehetett megcsinálni, már nem emlékszem), és mivel megtetszett meg is vettem, ráadásul a mentés sem veszett el. Ezek lennének a megoldások arra hogy ne legyen a vásárlás zsákbamacska, nem pedig a warez.
-
djozsi
senior tag
válasz
mike1334 #132 üzenetére
Ezt nagyon jól látod. A használt játékok adásvétele fenntarthatatlanságra ítélné a piacot, ezért a kiadók mindent megtesznek azért, hogy az emberek lehetőleg ne éljenek vele.
Ezért erőszakoltak jónéhány éve minden játékba multiplayert és igen, ezért vannak a DLC-k, digitális piac, lootboxok, staggered content release és minden anyámkínja. Mindennel arra akarnak ösztökélni, hogy ne csak megvedd (rosszabb esetben használtan), végigvidd 1 hét alatt és eladd a játékot. El akarják érni, hogy okod legyen tartósan magadnál tartani.Antikvárium az egy másik piac, ahhoz nem értek, nem tudom megmondani, hogy a könyviparnak mennyire ártanak az antikváriumok. Bevallom ritkán járok ilyen helyekre, de pár tucat ponyván kívül inkább régi könyveket szoktam látni, azt pedig nehezen hinném, hogy szegény József Attila sokat panaszkodna amiatt, hogy az antikváriumok kiveszik a zsebéből a pénzt.
A játékipar esetében viszont tetszik-nemtetszik tény, hogy a használt piac egy megtűrt jelenség, amire szükség van, hogy a retail store-ok (gamestop és társai) ne omoljanak össze és tudják árulni a hardvert, de azért némán, közvetve küzd ellene a kiadói piac, próbál olyan szolgáltatásokat kínálni, ami miatt nem akarod majd eladni az adott játékot. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a következő lesz az utolsó generáció, amiben fizikai játék beolvasására alkalmas eszköz kerül egyáltalán a konzolokra.
-
mike1334
veterán
Amúgy van benne ráció. Egyrészt sok játékhoz nincs demo vagy trial, így ha nem akarsz zsákbamacskát venni, akkor a warez megoldást adhat erre a problémára. Másrészt a multihoz eredeti játék kell, leszeded a warez, de annyira megtetszik, hogy multiznál, úgy meg "muszáj" megvenni az eredetit. De a tanulmányt nem olvastam, ezek csak tippek.
Aki használtan megveszi, az meg miért venné meg újonnan, ha megvan neki a teljes verzió és működik?
-
mike1334
veterán
Sőt a warez jobb, lásd eus tanulmány
"A dolgozat konklúziója viszont valójából az, amit fentebb is idéztünk Reda blogjából, hogy a blockbusterek kivételével nem bizonyítható a törések / letöltések és a kiadók, forgalmazók esetleges anyagi veszteségei közötti kapcsolat. Sőt, a kutatás ironikus módon éppen azt állatja a játékok esetében, hogy a kalózverziók letöltése akár még elő is segítheti az adott program megvásárlását." -
mike1334
veterán
Már a játékipar is elfogadta a használt játékok adásvételét, ezért vannak a csak digitális formában létező dlc-k és a mikrotranzakció. Valamilyen szinten megértem, amit írtok, de akkor pl az antikváriumok is zárják be, mert az írók nem kapnak pénzt az eladott könyvek után? Volt idő biztosan amikor ezt gondolták, de ma már természetes. Szerintem a játékoknál is egyre elfogadottabb a használt piac megléte.
-
-
Azért mert ezt te így szimplán leírom ne haragudj de nem hiszem el hogy ez egy atom stabil kézi konzol, amit még véletlenül sem lehetne feltörni.Ilyen soha nem is létezett még és nem is fog.
Spectre botrány azért meg van?Az is hogy Ryzen is érintett ilyen módon akkor mint a Switch?Amelyik gép nincsen online funkciókhoz kötve erősen azt feltörhető és fel is törik. Switch, WII U, wii, 3DS, X360, Ps3 satöbbi.
Itt csak a tulaj direkt és szándékos akaratával törhető fel a gép és annak fizikai jelenlétében módosítható, nem egy online sérülékenység."Manapság már a fizikai hozzáférés nem olyasmi, amire senki sem gondol, főleg akkor nem, ha valamilyen hardvert a saját tulajdonosa ellenében akarnak körbebástyázni."
Most ezt komolyan írtad? ezek utána "nem" válaszod még inkább vicces. Elolvastad a cikket hogy kell usb recovery módba tenni a gépet?jobb joycon 2 érintkező összekapcsolása. fél perces művelet ? ilyen bástyákra gondoltál?
Egyébként pedig még úgy is, hogy elítélem, izgatottan várom a homebrew megoldásokat, mit hoznak ki belőle.
-
seniman
veterán
Nem érzékeny téma,csak szimplán hülyeség ezen rugózni.Ha valamit megvettem,onnan a tulajdonom,rendelkezem felette,eladhatom,elajándékozhatom vagy szétverhetem,felgyújthatom ha például nem tetszik.Mekkora szemét az is aki 30éve vett egy Ferrari F40-et befektetési célzattal,most meg eladja 1millió EUR-ért.Ha mindenki ilyen szélsőségesen gondolkozna beállna a kereskedelem meg nyakig lennénk elektronikai hulladékkal.Arra nem gondoltál,hogy aki továbbadja az újan vett játékot miután végignyomta,vesz helyette pl. egy Mario Kart-ot?De ha nem pattintja el a Zeldát,Mariot sem vesz.
-
dabadab
titán
"nem lenne feltörhető?"
Nem.
"Van olyan processzor/ gép ami nem feltörhető úgy hogy fizikailag hozzáférsz?"
Igen. Ha pl. a bootromban nem lenne ez az otromba hiba, akkor a Switch is ilyen lenne.
Manapság már a fizikai hozzáférés nem olyasmi, amire senki sem gondol, főleg akkor nem, ha valamilyen hardvert a saját tulajdonosa ellenében akarnak körbebástyázni. -
nem lenne feltörhető? még egyszer megkérdezem. Van olyan processzor/ gép ami nem feltörhető úgy hogy fizikailag hozzáférsz?mire alapozod ezt az állításodat?Itt a probléma több összetevős, még mindig USB recovery módban hozzá kell férned a géphez és fizikailag módosítanod kell, ezután lép színre a bootrom amit Nvidia módosított Nintendo kérésére már 3x.
jailbreak szindróma. -
dabadab
titán
"A Bootromhoz mi köze nvidiának?"
Ők írták.
"Fizikailag hozzá kell férned a hardverhez , hogy feltörd, iskolapélda az hogy egy hardvert feltörnek úgy hogy fizikailag mellette állnak és USB-n kiolvassák? na ne viccelj, mutass nekem egyetlen egy olyan gépet, processzort amit így nem lehet feltörni. Még a ryzen is sebezhető így..."
Ha az nV nem csinált volna egy nagyon csúnya bufferoverflow hibát, akkor nem lenne sebezhető.
-
te konkrétan miről beszélsz? A Bootromhoz mi köze nvidiának? Fizikailag hozzá kell férned a hardverhez , hogy feltörd, iskolapélda az hogy egy hardvert feltörnek úgy hogy fizikailag mellette állnak és USB-n kiolvassák? na ne viccelj, mutass nekem egyetlen egy olyan gépet, processzort amit így nem lehet feltörni. Még a ryzen is sebezhető így...
Annyi a hiba ebbe hogy próbáld értelmezni mit írtam, megveszed teljes áron a játékot és tovább adod olcsóbban pár hónap után.Ki írt ilyet, hogy ugyan annyiért adod tovább? Ki az aki használtan ugyan annyiért vesz meg egy játékot mint az új ára?
nehogy már az , aki használt játékot ad el vagy vesz ugyan olyan bűnöző legyen , mint aki lopja.
2 verzió van ha valakinek nincs pénze. Vagy nem veszi meg, vagy ellopja.A Nintendo szempontjából ez az user nem létezik. egyik sem hoz hasznot , ezzel szemben ha valaki eredeti használt játékokkal bekerül a NIntendo rendszerébe és világába később potenciális vevő lesz, mert ezek szerint nem akar lopni, csak drága neki az új játék,de akciókkal kedvezményekkel, potenciális regisztrált online tagként elérhető lesz.
AKi warezol az kap egy jó kis online bant, aztán onnantól az Ncore lesz a barátja. -
djozsi
senior tag
Tudom, hogy érzékeny téma, de NandoXXL gondolatából annyi mindenképp megfontolandó, hogy emberileg (nem jogilag, törvény előtt) milyen dolog az, hogy valaki megveszi a használt Zeldát 12k-ért, élete játékélménye, eltölt vele 150 órát, aztán továbbadja ugyanannyiért. Rohadt sok ember dolgozott azért, hogy az illető 150 órán át jól szórakozzon, tőle viszont a játék készítőihez egy fillér se jut el viszonzásképp.
És most ne a konkrét példát nézzétek, hogy "de a Zelda ígyis nyereséges" meg "de a Switchért ígyis fizetett" meg "de pofátlanság ugyanannyiért továbbadni", hanem magát a felvetést.
Ebből akár egy érdekes elvi vita is kerekedhetne, de tényleg tudom, látom, hogy érzékeny téma, nagyon sokakat érint közvetlenül.
-
mike1334
veterán
válasz
NandoXXL #113 üzenetére
Az igen...a tulajdon fogalma az nincs meg ugye? Jobbat mondok..ha használt, csak és kizárólag digitális formában létező szoftvert akarnék eladni, annak sincs jogi akadálya, pont a szolgáltatók trükköznek, hogy ne tehesd meg, annak ellenére, hogy ezt a jogot az Európai Unió Bírósága is kimondta az egyik ítéletében.
-
NandoXXL
senior tag
Azzal hogy eladod a használt játékod, cseréled semmivel nem vagy jobb a wareznál. Ne áltassátok magatokat, nem tisztelitek ezzel a játék készítőit. Etikai alapon, ingyen oda adod valakinek, akinek nincs rá anyagi lehetősége az még megérthető morális alapon. Onnantól kezdve hogy cserélsz, eladod tovább csökkented a játék eladásait.
-
lev258
veterán
Nem tudom, volt-e már, de külföldi oldalakon azt pedzegetik, hogy valószínűleg az összes korábbi Tegra is érintett. Valamint arról is írnak, hogy a hiba "iskolapélda" szintű és ha az Nvidia nem azzal foglalkozott volna, hogy még külön el is rejtse a bootROM-ot (legalább a bináris elérhető lett volna valahogy), akkor már régen felfedezték volna a biztonsági szakemberek.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #8 üzenetére
Nézd meg kezdésnek a 34C3 konfenrenciáról a switchről készült prezentációt. Úgy kezdenek hozzá, hogy előveszik a Tegra datasheet-et.
-
kilua
senior tag
Mi lesz ebből? 30%al nagyobb hardver eladás, 10%al kisebb szoftver eladás világszinten kb.
-
dabadab
titán
válasz
mike1334 #101 üzenetére
A hekkelés azért túlmutat a szimpla kalózkodáson: annak idején az Xbox azért kapott softmodot, hogy menjen rajta az XBMC, a 3DS meg azért, hogy az emuk is fussanak (van ugyan a hivatalos Virtual Console, de ott alig van valami).
Nem akarom azt mondani, hogy a userek nagyobb részénél ez a motiváció, de a homebrew scene mindenhol erős és általában itt vannak az igazán értelmes emberek, akik képesek megtalálni a sérülékenységeket, nem a kalózoknál.
-
mike1334
veterán
válasz
hombre[EU] #90 üzenetére
Lelke rajta, aztán ha elcseszték, akkor ment a sajnálkozását. Én biztos nem gányolnék vele, pedig korábban nem éreztem gáznak a warezt...csak közben mondjuk lett munkám és fizetésem, így már kicsit más.
-
ttt
senior tag
válasz
kikikirly #85 üzenetére
Az biztos, hogy egy kézi konzolnak kellenek az arra írt / optimalizált játékok. Az ugyan az a hardver meg nem nagyon igaz, olyan direkt utasításokkal / címzésekkel / stb tudnak operálni amivel egy pc-n nem.
Az tény, hogy drágák - nekünk. (Volt a kezemben ez a Nintendó , jó kis cucc, de csak azért, hogy néhány játékot , jó drágán még megvegyek csak erre nekem nem pálya. Viszont akié volt nem sajnálta full csokoládés kézzel sem összetaperolni
Apja tudja
)
Viszont én mást látok Smach Z - ban: Egy olyan "tabletet" amihez nem kell külön joystik.
-
seniman
veterán
válasz
hombre[EU] #94 üzenetére
Amikor a japán ebay tele van kihangsúlyozottan "less than 3.60FW" PS Vitákkal,a PS3 CFW-s oldalak dugig USA tagokkal,akkor nyugodtan kijelenthetjük,hogy a warezra a világ minden szegletében van igény,csak az arányok változnak.
-
kolopele
nagyúr
válasz
hombre[EU] #90 üzenetére
Ezt el is tudom hinni, magyar ember mindent ingyen szeretne és ezt még természetesnek is veszik
Azért el kellene gondolkoznia minden warezolónak hogy amennyiben mindenki ezt csinálná mi lenne a játékiparral? Majd lehetne szidni őket hogy nincs új játék vagy mind félkész állapotban van megjelenésekor.
-
acura
tag
válasz
hombre[EU] #87 üzenetére
Jól látod.
Szerintem annó a Microsoftnak sem tett rosszat, hogy törték a 360at.
Sőt én arra számítok, hogy az új konzol generáció előtt egy évvel, véletlen majd jól feltörik a XBOX ONE-t is, persze csak a simát és mehet is a készlet kisöprés. -
mike1334
veterán
válasz
hombre[EU] #87 üzenetére
Jaja...ki ne akarná a frissen vett 2 évig garis gépét rövidre zárni, ezzel elveszítve a garanciát és kockáztatva, hogy tönkre vágja az elektronikát, mindezt azért, mert lehet, hogy hónapok múlva lesz rá warez...
Aki warezol, nem biztos, hogy kiad 95-100e forintot egy gépért...
Max a használt piacon lesz 1 év múlva, ha a korai gépek garija lejárt és az ára is megcsappant annyira, hogy "megérje" kockáztatni. -
hombre[EU]
veterán
Most ugrik meg a Switch eladás 😉
-
kikikirly
senior tag
Aligha. Teljesitményre ott van,de nem lesz Low level Api.Sima PC játékok mennek rajta.Erősen korlátozott TDP-vel futó APU-n képzelheted hogy fognak futni a dedikált videokártyákra megírt játékok....Régebbi cimek,még okésak,de azon kívül felejtős.Cserébe jó drága lesz... Nintendo Switch, PS4/Xbox 1 mind megmutatták mennyit számít a Fix hardverre megírt kód(többszörös teljesítményt lehet kisajtolni ugyanabból a hardverből).
-
Krill77
őstag
Hadd jatszanak a szegények is!
-
ttt
senior tag
-
válasz
Komplikato #75 üzenetére
Közvetlen nincs.
De ha azt nézed, nem biztos, hogy mindenki így gondolkozik. Mert vehet el vevőket a nagy konzoloktól is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Komplikato #75 üzenetére
Adott minőségben nincs még egy hasonló kézi konzol.
-
kolopele
nagyúr
Nekem eszem ágában sincs hogy eladjam a megvett konzolos exclusive játékokat, ki tudja én vagy a srácok mikor akarnak játszani velük újra. A zenei CD gyűjteményemet sem adom el pedig már meghallgattam jó sokat belőlük
Engem nem érdekel PC - n sem hogy kiadok 18 ezret egy játékért amennyiben érdekel, sokat elő is szoktam venni újra amikor kicsit ínségesebb idő van játék fronton. Mondjuk az olyanok mint a Sonic Forces vagy a Ben 10 pl. kicsit irritálóak voltak a 2x12 ezres, ill. a 2x8 ezres áraikkal, mivel egy délután kivégezték őket a srácok, na de azoknak is nekifogtak újra, és ki tudja majd még hányszor. Most a Conan Exilest hajtják, na az nem két napos alkotás ahogy elnéztem
-
kolopele
nagyúr
Aki tud várni annak valóban nem kell megvenni a megjelenés napján a játékokat, de nem ilyen mindenki. Nálunk ugye már a két gyerek is értesül mikor jelennek meg az őket is érdeklő játékok, és ott nincs olyan hogy várakozunk majd ha lemegy az áruk
Amúgy meg én sem szeretek várni, ha valami nagyon érdekel és már eleve nagyon vártam az azonnal megy a könyvtárba, vagy hozza a postás.
-
dabadab
titán
-
Nem lennék meglepődve, ha esetleg konkurens lenne a háttérben...
-
válasz
PandaMonium #67 üzenetére
Ki temeti?
-
PandaMonium
őstag
Az kimaradt a hírből, hogy nem szimplán arról van szó, hogy az USB recovery módban alapból azt futtatsz amit akarsz ("omgomg hülye Nvidia miért nem gondoltak erre", mint ahogy itt sokan megnyilvánulnak), hanem egy buffer overflow sebezhetőséget találtak a bootROM-ban, aminek az eredménye a tetszőleges kódfuttatás.
"Fusée Gelée isn't a perfect, 'holy grail' exploit" <- Ezt pedig Temkin blogjából. Odébb van még a warez, de az biztos, hogy ezzel az exploittal sokkal gyorsabban törhető lesz a konzol, mint általában.
Btw. Vicces, hogy sokan itt már temetik a Nintendo-t. Majd nézzétek meg jövőre a 2018-as eladási chartokat.
-
Tentalus
tag
válasz
Felhőtakaró #12 üzenetére
Nem ilyen egyértelmű ez.
Attól,hogy Linuxot tudsz boot-olni Switch-ről,nem tudsz automatikusan warez játékokat futtatni,ahhoz a Switch operációs rendszerét kell módosítani (pl. ne ellenőrizze a játékok eredetét). Ha ez az operációs rendszer elég robosztus és fel van készítve hack ellen,akkor ez nehéz és hosszadalmas lesz. A 3DS példája alapján én úgy tippelem,az lesz...
A 3DS-t eleinte igen könnyű volt törni,tisztán szoftveres úton,ma csak hardveres buherálásal megy (a flash chipet kell lecserélni),tehát tanult a Nintendo. -
smkb
őstag
Nem hiszem, hogy a Nintendo kardjába dőlne. A DS, DSi is remekül törhető volt, mégis brutális bevételeket generáltak a játékeladások. Igazából az egész warez akkor káros egy konzolgyártónak, ha veszteségesen árulja a vasat, hogy majd a szoftver licenszeken bejön a veszteség. Ha mint esetünkben is már a vas is nyereséges, nem igazán nagy gond, ugyanis alapvetően azok fogják a warez módot használni, akik egyébként sem fizettek volna ki egy játékért 18.000 hufot. Vagyis nem a fizetős bázisból veszít ilyenkor a konzolgyártó, hanem bejön a vásárlók közé egy újabb felhasználói csoport, akik csak a vasat veszik, amúgy meg azt sem vennék. Úgyhogy nagy izgulnivalójuk nincs szerintem, maximum megugrik a vas eladások száma.
-
Cathulhu
addikt
-
kikikirly
senior tag
Úgy tudom már le van játszva a PS 5, marad AMD.Nincs is okuk váltani, ami hibája van PS4/Xbox-nak(Pl gyenge processzor) ,nem AMD sara, Sony-Microsoft kérte ezt.
IGN(0:57-től van a lényeg):
https://www.youtube.com/watch?v=x6O9CSJ_B_I&t=176sEz alapján jó hir hogy Ryzen proci lesz PS5-be, szóval nem lesz gond a teljesítménnyel.
-
Cathulhu
addikt
Az nVidiának van. Most hogy a másik két nagy konzol lassan eol, és tervezgetik az újakat a háttérben, lesz egy plusz slide Lisa prezentációjában mikor győzködi Sonyékat
#58 mostanában nagyon feszült a viszony az AMD és az nV között, tuti hogy erre is le fognak csapni. És tudod, a warez kapcsán szeretnek nagy számokkal dobálózni, majd kiszámolnak sok milliónyi vélt kárt szegény Nintendonak
-
Cathulhu
addikt
Na Lisa Su most bontott pezsgőt, más se kellett az AMDnek most, mint a konkurens konzol eleste
-
a2d2
addikt
Totál egyetértek. Én pl a Fallout 4-et várom immár 3. éve hogy mikor esik le az ára 3e Ft alá, mert jelenleg nekem ennyit érne meg - bezzeg a 3-ast még megvettem díszdobozosan 12e-ért csak akkor még nem volt 3 gyerek
Addig játszok mással, van 350+ játékom a könyvtáramban és összesen kb 30e-et költöttem rájuk.
Én is arra jutottam hogy legalább egy-két évet várni kell a vásárlással.
Így is úgy érzem hogy kicsit rohantam pár játék megvételénél:
Battlefield 3 5e volt, rá két évvel ingyen osztották originen.
Van Helsing kb 10 dollár volt akcióban, rá egy évre szintén kb ingyen volt Humble 1 dolláros csomagjában.
Bioshock Infinity 5e Ft volt akcióban, utána láttam jóval olcsóbban.
Dishonored is 5e Ft körül volt, el lett kapkodva
A lényeg hogy ha már vársz egy évet akkor ha tudsz mással játszani közben akkor várj még egyet és szinte minden az öledbe hullik@SunMount3r én meg pont azt tapasztaltam PC fronton hogy évenként kb feleződik az ár.
-
gianni85
veterán
Nem csak a csóringereket érinti. A ninty elég durván áraz... én totál clean játékos vagyok, ugyan akcióban vásárolok, de van több száz címem a steam/live/psn fiókomban. A switch is érdekelne, de a cartridge-ok tartják az árukat, online nincs olyan akciózás, mint a konkurenciánál, én meg nem adok annyi pénzt indie játékokra, aminél olcsóbban veszek a másik platformon AAA címeket. Hiba azt feltételezni, hogy csak a csóringer országokban árérzékenyek a vásárlók.
(#38) b
Hmm. Ránézek akkor az ismert helyeken a használt cuccokra. Nekem nem rémlettek ilyen árak, bár jó régen néztem. A fenti állítást új játékokra még tartom. -
Vesa
veterán
Nem korrekt a PC-s hasonlat, tobb okból sem.
Először is, PC-re eleve sokkal olcsóbbak a jatekok, maximum az AAA+ címek kerülnek 15-18k-ba, azok is csak megjelenéskor. Rengeteg az akció, ahol akar 50-80%-os áron hozzájuk lehet jutni. Nem beszélve a bundle csomagokról, pl. HumbleBundle monthly 3-4k-ért kapsz 2-3db AAA címet és még pár kisebbet.
Ráadásul a PC-s választék egy lapon sem említhető egy konzolossal.Summa sum: PC-n nincs szükségem arra, hogy játékokat adjak el, mert olyan olcsón jutok hozzá, ami feleslegessė teszi a mókolást.
-
Carlos Padre
veterán
Nvidia, lol. Érdeklődve figyelem majd a fejleményeket.
-
kolopele
nagyúr
válasz
User64476 #40 üzenetére
Nem a fenét
Volt egy időszak az életemben (lényegében amikor tableteket vettem a gyerekeknek) hogy két-három játékra egy hónap alatt egy százas ment el, ez volt a csúcs. Utána kaptam kedvet újra a videojátékokhoz a hosszabb kihagyás után, de akkor már a PC került előtérbe, és azóta is az az első számú gépem, ahogy a gyerkőcök is azokat nyüstölik főleg, a tabletek már csak ahhoz kellenek hogy megnézzék hogyan kell tovább jutni a Conan Exiles - ben miközben játszanak
-
kolopele
nagyúr
Pontosan. Egy PC - s játékkal meg nem tudsz mit kezdeni, megveszed, kijátszod (van hogy 2 nap alatt annyira tartalmas), kifizettél érte 10-20 ezret, és ott marad a könyvtáradban a többivel egyetemben. Ezt a kis konzolt azért is szeretem nagyon, mert akárhová megy az ember viheti magával, vannak játékok amelyekkel egy felnőtt is el van, de olyanok is amelyekkel a gyerekek, sokkal többet ér mint egy tablet erre a célra. Szerintem a Nintendo amióta csak létezik olyan mint a Monty Python, vagy imádod vagy gyűlölöd, köztes út nincs
-
Ráadásul eladható a kártyás verzió simán elég jól pörög a Switch használt biznisz ( még
Zeldából 2 példány volt nekem, mert múlt héten vettem ebayról egy díszdobozost kis szoborral és eladtam a régit. 2 napig sem hirdettem és elvitték.9 K ért.17 K ért vettem. 8 ezret annak, aki csak végig akarja játszani, és eltölt vele remek 2-3 hetet szerintem simán megér, de szinte az össze kártyás játék 8-12 K körül megy, tehát 5-8 K bukóval ki lehet rajt játszania játékokat , vagy féláron meg lehet venni használtan és megtartani, csereberélni. -
kolopele
nagyúr
Néha visszaemlékezem amikor telón játszogattam néhány (mai szemmel nézve már) igazi lehúzós semmitérő android játékkal, ahol ha tovább akartál jutni két pálya után máris fizetned kellett, és ez így ment a végtelenségig, mert a játékoknak soha nem lett végük. Az ilyeneknél lehet arról beszélni hogy értelmetlen és nem éri meg, mert csak azt veszed észre hogy több tízezret költöttél rá pár nap alatt mégsem változott semmi a játékban.
-
"A kérdés az lenne, hogy ez mennyire szenzációhajhász és mennyire valóságközeli állítás? És itt nem a doomsayerkedő részére gondolok. Ki lehet jelenteni, hogy mivel adott ez a módszer napokon, legfeljebb heteken belül szinte biztosan menni fog a warez a gépre vagy ez csúsztatás és simán lehet, hogy olyan szoftveres vagy esetleg más típusú hardveres akadályok állhatnak a dolog útjában, hogy az is lehet, hogy hardverrevízió nélkül is hónapokig-évekig nem lesz warez a gépre?"
Igen , sajnos ki lehet jelenteni, hogy hónapokon belűl meglesz és torrent oldalak is nyomni fogják.De ez főleg a mi kis hazánkat és a hozzánk hasonlóan csóringer és warezéhes nemzeteket érinti Aki tiszteli a fejlesztőket vagy nem hatja meg a játékok ára,és továbbra is szeretne ilyen minőségű játékokat kapni, mint Mario Zelda, Splatoon, az megveszi a játékot eredetiben. Valószínűleg a mi kis hazánkban is nemsokára sokkal népszerűbb konzol lesz, mint eddig .Sajnos. Már olvasni infóket, hogy plusz funkciókat is fognak benne feloldani, mediaplayer stb , plusz nem tartom kizártnak, hogy a hardveren is tunigolnak egy kicsit órajelek tekintetében.
talán még az ilyen tudatlan trollok is megveszik a 200 ezres telefonjuk mellé, mint feljebb ez a polo nevű srác.Nintendonak is online funkciókhoz kell kötnie jobban a gépet sajnos, mert így a régi vonalat képviseli, ami nagyon jó, de sajnos ugyan az a hátulütője is mint az előnye a régi vágású konzoloknak.
-
tecsu
addikt
Bár egyre többször esik meg akár a legfejlettebb országok jogalkotása szerinti úgynevezett igazságszolgáltatás rendszerében is, hogy az igazság, illletve egy vélt igazság közzététele miatt büntetés jár, jelen esetben valószínűleg ez nem fog megtörténni, vagyis a Nintendo és az Nvidia hiába perelné a világot telekürtölőt a saját hanyagságuk okán.
-
Skynet258
veterán
válasz
SunMount3r #8 üzenetére
Azért így eltartana egy darabig...
Inkább a kódot elemzik, majd ott megtalálva a kiskaput már meg is van mit kell hardveresen előidézni, ennyi.
-
Felhőtakaró
tag
Tiszta RETRÓ fíling. (nekem tetszik)
-
djozsi
senior tag
Itt is rákérdezek, hátha errefelé több a témában szaki jár, mint a switches topikba. Ha hinni lehet a híreknek, akkor a hacket már 3 hónapja jelentették a Nintendo felé, ami azt jelenti, hogy viszonylag régóta kísérleteznek vele, ezzel együtt konkrétan a Switch részével semmi érdekeset nem kezdtek még a hardvernek, egyelőre "csak" annyit látunk, hogy sikerült linuxot rakniuk dual boottal a gépre.
A kérdésem az lenne a témában járatosabbak felé: sokfelé elég szenzációhajhász módon úgy tálalják a hírt, hogy ezzel megszületett a warezolás a Switchre, hívhatja is a Nintendo a platform temetésére. A kérdés az lenne, hogy ez mennyire szenzációhajhász és mennyire valóságközeli állítás? És itt nem a doomsayerkedő részére gondolok. Ki lehet jelenteni, hogy mivel adott ez a módszer napokon, legfeljebb heteken belül szinte biztosan menni fog a warez a gépre vagy ez csúsztatás és simán lehet, hogy olyan szoftveres vagy esetleg más típusú hardveres akadályok állhatnak a dolog útjában, hogy az is lehet, hogy hardverrevízió nélkül is hónapokig-évekig nem lesz warez a gépre? -
SunMount3r
nagyúr
Lehet viszonylag laikus vagyok ehhez a témához, de az ilyesmikre hogy jön rá valaki? Úgy értem, hogy ok pl. ez a hack tök egyszerű, nem kell hozzá rocket science, de honnan vette az ötletet egyáltalán, hogy ezt megpróbálja? Próba-szerencse alapon? Vet egy tucat Swicth-et és gondolta addig próbálkozik minden féle hardveres mókolással amíg sikerül neki? (És most mázlija volt és elsőre össze jött?
)
-
fogtunder
nagyúr
És te mit szólnál ahhoz, ha olyan világban élnénk, ahol a biztonsági réseket felfedező, etikusan eljáró hackereket még be is perelnék? Tök jó lenne, ha az összes sebezhetőséget inkább név nélkül eladnák és mindig csak akkor kezdenének a cégek a megoldáson dolgozni, mikor már támadásra használják, nem?
Tudom, hogy tavaly pont ez történt itthon a BKK portál ügyében, de szerencsére nem világméretű probléma, hogy az érintett szervek nem képesek kihúzni a fejüket a seggükből.
A konzolokat eddig is törték, ezután is fogják, nem ebbe fog belerokkanni a Nintendo, a Wii is törve volt, mégis betegre keresték vele magukat. A mi piacunkat kb ezzel elvesztik, meg még pár hasonlót, de egyébként se belőlünk éltek, Japánban és az USA-ban meg simán megveszik amúgy is a játékokat.
-
8zabi
őstag
ők hivatalos csatornákon jelezték a problémát már majdnem 90 napja, holnap telt volna le a titoktartás, utána jelent volna meg a blog bejegyzés is, de másvalaki névtelenül kiteregetett mindent tegnap
ez az nv sara, ők rontották el nagyon, de enélkül is inogott már egy ideje a talaj
-
Tidus
addikt
Aztán mit szólna hozzá ez a fail0verflow, ha beperelné a Nintendo, és az Nvidia. Úgy közösen.
Mert szó szerint hirdeti a problémát .Mivel ebből komoly problémája lett a két világ cégnek, neki meg lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Innen nincs visszaút, csak új hardverrevízió segíthet a japánoknak megkadályozni a Switch korlátlan felhasználását.
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest