- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
*naponta*, volt egy Ace-em eladtam. Nem nyomogattam, este már tölteni kellett. Kell a francnak. Rájöttem, hogy nem vagyok előrébb, hogy negyed óránként lejön vmi email, mikor gép előtt ülök fél napokat. Van mikor napi órákat telefonálok. Vettem egy két kártyás low-end samut, egy hétig bírja, pedig mint mondottam, sokat beszélek. Velem elhitette a marketing, hogy kell nekem okostelefon. Hülye voltam, vettem, aztán rájöttem, hogy nincs rá szükségem és eladtam. Nekem a tablettel is ez a helyzet.
-
vidékiürge
tag
tablet vs pc == piszoár vs budi (mérges madaraknál komolyabb dolgokra használhatatlan a tablet, divatnak meg f_sz_, csak pont l_sz_r_m
)
-
tome.jr
addikt
Bocs, de mégis hol van az az óriási visszaesés ami a cikk címében szerepel?
A 88 millió helyetti 84,2 millió az 5%-os csökkenést, a 399 millió helyetti 374 millió a 6,5%-os csökkenést sem éri el.
-
M@trixfan
addikt
Vegyük észre, hogy nem a hordozhatóság egy trend, hanem a hordozhatatlanság kezd elmúlni. Az is érdekes, hogy rengetegen helyettesítő termékként gondolják a PC-t és a Tablet-et. A Tablet-ben nem funkciókat kell keresni, hanem az újfajta felhasználási formát.
-
Kronos3000
senior tag
Hordozhatóságra,utazásra van egy netbook-om,ami nekem tökéletesen megfelel,mindenre...amúgy én nem játszom a (PC-m)-en,mégis mindig költök rá,fejlesztem ahogy tehetem,egyszerűen csak azért mert szeretem ha precízen pontosan,és piszok gyorsan működik,ne kelljen várni semmire,egy alkalmazás indulására sem,egyébként filmet,képet,zenét szerkesztek,konvertálok,tehát más szóba sem jöhet...
-
disy68
aktív tag
A hordozhatóság nem csak az utazás/hurcolás tekintetében számít, hanem otthon a lakáson belül is. Nekem ez egy nagy előny - talán másoknak is ez számít jobban -, mivel az asztali gép ott van ahol, a lapost meg felkapom, viszem ahol nekem jó, kiülök vele az udvarra, stb..
-
kolosanyi
veterán
Nem értek egyet. Az átlag, hétköznapi dolgokra sokkal kényelmesebb a tablet, mint a PC. És ezalatt a tartalomfogyasztást értem. Bár hozzá is tenném, hogy egy nagyobb kijelzős okostelefonnal majdnem ugyanolyan kényelmesen el lehet érni azokat a dolgokat, csak azt tényleg akárhova magaddal viheted, mert nagyon kompakt. Szerintem pusztán a tablet azoknak való, akiknek nincs smartphonejuk, de mégis kell egy mobil eszköz a hétköznapokra. Egy jó telefon mellé én egy subnotebookot vennék, vagy egy valamilyen tábla-noti hibridet.
-
Ribi
nagyúr
Kb annyira pontosan tudnak előre jelezni, mint a meteorológusok. Qurvára nincs fingjuk se mi lesz, de mégis mindenki azt hiszik, hogy náluk ott a varázsgömb vagy hasonló és majd megmondják a frankót. A legszarabb, hogy ilyen előrejelzések (nem)beteljesülése miatt vonnak le következtetéseket egyesek. És ha azt mondták volna hogy nem 10, hanem 2% lesz, akkor mindenki veri magát a höldhöz, hogy milyen kirátyok. Most meg mindenki sír. Meteorológus téved akkor mindenki legyint, itt meg kitör a pánik, hogy juj a varázsgömb tévedett... ÉS AKKOR MIVAN?
-
Dany007
veterán
Így van, és van akinek 8 vagy 12 óra... Hogy jön ez ide? Átlagról beszéltem. Nem hinném, hogy a magyar átlag 2-4 órát utazik a munkahelyére meg annyit vissza haza... 30-45 perc elfogadható, esetleg 1 óra... De természetesen vannak olyanok is akiknek ez több, nem ez az átlag.
szerk.: egyébként tudom mire gondolsz. Anyám pl napi szinten vonatozik 4-5 órát. De tényleg nem ez a jellemző.
-
mikej95
aktív tag
Karácsonyra Sandy-s pc-t akartam venni, még év elején kijött, hogy 160K-ból kijön az upgrade , legrosszabb esetben 40ért eladom a volt alkatrészeket. Akkor úgy terveztem, hogy az árak még lejjebb is mennek mostanra.
Hála a sziklaszilárd forintnak, ennek lőttek. -
Dany007
veterán
Oh nem akarok én más pénztárcájában turkálni. Nem érdekel ki mire költ. Jelen esetben nem az árat kifogásoltam.
Csak továbbra sem értem, miért lett manapság olyan trendi, már-már divat a hordozhatóság?
Ki a franc akar egy zsúfolt, tudjuk kikkel teli, piszkos büdös villamoson abban a 15 percben netezni / filmezni amíg rajta utazik? (még mindig olyan rétegről beszélünk, akik dolgoznak, nem suliba járnak, és nem munkához kell a gép)Amúgy én le nem mondanék a PC-ről
Asszonynak van egy netbookja otthon, de annyira nem használjuk, hogy kikapcsolt állapotában lemerült. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy saját hétköznapi teljesen átlagosnak mondható életemben hol lenne nekem szükségem mobil gépre, amit az okostelefonnal ne tudnék megoldani.(?)
(nem boci volt a képed? : O )
-
bmollszeptim
aktív tag
sajnos ez tuti volt.Kíváncsi vagyok,hogy a jövöre nézve ,terveznek a valami átszervezést,hogy a merevlemez gyártások ekkora nagy %-a ne egy helyen történjen.
-
arn
félisten
nem megteveszto a cim? a novekedesben van visszaeses, mert azert tobbet adnak el...
-
Dany007
veterán
válasz
Angel1981 #25 üzenetére
Ja, azért az érdekes lenne ha külön statisztikát csinálnának minden egyes szegmensnek
Most ez csak azért poén, mert annyi van, mint égen a csillag...
Lehetne beszélni asztali PC-ről, Laptopról, netbookról, médiabox-ról, HTPC-ről, tablet-ről...
Persze nyilván érdekesebb eredményt is kapnánk. -
Angel1981
veterán
Tisztázni kéne, hogy mi számít PC-nek, mert egyik elemző beleveszi a tableteket, a másik meg nem...
Amúgy is hiányolom a szegmensekre bontást; asztali gép, notebook, netbook, All In One PC, stb. -
Kov1024
tag
Jó hát ez olyan, mint a GDP, attól még, hogy lassul a fejlődés üteme, még nem feltétlenül van recesszió, de azért mégis csak fontos információ. Egyébként meg természetesen nem hasra ütés szerűen mennek az előrejelzések, egyszerűen mérlegelik a trendeket, de egy még be nem következett természeti katasztrófával azért elég nehéz számolni...
-
Shing
őstag
Inkább csak az a gond, hogy olyan nagy címeket mint Skyrim, CoD, Battlefield, tud egy 9600GT egy "átlagos" 2 magos processzorral futtatni. Persze low-medium beállítással, low felbontással, de ezzel a legtöbb ember úgy van, hogy ha nem is elég, elfogadja, jó az neki egyenlőre. Ahogy a konzolosok sem kezdtek el PC-t venni az egyre kisebb felbontás miatt, mert jó az nekik...
Tabletet még életemben nem láttam senkinél, laptopot annál inkább. Aki olyan helyzetben van, hogy ingyen wifis helyen tanul, dolgozik, annak bőven elég egy android telefon. Ami egyébként nekem is van, de ahogy hazaérek a jó kis PC-hez rögtön elfelejtem...A tablet valahol az android telefon és laptop képességei között akar megállni, valakinek biztos bejön, de az a 2 véglet inkább erőteljesebb...
Ja és a PC-s szórakoztató iparra visszatérve. Jövőre megjelenő pár nagy játékból láthattunk már videókat, Pl. Far Cry 3. Régen mekkora durranás volt már a grafikája, most ugyan úgy néz ki, mint a 2. Ha továbbra sem állnak elő grafikai eyecandy-vel, még mindig elég lesz az a 9600GT, de legalábbis egy HD5770. -
gordonfreemN
addikt
Már megint előjön a téma, de hát akkor:
Egy konzol használatához kell egy lap-top (vagy társai), már szörnyű... Egyszóval önmagában nem elég...
Az indulásnál harmad annyiba kerül, de a játékok, amikkel használhatóvá teszed, harmad annyival drágábbak is.
Ha meg konzoltörésről van szó, annál a résznél mindenki hallgat, hogy 2-3 havonta azokat is flash-eltetni kell. Ideje számolgatni. -
Dany007
veterán
ööö ez nekem kevés indok a mobilitásra. Egy monitoron, tévén is lehet fekve filmet nézni. Én minden nap úgy szoktam. Kizárólag. Ráadásul erősen kétlem - bár nem akarok kötözködni - hogy egy laptoppal a hasadon, miközben fekszel, ami melegíti a kényesebb testrészeidet olyan kényelmes lehet filmezni, miközben ahogy veszed a levegőt a laptop úgy mozog egyik-másik irányba.
-
Ribi
nagyúr
Most nemazért, de ilyen híreket minek ratok ki?
Valami idióta beírja, hogy akkor most az előző évhez képest 10%al több PC-t vesznek, ez nem jön be és ez már visszaesés? WTF? Ha a hasukra ütnek és azt mondják, hogy várhatóan 200% lesz a növekedés, akkor a köv hír az lesz hogy összeomlott a PC ipar -
Fancy-boy
addikt
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
Szerintem a tablet pont azért jó, mert bedobod a táskába és viszed. Vékony, viszonylag kicsi.
Egy 14+"-os tabletet mond már meg mibe rakod bele? Azt már kézben tartani sem könnyű. -
-
rudi
nagyúr
Szerintem a vásárlások visszaesésének sokkal nagyobb köze van ahhoz, hogy a PC-t már nem kell erősíteni, idén nem volt olyan lényeges hardveres és/vagy szoftveres esemény sem, ami a vásárlókat az 1-2-3-sok éves desktop hardverük lecserélésére ösztönözte volna. Az viszont tény, hogy sokan at a pénzt, amit PC-re költöttek volna, inkább valami Androidos izére költötték, és ilyen kontextusban már abszolút beszélhetünk arról, hogy a tabletek és okostelók divatossága is hatással van a PC eladásokra. Nyilván nem Crysis n+1-re vagy Battlefieldre veszik a tabletet meg okostelót, hanem azokra az elfoglaltságokra (facebook, mérgesmadár, fimnézés a paplan alatt, stb.) ami a PC játékok és egyebek helyett csinálnak.
-
Dany007
veterán
válasz
macilaci78 #13 üzenetére
Na várjál, én telefonon is tudok böngészni
ha nagyon muszáj... Na meg filmet nézni is...
De nálam a filmezés otthoni körülmények között egy szép méretes méteres LCD kijelzőn HTPC-ről fullHD-ban történik!
Persze elismerem egy 2 órás buszozásnál jólesik ha az ember tud filmet nézni menet közben, na de csak ezért fölösleges pénzkidobás az egész.
Egyébként szerintem már egy 7 colos tableten is lehet kényelmesen netezni, írogatni. De már van 10 colos 1024x768-as is. Lásd Wayteq X-PaD100. -
macilaci78
nagyúr
A teljesítményhajhászás felesleges már pár éve, mióta a kis gépek közt is lett fullHD-ra alkalmas ketyere. Ami a fölött van teljesítményigényben, az vagy munka, vagy luxus, ergo komolyabb pénzbe kerül.
7"-on egy ember néz filmet, 800×480-ban, arra viszont tökéletes. Már ketten egymás mellett a buszon nem tud a betekintési szögek, fényes kijelző miatt.
Szintén a kijelző felbontása, mérete cseszi el a böngészést, amíg nincs legalább 1024 pixeloszlop, 768 pixelsor mellett értelmes méretű karakternagyság, addig bukta az ilyen alkalmazásokra megvásárolni a tabletet. -
Dany007
veterán
Oké, csak azt mond meg miért olyan fontos a hordozhatóság - az amúgy meglévő okostelefon mellett - amikor már nem vagy diák, van fix állásod, családod ilyesmi...?
Felkelsz reggel, bebuszozol, beautózol a munkahelyedre, ott vagy 8-9 órát, aztán hazaautózol vagy hazabuszozol, aztán otthon vagy a családdal. Tegyük fel a buszozás 20-30 perc max. Akkor minek a hordozhatóság? (azon kívül, hogy az okostelefon ott a zsebedben non-stop) -
hemaka
nagyúr
Bár PC-t szerintem nem egy évre vesz az ember. Arról nem is beszélve, hogy mostanság a notebook/tablet/okostelefon megy jobban, nem sok mindenki költ PC-re.
A hordozhatóság jobban előtérbe került. Én sem költenék már PC-re szívesen. Inkább vennék egy új notebook-ot. -
Dany007
veterán
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
Értem és én abszolút PC párti vagyok. De a nyers tényeket el kell ismerni.
Adott egy alap tablet 40k forint. 7 colos, netezni, zenét hallgatni, levelezni, facebookozni bőven megfelelő. És a fiataloknál ma már szempont a hordozhatóság is. Nekik egyszerűbb ezt kézbe venni, mint leülni a gép elé.Nekem spec. nemigazán tetszik ez a tendencia, mert az asztali fejlődése így megáll. És azt elkezdik újra a tableteknél. Ez van, sokaknak fontosabb a teljesítménynél az egyszerűség, használhatóság meg a hordozhatóság.
Amúgy ezeket a tendenciákat nem itthon kell nézni, hanem külföldön. Itthon az előbb említett legolcsóbb tényleg jó tablet az átlagfizetés mondjuk 1/3-ada. De inkább számoljunk úgy, hogy a minimálbér fele! Külföldön meg mondjuk átlagban a tizede! Sőt még egy iPad ára is csak töredéke a nyugati átlagfizetéseknek.
Ezért ott könnyen megtehetik, hogy tartanak otthon egy asztali gépet és visznek magukkal egy tabletet, okostelefont is. Mért? Mert kb olyan, mintha nálunk 10 ezer forintért árulnák az egyik legolcsóbbat. És így már könnyen mondja rá az ember, hogy miért ne? -
Silentfrog
veterán
Irjátok a tableteket,hogy felkarolták,nyomják a marketinget stb
Én elég sokat utazok de én még mindig inkább a subnotikat és a netbookkokat látom inkább az emberek kezében.
Bár lehet,hogy ezek az emberek dolgoznak /is/ a géppel,nem csak szorakoznak. -
macilaci78
nagyúr
Ezekhez a dolgokhoz valóban nincs szükség a mai teljesítményre. Elég az öt évvel ezelőtti is, vagy a fentebb említett ITX szellemében valami csendes, passzív, kis fogyasztású valami.
A tablet amit meg tud adni, az a hordozhatóság és a tapicskolhatóság. A Win8 az utóbbit fogja adni, az utóbbit meg a középszótár méretű komplett PC. A tabletet a munka szülte, vannak olyan munkakörnyezetek, ahová az való, de ez elenyésző. Viszont a divat felkarolta és az adja el. Nincs értéke, mert általános felhasználásokra szánják, ezért ugyanúgy van elcseszve az optimalizációja, mint a PC-k esetén. Ugyanúgy tolják bele a hardvert, hogy a programozóknak kényelmes legyen. -
quex
tag
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
A tabletekről csak a piárosok hittetik el az emberekkel, hogy jó dolog. Valójában a technika ott tart, hogy a nagyságrendekkel erősebb asztali PC-ket is megterheli egy vacak kis flash játék. Majd veszek én is kb. 10 év múlva tabletet, de addig felesleges. Olvasni nem jó, mert kicsi a kijelző, netezni nem lehet, mert a flash-től megfekszik, játszani nem lehet vele, mert ahhoz gyenge, filmet nézni nem lehet, mert ahhoz kicsi, dolgozni meg nem lehet vele, mert sem teljesítménye, sem normális sebességű beviteli lehetősége nincs. Egyedül jegyzetnek jó, meg rajolni vele a facebookon, már akinek ez számít..
-
Dany007
veterán
válasz
gordonfreemN #4 üzenetére
Az a helyzet - amivel a tablet pártiak mindig érvelnek -, hogy az emberek túlnyomó többségének egyszerűen nincs is szüksége arra a teljesítményre és szolgáltatásra amit egy rendes asztali PC nyújthat.
Net, zene, facebook, filmek, kb ez érdekli a mai fiatalságot. Ezt mindet egy tablet is képes megadni. Ráadásul az manapság nagyon "trendi".
Ha játszani akar, majd vesz konzolt (is). -
gordonfreemN
addikt
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom. Nem értem mire ez az ijesztgetés, annyira felesleges. Kanyarba sincs a tablet a teljes értékű PC-hez képest, még nincs! Tudom, mert akkor én is tabletet vettem volna, nem egy minix-et...
-
djculture
félisten
Felénk a laptopokat veszi mindenki mióta nincs csak aranyáron asztali gépbe hdd...Persze utána rájönnek hogy jaj ezen nem lehet játszani ez sz nak se jó.
-
Dany007
veterán
Sajnos ez várható volt.
-
macilaci78
nagyúr
Azért a tablet még egy darabig nem a PC helyettesítő terméke. Legalábbis amíg nem lesz 14+""-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az IHS iSuppli drasztikusan csökkentette a jövő évi kilátásokat, a fő ok természetesen mi más lenne, mint a HDD-krízis.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest