- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz
Stauffenberg #33 üzenetére
Amikor pentaxossá lettem, akkor a K10D+duplakit volt 330e.
Ugyanott 30D váz ettől pár ezressel drágábban, D200 váz pedig 400e felett.
Még egyik tipus sem volt akkor kifutóban.
Tehát tényleg volt idő, amikor a Pentax rendszert olcsóbban lehetett
összerakni a többinél. De sajna ez az idő már elmúlt,
kemény áremeléseket csináltak.Az viszont érdekes, hogy a 16 megás lapkával elsőnek jött ki a Pentax (K5),
aztán mikor kijött a 24 megás lapka akkor inkább egy tessék-lássék
ráncfelvarrást csináltak, melegen tartották az FF pletykákat,
végül messze az utolsóként mégis a 24-es lapkára építettek gépet.
Mintha eredetileg nem erre indultak volna, vagy a mérnökök ilyen sokáig
voltak szabin.BEE
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Mercutio_ #32 üzenetére
Nem írtam sehol, hogy olcsó a Pentax.
Bár használtan tényleg olcsóbb. De ahogy te is írod, ár/értékben volt mindig is jó.
A limited obik egy külön kategóriát képviselnek. Lehet tudatlan vagyok, de CaNikon vonalon nincs ilyen.(#33) Stauffenberg
Tényleg nem értem, hogy honnan vettétek ezt az olcsó jelzőt.
Csak annyit írtam, hogy nem lehet drágább és a szolgáltatás kínálattal kell ellensúlyoznia azt, hogy nem Canon vagy Nikon, mert különben a kutya nem venné meg kb.Ha egy árban lenének és többet nyújtana, akkor az magával hozhatna némi árkonszolidációt, nem? Ilyen alapon szerintem nem reménytelen a helyzet.
-
Stauffenberg
nagyúr
A Pentax sosem arult olcso DSLR-t, pont annyiba kerul barmelyik kategoria, mint a tobbieknel, csak az adott penzert rendszerint tobbet nyujt. Igy volt olcso a Pentax mindig is. Ha jon az FF Pentax vaz, az nem lesz elerhetobb arban mint a konkurencia gepei, de biztosan tobb funkciot es jobb minoseget ad majd.
Pedig sokan azert varjak az FF Pentax gepet, mert arra szamitanak majd ez vegre becsuszik a lelektani 500k ala. Nem fog. Ahogy az "olcso iPhone" sem lett neptelefon.
-
Mercutio_
félisten
Ha megnézed az új HD bevonatos lencsék árait látni fogod, hogy az olcsóság egyre inkább csak a régi /régebbi üveg ekkel igaz.
Fogás, szolgáltatás, méret szempontjából még mindig jó a Pentax és aki szereti a manual üvegeket vagy jól elvan a 2 olcsóbb Fényerös fixel annak is tökéletes megoldás, de ha a limitedek felé kacsingat nagyot fog nézni. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Stauffenberg #30 üzenetére
Kicsit erős (avagy gyenge
) a párhuzam az almával.
A Pentaxnak mindig is a jó ár/érték arány volt az egyik vonzereje, ahogy már korábban (talán pont Te?) írta vki.
Drágább biztos nem lenne (mert nem lehetne) mint az aktuális versenytársak, ellenben szolgáltatás kínálatban valószínűleg jobb lenne. Persze ez még nem jelent biztos piaci sikert, mert hát öddémárkot veszünk ha kell, ha nem.
Mindenesetre én bizakodó vagyok a K-3 után. -
Stauffenberg
nagyúr
Egy dolog, hogy sokan várják, meg egy másik, hogy elegen meg is veszik-e. Én úgy gondolom, hogy a felelős döntéshozók a drága pénzen finanszírozott felmérésekkel a kezükben jobban átlátják, hogy milyen esélyeket jósolnak egy ilyen váznak, illetve a teljes Pentax FF ökoszisztémának (ide értve az objektíveket is).
Ha annyira biztos lenne a siker, akkor semmi akadálya nem lenne. Aztán ki tudja, lehet a következő hónapban bejelentik, de az is előfordulhat, hogy újabb évekig nem lesz még fejlemény.
Engem annyira nem izgat, bár én is imádom az FF formátumot és dolgozom is velük, magamnak nem biztos, hogy vennék otthonra, mert bődületes mennyiségű pénzt képes felszívni egy ilyen rendszer finanszírozása. Kompromisszumként elég az APS-C is.
Az FF hiánya leginkább azokat zavarja akik dolgoznának vele (de akinek a munkájához ez olyan fontos, az már rég a Canon-Nikon tengelyen kötött ki és nem jönne vissza rengeteg macera árán, amit meg is értek), illetve azokat akik csak ábrándoznak FF gépről, de megvenni úgysem vennék. Meg valamiért azt gondolják sokan, hogy mivel az APS-C gépeket jó áron adják, ezért majd az FF Pentax is olcsó lesz.
Ja... mint az "olcsó iPhone"!
-
tabu3x
tag
válasz
Stauffenberg #28 üzenetére
miért lenne bukta helyből egy pentax FF? elég sokan vártak/várják. simán meg lehetne lovagolni ezt hullámot, megfelelő műszaki tartalom mellett persze. nekem úgy tűnt amikor gépet kerestem, h a k-5 a legjobban kézreeső, legjobban használható (most a k-3 ezt tán még magasabb szintre helyezte) gép. ha ugyan ilyen hozzáállással csinálnak egy ff-et, akkor abból baj nem lehet. third party obikból lehetne is mit rátenni...
-
Stauffenberg
nagyúr
Konkrétan annyit ismertek el, hogy megvan a lehetőség rá, hogy valamikor egy FF vázat is kiadjanak. Ez még nem jelent semmit, mintha a Canon mondaná, hogy megvan a lehetőség a középformátum felé terjeszkedésnek.
Valahol a Pentax (Ricoh) laborok mélyén már biztosan létezik, de bizonyára megvan a jó oka annak, hogy miért nem csinálnak belőle egy piacérett, végleges verziót. Példának okáért ott van a Canon jelenleg legnépszerűbb DSLR modellje az 5D Mark III, amivel nem csak egy teljesen új piaci szereplőnek nehéz felvennie a versenyt, de a Nikon is küzd ezzel a nyomással.
Szerintem csak pusztán gazdasági okai vannak a késlekedésnek, hiszen nem sok értelme lenne úgy kiadni egy FF vázat, hogy az helyből szaltóval taknyol el az eladások versenyén. A Ricoh szerintem csak kivárásra játszik és keresi a megfelelő pillanatot amikor bedobhatja az FF bombát.
-
tabu3x
tag
ezt a ki-be kapcsolható szűrőt vajon hányan fogják használni...? úgy értem, ha csak nem szúnyogháló mögött van a téma, akkor azért nem mindig evidens, h mikor kell tartani a moirétól.
néha egy sima póló is gázosan tud kinézni, amit persze csak utólag vesz észre az ember amikor NAGY monitoron visszanézi. -
tabu3x
tag
válasz
Mercutio_ #19 üzenetére
A fene sem emlékszik már rá pontosan, de a Pentax standon mondták Pentaxosok, és eléggé konkrétnak tűnt. Eleget lehetett olvasni róla mindenféle siteon. Tehát, nem a 10 éve keringő pletyóra gondoltam.
Mindenesetre, jelen állás szerint nem bánom, h nem Pentaxra váltottam (pedig nagyon nem akartam a CaNikonos tábort erősíteni) abban bízva, rövidesen lesz FF. Elég volt egyszer bukni egy olyan rendszeren (Sony), amitől nincs mit várni a jövőre vonatkozóan... -
Mercutio_
félisten
Néhány gyári fotó az új masinálval.
-
Mercutio_
félisten
Konkrétan mit is mondtak tavaly?
Az meg, hogy készül nem újdonság, ilyesmit korábban is mondtak már, utaltak rá, a mikorra tervezik a piaci megjelenést volt az a kérdés amire nem, vagy nagyon homályosan jött mindig válasz.FF-ről meg már 10 éve is álmodoztak a Pentaxosok, holott a 95%-uk azért választotta a rendszert, mert az akkor még olcsó manuális üvegeket rá tudta aggtni, így jóval olcsóbban - vagy keesebb kompromisszummal - kezdhetett fényerős fixekkel DSLR-en fotózni, mint más rendszereknél. Magyarán a mostani Pentaxosok igen tetemes része nem lesz az FF váz potenciális vevője ha kijön se, de azért siránkoznak, mintha őket érintené bármiben is a dolog
-
tabu3x
tag
Tényleg csak a fura, h tavaly Photokinán szinte kimondták, h készül a Pentax FF. Ezután nem sokkal jött a K5II és s, aztán pedig most K3... Nem mintha rossz gép lenne ez, sőt, szerintem APSC fronton most ez a legprofibb, de már mindenki egy FF-et várt.
Szóval, ezért kissé csalódás. -
Mercutio_
félisten
Nah, közben utána olvastam, jóskabát személyesen ismerem, és az érvei is érthetőek, aki viszont arra hivatkozva keres önigazolást a Pentax elhagyásához az - hacsak nem hivatásos esküvőfotós - melléfogott, vagy nem értette meg amit ír
18-135 helyett a Tamron 18-250 jobb és olcsóbb választás, 2.8-as alapzoomnak ott van a Sigma-k 17-50 DC OS HSM is, vagy kispénzűeknek az F2.8-4-es, de a Tamron 17-50/2.8-nak is csak annyi a baja, hogy nagy a gyártási szórás, olyan helyen kell venni ahol kipróbálható vásárlás előtt és több darabot megnézni (annó az enyém 5 közül lett kiválasztva
)
Minden rendszernek megvannak a maga bestbuy-ai, vagy olyan lencséi ami máshol nincs, ilyen a Canon 70-200/F4, ott se nagyon tudok más jó ár/éték arányú obit a vicces építési minőségű 50-es fixet kévéve.
-
Nem vagyok szakmabeli , de elolvasva a cikket valami azt súgja , azért ez elég jó kis gépecske, vagy tévednék?
-
deja vu
addikt
Azért az obipark elég gyenge, már nem kapható a régebben jó árú 16-45 f4, a 17-70 sdm meg szerintem kicsit túlárazott, a 18-135 wr meg végképp nem éri meg az árát. Jó áron csak a nagyon műanyag 35 f2.4, 50 f1.8 üvegek vannak, meg a tamrontól 17-50 f2.8. A tamronból meg sok hibásról olvasni, hiába 5 év garancia. 250 ezret meg nem ér a pentax 16-50 f2.8. Egyébként miből szűrted le, hogy ff gépet akarok? Ha az első pár mondatot elhagyod, akkor nem lenne annyira szembetűnő a végén a tisztelettel, mert a szöveged eleje alapján belefojtanál egy tál levesbe.
-
Én már nem is kommentelem. DE! Tipikus előre b*f*g*k,mikor gőzöm sincs egy-két dologról mentalitás. Nem, nem barátom,képzeld a nickje sem ugrik be.
Aki annó a Pentax márkanevet választotta,az nem egy átlagos gépet vett,nem az átlaghoz akart tartozni,nem akart beállni a sorba(csupa nagy dolgokat írok)hanem MÁS akart lenni,és lett is. Elfogadta a Pentax gépek sajátosságait,rengeteg előnyei(m42,régi K-bajonettes üvegek,stb...)Viszont tudomásul vette,hogy kissé gyengécske az AF-rendszere (K5től már jó), a vaku használattal kapcsolatban is kompromisszumokat kell kötni. Az,hogy a Pentax márkanév ma már nem túl erős,még nem kell temetni. Az FF érzékelő bőven nem az átlagos felhasználónak szól.Aki profiként űzi az ipart,az úgy is FF gépet használ,obiparkkal együtt. A k-3 specifikációk alapján igen ígéretes,remélem lesz is sikere,mint annó a K10,K5-nek!
Részemről a téma lezárva.
Maradok tisztelettel:ateszm -
ROBOTER
addikt
Ezt a szenzortologatást igazán kihasználhatná már valaki sorozatfelvétellel felbontásnövelésre. Minimum deBayer, de akár nagyobb lehetőségek is benne vannak. Statikusabb témánál.
-
bteebi
veterán
Jóféle ez, egyébként meg ne zárjuk ki egy majdani FF-es Pentax gép lehetőségét
. Előbb-utóbb - remélhetőleg azért előbb - úgyis lesz
.
-
deja vu
addikt
válasz
hibavissza #2 üzenetére
Mindkettő, utána meg kügyé nekem egy kis lóvét, lehet két üveget lealkudva ákciósan odaadná 400-ért.
-
deja vu
addikt
Úgy látszik nem volt elég a k5II a d7100 ellenében, és bedobták eztöt. Olvasgattam itt ott fórumot korábban, és mindenki egy ff pentax vázat várt, de hiába. Olyat is olvastam, hogy valaki 20 év pentaxozás után teljes limited sorral elad mindent mert nem jött a várt gép.
Új hozzászólás Aktív témák
ph 24 MP-es APS-C szenzor és váltható aluláteresztő szűrő jellemzik a legfrissebb dSLR-t a Pentaxtól.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest