Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
Miképp lehetne a műsorvisszanézésre rávenni az UPC Mediacard-ot?
-
-
Favilla
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne ezzel a mediacard-dal, hogy a műsorújságban a bal felső sarokban nem látszódik az adás, csak fekete képen megy egy kis ilyen "töltő karika ". A tv samsung ue32f5300. Van erre megoldás? -
canniball
nagyúr
válasz
hajnalbros #1315 üzenetére
Pedig akkor szokott ez megesni, ha ez a menüpont be van kapcsolva. Keress rá, hogy nincs benne ilyen funkció vagy csak a kikapcsolására nincs lehetőség!
-
canniball
nagyúr
válasz
hajnalbros #1313 üzenetére
A TV-ben nincs véletlenül olyan (bekapcsolt) menüpont, hogy automatikus csatornafrissítés?
-
hajnalbros
tag
Sziasztok !
Lenne 1 kis problémám segítség kellene!
Van 1 Samsung E550 plazmám, lényegében mindegy ,hogy plazma-e vagy sem...
A probléma az, hogy időnként az általam felállított csatorna lista törlődik és a gyári UPCs jön vissza foghíjjasan...
A TVben UPCs mediacard van.
Ez a TV hibája lesz vagy a szolgáltató-é, mert időnként 1-2 csatorna szarakodik, jelerősség ilyenkor is 90 de óriási bithiba-arányokat ír ki a TV. Hívtam már az UPC-t is, kábelt cseréltek de a problémám nem oldódott meg.
üDv! -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
UPC Mediacard kártyával, hogy menjenek az adók, minden áron kell legyen a kábel csatlakoztatva, igaz?
-
Pipi85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1309 üzenetére
Sziasztok,
Na mivel nem voltam biztos, ezért írtam az LG supportnak, ahonnan szerencsére gyorsan reagáltak és megnyugtatólag
Így ha valaki hasonlóan bizonytalan lenne annak itt a válasz az lg tv-khez:
"Minden új készülékünk CI+ -os, így az Öné is.
A listákon valóban nem találja meg a szolgáltatóknál. Az utolsó szolgáltatói listánkon sajnos mi is csak 2012 és korábbi készülékeket látjuk, annál újabbakat nem frissítettek. (Ezeket a készülékeket korábban a szolgáltatók maguk tesztelték le a CI kártyáikkal. Mostanában ritkábbak a kompatibilitási hibák, gondolom ezért nem folytatták a teszteléseket.)
Digi-nél csak a speciális csatornákhoz lesz szüksége a CI kártyára, a többit kártya nékül is fogja a készüléke, míg a UPC-nél box helyett használhatja."Köszi nektek is a segítséget!
Üdv,
Joci -
-
Pipi85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1307 üzenetére
Szia,
Még mindig laikusként kérdezem, akkor valószínűleg működni fog? Mert akkor megrendelem a szolgáltatást..
Köszi
-
-
Pipi85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1305 üzenetére
Sziasztok,
Köszi a gyors választ!
UPC oldalán nem szerepel az én készülékem a listában. Connax kártya tuti bele tud menni, de hogy ez CI+-os foglalat lenne ezt hogy tudom kideríteni? Sajnos a gyártó oldalán se írják. Egyáltalán van CI+ sima CI vagy még valami más külömbség a foglalatok között?
Köszi,
Joci -
-
Pipi85
csendes tag
válasz
bozsozso #1302 üzenetére
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy ehhez a típusú tv-monitor hibridhez tudom kérni a upc-nél a smartcardos megoldást szerintetek?
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-22MT47D-ips-personal-tv
Smartcard szerintem belemegy, mert van benne dvb-c tuner, legalalábbis ahogy megértettem a dolgokat.
De hol csatlakozik rá a kábel(coax) (Erre a célra jó az antenna bemenet?)?
Nagyon köszönöm a választ!
Peace mindenkinek!
Joci -
canniball
nagyúr
válasz
bozsozso #1300 üzenetére
Inkább itt kérdezz rá, az a topik jobban pörög.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene. 2 médiacardom van. A másodikon egyik napról a másikra kb. 15-20perc tévézés után elkezd akadozni a kép. Mit javasoltok mit kellene megnéznem? A másiknál semmi probléma nincs ott minden megy rendesen.
-
djnice
veterán
válasz
Phansy8 #1297 üzenetére
Egyes régebbi Samsung modellek felvételeit lehet dekódolni, itt nézelődj: [link]
A másik megoldás egy enigma2-es beltéri beszerzése amelyik kezeli a CI+ modult (megfelelő image-el) és van DVB-C tunere. Pl Venton Unibox HD Eco+, Xtrend ET7500, VU Duo2.
Esetleg egy szolgáltatói box + HDMI capture eszköz kiiktatva a HDCP-t. -
Phansy8
újonc
Sziasztok!
Sokat böngészem a netet, de nem igazán találok jó választ. Van egy UPC digital Gold előfizetésem, egy Samsung okos tv-m CI+ kártya slottal, amibe UPC mediacard van belehelyezve. Digitális (kódolt) kábel tv műsort szeretnék felvenni (TV paprika). A tv-n található USB-vel külső USB vinyóra simán felveszem az adást, de ez ugye kódolt formátum lesz, amit csak ezen a tv-n tudok visszanézni, sem elvinni, sem átalakítani nem lehet a fájlokat.
Van valami lehetőség rá, hogy PC-re átvigyem az adatokat?
Olvastam feljebb, hogy létezik CI+ slot-os blu-ray felvevő/lejátszó. Abba bele lehet rakni a UPC kártya tokot a kártyával, vagy csak a kártyát fogadja? (Mert a UPC kártya csak tokkal együtt vihető máshová.) Ha ezzel a felvevővel fel lehet venni egy tv adást, akkor az már kiírható, elvihető PC-re? (valamilyen PC-s formátumú média fájl lesz?)Esetleg másik megoldás is létezik? (Összekötözgetek bármit bármivel, ha tudnátok megoldást, hogy mit, mivel hogyan...)
Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék...Üdv,
Phansy8
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1295 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
-
Tippmix46
senior tag
Sziasztok!
M4 közszolgálati sport melyik frekvencian jön Pesten? Köszönöm!
Üdv. -
FlashLed
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1289 üzenetére
Sikerült,köszönöm szépen!
-
Mukidi
csendes tag
Hali !
Tud vaki segíteni hogy laptopon a chrome, miért nem játsza le a Horizon Go csatornkat ? Silverlight kellene hozzá ami telepítve van a gépen , de nem tudom , hogy a chrome-ba hol kell engedélyezni a silverlightot és hogy. Köszi a választ
-
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok.
Adott egy digitalis gold elofizetes. Van ket dvres mediabox plusz 1 mediacard. A problema a kovetkezo:
Tv behangolas utan nincs rtl klub hd.(csak a medicardnal boxok rendben vannak)
A tobbi hd adas megvan csak ez nincs.
Mediacarddal vagy anelkul hangolva sincs meg!
Otletek? (Bocsi,hogy nincsenek ekezetek,de mobilrol irok) -
mrzed
senior tag
Sziasztok!
UPC mediacard-ot használok egy Samsung UE40D6570-es tv-vel. Elég gyakran, naponta többször is előfordul, hogy a kártya leszakad a hálózatról. Ilyenkor újra bejelentkezik, mint amikor bekapcsolom a tv-t, kb fél percet szöszölve ezzel. Más is tapasztalt már ilyen jellegű problémát?
-
djnice
veterán
válasz
csalafinta65 #1277 üzenetére
Ez a CI+ szabvány, egyszerre csak 1 csatornát tud dekódolni.
-
csalafinta65
senior tag
Gratulálok a UPC-nek...most vettem volna egy Samsung BD E8900-as Blu Ray felvevőt...Mediacardos. Felvétel közben nem enged csatornát váltani.....Ez a kártya blokkolása, gondolom....
-
stratos
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1272 üzenetére
Amikor ad...
Pl most du. néztem az éjjel-nappal Budapest-en nem adott felírtot, míg az sd teletexten adott.
Tehát mégis csak egy fizetős "prémium" (HD) szolgáltatást adtak ami le van butítva, azaz képújságmentes. -
stratos
csendes tag
válasz
csalafinta65 #1273 üzenetére
Érdekes...
Éppen függőben van a hivatalos válasz is a UPC-től...
De amennyiben tényleg nem ad akkor lesz egy kis irgum-burgum!
Pénzért kapok egy "BUTÍTOTT" (azaz képújságmentes) HD adást, miközben az alap digitális adáshoz jár? -
-
stratos
csendes tag
Átböngésztem a topikot de az én problémámmal senki sem találkozott eddig ezért megkérdezem:
UPC RTL Klub HD mediacarddal nincs képújság samsung h6200 tv(sd-n és analógon, valamint az összes többi bármelyik adónál ahol van képújság ott jó)
Csak nálam hiányzik vagy nem ad az upc képújságot ehhez a csatornához. Ha jó az infóm a diginél gond nélkül van képújság rtl klub hdn.
Mielőtt kérdeznétek: igen hírek interneten elérhetők, epg műsorújság van és szeretem, amiért szükségem lenne néha rá az a 888. oldal a felíratozás. -
Smiley
addikt
Sziasztok
Van itthon egy samsung ES5500-as tv-m es hozza mediacard-os upc digitalis tv. Azt vettem eszre hogy a nem HD adasok szele kicsit kilog, annyira nem idegesito, de kivancsi lennek miert is van ez. A tv-t mar ossze-vissza nyomkodtam de nem lett jobb, aztan atraktam a kartyat egy masik samsung tv-be (EH5000) es ott is ugyanaz a szitu. Az irodaban STB van a upc-s tv melle, ott persze tokeletes minden. Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy csak ezt a 2 samsung tv-t nem szereti? -
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1268 üzenetére
Igen, mint írtam nálam is megy, nem a mediacard hibája.
-
Csocsesz75
őstag
válasz
canniball #1267 üzenetére
Igen ez nem működik. A kép helyén csak világoskék négyzat van. Ez idei Samsung H6670 tv. Megnéztem tavalyi Samsung F6750 tv-n a kék négyzet helyett a karika pörög körbe-körbe. Átmentem a szomszédba ott LG van most vette, tehát friss tv az is, szintén se kép se hang. Másik szomszédban Samsung UE40D5500 van azon meg jó. Tehát tényleg lehet hogy az újabb tavalyi(F) és idei(H) tévéknél meg a vadiúj LG-nél nem jó.
Melyik az a UPC topik, olvasgatnék ?
-
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1266 üzenetére
Tehát megy a műsor, megnyomod a Guide/EPG gombot és a bal felső sarokba be kéne raknia kis ablakban az adást - ez nem működik?
-
canniball
nagyúr
válasz
Csocsesz75 #1264 üzenetére
A TV hibája; mások is panaszkodtak erre a UPC topikban az újabb készülékeknél, nálam C530-cal rendben működik.
Ahogy a kolléga is írta a mediacard semmi mást nem csinál, csak dekódol. -
Csocsesz75
őstag
válasz
Gubek-Einste #1263 üzenetére
Másik tv-n (szintén Samsung) is ez a helyzet itthon, azzal a különbséggel, hogy azon a kék téglalap helyett egy kis karika fut körbe-körbe. Kép, hang ugyanúgy nincs. Estére megkérdezem a szomszédot neki LG tv-je van, hogy azon is ilyen-e.
-
válasz
Csocsesz75 #1262 üzenetére
Mivel a Mediacard csak a dekódolásért felelős így inkább az a valószínű, hogy a tévénél kell keresni a megoldást.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Ha a tévé műsorújságjában nem jelenik meg bal felül az éppen nézett műsor (se kép se hang csak teli világoskék négyzet) akkor az szolgáltató vagy tv gond ?
Smart részben, csatorna rendezésnél és mindenhol máshol van kis képem hanggal (Samsung UE48H6670). -
Aurig@
őstag
válasz
Gubek-Einste #1260 üzenetére
Annyira azért nem ritka. Én is szeretnék TV-t venni, nézegettem, Sony, LG, Samsung márkákat és 6-8 típust találtam amiben van DVB-S tuner. Viszont a "sima" DVB-S tuner a HD-hoz nem elegendő, csak a normál csatornákhoz. Ahhoz, hogy a műholdas HD csatornákat is nézni tudja DVB-S2 tunernek kell lennie.
-
-
SzaZso007
tag
válasz
canniball #1258 üzenetére
Ezer bocs meg egy anyamedve!
Ezt benéztem!
Mentségemre legyen mondva: ez a topik címéből nekem nem volt egyértelmű.
Egyébként a nagy érdeklődés közepette közölte velem az elsőként felhívott számon bejelentkező Hölgy, hogy "Ja ez nem az a UPC", mi már különváltunk. Hogy rohan az idő.... -
SzaZso007
tag
Tisztelt Hölgyek és Urak!
Legyen szíves, akinek van tapasztalata, homályosítson már fel!
UPC Direct a szolgáltató, jelenleg SD boxokkal. Új TV - Váltanánk HD-ra (a jelenleg nézhető csatornák + HD adások). Az ügyfélszolgálat és a területileg illetékes (bedolgozó) szerviz is egymásnak ellentmondó, illetve egymást hajazó infókkal traktál.
A készülékek Cl+ -t tudnak. Mediacard-ot szerettem volna mindkettőbe. Az egyik azt mondja, hogy nem lehet. A másik, hogy lehet, de új előfizetéssel, és vegyem meg külön hozzá a fogadó modult (17 - 24E Ft), majd adnak bele való kártyát... etc.
Valakinek van tapasztalata? Hol és mi az igazság? (Esetleg hagyjam a francba, és maradjak a HD-s box-nál?) -
Aurig@
őstag
válasz
bozsozso #1251 üzenetére
Kompatibilis tévék: Az oldalon alul, lent.
...és miért nincs benne értelmes sorrend? Beírod a gyártót, a típust és mehet a keresés. Eddig legalább 20 féle TV-t kerestem így meg és semmi bonyolultság nem volt benne.
-
Odzse
tag
Sziasztok,
Ma újra hangoltam a tv-t,mert jött a mail,hogy kell.
Azt vettem észre,hogy néhány csatorna hiányzik,pl.: ATV,Hír Tv.Eddig ezeket vettem észre.Régebben olvastam valahol,hogy az automatikus hangolás után át kell állítani a frekvenciát és ott is keresni kell csatornákat.
Meg tudnátok mondani,hogy melyik ez a frekvencia?
Köszönöm midnenkinek
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudtok valahol egy listát, hogy melyik tv-ket támogatja a médiacard? Egybe lenne jó az összes márkáról. A upc honlapon elég körülményes keresni benne. Semmilyen értelmes sorrendiség nincs benne. Excel-be lenne a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az UPC május elején indított, mindössze egy CI+ kártyát igénylő szolgáltatását.
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest