Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Kifejezetten örülök, hogy még 775 vonalon mozgok. Szeretek tuningolni, Q8300-al is küzdelem volt a 3,4GHz, de tiszta boldog voltam mire összejött. Köv. gépnek AMD-t kell majd vennem, ha szórakozni akarok?
-
fondorlatos
aktív tag
Tuning okosan
Intel-féle alaplapcsere -
Badman 4ever
őstag
Egy ilyen gépet állítok most össze házon belül kérésre, épp egy X3 beszerzése van folyamatban, az alaplap már megvan a magfeloldós mókához, remélem bejön.
A témához:
Utálom, ha korlátoznak, ha én olyan őrült akarok lenni, aki húzza a gépet az egekig, akkor hadd csinálhassam ezt. Valószínűleg a tuningosok (akik a felhasználók 1-2%-a) nincsenek annyian, hogy ez óriási kárt okozna az Intelnek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Neovenator #34 üzenetére
Én megtuningoltam a porszívómat a HEPA-filter kivételével. Így az 1600W-ból nem megy el 600 arra ,hogy azon nyomja keresztül a levegőt.
Úgy sincs értelme, mert akkor is 2 naponta kell porszívózni ha bent van, meg akkor is, ha nincs... Ráadásul hamar eltömődik. Hamarabb, mint hogy az a 10 zsák megteljen, ami mellé egyetlen filtert csomagolnak.
-
Neovenator
senior tag
válasz
dízelracer #20 üzenetére
Mikor tuningoltad utoljára a porszívódat, hogy 2000W-os teljesítménnyel ölje a port 1400W helyett? Hát a villanyborotvádat, hogy nyerj két percet reggelente? Visszataszító a gyártók részéről az a hozzáállás, hogy a nagyobb teljesítményért többet kell fizetni...üdv a kapitalizmusban.
-
foxxmotor
tag
Rafkós ez az Intel. Így legalább el lehet adni az új alaplapokat is. Na meg biztos lesz pár pénzes ember aki csak azért le fogja cserélni a mostani i7 -esét erre, csak azért a kis kevéske plusszért. Nem csinálja rosszul az intel. Mármint üzletileg.
-
-
RMZ250
senior tag
válasz
dízelracer #28 üzenetére
"Otthoni felhasználóknak kizárólag csak haszna volt eddig a tuningból. Na ezt a hasznot akarja magának lefölözni az Intel."
Tökéletesen igazad van. X3-t vettem pici pénzért, GTX460-t szintén jó árban. A procit 4 magosítva használom 3000 Mhz helyett 3.6-on, a 460-at 675 helyett 850-n. Tökéletesen működik több mint fél éve, soha egyetlen lefagyás, összeomlás, adatvesztésem nem volt.
Igaz csak játékra meg film konvertálásra használom nem munkára. Alapon járatott hardverekből ugyan ilyen teljesítményű gép ennél sokkal többe kerülne. -
Ringman
félisten
válasz
dízelracer #28 üzenetére
szerintem ugyanazt mondjuk, csak elsősorban a kolléga erősen általánosító hozzászólására reagáltam.
-
kerelo
aktív tag
ez jó hír
-
Ringman
félisten
válasz
Badman 4ever #23 üzenetére
Oks, csak van olyan, hogy a stabilnak hitt gép mégsem olyan stabil, pl nyáron jópár fokkal melegebb van, tesztelés/órajelbelövés közben semmi baja, aztán meg munka közben hal be.
plusz a kísérletezgetéssel eltöltött idő alatt dolgozni is lehetne... nem tudom, hogy megéri-e gazdaságilag egy vállalkozásnak tuninggal tökölni, nem hinném.
-
gbal65
aktív tag
Azért részemről van értelme a tuningnak. Ki nem akar ingyen (ugye alapfesz -> nem nagyon fogyaszt többet a proci) + pár száz megahertzet, amikor valakinek 2perc a beállítás + tesztelgeti estére...? Azért jólenne i3 2100-at tuningolni 5GHz-ra, s lenne egy bivalyabb procija az embernek
Ugyanígy AMD-nél, AII x3 van 15k-ért, pl az enyém simán visz alapfeszen 3,7GHz-t.
Boldog lesz vele az ember is.
-
- = Zk = -
félisten
pff...nem semmi.
inkább no comment. -
Ringman
félisten
asztakurva
vagy mert a tuning miatti lefagyásból nagyobb kár származik, mintha újrakezdenéd az n-edik pályát az m-edik játékban
pl renderelsz napokig
vagy statikai/dinamikai vem számítást csinálsz, ahol inkább fusson 10 órát a 9,2 helyett, de ne omoljon össze a gép a 9. óra elejénstb
-
Badman 4ever
őstag
válasz
dízelracer #20 üzenetére
Vagy ha a Sandy Bridge ereje már kevés lenne pár év múlva, de még nincs pénz új vasra, jól jöhet az a tuning.
-
dízelracer
őstag
virtuális/versenszerű geek farokméregetésen kívül manapság mi a LÓF** értelme van az ilyesfajta tuningnak?!
Semmi. Ez ugyanolyan hobbi mint a lovaglás vagy a falmászás. Van aki ebben éli ki magát, hogy nemzetközi szinten is jegyzik a nevét és elismerik a tudását, hozzáértését.
"Mert hogy egy lelket nem ismerek, aki manapság húzza a gépét, az is biztos és nem kevesekről van szó, nem is "belterjes" társulatról va szó."
Mindenki úgy dobja ki az ablakon a pénzét ahogy akarja. Én anno az akkor még meglehetősen drágán mért Core2Duo E6600 helyett egy filléres Pentium Dual Core E2140-et vettem. Asus nforce4 alaplapban, olcsó kingston value rammal röhögve ment 24/7 az E6600 órajelén így megspóroltam egy valag pénzt. Tuninggal elég sokat lehet spórolni. Ezért (is) akar az Intel gátat szabni a szabad tuningolgatásnak. Akinek kell a teljesítmény az nyúljon mélyebben a zsebébe és vegyen erősebb processzort. Visszataszító részükről ez a pénzhajhász gondolkodásmód de ez van.
-
BioNiCMaN
addikt
Úgy látom 3-4 évig megint elleszek ezzel a CPU-MB-RAM kombóval aztán majd meglátjuk mi lesz. Addig csak VGA-t cserélek.
-
kpal
nagyúr
Intel jee
-
Ribi
nagyúr
Nem teljesen világos, de ez ugyancsak jótékony hatással lesz a memória elérésre is?
Nem lehet, hogy ezzel javítják a cpuba pakolt dolgok memória elérési gondjait?
Mármint a később megjelenőeket? -
én pedig az i5-760-amat állandóan húzva járatom. sokkal kevesebbet játszok, mint régen, de akkor legalább menjen a gép.
és tetszik nem tetszik alapon akad néha a kép, 3,5-re húzva nem akad a kép, hiába hajtja ki papíron még egy félmagos proci is az 5850-emet!!!
-
vanhalen
senior tag
"vajon a tuningosok által okozott elmaradt haszon, vagy a tuningolás okozta reklám értéke a nagyobb?"
Szerintem egyik sem. Ez csak egy felmerült teória, ami a cikkben felhozódott.
Intel sosem volt tuningpárti.
Régen is minden eszközt bevetett a megakadályozására, vagy a korlátozására.
Bocsánat.. nem "mindent" mert még SB idejére is jutott korlátozás és szerintem még több is.Egyébként, ahogy már többen is írták: felmerül a kérdés, hogy a virtuális/versenszerű geek farokméregetésen kívül manapság mi a LÓF** értelme van az ilyesfajta tuningnak?!
Mert hogy egy lelket nem ismerek, aki manapság húzza a gépét, az is biztos és nem kevesekről van szó, nem is "belterjes" társulatról va szó. -
Silentfrog
veterán
"Ehhez persze vásárolni kell egy új, 7-es szériába tartozó vezérlőlapkával felszerelt alaplapot"
Már megint ez a csere.
Nem akarok állandoan gépet venni,mert ez nem bővités ugyebár.... -
mickemoto
őstag
Jól ki van ez találva, valahogy el kell adni az új(átdolgozott) terméket.
Talán azért adnak némi engedményt mert még akkora plusz sem lesz benne mint amit a Sandy hozott az előző i7-es generációhoz képest. -
anulu
félisten
-
SB-et tuningolni majdnem olyan szórakoztató, mint a hátrahúzós kisautó...
2x érdekes, aztán leteszed a sarokba... -
Móci
addikt
Tudják ezek, hogy hogy kell pénzt lehúzni a népről...
-
ngabor2
nagyúr
vajon a tuningosok által okozott elmaradt haszon, vagy a tuningolás okozta reklám értéke a nagyobb? valószínűleg a tuningolt procik aránya az összes processzor között elhanyagolható, ugyanis a vállalati szférában még nem hallottam tuningőrületről, holott ők az igazi nagy felvásárlók. az egyszerű, mezei halandók legalább 90-95(-99)%-a se fogja a prociját tuningolni, csak azért, mert lehet.
-
Z86
őstag
Nagy kópé ez az Intel. Tuning is meg nem is, de az alaplapcsere ismét kötelező hozzá.
-
Devid_81
félisten
Nem nagyon vagyok képben az új CPU-kkal de itt egy kicsit másabb dolgot írnak erről.
Avagy inkább vegyünk szorzózármentes CPU-t, és azzal legalább lehet tuningolni.
De lehet csak én nem látom át rendesen, sorry kiestem ezekből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tökéletes konfigurálhatóság ugyan nem lesz, de az új termékek nem csak egy alapórajelet kínálnak fel.
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest