- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergejly
aktív tag
sok sikert
-
Én is mindig agyalok ilyeneken, de elég sok megoldandó probléma van a filmes gépek digitalizálásával... A legegyszerűbb tényleg egy folyamatosan működő szenzor, mert így nem kell szinkronizálni a gép kioldójára, zársebességére... A másik egyszerű dolog a filmes gép hátlapjának teljes leszedése, így több a hely, és rendes kezelőszerveket + akkut kaphat a digitális egység is.
Mondjuk a Smena optikámmal kiderült, hogy lehet külső zárral fényképezni, a folyamatosan működő szenzor nem akadály, csak a fogyasztása érdekes.@t72killer : 50 kép -> filmes gépen ha kifogyott a filmed, akkor pápá volt, márpedig az 24, 32 kocka...
A telefonos vezérlés visszanézésre, meg mondjuk ISO állításra még jó lehet... A filmesen sem tudtál egyszerűen ISO-t állítani
-
Kristof93
senior tag
Kb akkora mint az akku egy ff gepben. Lehet a 24/36 kepkockat is meg akarjak orizni.
-
-
szp1
addikt
Nem értem.
Ha ez kvázi a filmet helyettesítő szenzor egy meglévő SLR-be/re illesztve, akkor miért nem a vázon állítjuk a paramétereket - minek a wifi, meg telefonos app........ Persze ISO-t kell állítani valahogy, de arra azért elég egy tárcsa vagy gomb is.
-
Imifej
senior tag
Szerintem annyira pörög a retro őrület, hogy van benne fantázia. Én is Helios és Jupiter obikat használok Nikonon. Ha jó áron adják, én már veszem is a Zenitembe. Egyébként ezekkel az obikkal hangulatosabb képeket lehet készíteni, és sokan beruháznak majd rá. Csak félő, hogy drága lesz.
-
IamMenyus
tag
Amit leírtak az jópofa ötlet, de még koncepciónak is édeskevés, nemhogy tervnek. Erre pénzt adni egészen pontosan ugyanakkora ostobaság mint arra fogadni hogy sikeres végtermék lesz belőle
-
-
hemaka
nagyúr
Szenzort kíváncsian várom honnan fognak bele guberálni.
-
ROBOTER
addikt
És ki az a gyártó, aki elad egy komoly FF szenzort? Dalsa, Kodak az utóbbi időben nem jeleskedik CMOS téren ilyen szenzorméretben, csak a Sony van és a Canon. Ráadásul 100db-ot nem adnak el, még ha létre is jön az üzlet.
+ a telefonos vezérlés víz alatt egy újabb feladvány
-
Ha kijön 1000$ alatt, minőségi kivitelben (mondjuk egy sony A7 kategóriájú szenzorral), hülye kompromisszumok (=50felvételes akksiidő...) nélkül, akkor rohanok a boltba.
Felhasználás: öreg nikonos vízalatti kamerába lenne
Digitális nikonos nincs, az AW-1 csak 30m-ig bírja. A szárazföldi kamerák házai pedig 2-4 kilós nagy szörnyetegek, kezelni és szállítani őket külön tudomány.
-
shalafi66
veterán
De hol lehet ma celluloid filmet kapni?
-
ROBOTER
addikt
Az illusztráció meggyőzőtt, vigyék a pénzem.
Ennek 10 éve sem volt túl sok gyakorlati értelme, ennek bedőlni már ténlyeg csak kimaxolt naivitással lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Középformátumú vázak esetén már megoldott a digitális hátfalak révén, ám az SLR gépeknél még várat magára.
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gumi és felni topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest