- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Meg eladja a guglinak is, és utána nem érted hogy miért van tele minden oldal dugni akaró milf reklámokkal
Egyébként amit mondasz az nem hülyeség, mert ha ezáltal bizonyíthatóan értékesebb egyik másik csatorna, akkor drágábban lehet eladni a reklámidőt, és utána igényesebb tartalmakat is lehet belőle vásárolni - a kérdés hogy nem élnek e vele vissza, lásd fent... Pedig ha pénzt ér az adatbázis, akkor el fogják adni bárkinek aki pénzt ajánl érte...
Szóval a jó az lenne ha ezt is kellően beszabályoznák a törvények, akkor lehetne belőle win-win szitu is...
-
maxsoft
csendes tag
Ezt te sem gondolod komolyan...
Ha tudják, hogy mi a nézettebb műsor, akkor azt telenyomják reklámmal.
Már most is undorító, hogy minden 10-20 perc műsoridőre esik egy 10 perces reklámcsomag.
Sokszor csak azért váltok csatornát, hogy ne lássam a reklámokat.
De ezek a mocskok már egymást is figyelik és nyomják a reklámblokkot amint a másik csatornán reklámra állnak.
Akár mondat közepén is megszakítják a műsort.
Ezért fogok én is lassan leszokni a "normál" TV-zésről. -
Astroboy
őstag
A digitális TV világában pont a szolgáltató ne tudná pontosan, hogy mit nézünk?
akkor meg ez az egész -a célzott reklámon kívül- mire is megy ki?
-
Depression
veterán
Ja, kössz. Egyszer frissítés során a Samsung úgy döntött, hogy a Google és szolgáltatási nem lesznek többet elérhetők az állítólagos okos TV-men. Szóval elvették a dzsatubét is, az egyetlen dolgot, amit használtam is rajta.
Akkor tényleg szívesen visszavittem volna, hogy adják vissza a pénzemet. Persze az már gari időn túl volt. -
PuMbA
titán
válasz
rottenbull #42 üzenetére
Sokmindent lehet és kell is frissíteni. Például HDR kezelést, input lag csökkenés is történt már TV-k esetén új firmware-rel, belső médialejátszó frissítése, hogy minél több fájltípust játsszon le, HDMI ARC kezelés stb. Egy szoftvert sose lehet tökéletesre megírni egyből.
-
tecsu
addikt
válasz
rottenbull #11 üzenetére
+1
-
rottenbull
senior tag
válasz
idegen lény #40 üzenetére
Nem az a lenyeg, hogy mit lehet, hanem minek frissiteni?
Rengeteg felhasznalo kizarolag megjelenitokent hasznalja a tv-t offline. Ra van kotve valami avr, media lejatszok, konzolok, stb.
Megveszik, jobb esetben beallitjak vagy kalibraljak egyszer es ennyi. Azutan a ki-be kapcsolo gomb, hangero talan meg a bemenetek kozott valto gomb van hasznalva a taviranyiton.
Szerinted mennyi ilyen van?
Vagy aki csak tv musorokat nez.
Szerintem egy kis halmaz az aki hasznalja az okos funkciokat, es annak is toredeke aki tudja, hogy lehet frissiteni appokat meg fw-t. Tul van ez misztifikalva, mint a megfigyelo appok. -
Dexar007
veterán
Jééé..sosem gondoltam volna. A gugli,fszbuk sem szokott megfigyelni.
-
rottenbull
senior tag
válasz
idegen lény #38 üzenetére
Ha nincs netre kotve, minek frissiteni?
-
scdlsc
senior tag
DeFranco nem azt írta, hanem ezt:
"vagy kapcsoljuk le az összes smart funkciót a tévéjén amiért épp most fizetett súlyos tízezreket
"yes/no"
számold ki hányan fognak arra nyomni, hogy vidd a tévém felét de az adataimat nem adom"Amúgy a zombiknak nem jutna eszébe, hogy vissza is vihetik a tévét...
Egyébként meg elbeszélünk egymás mellett...
-
-
tuki2200
senior tag
Nem zombisag, nekem a TV-n ezt kulon be lehet kapcsolni, hogy figyeljen es analizaljon. Ha elkezdek keresgelni es felhozom a musorujsagot, sokkal kenyelmesebb meg jobb, hogy azokat a csatornakat/musorokat latom elosszor amiket nezni szoktam, illetve ha beallitom figyelmeztet, ha elkezdodik egy olyan sorozat amit nezek, anelkul, hogy minden napra kulon ertesiteseket be kelle allitanom... de persze lehet mindenben a rosszat latni...
De, hogy a cikkre is reagaljak, uristen a TV figyeli melyik adasokat nezem es ezt eladja a reklam cegeknek, így azok a csatornak amiket szeretek tobb reklam bevetelhez jutnak, amibol meg szinvonalasabb nekem tetszo musorokat tudnak gyartani AGYREM, lazadjunk, verjuk szet az osszes media berendezest...
-
scdlsc
senior tag
Ha nem zombik lennének az emberek, hanem tudatos vásárlók, akkor nagyon hamar visszanyalna a fagyi. Képzeld el, hogy ezrek vinnék haza a legújabb tévéket, majd a törvény adta joguknál fogva visszavinnék és visszakérnék a pénzüket. A gyártó meg ott állna egy rakás felbontott és egyszer már kicsomagolt tévével.
-
TIT
veterán
válasz
idegen lény #25 üzenetére
usbről frissíti.
-
troviko
senior tag
Na ezért nincs egyetlen okos TV sem felengedve az internetre nálunk. Sima kalsszik TV-ként használjuk őket, nulla smart funkcióval.
-
Zanik
addikt
Mivel nem nézek TV adást, ezért aztán figyelheti meg küldözgetheti amit akar, mert hogy HDMI-n jövő jelen kívül nem nagyon lát mást ez a készülék.
-
idegen lény
addikt
Én kifejezetten örülnék neki, ha figyelnék a tévénézési szokásaimat, hogy nem érdekel a migránshíradó meg a többi hazugság, de azért úgy illene, hogy fizessenek érte valamit vagy olcsóbb lenne a tévé, vagy le lehetne törleszteni vele a tévé árát, vagy ingyen HBO, vagy valami. És lehessen szavazni is tévén keresztül!
De jó, hogy nem Beko mosógépet vettem!
-
jerry311
nagyúr
Nyilván el sem olvassák, de nem csak a beleegyezés számít. Ugye már ott kell lennie annak is hogyan iratkozhatsz le, illetve, hogy kérés esetén törölni kell (hahahha) az adatokat. Már azért is lehet büntetni, ha ezek az információk hiányoznak.
Na mindegy, nem véletlen, hogy nincs okos TV-m, inkább HTPC-ről kapja tartalmat HDMI-n keresztül, aztán a TV csinálhat amit akar ha nincs semmilyen hálózatra sem kötve.
-
Depression
veterán
Küldözgesse csak! Sokkal jobban hinnék egy ilyen műsornézettségi statisztikának, mint a mostaniaknak.
Másrészről az enyémnek nincs wifi-je, se mikrofonja, se kamerája, böngészni meg telefonon fogok. Azaz a nézett műsorokon kívül mást nem tud küldeni. -
DeFranco
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Akkor hajrá GDPR és gigabüntetések
-
idegen lény
addikt
válasz
moleculez #13 üzenetére
Döbbenet! Ezt csinálja a tévéd, amikor nem vagy otthon!
(#11) rottenbull válasza Fred23 (#10) üzenetére A többi még azért nem bukott le, mert ők nem a Sambát használják, hanem a Lambadát.
(#24) Sárkányvölgy Akkor hogyan frissíted, és mi értelme van az okos tévének, ha nincs neten?
-
NomadND1
senior tag
Ha nincs neten, hogyan kémkedik?
Vagy mert okos, jár neki a net? Eszembe nem jutna netre kötni a TV-t. -
DeFranco
nagyúr
ebben semmi meglepő nincs, én tavaly év végén vettem meg az első "lapos" tehát nem CRT tévénket, akkor utánaolvastam a smart-nemsmart témának és teljesen egyértelmű volt (mértékadó forrásokat olvasva és nem a fóliasapka.org-ot) hogy bizony a felhasználói szokásokat a smartok szépen küldözgetik be a központba.
ha meg leveszed a hálóról a smart tévét akkor ott vagy mint egy nem smarttal.
ez nálam döntő szempont volt hogy ne smart tévét vegyek, amit végül egy hdmi kábel és egy kodi segítségével smartabbá tettem a smartnál, sőt...
szóval ez egyáltalán nem újkeletű
-
[CS]Blade2
addikt
Én sem nézek, de azért csak az lenne a legkorrektebb, ha nem figyelné. Mondjuk nekem nincs TV-m sem, az azért eléggé véd ebben az esetben.
Az interneten pedig elég jól el lehet lavírozni. Pl. nem használok olyan oldalakat, mint a facebook és társai.
Marad a Microsoft a Windows 10-en keresztül, meg a google az, akinek b..a a csőrét, hogy én mégis ki vagyok.
PC-n a Mircosoft az, amit nagyon nehéz kivédeni, ha van internetkapcsolat. Nem lehet kigyomlálni, hogy ne küldözgessen ezt-azt. Pedig e-mail címem sincs hozzá, sem semmilyen tárhely, hogy esetleg valahol csemegézzenek.
Így pedig csak részeredményeket nyernek ki. Tudnak ezt-azt, de abból nem tudnak túl pontos profilt összerakni.Sokan minden szart világgá kürtölnek, felteszik a netre. Róluk olyan adatbázis van már, hogy tényleg sok ilyen cég jobban képben van, mint ők magukról a saját életükről.
Aki ellene van az ilyesminek, az nagyon b..a a csőrüket. Már rendesen szinte kihoznának ingyen egy ilyen tv-t, csak nézzed már, hogy elemezni tudjunk.
-
Dani_kp
addikt
Ebben a hírben szerintem sincs semmi meglepő. Én azt hittem, hogy ezt eddig is tudta mindenki. De én már immunis vagyok rá, de valahogy soha nem is érdekelt ez a dolog, nyilván azért, mert semmi olyan "extrém érdekes" dolgot nem is nézek se pc-n, telefonon meg pláne nem
.
-
Multibit
nagyúr
Hogy is megy ez az info küldés, ha nincs hálózatra kötve a készülékem, és DVB-C a rendszerem?
Szóval, nem ártana azt is leírni, hogy "bizonyos feltételek megléte esetén" -
DraXoN
addikt
.. botrány mi?... a telefonok is ezt teszik, amikor kérdezik, hogy "adatot küldesz-e a felhasználói élmény javítása céljából".. De a google nélküle is megkaphatja ezeket... a push üzeneteken át, illetve a telepített alkalmazások listája is árulkodik nekik.. A chrome is egy gonosz böngésző tud lenni.. még a lementet oldal listádat is átadod nekik (esetlegesen)..
a botrány részre visszatérve, az emberek egyre immúnisabbak erre, vagy egyszerűen az új generációk már belenőnek és nekik ez a természetes (vagy csak nem érdekli őket)... -
Tegla80
addikt
W82b ,2014 evj es az elso uzembehelyezesnel szepen magyarul irja,h adatokat kozol a keszulek a tv nezesi szokasainkrol ha engedjuk: igen/nem.
Kb ilyen szovegen kell atjutni,szval sztem senki nem titkolta,h ha ott igen van megadva akkor infoz rolunk a tv.Max sokan atnyomjak az ilyet azt csodalkoznak.....Biztosra nem mondom,de sztem azota is kozlik a tv-k ezt elso beuzemeleskor vagy ujrainditaskor.
Sony tv topikban ra kell kerdezni es megmondjak a felhasznalok ,h lattak e ilyet kiirva. -
Carlos Padre
veterán
A Sony Bravia tv-n neked kell bekapcsolni a samba tv-t.
-
-
kikikirly
senior tag
Később meg az arcot fogják megfigyelni,mondván a hirdetőknek szükségük van a User testbeszédére, lássák milyen érzelmeket váltanak ki belőlünk...
Hetente derül ki hogy ebbe,meg abba a készülékbe backdoor van, fórumon már meg se lepődünk rajta.
Élek a gyanúval hogy a Snowden ügy nyilvánosságra kerülése is eltervezett volt.Ki gondolhatja komolyan hogy megfigyelik a pápát, Angela Merkelt terrorizmusra hivatkozva, évtizedekig titokba lehet ezt tartani?Ezért gondolom hogy előre kitervelt az egész, folyik a nép beetetése/érzekétlenítése. -
Fred23
nagyúr
válasz
energy4ever #9 üzenetére
Tényleg elég sok, de azért vannak kivételek!
-
Vajon a kiadók is kapnak másolatot az infókból? Feltételezem komoly összeget fizetnének érte, pláne, ha meg tudják azt is állapítani, hogy a felhasználó fizetett-e a tartalomért vagy torrentezett cuccot néz.
Home "amatőr" videókból meg vajon másolatot küld az "érdeklődőknek"?
-
Raymond
titán
A GDPR az ilyenek kigyomlalasara is jo, kivancsi vagyok mi a helyzet itt, egyelore viszont (lehet pont ezert?) eleg USA centrikusak a hirek.
-
Fred23
nagyúr
Remélem, jó nagy hírverést kap az ügy, és az érintett cégektől elpártol rengeteg ember! Másból nem tanulnak.
-
bteebi
veterán
Dühítő, de semmiképp sem meglepő... Egy jó 10 év múlva már abszolút nem lesz magánélet, persze már most sem nagyon van. Az állam, a Google és/vagy a Facebook jobban fog ismerni minket, mint mi saját magunkat. Sőt, sok embernél ez már talán most is így van...
-
"rengeteg okostévé titokban figyeli a gazdáját"
Nem inkább a tartalom fogyasztási szokásokat?
Így clickkbaitesebb:
"Rengeteg okostévé titokban figyeli a gazdáját, mutatjuk melyek azok" -
Tengri
senior tag
Az Orwelli valóság. 1984 avagy ” A nagy testvér figyel téged!”
-
Habugi
addikt
"Megkérdeztük a Philips és a Sony hazai képviseletét, hogy a hazai modelleket érinti-e ez a jelenség. Amennyiben válaszolnak, frissítjük hírünket!"
Tekintettel az egész történet jellegére.. egy dolog teljesen biztos, bármit is válaszoljanak az két forintot nem ér, olyannyira jelentéktelen h gyakorlatilag rákérdezni is kár volt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Számos gyártó tévéjére telepített szoftver vizsgálja a tartalomfogyasztási szokásokat, anélkül, hogy erről szólnának.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest