- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
-
rakal
senior tag
válasz
alamuszi #187 üzenetére
Ez már ősidők óta így van,trendi,luxuscucc,lehet vele villogni,meg jó érzés használni is.
Szóval luxuskategória,amit meg kell fizetni.
A tények alapján viszont egyre többen elhiszik,hogy kell(lsd.WWDC keynote 2011+Apple negyedéves jelentés),pedig válság van,szinte mindenhol a világban. -
alamuszi
senior tag
Főleg Magyarországon, Kelet Európában, Afrikában, Távol-Keleten, esetleg Oroszországban
Na persze, még örülhetek, hogy röpke 370 ezerért vehetek egy lapos, de a mindennapi feladatokok kívül sokmindenre nem igazán alkalmas gépet, ami minőségben ugyan mind felett áll KONZUMER kategóriában, csak az a kérdés, hogy erre Magyarországon, és hasonló országokban, vagy szegényebbekben mi szükség van.
Olcsó ja
-
joey04
titán
-
joey04
titán
-
audi100td
nagyúr
válasz
poppfalusi #128 üzenetére
"Az első szétszerelés után az iFixit is megerősíti, hogy a frissített MacBook Proba és iMacbe szerelt HD kamera az Air-ből hiányzik, aminek az az egyszerű oka, hogy a minimálisra vékonyított monitorokba egyszerűen a fizikai méretei miatt nem tudta elhelyezni az Apple ezt a kamerát. "
-
benczeb
aktív tag
milyen háttérképek vannak a lionban?
-
alamuszi
senior tag
Ok de ettől még ez az egy mag is nagyon megnyomja a fogyaztást ott vannak a valódi i7-es mobil processzorok amik ha igazán bekapcsolnak, akkor annyira fogyasztanak, hogy nem is engedi az alaplap regulátor rendszere, hogy akkuról teljesen meghajtsa a processzort, mert az a névleges 35 watt hirtelen sokkal több lesz. Szóval igen valóban így működik, de a hűtés-fogyasztás viszonyát nézed, akkor viszont nem sok értelme van ezeknek a processzoroknak, ha nem tudja az AIR kihasználni a Turbo Boost-ot a hűtés miatt. Ha pedig kihasználja az nem 17 watt az is biztos.
Szóval ez ilyen róka fogta csuka esete.
[ Módosította: #65675776 ]
-
xedos
addikt
válasz
alamuszi #152 üzenetére
"Nem csak a Lion-ak, hanem a processzornak inkább, amit bekapcsol a Turbo Boost azonnal nem 17 watt, hanem jóval több a teljesítményfelvétel. Ez az i architektúra egyik hátránya, ez nem az apple hibája. Aztán ott a billentyűzet világítás is, ami szintén fogyaszt. Alaphelyzetben is több a memória benne, nagyobb az SSD, szóval van ami fogyasszon. Még akkor is, ha nincs benne nVidia kártya."
A Turbo boost az úgy műkődik, hogy a keletkező fogyasztás-hűtés szerint állítja a sebességet! Magyarán csak egy magon emeli a feszt és órajelet, nem az összesen!
TUDOMÁSOM szerint... -
acsa77
tag
válasz
alamuszi #144 üzenetére
Ez a felbontás-vita már ezerszer lezajlott. Már réges-rég megoldott a szövegek szép és automatikus skálázása a legtöbb alkalmazásban. A Word és elődei pl. mindig is tudták. A jobb böngészők is (anno Operával kezdve). Gépeléshez pedig kifejezetten szuper a nagy felbontás, akár retina. Ebben az esetben a 11"-hoz célszerű lenne pl. a 2732x1536. És ez nem vicc. Amióta először találkoztam 14-15"-on 1600+-os kijelzőkkel, azóta sokkal jobb a gépelés, olvasás és mindennemű grafikai, műszaki munka.
Egyébként meg akik görcsölnek a Macbook miatt: már egy ideje egyértelműen kijelentette Jobs, hogy az Air az új Macbook. Úgyhogy át lehet állítani az agyakat.
-
alamuszi
senior tag
Neked is belinkelem:
Utolsó bekezdés, tudom hogy a 17 watt nem egy releváns fogyasztási adat.
"ezt tudhatnád már"
Nyugi én ezt tudom a link alatt a bizonyíték. Ha olvastad volna...
De ha lehetne én is ezt választottam volna az Apple helyében a Liano, jó meg szép, de nem egy komplett szabványt fektet le mint az intel.
Az Apple helyében én sem írnám újra az egész rendszer csatolót csak azért mert itt a Liano. Szóval nem csak annyi, hogy fogok egy x86-os gépet rátelepítem a Lion-t és ennyi. Az intel meghajtóinál nem találsz túlzottan jobban támogatott eszközöket, és azt én sem engedném meg az Apple helyében, hogy van egy Liano, ami ugyan olcsóbb mint az intel megoldása, erre kiadok egy AIR optimalizációjú Lion-t a többire meg egy más kiadású Lion-t. Szóval nem ennyire egyszerű szerintem.
Amúgy igen abban egyetértek veled, hogy a liano megfelelne, de elkésett vele az AMD. Legközelebb talán beleteszik.
Viszont az Apple ereje még mindig az optimalizációban rejlik nem sebességben. Ezt feladni a Liano miatt badarság lenne.
De ami késik nem múlik de ez csak TIPP, és SZTEM.
(OFF)(#169) buvartacsko :(/OFF)
(OFF)Értem bocs hogy ellent mertem mondani
Értesz hozzá
Szép napot
Több száz oldalas komolyan, mindet végigolvastad? Hmm.. Szakírtő lehetsz a témában. Kellemes hétvégét is.
(/OFF)
"Mondjuk egy ilyen ember véleményére eleve nem adok aki szerint az osx frissitése több ezer forintokba kerül
D"
Akkor szerinted az egész apple véleményére sem adsz, így járt az apple hülyék dolgoznak ott :
Várj már hol a link amit beírtál, tudod még mindig elfelejtetted belinkelni. Várj csak akkor Te most Füllentettél, na én meg az ilyen emberek szavára nem adok, ki tudja mikor füllentesz megint.
-
alamuszi
senior tag
A Baj az, hogy ennyiért már kapsz egy jó minőségű monitort, és hozzá egy Bármilyen minőségi Notebookot, ami valóban alkalmas munkaállomásnak is. (Persze Windows alapokon W520, M4400, W8540, W8560). MacBook pro-t most ne tegyük ide, mert az nem Mobil munkaállomás. Klasszikus irodai munkaállomásnak meg picit drága 600 - 700 Ft. Igaz kétlem, hogy az apple az AIR-t munkaállomás feladatokra tervezte volna 2x " os monitorral ,ezt a benne lévő VGA fogja legelőször lehetetlenné tenni, a HD3000 nem annyira hatékony ekkora felbontásokon, noha működne vele, nem lenne élvezhető a használata.
SZTEM.
Alex91:
"valaki kihoz valamivel gagyibbat joval olcsobban hozza
.)"
Én drukkolo a csatlakozó felületnek, hogy terjedjen el, de ennek még idő kell. Az apple túl kis számban értékesít Mobil számítógépeket gépeket, ahhoz, hogy gyorsan elterjedt szabvány legyen belőle.
-
madgie
titán
Nem éppen szép alternatíva, de vehetsz olcsó SB alapú gépet, gondosan kiguglizva, melyik alaplappal kell a legkevesebbet mókolni (Giga lapokat ajánlják elsősorban), sok rammal, olcsó VGA-val (vagy IGP) , egy Dell U2311H-val is megvagy kábé 120k-ból és zsírul megy rajta a Lion (vagy akár a Win7)
-
Alex91
félisten
namindegy, ahogy más már írta, lehet a llano szimplán csak elkésett... vagy a thunderbolt kellett az applenek (mindig legyen egy macen olyan csatlakozo, ami lófüttyel se kompatibilis, de legalább jó drága hozzá minden... firewire? emlékszik még valaki? )
Mondjuk ha megnezed az uj CinemaDisplay-t, akkor rajossz, hogy a kvazi csatlakozok nelkuli Air-bol hogy lehet brutalis munkaallomast csinalni
! Mert csak rakoti az ember a Thunderbolton keresztul a moncsira, es maris van tobb USB csati, FireWire, Gigabites LAN!, HD kamera, mikrofon, hangszoro stb. ...
-
arra próbáltam meg célozni, hogy általános használat közben nem éreznéd meg a llano gyengébb cpuját, viszont az opencl-ben kihasználható gpu valódi előny lehetett volna az intel hulladékához képest.
(az inteles tdp (17W) pedig kamu, ezt tudhatnád már: az intel nem úgy számol, hogy az összevethető legyen bármivel, tipikus fogyasztást adnak meg és ennyi. de kérdezem én - mi az a tipikus használat? filmnézésnél? excellezésnél? videotömörítéskor?)
namindegy, ahogy más már írta, lehet a llano szimplán csak elkésett... vagy a thunderbolt kellett az applenek (mindig legyen egy macen olyan csatlakozo, ami lófüttyel se kompatibilis, de legalább jó drága hozzá minden... firewire? emlékszik még valaki?
)
-
balikabo
tag
Nekem az áraik teteszenek.
600$, 800$, 1000$.
112.800,- ; 150.400,- ; 188.000,-Mi meg majd a magyar boltokba megkapjuk 200; 250; 300 ezerért
-
alamuszi
senior tag
Igen az apple support szerint:
Amúgy tapasztalataim szerint vannak gondok az Apple által kiadott Win 7 driverekkel, nem 100 % -osan ugyanaz, mintha natívan telepítenél egy notebookra Windows 7-et. Szóval nem minden fog működni jól rajta, persze ez csak akkor jelentkezik majd, ha igen speciális felhasználásra szeretnéd használni. (Videóvágás, pl ediussal stb), MIndennapi program telepítgetésre, és a mindennapi átalgfelhasznállásra nagyon is alkalmas
Én nem próbáltam még csak Snow Leopard alatt. Ott ment a dual boot.
Az eszköz neve Boot Camp.
-
alamuszi
senior tag
válasz
buvartacsko #150 üzenetére
"Te a topic indulása óta ontod magadból a baromságokat..."
Igen természetesen, ezért is válaszolnak rá értelmezen kivévve téged, de ez téged jellemez.
Egyrészt vegyél már vissza, egy picit, elismertem hogy hülyeséget írtam te viszont kicsit vagy csak érthetetlen nem nagyon csak pont annyira aki nem is akarja megérteni amit a másik mond de ez magyar jellegzetesség azzal akarsz érvényesülni, hogy okosnak akarsz tűnni de láthatóan ez nem jött össze.
"ha nem igen komoly hűtőrendszer van a gép alatt (x220), ez ugye a kialakításából adódóan lehetetlen akkor 11".on felesleges is ez a teljesítmény, szóval a 11".os kategóriában ezt én egy felesleges gépnek tartom. EZ leginkább az árának szól."
Figyu már az x220 pont azért melegszik mert teljes értékű processzorok vannak benne, egy teljesértékű i5 vagy i7 nem egy ULV processzor gondolom ez nem esett le, jó annak a hűtése de ott ebben a méretben lehetetlen meghűteni egy i7-et de gondololm ezt nem vetted észre, nem baj mi lenne ha nem ilyen komoly és kioktató módon írogatnál kiválló tanulmányokat
(Ja hogy ez volt a hülyeség, amit most írtál le bocs
)
Valamint figyu odaírtam hogy MAGÁNVÉLEMÉNY, Neked lemaradt nem baj.
"Nem baj ugye hogy ugyanakkora a billzete mint a 17es Prónak? Akkor lécci áruld el nekem, hogy mivel kényelmetlenebb. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Ugyanolyan full size keyboardja van mint az X220-nak..."
Ebben teljesen igazad is van, nem fikázásnak szántam, csak itt ha nem az a véleményem ami neked, akkor az hülyeség, de ez persze jellemző itt. Arra nem gondoltál, hogy ez picit gáz, mivel egy 17"-os gépre tehettek volna sokkal kényelmesebb billentyűzetet is (kurzor, f funkciógombok), megint nem fikázás mielőtt elkezdesz tanulmányt írni
.
"Neked mikor kellett utóljára fizetni a Software Update-ban megjelenő példának mondom : 10.6.7ért? Ha neked kellett, akkor téged csúnyán átvertek! Senki másnak nem. A 10.6-ról 10.7re upgrade meg ugyanaz mint Vista -> 7..."
Ilyen cég lenne az Apple? Átver ne ezt te írtad.
"felesleges a gép, mert túl régi a proci benne.. MÉRNEM I7?!?!?!"
Linkeld már be hol írtam én ilyet, hogy I7 kellene egy Air-be? Komolyan? Az OK hogy írtam ilyet, hogy tehetnének bele ULV i processzort de ez sem SB volt hanem az elődje, ami jóval kevesebbet evett. Linkeld már be!
(#151) Xero
Nem csak a Lion-ak, hanem a processzornak inkább, amit bekapcsol a Turbo Boost azonnal nem 17 watt, hanem jóval több a teljesítményfelvétel. Ez az i architektúra egyik hátránya, ez nem az apple hibája. Aztán ott a billentyűzet világítás is, ami szintén fogyaszt. Alaphelyzetben is több a memória benne, nagyobb az SSD, szóval van ami fogyasszon. Még akkor is, ha nincs benne nVidia kártya.
Ezen felül:
Annak csak örülni lehet, hogy a Lion-t optimalizálták az SB-re, legalább valóban gyors lesz, erre szükség is van. Vagy optimalizálva van és kihasználja a processzort, vagy nem és akkor nem is fogyaszt annyit, a kettő nem megy, sztem jól döntött az Apple ebben az esetben.
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #149 üzenetére
Azt mindenki szereti elfelejteni, hogy míg az előző generációban dedikált GPU volt, addig itt egybe van tokozva a CPU-al. Nem hinném, hogy az előző generáció összesített TDP-je lényegesen kevesebb lett volna.
Nem lesznek nagy gondok itt a hűtéssel. A csökkenő rendelkezésre állási idő egyszerűen a Lion sara. Lényegesen többet vesz ki a GPU-ból menet közben. -
alamuszi
senior tag
Én is erre gondoltam, de itt nem csak ez lesz a baj, hanem amelegedés is. Van egy olyan érzésem, hogy ez megint úgy fog járni mint az első generációs air. túl fog melegedni. Ez is magánvélemény. Persze a 11"-os AIR-e gondolok, a 13-as talán képes lesz meghűteni a processzort.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
alamuszi #144 üzenetére
Elég jól megbirkóztak az átlagfeladatokkal a régi gépek, tehát szerintem se volt égető szükség ekkora erőre, de hát rágták már nagyon a fülét az Apple-nek, hogy 300 ezer forintos gépekbe ne rakjanak már 2 éves processzorokat...
Belerakták most ezeket, ártani nem ártanak. Talán még olcsóbb is ezeket használni, mint ősrégi C2D procik gyártását fenntartani nagy mennyiségben.
-
alamuszi
senior tag
Attól függ mire használod, gépelésre biztosan nagyon kényelmetlen. A felbontásnak köszönhetően, igen kényelmetlen irodai munkára is. Külső monitorral még jó is lehet, de az meg nincs mindig nálad. Vannak olyan gépek, amit valóban nyújtják a jó gépelés érzését, ugyanúgy mint egy 14 -15-os gép esetében, és még olcsóbbak is. (ugye x220)
A tömege, nagy előny, a sebessége az SSD miatt nagyon nagyon jó, viszont az más kérdés, hogy ha nem igen komoly hűtőrendszer van a gép alatt (x220), ez ugye a kialakításából adódóan lehetetlen akkor 11".on felesleges is ez a teljesítmény, szóval a 11".os kategóriában ezt én egy felesleges gépnek tartom. EZ leginkább az árának szól.
Persze ez is Magánvélemény.
A 13"-os gép más tészta. Az OK, persze nem az ára. Ez Magyarárszágon egy nagyon kis réteget érint.
(#143) bradam
Nem csak a Lion-ak, hanem a processzornak inkább, amit bekapcsol a Turbo Boost azonnal nem 17 watt, hanem jóval több a teljesítményfelvétel. Ez az i architektúra egyik hátránya, ez nem az apple hibája. Aztán ott a billentyűzet világítás is, ami szintén fogyaszt. Alaphelyzetben is több a memória benne, nagyobb az SSD, szóval van ami fogyasszon. Még akkor is, ha nincs benne nVidia kártya.
-
bradam
aktív tag
-
audi100td
nagyúr
ja, de hát a pixelek akkor is számítanak, a 11-esnek az árán és a súlyán kívül nem igen van előnye, főleg nem a felbontása, persze jó hogy az OS jól gazdálkodik, mondjuk nem is windows-ból indultam ki, hanem ubuntu-ból
11,6 tényleg egy fokkal jobban hangzik, de nekem a 16:10-es 12,1"-os X200s is határeset volt, nemhogy ugyanez illetve még kisebb 16:9-en
-
Mr. Byu
aktív tag
Sőt, képminőségben is felülmúlja a Prókat az Air, érdemes összehasonlítani egymás mellett. A Pro képe kicsit fakónak, élettelennek tűnik az Air mellett.
A 2011-es Prók ilyen szempontból (meg még pár dolog tekintetében) elavultak az Airhez képest (jobban melegszenek, hangosabbak, nehezek, vastagok), tehát 2012-ben biztos hogy azok is kapnak egy jó nagy frissítést (új dizájn, vékonyabb ház, talán lesz gyárilag SSD + winchester kombó).
Nem is annyira a 15-ös, 17-es gépeknél érződnek ezek a dolgok, mert egyrészt a 15-öst lehet highres kijelzővel venni (igaz, felárért), másrészt ezek eleve nem elsősorban hordozgatásra termettek, de a 13-as Pro helyett már erős alternatíva az Air, egy átlagfelhasználónak.
Nagyon jó gépek azok is ettől függetlenül, csak most kicsit le vannak maradva az Apple "élvonalától", ha lehet így fogalmazni. Ettől még jók, én bármelyiknek nagyon örülnék.
-
vanhalen
senior tag
válasz
HalasKYO #129 üzenetére
"Ez amúgy lényegében mit is csinál ? Mármint a "verify" és a "repair" ?
Mert mióta feltettem én még nem csináltam ilyent, és tudni szeretném hogy mit is csinál"Idézet: ([link])
1. Verify Disk Permissions - Arra szolgál, hogy a gépünk ellenőrizze, hogy milyen programok, utasítások, milyen fájlokat érhetnek el, milyen jogosultságuk van az egyes feladatok elvégzésére. Ezeken a problémákon segít a program. A Verify ezeket az eltéréseket keresi meg, és tünteti fel nekünk a kis ablakban.
2. Repair Disk Permissions - Ezzel a funkcióval javíthatjuk ki az előbb megtalált hibákat. (A futtatásához nem szükséges előtte lefuttatni az ellenőrzést.) Amennyiben ezzel az ellenőrzéssel készen vagyunk, egy kisebb listában kiírja a talált hibákat.
Egyszerűbben: Ugye Os X UNIX "szerű" rendszer (BSD) tehát ennyiből kár hasonlítani a Winhez, de ez a funkció (jogjavítás) leginkább a Wines Chkdsk-hez (checkdisk) hasonlít.
Ha nem csinálod legalább minden nagyobb frissítés után "összekuszálódhat" a rendszered, ami általában lassulást eredményez, de durvább esetekben programok kilépegetnek, vagy el sem indulnak. Általában a lassulás tettenérhető. (Biztos ismerős Winről a "driver összeakadás" probléma pl. Ha 2 rendszerfájl eltér egymástól verzióban, vagy a tartalmukban, akkor is ez a megoldás, persze alapból nem látod, csak ha elindítod) Nálam a java, meg a flash verzióugrások után javítgat általában. Persze ha nem indítod el, nem ellenőrizteted végig, akkor nem látod. Frissítések után kötelező szerintem és sokan mások szerint. Én még meg szoktam toldani a MacPilot progi "Tools" részében lévő szkriptekkel is.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
audi100td #136 üzenetére
OSX alatt nem annyira vészes a helyzet, nagyon jól gazdálkodik a hellyel a rendszer, a dock és a globális menü miatt nincs annyi felesleges, kihasználatlan tér, mint Windows alatt (ez egyébként az új Ubuntuban is így van).
Tény, hosszú távon, főleg elsődleges gépnek csábítóbb ajánlat a 13-as, a maga jó kis 1440×900 pixelével.
Én csak annyira céloztam, hogy sokkal tágasabbnak, komfortosabbnak érződik a 11-es is, mint azt az ember gondolná (11,6 egész pontosan, tehát a 12 colos gépekkel van inkább pariban), tehát érdemes kipróbálni, megnézni legalább egy APR-nél.
-
xedos
addikt
Az is gáz, hogy a 13"-os AIR-ben 1440x900-as kijelző van a Pro-ba meg nem :-( (1280*800)
-
Mr. Byu
aktív tag
-
poppfalusi
tag
válasz
Solar_Wind #131 üzenetére
Sorry akkor elnéztem
-
alamuszi
senior tag
válasz
Valamint az előttem szólóhoz méd annyit, nem akarok hülyeséget írkálni de vajon mi értelme van 720p-s videók küldésének webkamerán, ez hülyeség nem arra van. Pláne a világ egyik feléből a másikba. iMac-ben még van értelme, de a MacBook-pro-ban is túlzás.
-
audi100td
nagyúr
válasz
nem akarok hülyeséget mondani, de úgy rémlik az előzőben is ugyanez a kamera volt
-
poppfalusi
tag
Elég nagy negatívom hogy a HD facetime kamera helyett valami vackot raktak bele..
-
vanhalen
senior tag
válasz
alamuszi #126 üzenetére
Én még annyit fűznék hozzá az előttem szóló, egyébként kimerítően informatív hozzászólásához, hogy ha HFS+-t akarsz írni olvasni, akkor Windows alá létezik egy olyan program, melynek neve: "MacDrive". Írni mondjuk nem szeretek Os X fájlrendszerre Windows-ból a jogosultságok miatt, de látja, írja-olvassa stb. Jogokat javítani és formázni is tud Win alól, meg talán DVD-t írni.
Még annyit, ha "maces" leszel: töredezettség ugyan tényleg minimális HFS+ alatt, viszont időről időre érdemes jogokat javítani diskutil-ból, vagy Macpilot nevű App-al (különösen online frissítések után; repair prebuilding, maintenance scripts pl.)Szerk: ma összevissza nyomkodom a gombokat, hogy mi kinek megy, kéretik mgértértéssel lenni
-
alamuszi
senior tag
Hogy pontos legyen a válasz, és elnézést ha túl szakmai, az HFS mint filerendszer kb 25 éves majd ezt portolták először kislemezekre, majd kb 13 évvel ezelőtt megjelent a HFS+, ami jóval modernebb volt naplózás, tranzakciókövetés miegyéb, majd a 10,3-nál ,
megjelent a HFSX ami a HFS+ egy továbbjavított változatam nem is ez a lényeg a HFS+-nak hívták tovább is, a HFS+ i-node alapú fájlrendszer töredezik mint minden fájlrendszer de kis mértékben így nem kell töredezettségmentesítened, csak nagyon nagyon ritkán.Valamint érdemesebb NTFS-re formáznod, mert azt minden natívan ismeri, valamint ha kezdő Mac-es vagy vagy az leszel, akkor a Windows-t így is úgy is előveszed, majd, én 3 éve csak Linuxot használok, de a Windows nem tudom kikerülni. Ha kölcsönadod, vagy elviszed valahova, nem biztos, hogy Macen vagy Linuxon fogod használni a merevlemezed. Szóval rársz arra még, hogy a egy külső merevlemezt HFS+-ra formázd. Sebességszinten nem lesz akkora különbség hogy majd meg is érezd, jelentős mértékben.
Persze ez MAGÁNVÉLEMÉNY.
-
vanhalen
senior tag
"szia, koszonom a valaszokat, egyebkent mi a preferalt filerendszer? arra is tudom szivesen formazni!"
Preferált fájlrendszer alatt nem tudom mit értesz, de ha azt, hogy mi számodra a legtesthezállóbb, akkor Os X alatt nyilván HFS+ journaled (Guid lehetőleg)
NTFS-t is olvassa alapból, de írni csak kiegészítőkkel írja tapasztalatom szerint. NTFS-ről kissé lassabban olvas, nekem ez a tapasztalat. Vagy csak HFS+ gyorsabb, nem tudom
Mindenesetre én úgy vettem észre HFS+ al gyorsabban másol, ír stb. ugyanazon a winyón, ugyanabban a gépben (a Winhez képest is, meg NTFS-hez képest is) Nem tudom, mennyire érthetően írtam le, hosszú volt az éjszaka
-
alamuszi
senior tag
válasz
audi100td #119 üzenetére
Elírtam 15. bocs.
Nekem jó, az a legjobb benne, hogy egérrel nagyon megkönnyítették a koordinállást az ablakok között. Akár a MacOSX. Csak annyival jobb nekem, hogy a windows gombra reagál a gnome shell. Szóval kompaktul megmutatja az ablakokat. Ami azért jó ,mert mindent látsz egy helyen.
Nekem stabil a rendszer. Ubuntu 11.04 Unity-ről váltottam át erre, az nem volt stabil, persze ez is sokszor gép függő.
Az alkalmazás kereső zseniális benne.
Ém most egy ProBook 5310-el használom 4 GB rammal 7200-es hdd kellemesen gyors. Persze ha lenne benne egy SSD- az lenne a kánaán, de így is jó.
Azon csodálkoztam hogy ebben a gépben egy i4500 MHD van azaz elavult mégis gyors a Gnome Shell.
Nekem bejött.
-
audi100td
nagyúr
válasz
alamuszi #117 üzenetére
nem vagyok egy hardcore linux-os, de ubuntu-val nem igen van hiányérzetem, a win-re nem is gondolok, működik minden ahogy és jóval gyorsabb is
fedora-ból próbálgattam a 15-ös verziót, de ez a gnome shell felület nekem annyira nem jött be, szerintem még nagyon kiforratlan, legalábbis laptop-ra nem az igazi
-
M@trixfan
addikt
Az Air így kerek, fantasztikus notebook lett. Belegondolok, hogy egy Thunderbolt Display-vel micsoda ízléses konfigurációt alkot!
Legszívesebben azonnal vennék egyet első felindulásból, a tökéletes notebook számomra a 13"-as alap verzió. Szinte nevetséges, hogy ott tartunk, hogy zenei alkalmazások nagy részére teljesen megfelelő ez a teljesítmény és még HD videót is vígan lehet vele szerkeszteni egy bizonyos szintig. Nagyon sok embernek fő gépként is tökéletes. Az Intel HD3000 bár megfelelő a kategóriába, de ugyebár más lenne a helyzet ha az nVidia gyárthatna chipset-et. (Én mindenesetre utálom ha egy vga neve Intel
) Az már csak tovább nehezíti a helyzetet, hogy ár/érték arányban rendben van ez az Air és nagyon helyesen visszatették a Backlit Keyboard-ot (merték volna nem visszatenni).
Ma reggel töltődött le a Lion, sima ügy volt az upgrade. Sok apró finomítás és gyorsulás tapasztalható. Leo - Snow Leo - Lion frissítés teljesen zökkenőmentes volt. Mondjuk Mac-en ez minimum elvárás és logikus is a rendszer struktúrája miatt. A dedikált full screen állapotban rengeteg új lehetőség van, nagyon jól illeszkedik az új ablakkezelési koncepcióhoz. Ez az első pár dolog amit észrevettem. Bőven megérte eddig az árát a Lion, ráadásul a fiókhoz rendelhető összes számú gépre érvényes a licensz.
-
vanhalen
senior tag
Bluetooth-t nem tudom, nem néztem, de a másik két kérdésre:
NTFS-t simán tud írni, csak fel kell telepítened egy programot, pl. a Tuxera NTFS-t, de van vagy 3-4 ilyen, asszem ingyenes is van közöttük. A 1.5 Terás külső winyódra meg.. Tudtommal a Thunderbolt csati-ra ráköthetsz valami kütyüvel (vagy hubbal?) háttértárat, kijelzőt, meg még Isten tudja hány dolgot (egyszerre)
De A USB kapui is rendelkezésre állnak és felismerik alapból (felcsatolják) A Time Machine-ben érdemes is kikapcsolni hogy ne szövegeljen mindíg, ha új winyót dugsz a gépre USB-n
-
vanhalen
senior tag
válasz
alamuszi #108 üzenetére
Így végigolvasva az egész fórumot én értem mire akartál kilyukadni, de azt el kell ismerni, hogy nagyon sz**rul fogalmaztál és hülyén jött ki azok között, akik használnak Os X-et
Egyébként a látszat ellenére igenis eléggé nagyokat ugranak a nagymacskák generációnként. Nézd meg pl. a 10.4-10.5-re váltást. Kb. olyan különbség, mint XP-Vista. Eskü, a Leo-Snow Leoval nekem meg az a tapasztalatom hogy Ciszta-Win7-nyi ugrás (nem tudom jobban megfogalmazni, a ciszta egy számomra röhelyes OS, ennyiből sajnos rossz a hasonlat, de nem tudok jobbat prezentálni
)
Most meg, hogy Snow Leo-ról ugrottak Lionra? A fő fejlesztő még el is hagyta a céget emiatt miről beszélsz?! Merthogy gyökeres változásokon ment keresztül és inkább az iOS-re kezd hasonlítani, a neve sem "Mac" OS X többé... A fórumok tele vannak olyan macesekkel, akik épp emiatt aggódnak, hogy eltűnik hamarosan a megszokott, hagyományos Mac OS és ennek első nagy lépése a Lion.
Belül is sokat túrtak a fejlesztők, a funkcionalitása is átalakult, a ráírt programokra is máshogy reagál, nagyon sok változás történt és nem csak vizuális vonatkozásban. Hogy már nem lemezen adják ki, annak az okai hasonlóak a Steam rendszerhez, egyébként meg App Store-ból hamar letöltheted iTunes mintájára. A SP-k meg mint már te is helyesbítetted magad kb. havonta jönnek ingyenesen és némelyik elég durva változásokat hoz. pl. asszem a 10.6.4-nél volt az Opengl teljesítmény megháromszorozódása ugyanazon a hardveren, de a lényeg, hogy látszik gondozzák a rendszert, nem 2-4 évente jön ki Service Pack, mint Winre hanem van hogy havonta (ha már hasonlítani kell)
-
audi100td
nagyúr
megjelent az első teszt: [link]
alamuszi: jogos de a home premium is majd 50k dobozos kivitelben, a legolcsóbb 32bites OEM is 21k-nál kezdődik és otthoni felhasználóként egyáltalán nem tartom olyan jó rendszernek a windows-t, akkor már inkább ubuntu, OSX-et még nem próbáltam, de remélhetőleg hamarosan lesz hozzá szerencsém
-
benczeb
aktív tag
Azt lattatok, h Bluetooth 4.0 van benne? Erdekes.
Nekem nagyon tetszik, de vajon a sima usb-s samsung story stationom 1.5 TB megy vele? Egyebkent tud irni NTFS-t? Bocs, a buta kerdesekert, de nem vagyok ezzel tisztaban.... Nagyon-nagyon tetszik...
-
alamuszi
senior tag
válasz
audi100td #107 üzenetére
Ebben is egyetértünk, valóban írtam ilyet, hogy a komolyabb frissítésekért fizetni kell O hülyeséget írtam elismerem, abban is teljesen igazad van, hogy, nem lehet összehasonlítani a két rendszer fejlődését. Amíg az MS sokszor 3 - 5 évente ad ki egy új rendszert addig az Apple régebben évente, mostanában kb két évente, nem akkora feljődési ciklus. Tehát majdnem annyit fizetsz a sok kis frissítésért, mint a Windows-rt.
A másik ahol össze nem hasonlítható a két rendszer az az, hogy vajon miért az Ultimatehez hasonlítod a MacOSX-et, ugyanis enyhén el tévedt ez a tézis is. A Home Premium lenne a helyes válasz, hol is vam felkészítve a MacOSX enterprise környezetre sehol. Szóval azért mert az a legdrágább Windows azért nem kell ilyeneket leírni mert nem valós.
Abban viszont nem értünk egyet, hogy mindig ugyanazokat írom le ebben a témában nem is posztoltam még.
Szóval nem kötekedés, csak nem mindig minden olyan kerek mint leírják itt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
alamuszi #106 üzenetére
de te azt állítottad, hogy a frissítésekért kell fizetni, ami ha jól vettem le, nem igaz
A Lion egy új OS verzió, nem csak egy frissítés. Talán nem hoz akkora újításokat mint egy xp vs vista/win7, de nem is 70-80e Ft-ba kerül, mint pl. a retail Win7 Ultimate, de akár veheted az OEM-et is a 40k-s árával.
Eleve nem lehet ezt így egy az egyben összehasonlítani, szerintem 30 dodo teljesen korrekt az új rendszerért (aki meg a pendrive-ért kiad +30-at vessen magára), nem tudom min problémázol. Tudom, hogy nem csíped az apple-t, de legalább az olyan dolgokért kritizáld amik tényleg bosszantóak, pl. az alap egy év gari, stb, de úgy is leírod mindig ugyanazokat... Nem kell mindenbe belekötni, csak hogy menjen a balhé, semmi értelme.
-
alamuszi
senior tag
válasz
audi100td #105 üzenetére
Igen ezt írtam felettébb. Igen ebben igazad is van. Csak én erre írtam, hogy elkezdtek okoskodni, hogy ingyen van, erre írtam, hogy ez nem igaz.
Csak mint kiderült ez "NETTÓ MARHASÁG" ugye. (Ez nem neked szólt, hanem a felvilágosult kollégáknak. (#81) k. , (#83) Xero)
Ugye én nem utána néztem, hanem megcsináltam, ekkor botlottam bele ebbe.
Amúgy igazad van.
-
alamuszi
senior tag
Nekem annyira nem jött át ez, hogy ez egy teljesen új rendszer lenne, valamint mikor írtam olyat, hogy ez egy SP. Nem ezt írtam, hanem azt, hogy pénzbe kerül. Ennyit írtam. Szóval nem kell kiforgati a szavaimat. Valamint annyit, hogy sok esetben a Windows-ok esetében ingyen adják a következő rendszert (Vista - Win 7 esetében pl. Persze csak a drágább gépeknél.)
Valamint tudom hogy új rendszer, de annyit nem változtattak rajta, hogy leessen az álam. Szóval... MIndegy..
"És mutass már nekem légyszíves olyan windows licencet, amivel ingyen lehet a következő generációra frissíteni (remélem nem a vállalati csomagokra gondolsz, mikért évente X milliót ki kell perkálni)."
Mutatok neked, egy halom notebookot adtak úgy el, hogy automatikusan adták a géphez a kupont amivel ingyenesen tudsz frissíteni Win 7-re. pl.
De ez nem rendszer természetesen. De ah már rákérdeztél.
-
MIlyen servicepack? Ez egy komplett új operációs rendszer, nem SP. Az OS X-hez is jönnek ki rendszeresen többszáz megás frissítőcsomagok, melyeket akár SP-nek is hívhatsz, és soha nem kellett értük fizetni. Kb olyan, mintha arra sírnál, hogy az MS pénzt kér a win7-ért.
És mutass már nekem légyszíves olyan windows licencet, amivel ingyen lehet a következő generációra frissíteni (remélem nem a vállalati csomagokra gondolsz, mikért évente X milliót ki kell perkálni). -
alamuszi
senior tag
válasz
Paarthurnax #99 üzenetére
2 Ghz, szintén 4 GB ram, sajnos a hdd 5400-es volt benne. A generációt nem tudom azt hiszem 2 éves lehet talán. Lehet, a HDD miatt volt lassú sőt biztos. Amúgy designosabb alaphelyzetbe mint a másik rendszer volt.
(#100) Chal
Az nem is baj, hogy felszámolták, az viszont annál inkább, hogy egyszerűen ezzel megszűnt a megfizethető mobil gép az apple kínálatában. Amúgy én gondoltam, akkor csak ezt, hogy kijavították. Ha a fél évesen is repedezik na az akkor gáz.
(#98) smkb
Imgább sztem az a baj, hogy az AMD elkésett egy picit a Liano-val, persze a CPU+GPU párosítás jól sikerült, mégsem tud kitörni abból a helyzetből az AMD, hogy csak konzumer gépekbe teszik a processzorait, persze előfordul SB is de ritka (HP Probook 4535, 4735 stb), de máshova sehova.
A Brazos-al tud ütni az AMD, mert az atomot agyonüti ez rendben is van, de a Liano már nem annyira modern CPU-t tartalmaz. Félre ne értsd, nem rossz, vagy nem az AMD ellen beszélek. -
smkb
őstag
Full SB termékskála, ahhoz képest, hogy agyba főbe volt itt a PH!-n reklámozva folyamatosan, hogy az Apple jujde összebratyizott az AMD-vel, mert biza nekik mint falat kenyér kell a hiperszuper Brazos és Llano által támogatott OpenCl, és rá sem néznek emiatt az Intelre
, ... és mit ád az Úr... nem kellett nekik, sem a Brazos, sem a Llano pont azokba a termékekbe ahol ezeknek lenne létjogosultsága... lehet mégis csak kellene az a CPU erő, mert gáz lenne az Applénak egy gyengébb notival előállni, mint az elődje... illetve az Apple sem látja úgy, hogy a gpu támogatott szoftverek aranykora eljött volna... meg az opencl-é, főleg, hogy már több vetélytárs is van az opencl-el szemben...
-
alamuszi
senior tag
válasz
Paarthurnax #96 üzenetére
Jó rendszer, Nekem is tetttszik. Csak picit nagyobb az erőforrás igénye, mint az előző rendszeré. Az lepett meg, hogy feltettem egy MacBookra, érezhetően lassult a rendszer. Amúgy jól sikerült.
-
Paarthurnax
senior tag
Ejjel leszedtem a Lion, reggel installaltam es azota azt hasznalom. Szoknom kell egyelore az uj ujjmozdulatokat meg a GUI ujitasokat. Eddig csak jot tapasztaltaltam, rosszat (egyelore) meg nem.
-
Vegtor
csendes tag
EZ igen!!!
Hát azt hiszem én jobban fogom élvezni mint az asszony mivel most kap ilyet :-)
Tehát i7 még jó hogy nem kapkodtam el -
alamuszi
senior tag
Technológiailag melyik APU is felel meg a 17 wattos uLow fogyasztásnak, amit az AIR-ekbe nagy eséllyel beletettek. Ráadásul Sandy Bridge, ami picit podernebb csak a AMD processzoroknál.
Akkor pár tévhit az elméletedben:
"mi az a kis teljesítmény? definiáld már légy olyan kedves. az 1.6ghz sandy bridge nem kis teljesítmény a 6 magos i7-hez képest?"
De valóban így van és ezt hogyan varázsolod bele egy AIR-mert ami benne van az is kenyérsötőt csinál belőle ha a proci bekapcsolja a Turbo Boost-ot.
"tehát akkor mégis kis teljesítményű rendszert adnak méregdrágán!
(vagy az előző air? az NAGY teljesítményű volt?
)"
Nem de azért elmagyarázod melyik processzort tetted volna bele pl a 11"-os macbook air-be? 2010-ben?
"netán lehetséges, hogy az apple olyat választ a gépébe, ami keveset eszik (hogy vékony és könnyű lehessen) és eközben ELEGENDŐ(!) teljesítménnyel rendelkezik az átlagfelhasználó számára?"
Sokmindent el lehet mondani ezekről a processzorokról, de hogy éppen csak elegendő teljesítményt nyújtanak azt nem hogy Turbo Boost-al nem lenne gyors.
"azt gondolod a legkisebb 2/4 magos llano nem elégíti ki (CPU fronton) ezt az igényt? pedig de, valószínűleg kielégítené."
Nem nem gondololm azt, de az biztos, hogy lassabb mint ami most benne van CPU fronton. Az adott fogyasztás mellett.
"pedig de, valószínűleg kielégítené. az intelénél erősebb GPU pedig megint csak kielégítené egy újabb szegmens igényeit, csak az esetleg már konkurrencia lenne az erősebb termékeikre - a lényeg, hogy legyen külön apple terméked mindenre. telefon, tábla, "netbook", notebook, asztali kisgép, nagygép"
Nem hiszem, hogy így lenne, az Apple nem az a cég, aki nem veri a garast a fogához, ha 1 $ tudna keresni ezen a dolgon meglépte volna, szerintem.
"és nyilván az intel a szokásos módon is ösztönzi az apple-t az ő termékeik választására
akár 5 évente 1-2 milliárdos büntit is megérhet a presztizs és a 10-20 milliárd extrabevétel a "piszkos játékért"
ha elkapják. de az egyszeri móka volt, szerintem már sokkal óvatosabbak."
Na ez az amit most biztos nem tudunk meg, hogy mit hoz a jövő az más kérdés.
Persze ez mint csak SZERINTEM.
-
MMSZoli
tag
Szerintem ezzel a lépéssel a MacMini-t mint nagyszobai media-PC-t, kinyírták. Persze lehet külsö USB-s DVD-t venni, de nem ugyanaz.
Mondjuk ha valaki soha nem vesz DVD-t, csak letölt a netről, annak megfelel, meg az USB is... Mindenesetre így már nem venném meg. (a videókártyát már inkább nem is említem :-) a felére visszavet 3D teljesítmény már több mint sajnálatos, az Intel megoldások 3D támogatása pedig...) -
HalasKYO
aktív tag
Csak nekem furcsa, hogy a macmini ben nincs korongpörkölő ?
Nekem speciel hiányzik igaz, most is van mac minim c2d 7200 as, aszem 4 dik generációs és nagyon elégedett vagyok vele, leszámítva a G965 ös IGP-t.. de még így is viszi a full HD t
amit a 3800+ x2 es amd m nem vitt...
Apple jó mert azt csinálja amit kell, használtan vettem nálam még nem fagyott le egyszer se... Halk igaz nem épp hűvös, de teszi a dolgát és pont.. a minőségről meg má nem is szólok tényleg csak szuperlativuszokban.Játékra és munkára ott a pc... sajnos autodesk még mindíg nem szereti osx et...
-
franc0
őstag
Másfél évig használtam Mac-et és fingom sincs mi az az iLife. Mégis kifizettem...
Ezen az "eszed vagy nem eszed, nem kapsz mást" üzletpolitikán igazán változtathatna már az Apple.k. kedvéért akkor átfogalmaznám, mivel az élő fába is beleköt, mindent a szájába kell rágni.
Természetesen tudom mi az, csakhogy a büdöséletbe nem használtam. Még mindig nem érzed a problémát? -
"Ezt az Apple soha nem fogja megengedni magának. Nem az a kategória, valamint a vevőközönsége nem nézné jó szemmel, ha kis tekjesítménű rendszereket adnának méregárban, Ez is húzós."
mi az a kis teljesítmény? definiáld már légy olyan kedves. az 1.6ghz sandy bridge nem kis teljesítmény a 6 magos i7-hez képest? tehát akkor mégis kis teljesítményű rendszert adnak méregdrágán!
(vagy az előző air? az NAGY teljesítményű volt?
)
netán lehetséges, hogy az apple olyat választ a gépébe, ami keveset eszik (hogy vékony és könnyű lehessen) és eközben ELEGENDŐ(!) teljesítménnyel rendelkezik az átlagfelhasználó számára?
azt gondolod a legkisebb 2/4 magos llano nem elégíti ki (CPU fronton) ezt az igényt? pedig de, valószínűleg kielégítené. az intelénél erősebb GPU pedig megint csak kielégítené egy újabb szegmens igényeit, csak az esetleg már konkurrencia lenne az erősebb termékeikre - a lényeg, hogy legyen külön apple terméked mindenre. telefon, tábla, "netbook", notebook, asztali kisgép, nagygép, ...
és nyilván az intel a szokásos módon is ösztönzi az apple-t az ő termékeik választására
akár 5 évente 1-2 milliárdos büntit is megérhet a presztizs és a 10-20 milliárd extrabevétel a "piszkos játékért"
ha elkapják. de az egyszeri móka volt, szerintem már sokkal óvatosabbak.
-
k.
őstag
Ha kicsit utánna olvastál volna, tudnád:
"Valamint a Macesek azt felejtik el, hogy az összes nagyobb frissítés komoly ezresekbe kerül."
Francokat...". Itt ez az új rendszer, ami letöltve 6000 Ft, ha bemész a starkingbe 25 000 Ft,"
Aha, 1 a bibi, csak netről töltheted le.
" pl nekem mondhatod, mert én tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. "
-
alamuszi
senior tag
nem.
(#79) Mr. Byu
Ez sem igaz teljesen. Ennyi pénzért adjanak is szoftvert, ha más semmilyen biztonsági szoftver nem jár a géphez. Valamint a Macesek azt felejtik el, hogy az összes nagyobb frissítés komoly ezresekbe kerül. Valamint a Brand gépek esetében mikor negveszed annyi és olyan szoftert adnak, amit a mac-hez még mindig nem. Itt ez az új rendszer, ami letöltve 6000 Ft, ha bemész a starkingbe 25 000 Ft, szóval a marketing szöveget hagyd a madaraknak, pl nekem mondhatod, mert én tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Még soha nem hallottam hogy Windows, vagy Office esetében pénz kértek volna egy Service Packé-rt. Sőt sok esetben ingyen frissíthetsz egy következő generációs rendszerre is.
Szóval nem efészen van úgy ahogy leírtad.
-
Mr. Byu
aktív tag
Úgy tűnik beigazolódni látszik az aranyszabály, hogy vadi új Apple termékből sosem érdemes megvenni az első generációt, érdemes várni, amíg kiforr egy kicsit.
Közel tökéletes gép lett az Air.
Az ára sajna húzós, ez tény. De minden Mac árában benne van egy minőségi operációs rendszer is, és egy olyan szoftvercsomag (iLife), amihez hasonlóért windows alatt súlyos húszezreket kéne fizetni, ezt sokan el szokták felejteni.
-
Aprósólyom
addikt
Már sajnálom is, hogy nem vettem Apple részvényt. Szárnyal!!!
-
acsa77
tag
Dehogy változatlan az ára. Jó ideje már kicsit lejjebb szorult az alapmodellek ára, növelt memóriával viszont túlzottan magas volt. Most egy kicsit kiegyenlítődik ez a helyzet. Aztán a forintromlástól függetlenül is egy új modellnél az itthoni kereskedők kicsit nagyobb árrést kérhetnek, mivel gyakorlatilag nincs "hivatalos" ár.
-
Xero
nagyúr
Lionnal tessék vigyázni.
Java meghülyül, ha dev GM-ről vagy 10.6.8-ról updatelünk. Egyszerű a megoldás: User Library-ben a Saved Application State-ből töröljük a Safari folderjét.
Furcsa módon hiába ugyan az a build száma mint a GM-nél, ott nem futottam bele ebbe a hibába, pedig a userem maradt ugyan az!A másik, hogy CoolBook-ból sincs még új verzió így az sem működik. Pörög is most terhelés alatt szegény gépem mint a repülő. Állítólag jön belőle a 3.0-s update hamarosan, de addig sírba visz az 5000-6000-en pörgő ventilátor páros. Így sz*r dolgozni!
-
vinibali
őstag
eleinte még arról lehetett hallani Apple-ék is kacsintgatnak a Fusion APU-k felé
-
RaZroX
addikt
OS X Lion végre
-
flugi
tag
A VGA csere azért meglepő, mert az Apple termékek manapság erősen támaszkodnak az OpenCL képes hardverekre, és én még nem hallottam arról, hogy az Intel akár a Sandy Bridge GPU, akár a HD3000 IGP oldaláról támogatná az OpenCL-t, hanem csak CPU-s OpenCL implementációja van (aminek egyébként van értelme, mert triviálisan alakítható SSE meg AVX műveletekre)
-
^Clown
addikt
Azon csodálkozom, hogy a sima MacBook-ot ennyi ideig életben tartották. Csak a gond és a nyűg volt azokkal a gépekkel. Nekem nem fognak hiányozni.
Az új Pro-k mikor jönnek?
-
<NewL>
addikt
a MacBook-ért nem kár, úgyis csak a nyűg volt vele mindigis. (repedező, elsárguló ház stb)
a Mininél is megértem, hogy kivették a superdrivot. igaz is, mire az. akinek kell vesz 4K-ért egy külsőt és kész. azzal is csak a baj van egyébként.
az új Air
írtam is a Mac-es topikban, hogy a Pro széria lassan már nem is Pró.
de, hogy az usb stickért 69 dodót elkérni
30 dollár volt eddig a SnowLeo disken, frankó csomagolásban. ez meg egy fonnyadt 50 centes pendrive, amit beraknak egy átlátszó keményfóliába és hellószia. mocskosok
mostmár azért ideje lenne a hdd gyártóknak kifele adni a thunderboltos külső cuccokat, nem?
még a WD sem rakott az új MyBook Studio-ra. -
poppfalusi
tag
Úgy látszik a szénszálas ház marad a következő kiadásban
-
madgie
titán
válasz
Solar_Wind #56 üzenetére
Szerintem is. A héten próbáltam a Lion GM-et, jó kis oprendszer lett az is
-
alamuszi
senior tag
válasz
buvartacsko #51 üzenetére
Nem tudom két kollágámnak van egyik 2 a másik három éves a felső borítólemez megrepedt cserélték az alja hogyan tud leválni, mikor egy nagy műanyad Lap, kivéve az akkut, ami külön van? Hmm...
Az utolsó generációnaál ezt javították én úgy tudom. -
Solar_Wind
senior tag
Az Air ezzel a frissítéssel mar a legjobb Apple laptop szvsz. Instant get.
-
DarkByte
addikt
Akkumulátor időkről tudunk már valamit? Lenovo X220 7-8 órát visz. Valamiért van egy érzésem itt megint sikerült felé licitálni.
-
k.
őstag
No, ennek örömére fel is toltam a liont a gépre. Nagyon állat, eddig írtózatosan tetszik, és tényleg jól sikerült update lett
-
alamuszi
senior tag
válasz
buvartacsko #45 üzenetére
Bocs nálam senki nem gondolja jobban ezen a fórumon, hogy az apple agyon van árazva, de amit leírsz az valamikor az őskorban volt, a mai macbook-ok baromira nem repedeztek, de ezzel ne törődj.
Ha meg igen cserélték.
-
adalbert1
veterán
Azért kár hogy itthon várhatólag a legolcsóbb is 300k-s árcédulával kezd majd...
-
alamuszi
senior tag
Hú ez szép beszélgetés.
Valaki meg tudja mondani ponosan milyen processzorok vannak ezekben az AIR-ekben. Az viszont elég szemét dolog az apple-től, hogy a MacBook-ot megszüntették, aki esetleg valamivel kedvezőbb áron akart hozzájutni MAGYARORSZÁGON egy hordozható apple géphez, most vehet agyon árazott air-t.
-
madgie
titán
Nem értem, mi ez a hiszti a HD 3000 miatt, nekem a feleennyit tudó HD 2000 simán viszi a Team Fortress 2-t full HD-n. Ja, hogy nem megy rajta a Crysis 2? Wow... viszont az új Lion támogatni fogja at intel quick sync-et, aminek a segítségével akár full HD családi videókat játszi könnyedséggel renderel/konvertál majd akár a kis MB Air, hála a SB platformnak. Asszem erre nagyobb szükség lehet, mint a kétszer erős, de komolyabb játékra ugyanolyan ratyi IGP-re...
-
joey04
titán
R.I.P. Macbook.
Az új gépek nagyon ütősek lettek, megint.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
fordfairlane #18 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
Kissé off: Az Airben aktív procihűtés volt/van?
-
plus44
veterán
Na nem veszek régi Aoirt...újat akarok!!
szerk: annyira nem örülök a vga cserének, sőt! de a sokáig menjen. új proci mennyit vesz le az üzemidőből sacc per kb?
-
vhunor
őstag
-
Nova96
őstag
válasz
Black Dragon #4 üzenetére
És akkor a mac mini hiába próbálod eladni 160e-be
amikor annyiból újabb minit lehet venni.
-
kerelo
aktív tag
nagyon jól jött a frissítés.És az ár is így már sokkal jobb.
-
sp@rtan
senior tag
Cinema Display is frissült, mostantól Thunderbolt Display lett a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megkapták a Core i5 és i7 processzorokat, a Thunderbolt csatlakozót és az OS X Lion operációs rendszert.
- Ford topik
- Honor 90 - modellalkat
- Honda topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest