Érkezik a megújult Apple MacBook Air és Mac mini

Végre megérkezett, amire mindenki várt. Legalábbis aki az új Apple gépeket várta, egészen pontosan aki az új MacBook Aireket várta. Az Apple ma ugyanis nem igazán nagy dobra verve, de bemutatta új Air és Mac mini modelljeit, melyek már az Intel második generációs Core i5 és i7 processzoraival vannak ellátva. Aki tehát az előző frissítésnél még kritizálta azok Core 2 Duóval való felszerelését, most megnyugodhat, pláne, hogy az árak a javított konfigurációk ellenére sem változtak.


[+]

A 11”-es modellekbe így az eddigi 1,4 GHz-es helyett immár az 1,6 GHz-es Core i5-ök, a 13”-es notebookokban pedig az 1,86 GHz-es Core 2 Duók helyett 1,7 GHz-es i5-ök dolgoznak. Ezek az alap CPU-k, amik helyett igény szerint 1,8 GHz-es, kétmagos Core i7 is rendelhető. Az SSD tárolók mérete nem változott az előző szériához képest – bár sebességük gyorsult –, de a rendszermemória méretét a legkisebb modell kivételével duplázták 4 GB-ra.


[+]

Végezetül az NVIDIA GeForce 320M grafikus kártyák is le lettek cserélve a kicsit talán gyengébb Intel HD 3000-re. További jó hír, hogy a Thunderbolt csatlakozó és a MacBook Prókból jól ismert háttérvilágításos billentyűzet is megjelent a lapos gépekben, operációs rendszerként pedig már a OS X Lion kerül rájuk.


[+]

De nem csak a hordozható gépek szekcióját újították fel, hanem az asztali gépeket is, közülük is a Mac minit. Az eddigi két típus helyett mostantól háromféle közül választhatunk. A lényeges változást itt is a Core i5 és i7 processzorok, továbbá a Thunderbolt csatlakozó megjelenése jelenti, valamint az összes merevlemez 500 GB-os lesz már, viszont ezek már optikai meghajtó nélkül érkeznek, így telepítésnél a Mac App Store-ra vagy a DVD/CD Share-re vagyunk utalva, és persze ott az USB stickes megoldás is.


[+]

Az eddigi legkisebb modell 2,4 GHz-es Core 2 Duója helyett az egyik új típus a  2,3 GHz-es, a másik 2,5 GHz-es Core i5-tel lett ellátva 2, valamint 4 GB memória társaságában. A tárolók tehát 500 GB-osak, az operációs rendszer OS X Lion, a grafikus kártya pedig a 600 dolláros miniben Intel HD 3000, a 800 dollárosban viszont dedikált Radeon HD 6630M lesz.


[+]

A két merevlemezes Mac miniben a 2,66 GHz-es Core 2 Duót váltották a 2 GHz-es, négymagos Core i7-re, valamint a GeForce 320M videokártyát Intel HD 3000-re, de a 4 GB RAM és a két 500 GB-os HDD maradt. Az OS X Lion persze erre is rákerült, ahogy az 1000 dolláros ár sem változott.

Az említett OS X Lion, avagy a 10.7-es verzió egyébként mától vásárolható meg és tölthető le a gyártótól, az ára pedig USB stickes formában 69 dollár, letöltve 29,99 dollár lesz.

És még két változás: a fehér MacBook széria a jelek szerint teljesen eltűnt az Apple kínálatából, a Cinema Display pedig Thunderbolt Display néven kapható már, és természetesen a Thunderbolt csatlakozó is rákerült.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés