Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vanhalen

senior tag

válasz HalasKYO #129 üzenetére

"Ez amúgy lényegében mit is csinál ? Mármint a "verify" és a "repair" ?
    Mert mióta feltettem én még nem csináltam ilyent, és tudni szeretném hogy mit is csinál
    "

Idézet: ([link])

1. Verify Disk Permissions - Arra szolgál, hogy a gépünk ellenőrizze, hogy milyen programok, utasítások, milyen fájlokat érhetnek el, milyen jogosultságuk van az egyes feladatok elvégzésére. Ezeken a problémákon segít a program. A Verify ezeket az eltéréseket keresi meg, és tünteti fel nekünk a kis ablakban.

2. Repair Disk Permissions - Ezzel a funkcióval javíthatjuk ki az előbb megtalált hibákat. (A futtatásához nem szükséges előtte lefuttatni az ellenőrzést.) Amennyiben ezzel az ellenőrzéssel készen vagyunk, egy kisebb listában kiírja a talált hibákat.

Egyszerűbben: Ugye Os X UNIX "szerű" rendszer (BSD) tehát ennyiből kár hasonlítani a Winhez, de ez a funkció (jogjavítás) leginkább a Wines Chkdsk-hez (checkdisk) hasonlít.

Ha nem csinálod legalább minden nagyobb frissítés után "összekuszálódhat" a rendszered, ami általában lassulást eredményez, de durvább esetekben programok kilépegetnek, vagy el sem indulnak. Általában a lassulás tettenérhető. (Biztos ismerős Winről a "driver összeakadás" probléma pl. Ha 2 rendszerfájl eltér egymástól verzióban, vagy a tartalmukban, akkor is ez a megoldás, persze alapból nem látod, csak ha elindítod) Nálam a java, meg a flash verzióugrások után javítgat általában. Persze ha nem indítod el, nem ellenőrizteted végig, akkor nem látod. Frissítések után kötelező szerintem és sokan mások szerint. Én még meg szoktam toldani a MacPilot progi "Tools" részében lévő szkriptekkel is.

• MMSZoli

tag

válasz HalasKYO #88 üzenetére

Szerintem ezzel a lépéssel a MacMini-t mint nagyszobai media-PC-t, kinyírták. Persze lehet külsö USB-s DVD-t venni, de nem ugyanaz.
    Mondjuk ha valaki soha nem vesz DVD-t, csak letölt a netről, annak megfelel, meg az USB is... Mindenesetre így már nem venném meg. (a videókártyát már inkább nem is említem :-) a felére visszavet 3D teljesítmény már több mint sajnálatos, az Intel megoldások 3D támogatása pedig...)

Új hozzászólás Aktív témák