Hirdetés
- Google One vs iCloud vs OneDrive – melyik a legjobb választás 2025-ben?
- OLED TV topic
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt01
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
Hali, én Brain75től vettem anno. Megbízható rendes tag
-
Drizzt01
őstag
válasz
Mister_X
üzenetére
A látványképért tervezgethetsz a Google Sketchup-on is, akár méretarányosan.
-
Engineer086
Modder
válasz
Mister_X
üzenetére
Én nekiálltam a választ megírni, de annyi kérdésem merült fel menet közben, hogy abbahagytam

Kezdésnek én összeraknám a koncepciót, hogy mit szeretnék viszont látni a gépen. Összegyűjteném azokat az elemeket, színeket, amiket felhasználhatok a munka során. Biztos, hogy készítenék vázlatokat, feljegyzéseket, hogy ne vesszenek el az ötletek. Légy türelmes, szánj időt a tervezésre!
Ha összeállt a fejedben a kép, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy miképpen fogod azokat megvalósítani, milyen anyagokat és technikákat fogsz felhasználni. Előnyben vannak azok az emberek, aki korábban már dolgoztak különböző anyagokkal (fa, fém, műanyag, üveg...stb.) és van otthon egy jól felszerelt műhelye. Ha még sohasem dolgoztál ilyen anyagokkal és mondjuk a panel lakás erkélyén tűrnék meg az új hobbidat, akkor sem kell feladni a reményt, hiszen személyesen is ismerek olyat, aki ilyen körülmények között tudott dolgozni és szép dolgokat alkotott.Ha még sosem dolgoztál ilyen anyagokkal, nem használtál a moddingoz szükséges kéziszerszámokat, akkor javaslom, hogy ne vágj bele első körben egy összetett munkának, mert nem biztos, hogy azonnal sikerélményeit lesznek. Apróbb módosításokkal kezdj egy olyan házon, amit nem sajnálsz összebarmolni, szerezz be alapvető szerszámokat.
Rengeteget segíthet, ha moddinggal foglalkozó oldalakat nézel, olvasol. Sajnos magyar nyelvű, kifejezetten moddinngal foglalkozó oldalt nem tudok mondani, régen a Radikalmodon vezettük a munkanaplóinkat, de sajnos ez az oldal már a múlté. A Logouton lehet több átalakításról olvasni, illetve ajánlom neked a bit-tech.net angol nyelvű oldalt, ahol számtalan átalakítással kapcsolatos írás található, rengeteg képpel.
Remélem segítettem egy kicsit az indulásban, ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá. -
válasz
Mister_X
üzenetére
A kitakaráshoz elég az újságpapír, kb két rétegben, a széleit maszkolószalaggal rögzítsd. Édesapámmal autófényezés mellett tanultam az ilyesmit, szóval elhiheted hogy megteszi.
Anyagmegmunkáláskor műanyagon kicsi ráhagyással szoktam dolgozni, és a végén a finomítást reszelővel csinálom, majd 800-as papírral, aztán ha nem akarok festeni polírkoronggal meghúzom a széleket, így a végén olyan mintha gyárilag lenne ott a széle a műanyagnak.
-
zuchy
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google One vs iCloud vs OneDrive – melyik a legjobb választás 2025-ben?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Precision 3581 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple Watch SE (2024) Eladó
- Qnap TS-463U, 4 magos AMD CPU, 2x2TB WD Red, 8GB, 2x10GB sfp, 4x 1GB LAN
- Dji Goggles 3 garanciával/ Neo2, Neo, Avata2, Mini 4 Pro, Air3 / Dji Beszámitás lehetséges
- IPAD Mini 2 64GB Wifi+Cellular, Szép állapot, üzletből, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi