Hirdetés
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
válasz
razorbenke92 #798 üzenetére
Alap hogy hozzányúlok a szinéhez
,de az már mekkora elirás:
-
válasz
becsitibi #797 üzenetére
Két apróság, de inkább offban
A linkelt asztali blurayt is meg kellele buherálnod, hogy ne kék fénye legyen az oldalán, hanem piros.
A másik, hogy szerintem túl gyenge lesz hozzá a géped sajna
. Figyelj, azért megnézhetnéd a termékleírást, mielőtt valamit kispécézel magadnak.
Ezt az asztali meghajtót a NASA-nak tervezték: "Specifications-->...Processor: Pentium D 945 (34GHz) or higher"
Na gyerekek, azt a delikvenst várom, aki a Pentium D 945-ből kihoz 34Ghz-et
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok,ez most minden hozzászólóhoz szól
Először is
Másodszor:igen,jól látja mindenki hogy ez maga a ház takarólemezzel elkészitett szűk keresztmetszete,egy extrém radiátor beépitéssel járó gyermekbetegsége,mivel semmi féle képpen nem akartam a radit kivűlre helyezni,ezért kellett ezt a megoldást választanom alternativaként,lehetett volna 4,5 cm vastag radi is,az is elég lett volna bencsmárk erejéig 5,0 ghz-ig,visszatérve a témához:ahonnan tud szivni levegőt a radin lévő venti alulról,felülről kevesebbet,illetve lesz még 1 venti ami szivni fog a radi felső részéről itt jól kivehető,annak a hétköznapi mindennapos használatra /TURBO on:3,8ghz,HT on,annak ez elég kell hogy legyen.Maga az előlap gátolja a meleg levegő elillanását,de elégségesnek mondható szerintem.
Harmadszor:látom irtátok hogy a vinyóval kezdjek valamit,hát erre nem számitottam hogy mondjuk carbon fóliázzam le,azt hittem igy is meg fog felelni,erre még alszok egyet-kettőt,az nem fog látszódni,de egyébként ezek a ventik se látszódnak,csak úgy kiinomba lefestettem őket,igy hát miért ne,oké,kezdek velük valamit.
Negyedszerre
vd iró nem lesz benne,hanem majd egy ilyen lesz az iróasztalomon,esetleg a gépház tetején elől a fenti plexi elött.
skacok,ha valamit kihagytam irjatok!
THX:becsitibi.
-
becsitibi
senior tag
sziasztok!
Este válaszolok minden feltevésre,kérdésre,válasszra,csak mobilon nem akarok sokat írni,mert nem szeretek.
-
-
-
becsitibi
senior tag
A sok kis apróságok tartottak fel:
1:A tetejét le kellett vennem megint,a szerelés miatt,asszem többet nem szegecselem
2:Ventilátor festés,itt egy enermax apollish vegas hátúlját fújtam le,asszem le se fotóztam,csak a picasaweb végén látszik
3
savarok méretre vágása a radikhoz,mert a radikhoz csomagolt csavarok 2,5 cm-es vastag vetikhez jók,1,2 cm vastaghoz nem jók.
4:Harisnyáznom is kellett,mert valamelyik elengedte magát.
5:Le kellett tisztitanom minden egyes hardvert a retektől,szó szerint,mert ITT volt 2 hónapig.
6:Az összeszerelése nem volt bonyolult,minden méretre volt pattintva,vizesen jobban fog kinézni,plusz még a teteje,és az oldallapok hiányoznak.
Bizom nagyon benne hogy tetszik mindenkinek,hisz ide olyan emberkék járnak akiknek ez az egyik érdeklődési témája.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #782 üzenetére
ööö. mi volt a 7 óra? a haladás, a fóliázás, a fényképezés, vagy a feltöltés?
alakul, szép.
tudod mi tetszik a legjobban? a teteje. érdekes, és végre valaki a vízhűtés ellenére is gondol arra, hogy felül ki tudjon menni a nem vízhűtött meleg. és még érdekes is a plexin kivágott 3-as rés.
szerk1
ahogy nézegetem, egyre jobban tetszik.
szerk2
de az a pucér winyó látaltlanban sérti a dobhártyám. fáj. arra találj ki valami szépet... -
becsitibi
senior tag
Kicsit haladtam ma,röpke 7 órámba tellett ez mire összehoztam:jobbra lépkedjetek
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Ramses07 #778 üzenetére
Kitakartam, csak úgy tudtam megoldani.
Én törekedtem az egyenletes fújásra, minden irányból megfújtam és körkörös mozdulatokkal is. Egyáltalán nincs hangja szinte...900as fordulaton használom, bőven elég a 4,5 ghzhez. Még a 14cmes hátra van...
A törés helye kicsit kátszik a képen is a magam felőli résznél az egyik lapát. Inkább úgy mondanám h csak alig látszik
-
válasz
Zoli54213 #776 üzenetére
Tényleg szép lett, és a törés sem látszik, amiről beszéltél
szab.tam: Szélsőséges esetben elképzelhető, de tapasztalataim szerint az a pici nem sokat számít (vagy talán az ördög épp a részletekben bújna meg?)
Mindenesetre biztosan láttál már lerakódott poros ventiket, ha törekszel arra, hogy a festés egyenletes legyen, szerintem nem lesz nagyobb aszimetria mint amit a lerakódó por csinál.
Én láttam ilyen noname poros ventiket több éven át üzemelni. (azt le kell szögezzem, hogy nem a sajátom volt, mert én az ilyet ki nem állhatom)Érdemes kézbevenni, kipróbálni, hogy mennyire rúg menet közben (akár egész alacsony fordulattól a magasig végignézni) esetleg ennyi kockázatot vállalni.
-
Engineer086
Modder
Vizsgák letudva, masszív modding napok következnek
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
intercooler #773 üzenetére
Akkor megpróbálom lefesteni így...mást nem tudok tenni sajnos :S
-
Ramses07
Modder
válasz
razorbenke92 #765 üzenetére
Igen. Én is úgy látom, hogy a videón eltört neki
Lövésem sincs hogyan lehetne szétszedni...
-
Engineer086
Modder
válasz
razorbenke92 #757 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudsz ott lenni
Sztem ha van rá igény, akkor máskor is csinálhatunk ilyen "dzsemborit", minden csak szervezés kérdése
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Engineer086 #766 üzenetére
De semmi baja sincs, megragasztottam, nemhogy nem zörög, még csak nem is látszik
A melegítős dolgot holnap kipróbálom, köszönöm
-
Engineer086
Modder
válasz
Zoli54213 #764 üzenetére
Hát én biztos agybajt kapnék, ha egy ilyen drága ventillátornak letörném az egyik lapátját..Nem is értem, minek kell szétszedni. Ha divatos szinű ventit akarsz, akkor találsz jóval olcsóbban is, szvsz Noctuát nem azért vesz az ember, mert illik a többi komponenshez, hanem mert bitang jól teszi a dolgát.
-
válasz
Zoli54213 #764 üzenetére
Ha megfigyelitek, mutatja is a videón, hogy eltört a műanyag ami a lapát agyát a tengelyen tartja. (ha nem vettétek észre, figyeljétek a tengelyen marad aszimetrikus csinkot, és a lapát kupakjából hiányzó szabálytalan részt)
Én azt tudom mondani, hogy a lapátkerék közepén, ne a matricás oldalán, hanem a másikon, hajszárítózd jó forróra a ketyerét (nem hinném hogy megolvadna bármi is, de azért ne túl forróra) és úgy próbáld meg lehúzni a tengelyről, ahogy a hapi mutatja. Egyébként ne feszegesd úgy ahogy ő, mert könnyen lehet hogy letörik (mondjuk akkor lefested és visszapillanatragasztózod)
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Moddingboy #763 üzenetére
Így sajnos nem jön szét
Én annyira nyomtam mondom, hogy megrepedt a közepe, meg letört egy lapát...XD Először leszedtem a matricát, kivettem a közepéből a mágnest, és vettem volna le mint a gyerek a videóban.... De megragasztottam és semmi baja szerencsére.
-
Zoli54213
aktív tag
Valaki tudna segíteni? Videó lenne a legjobb. Már 3. helyre írok, nagyon szeretném átfesteni a ventilátort, de sehogy nem jön össze
Ma próbáltam volna szétszedni, de nem sikerül, már meg is repesztettem a közepét...:S
Úgy veszem, ki a képből, hogy a mágnest kiveszi és pattintja. De ez ahelyett hogy lejött volna, megrepedt....:S Ilyen nincs hogy sehogy nem lehet szétszedni...egyéb ötlet? -
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #760 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlásodat.
Bízok benne, hogy gyorsan lezavarjuk,és mehetek guberálni -
Engineer086
Modder
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #755 üzenetére
"Terveink szerint 1 óra körül kezdenénk a programot a Gizella utcán, meglátogatnánk egy MÉH telepet, kutatnánk alapanyag után."
ez mekkora!
-
blasko92
őstag
válasz
Óóó, 1 óra körül. Remélem addigra végzek a szóbelin
A méh telep nagyon jó ötlet. Remélem találok ott perforált lemezt
-
válasz
Már szerettem volna írni az előzőre is, de kicsúszott az aktualitásból, hogy mennyire szeretnék elmenni, de akkor lesznek a szóbeli érettségijeim.
Készülés közben dolgozgatom az első igazi munkámon is, amit majd logouton közzé szeretnék tenni. Talán jövőre (ha lesz) akkor már én is veletek tartok -
Engineer086
Modder
Még mindig várjuk azoknak a moddereknek a jelentkezését, aki 21-én, csütörtökön csatlakoznának hozzám és Barihoz egy Debrecenben megrendezendő modder találkozón
Eddig már úgy néz ki, hogy vagyunk hatan, de jó lenne minél tobb "elvtárssal" találkozni
Terveink szerint 1 óra körül kezdenénk a programot a Gizella utcán, meglátogatnánk egy MÉH telepet, kutatnánk alapanyag után.
A programot folytatnánk a Békás- tó partján. Lehet hozni terveket, képeket, félkész- esetleg teljesen elkészült számítógép házakat, melyeket jó hangulatban kiveséznénk, egymásnak tanácsokat, ötleteket adnánk. -
Szia!
A ventiktől ne tarts, azokat tuti biztonságosra csinálják.
Ahogy néztem itt (a vantiknél amit linkeltél) főleg arról van szó , hogy maga a ventillátor van UV reagens anyagból, és az világít jobban, nem az UV led bennük.
Ha valóban UV fényben akarod áztatni a gépedet, és kívülre festett cuccot akarsz megvilágítani, akkor van jobb megoldás annál, hogy a gépet körberakod UV ventikkel.
Lehet kapni UV fénycsövet mely elég jó (a cikkben FID kolléga UV érzékeny kábelharisnyát használ, és azt UV fénycsővel világítja meg elég hatásosan)
Mindazonáltal akármilyen erős fényforrásod van, ha mondjuk egy fém ház belsejében világít, kívül nem nagyon fog látszani a mintád. Ezesetben azt ajánlom, használj plexi felületet és erre vidd fel az UV festéket, így látszani fog.
De ha már plexi, akkor meg ezt ajánlom, ha nem ragaszkodsz a festegetéshez. Engineer086 kolléga utólagos engedélyével.
-
becsitibi
senior tag
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Engineer086 #747 üzenetére
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Engineer086 #747 üzenetére
Köszönöm, majd megnézem
-
pook20
aktív tag
válasz
razorbenke92 #743 üzenetére
szia!
én ilyenekre gondoltam pl:
http://www.blcomputer.hu/?mid=1&cat=Ventil%E1tor
miért viselkedtek másként?
azt nem tudom hogy ha 3-6 db ventilátort veszek az ad-e akkora fényt hogy a festék világítson!!/nem belülre festenék hanem kívülre!/köszönöm szépen hogy figyelmeztetsz a veszélyekre de nem tudom hogy ezeken a ventilátorokon mekkora az erősségük/sehol nem írják!/
köszönöm szépen a segítségedet és a figyelmeztetésedet!
-
Szia!
Ez az első moddingal kapcsolatos hozzászólásom. Elárulom, hogy szakmailag nem foglalkoztam még soha ilyennel, de tervem az volt már 100.000 vagy tán több.
Olvasni is rengeteget olvastam a témában, szóval nem vagyok épp kezdő, de nézzétek el ha butaságot mondok.
Nos, az ultraviola fényről : Nekem tervem volt, hogy a notim billentyűzetét úgy teszem sötétben is láthatóvá (fekete szigetes bill fehér írással), hogy USB ről táplálható UV ledeket fordítok a bill fölé. Abban reménykedtem, hogy az az effekt lesz majd, mint a discoban a fehérpólós hvcs-kel.Közel az is lett, de a ledek kicsit másképp viselkednek mint a discos uv csövek, amelyek fényénél a fehér dolgok virítanak.
Az UV festék megint új dolog. Például UV lámpa van a titkosíró-puskatollakban, de azzal az UV fénnyel nem tudod megnézni a papírpénz UV nyomatát (pedig az is UV lámpa alatt jön elő)
Ezek a tapasztalataim a témában, tehát próbálj meg tesztet csinálni az UV led- festék között. (Bár biztatni tudlak, hisz ha valahonnan veszel UV festéket, azt nagy valószínűséggel arra csinálták, hogy UV fény alatt világítson)
Továbbá azt tudom mondani, hogy az UV vel vigyázz. Bár a számítógép ventik biztos nem veszélyesek, ha külön veszel UV ledeket ügyelj a teljesítményre. Mivel az UV fény lényege, hogy nem látod (ha nagyon magas frekik között van a spektrum akkor egyáltalán nem) olyan intenzívnek mint a normál izzókat/ledeket.
Ha egy normál led/izzó túl nagy teljesítményű, ezáltal nagy intenzitású fényt bocsájt ki, akkor egyből észreveszed, hogy ez neked rossz, és elkapod a tekinteted.
Ha ugyanez egy olyan UV fénnyel történik meg, aminek a fényét nem látod, nem veszed észre, de a szemed rongálódik. -
Zoli54213
aktív tag
Valaki nem tudja milyen gyűrűről beszélnek a ventilátorban amit le kellene húzni hogy szétjöjjön? Lapátot szeretném leszedni festés céljából Noctua NH-D14-es hűtőiről, de sehogy nem jön össze :S
-
szab.tam
nagyúr
nem haditizkozok.
egy merőben újszerő csőelrendezés kapcsán kicsit utánanéztem, van-e értelme bármi védésnek, de nincs. 2mm-rel arrébb tesznek egy furatot, és máris más...
nyugodtan publikálok mindent. ha bárki (gyártó), esetelg ötletet merít, egészségére...
annyi passzv hűtési, (és hozzá kapcsolódó) ötlet van a fejemben, hogy képtelenség megvalósítani. ha a thermalrigh-tól jönne egy 24/7-es csóka, aki a wc-re utánam jönne a tab-el jegyzetelni, egy évig körmölhetne főállásban. (wc-n és zuhanyozás közben jönnek a fő ötleteim.)
ez kicsit igen nagypofájúan hangzik, de akkor is így van... -
szab.tam
nagyúr
kis segítség kéne!
jones965 guru3d-s sikere kapcsán, után pü-ben ketten is felajánlottátok, hogy segítetek, ha pár mondatot le kéne fordtani, ha publikálni szeretnék angol nyelvű oldalon, hogy ne legyen nagyon komolytalan a dolgog.
konkrétan a nagy passzív gépem esetleges, ezen pályázatra való betolásáról volt szó.megkerestek a fanlesstech.com-tól, és szeretnék pár mondatot, linket elküldeni nekik.
kérném, pü-ben jelezze már, ki volt az ajánlkozás elkövetője...
-
pook20
aktív tag
sziasztok!lenne egy hülye/érdekes kérdésem!ha telerakom(elöl oldalt hátul alul+ oldala kivágva egy darabon)UV ledes ventikel akkor ha UV festékkel a külső oldalát festek egy mintát akkor az a minta világítani fog?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Engineer086 #730 üzenetére
Hát leszedtem a matricát, attól nem láttam jobban semmit
Ha szétjön szerintem szétjön úgy is ha rajtamarad a matrica
-
Zoli54213
aktív tag
Valaki nem tudja hogy a Noctua ventilekről hogy vegyem le a lapátot? :S
Előre is köszönöm a választ! -
-
becsitibi
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #723 üzenetére
ööö. igen...
úgy kell csinálni, ahogy eltervezted, illetve közben magadtól módosítod. a partvonalról bekiabálást érdemes ignorálni. én is úgy szoktam.
-
Engineer086
Modder
válasz
szab.tam #722 üzenetére
Gyári borda van rajta, azt tervezem, hogy a burkolatba beépítek egy 12 centis ventit, ami majd elszívja a lapról és a bordáról a hőt. Az első gondolatok még arról szóltak, hogy a hajó függőleges vezérsíkja egy nagy hőleadó felület lesz, de aztán ezt elvetettem, mert:
1, Valahogy szerelhetővé is kell tenni a házat, ezt csak a burkolat levételével tudom elérni.
2, marhadrága lett volna x db, közel 50 centis hőcső megvétele+a bordák elkészítése (ebben mondjuk te vagy inkább otthon)A HW-t hordó váz az fémből lenne, a többi merevítés plexiből, szóval nem sok fém lesz kuckóban
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #719 üzenetére
látom, te ezt tényleg komolyan gondolod...
hűtőd van már hozzá? (a látványterven van ugyan valami izé, de az hűtő akar lenni?)
lesz a valahol a felületen valami fémrész, amihez belülről csővel oda lehetne vezetni?
a hasán, vagy akárhol? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Engineer086 #719 üzenetére
Repülni is fog?
-
Engineer086
Modder
-
szab.tam
nagyúr
-
becsitibi
senior tag
válasz
jones965 #706 üzenetére
Szia!
Maga a munka folyamata irigylésre méltó,de maga a ház nem tetszik.A végére kiváncsi leszek,gondolom nem egy I7+ref 480 sli lesz majd benne
Viszont ez a fa burok adott egy jó ötletet,mini hűtőbe épitett pc,de házzal együtt,a hardverek le lennének takarva valami jó hővezető de merev anyaggal,és azokba hőcsatornákat csinálni,ezt úgy tudom elképzelni mint egy nagy 6 csöves processzorblokk,csak hogy értsük miről is beszélek,a pára lecsapódást a takarólemezeken hogy lehetne megoldani azt nem tudom,mert valami újat ki kéne találni,mert a viz már nem nagy szám,szinte minden komoly modding azzal végződik,unalmas.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
radi8tor #715 üzenetére
az ie-mel is valami baj van, pár olda, (pl. ipon), megfekteti. akkor nyitnom kell opera-t, firefox-ot....
de a ram % növekedést öröm volt nézni. ilyet még sosem láttam...nálam pedig a következő 2 hétben rettenet hűtődolgok készülnek. azaz kerülnek befejezésre.
- újabb óriás procihűtő, (azaz 2 db.). 16 db. 350mm-es csővel,
- egy kis ekl 2x3 csöves, 6 db. xbox rev1-e házasítva
- és befejezek 3-4 db. 2*(6+3) csöves alpenfohn összegyógyítást, installácisós profilokkal hűtve... -
jones965
Modder
válasz
Engineer086 #709 üzenetére
Valahogy ez a műfaj távol esik tőlem, de ami precizitást beleölt, az valami brutális.
Szerintem is vannak benne már-már túlzásnak tűnő részletek, de majd ha készen lesz, mert gondolom festve csak lesz, akkor lesz csak látványos.Ha szerencsém lesz, akkor talán élőben is megcsodálhatom.
-
gajdikuka
tag
Akarok majd én is "moddingolni" valamit nyáron és majd itt logouton kiposztolni. De egyellőre még gondolkozok.
-
jones965
Modder
Ritkán szoktam mások munkáját linkelni, de amit abbas-it véghez vitt, ahhoz nem tudok mit hozzá fűzni.
Szerintem borítékolható az idei DCMM-en a casecon győztes, mert gondolom ott lesz vele. -
Engineer086
Modder
válasz
superecneB #704 üzenetére
Ezt mi már letárgyaltuk nem olyan rég, nem?
-
superecneB
őstag
Sziasztok, a modding és elektronikai topicból irányítottak, ide, hogy esetleg itt találok olyan személyt aki tudna nekem segíteni:
"Debrecen környékén keresnék egy moddert, vagy olyan személyt, akinek van valami Dremel-hez hasonló készüléke és levágna nekem egy kis kb 5cm x 2cm nagyságú réz lapocskából két 15mm x 13mm-es darabot!
Tudna esetleg valaki segíteni nekem ebben?" -
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #701 üzenetére
Én szóbeli után megyek majd, úgyhogy jó kikapcsolódás lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest