- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
zolee5016 #5171 üzenetére
Villanysütőben sikerülni fog, ha befér az alkatrész.
Fahenger (az U alak belsőátmérőjét te tudod) egy stabil állványra (U szár magasságát te tudod), majd ezt be a sütőbe. Meg kell találni az egyensúlyi pontot a plexi lapnak miután az egész cucc tetejére ráfektetted a plexit. Majd felső sütésen lassan emelni a hőfokot, amíg a gravitáció el nem végzi a hajlítást a hő segítségével, akkor kivenni és egy hajszárítóval (hideg levegőssel) lehűteni a munkadarabot. Pont úgy hajlítható, mint a nagyobb akril munkadarabok, vagy íves akvárium oldallapok.
Azért ez sem egyszerű mutatvány, de megoldható. Most így utánagondolva, lehet, hogy segíteni kell a gravitációnak... hogy ne folyjon meg a plexi.
-
jones965
Modder
válasz
zolee5016 #5171 üzenetére
Ezekkel a felszerelésekkel nehéz lesz szépen elkészíteni. Egyébként mindkettő oldalt melegíteni kell, hogy egyformán tudjon nyúlni az anyag, melegíteni pedig addig kell óvatosan hogy ne hólyagosodjon, míg a saját súlyától meghajlik.
Tartok tőle, hogy ami méreteket megadtál, nem fog sikerülni ahogyan szeretnéd. Ide már fűtőszálas hajlító kellene, legfőképpen hogy az csak azt a részt melegíti meg, ahol a hajlítás szükséges, ebből adódóan nem ívben hanem szögben hajtható. -
jones965
Modder
válasz
zolee5016 #5147 üzenetére
A riser kábelek működése számomra is rejtély, rengeteg fajtát kipróbáltam, inkább kevesebb mint több sikerrel. Ha biztosra akarsz menni, akkor sajnos zsebbe kell nyúlni és a 3M, Lian-Li, Thermaltake legújabb kábeleit szabad csak megvenni. Ezek sajnos mire kézhez kapja az ember bőven 30K fölött lesznek, de legalább azt adják, ami rájuk van írva. A többi lutri.
(#5146) flymi : nekem van 2.000Ft-os Kínai riser kábelem, ami simán megy 3.0 támogatással (most is arról a gépről vagyok), míg van Deepcool, Tt kábeleim, amik vagy nem adnak képet, vagy Gen1.1 jobb esetben 2.0 sávszélen mennek.
-
zolee5016
őstag
válasz
zolee5016 #4707 üzenetére
Lego level 999
A váz kész méretet öltött...
az egyik témaadó kártya lassan utat talál a házba........
LINK
úgy érzem ez volt a könnyebb része....
12 cm-es sli híd,egy riser kábel...nameg egy gépecske...ezeket venni lehet...ez nem nagy meló összerakni...
De a neheze,az lesz ,hogy ezt a szerkezetet valami szép emészthető formára kialakítani...
nem lesz egyszerű....... -
jones965
Modder
válasz
zolee5016 #4676 üzenetére
Az alumínium nekem is az egyik kedvenc anyagom, viszont mint említed is, nehezebb vele dolgozni mint a műanyaggal, kisebb a korrigálás lehetősége. Ettől függetlenül még szeretnék építeni a casecon modot, ott ismét ez az anyag fogja játszani a főszerepet.
Drizzt01: hardverek is lesznek/vannak benne?
-
Engineer086
Modder
válasz
zolee5016 #3894 üzenetére
Ha a nem fog alakváltozást szenvedni, nem fog meghajolni a két műanyag lap, akkor autós hibajavító kitt is megfelelő. Ha mozgással számolni lehet, akkor létezik üvegszállal erősített kitt is. Ha a másodikat használod, akkor védőmaszkot használj a csiszolásnál, mert az üvegszál a tüdőbe kerülve káros lehet.
-
jones965
Modder
válasz
zolee5016 #3743 üzenetére
Úgy kell melegíteni, hogy ne hevüljön túl. Ha ez nem sikerül, akkor apró fehér buborékok fognak megjelenni a belsejében és a felületén.
Hosszabb felületen kell melegíteni, mint a szándékozott hajlítási ív, ezáltal az anyagnyúlás egyenletesebb lesz, kisebb lesz a hajlításból eredő elvékonyodás. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
viperabácsi
addikt
-
jones965
Modder
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zolee5016 #2381 üzenetére
de a szálcsiszolt alu gondolom, más paraméterekkel is rendelkezett volna.
én obiban néztem.
az sima fólia, nem ezekkel a tulajdonságokkal.
ívelt felületekre nem való. nem nyúlik, nem idomul, mint most már tudom, ez a fajta, a 3m.(más: a taxi sárga is ilyen alapú?)
egyébként ez most baromi jól néz ki. de tényleg.
ez most nem utólagos nyugtatás, mint amikor robben simogatta devecserit az öngólja után ().
logikus, hogy ez volt számodra optimálisan elérhető.(a méhsejtrács milyenre lesz festve? fekára?)
én alapvetően arra gondoltam, amikor jól eleresztett moddereknél, van sokak számára végtelennek tűnő számú pénz, anyag, beszerzési elérhetőség, stb. (akik amúgy még általában kreatívak is.)
és a homlokukra csapnak: hát akkor legyen karbon mintás fólia!!!
na, ezt nem értem... -
Ramses07
Modder
válasz
zolee5016 #613 üzenetére
Húúú!!Ez jól néz ki!
Most rakom össze a gépet (amit előtte kpróbáltam) és mi történik?? Hát nem indul el!!
A táp kis kapcsolóját bekapcsolom, erre elkezd pörögni a vga ventije meg a ház venti is el akar indulni, persze nem tud...Tuti nagyon elkötöttem valamit...csak tudnám mit....
-
Ramses07
Modder
válasz
zolee5016 #552 üzenetére
Nem rossz!
Kicsit loptam tőled egy kis ötletet, ha nem gond...
Megtetszett az a rácsos megoldás amit a vinyók mögé csináltál és én is úgy csináltam meg, csak nem ilyen lemezből, hanem méhsejtből....Nemrég lecseréltem a cuccokat a gépben és a régi elrendezésben nem fért el semmi úgy ahogy a régiben, ezért átépítés lett belőle.....
Íme néhány előkészület:STRIKE-X VOL.2Jövő7en jövök a fotókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konteó topic
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest