Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Az a baj, hogy amennyire én meg tudom állapítani, a ház gyárilag profestett. Na ezt fémtisztára "visszaalakítani", szerintem csak porfúvással lehet. Az megint szép summa lenne, így a porfestés nem játszik.
Akkor ahogy mondtad marad az oldószeres festés. De gondolom, hogy ezzel a megoldással (is) meg lehet oldani a fentebb említett eljárást, hogy struktúr felületet kapjak?
Privátra ezért gondoltam: legalábbis nálunk a festékek 90%-a ilyen Félre értettelek, mert azt hittem, hogy a munkahelyed a "nálunk"
-
ViZion
félisten
Porfestést csak fémtiszta felületre lehet, mert festékenként eltérő a beégetési idő. Tehát itt nem lehet javítgatni, maszkolni lehet de sztem nem lenne ócó.
Nem vagyok szakértő ebben, szal. sokkal többet nem tudnék priviben sem. HA részben fested a cuccot, akor az oldószeres jobb választásnak tűnik, ebben Jones és az igazi modderek biztos segítenek. -
TomiLi
addikt
Nagyon köszönöm a segítséget!
Küldhetek a témát illetően esetleg egy privátot?
Ha jól értem, akkor ez a struktúr felület fényezéssel oldható meg. Azért lenne fontos, mert ha nem muszáj, akkor csak nem "telibe" kellene "fújni" a felületet, hogy az érintkező felületeknél ne legyen probléma a "vastagabb" bevonat. Pl: ház oldallapja ahol csatlakozik a vázhoz (sínes fülek)
Ha jól tudom a porfestést úgy lehet megolani, hogy az egész munkadarab egy színű, felületű, bevonatú legyen?
-
ViZion
félisten
Struktúr felület a neve. Ált. adalék anyaggal oldják meg, legalábbis nálunk a festékek 90%-a ilyen, h adalékkal lehet struktúr, matt vagy fényes, miközben a RAL szín nem változik. De nem hiszem,h ezt az osztrák cuccot sokan használják, mert nem ócó... De ahova porfesteni viszed, ott majd mondják, h mi a lehetőség. Lényeg az, h ugyan ott, ugyan azok végzik, akik a "síma" festést.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok Szakik!
Tudnátok-e abban segíteni, hogy lehet meghatározni egy bizonyos felület kezelést, hogy könnyebb legyen megkeresnem azt, aki elkészítené. Konkrétabban az "érdesebb", matt szerű bevonat érdekelne (nem tudom, hogy festés, szinterezés...stb) ami pl. a corsair tápokon, durvábban az evga tápokon, a kettő közötti megoldás az Asus GTX 970 Black hűtő burkolatán található. (ezekkel a hardverekkel volt dolgom)
Azért kérdezem, mert arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek meg lehet-e oldani, hogy a házam bizonyos részei ilyen felületet kapjanak. Jelenleg egy Silverstone KL06-os házam van, ami ha jól tudom szinterezett. Nagyon idegesítő, hogy nem lehet hozzá nyúlni, csak "kesztyűben", mert nagyon gyűjti az ujjlenyomatot. A fentebb említett felület pedig számomra jobban néz ki, azért szeretnék ilyet, csak nem tudom, hogy kutakodjak a neten, hogy milyen eljárás ez, és hol, kivel tudnám megcsináltatni.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Drizzt01
őstag
válasz
GumisPeter #4092 üzenetére
Köszi, próbálom.
kisza25: Remélem nem fog. -
spanglee001
addikt
-
GumisPeter
senior tag
Üdv skacok!
S.O.S. keresek 3 db EKWB fittinget.
2db 90' könyök G 1/4.
Színe mindegy!
1db hard fitting , a szín itt is mindegy.
hard fittingEsetleg a 90'-os lehet más gyártó terméke is.
.... illetve az 1 db is lehet más, de akkor abból 2 db kellene.
Köszi.
P. -
-
-
-
flymi
addikt
válasz
seniman #4054 üzenetére
Én nagyon szívesen barkácsolnék, de nincsenek megfelelő szerszámaim.
Csináltatni meg...
Már volt róla szó, egy kedves fórumtárs készített volna egyet nekem fából, de a tervek óta sajnos annyit változott a helyzet, hogy már egyáltalán nincs rá keret...Ez van.
Lényeg a lényeg, hogy a 478 köré azért készül egy kisebb házikó. Ahhoz elég lesz egy csavarbehajtó, némi ragasztó és egy kalapács is.
Bár lehet inkább akkor ez a házi barkács, gányolás topicba való lenne.
-
flymi
addikt
A CM HAF XB túlságosan széles, a Core X9 már majdnem jó is lehetne, de most valóban két centi miatt szőrözök.
A 478 köré egy 360 széles ház lesz moddolva, a 1150-hez egy 300 mm széles kéne, ehhez viszont az alaplapot kéne hosszánt benn látni. Ilyen ház viszont tutira nincs, szóval köszönöm a tippeket, de ne erőlködjetek...A "milyen házat vegyek" totyikban miért nem tudták javasolni az X9-et?
Egész megtetszett...
ViZion: Nem baj a magasság, akár 700mm is lehetne, mélységre akár 500 is, de ez a szélesség... Tudom ez csak az én puckom, de hát ez van. Mindig olyat akarok, ami nincs.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
kisza25
félisten
ja mikroatx-ben van, gondolom ilyesmit akarsz atx méretben
-
flymi
addikt
Silverstone-nak valóban vannak jó házai (Raven 4 pölö), mert a "jó oldalon" van az alaplap és így a betekintő ablak is.
Viszont kocka ház, amiben vízszintesen van az ATX méretű alaplap... Na olyan szerintem nincs gyárilag.
mATX/ITX-re meg nem váltok, ha már egyszer megvan a konfigom. Majd pár év múlva esetleg.Ettől eltekintve még nekilátok a modnak.
-
flymi
addikt
Régen, régen... Nekem is van egy kibelezett Optiplex GX1-em, de valahogy nem piszkálta a fantáziám, hogy módosítgassam.
Direkt nem árulom el, miből lesz a gépház, de remélem hamarosan már neki is állhatok az érdemi munkának, mert egyenlőre csak méricskélés van, tervezgetés.
De a koncepció nagyjából már megvan a fejelemben. Nem dehogy, állandóan változtatok rajta...
Beindult az ötletgyár...Tudnál olyan ma kapható modern (nem bench) valódi gépházat mondani, amiben vízszintesen elfér egy ATX alaplap, rajta egy böszme nagy hűtő és egy három ventis óriás VGA?
-
flymi
addikt
Gyerekek! Nem dicsérni akarom magam, de eszembe jutott egy elég baró ötlet, ami viszonylag könnyen kivitelezhető és végre megvalósul vele az egyik álmom, hogy ATX méretű lap vízszintben helyezkedjen el a gépházban!
Régóta gondolkozom, hogy mit építsek a lassan újjászülető 478-as konfig köré. Annyira kézenfekvő a dolog, hogy épp csak a szemem nem szúrta ki.
Sajnos, most rákerestem a neten létezik-e az ötletemnek már létező alternatívája és 3 évvel ezelőtt már született egy hasonló kis érdekesség. De én már csak azért is megpróbálom összehozni, a magam boldogságára.
Blogbejegyzésben fogom az ötlet megvalósítását majd közzétenni.
Bocs, hogy pazaroltam a helyet és időtöket, de ezt muszáj volt most kiadni magamból! -
-
-
-
Drizzt01
őstag
Egy kis update .
[link] -
spanglee001
addikt
Üdv kicsit off, de mégis pc modding
Segítésget kérnék a hozzáértőktől
[link]
-
Drizzt01
őstag
-
Drizzt01
őstag
válasz
jones965 #4005 üzenetére
Kíváncsi leszek a lépésekre. Hátha megint ellesek valami fortélyt.
.
A bit-tech-en is figyelem. Nagyon állat. A tető vetik nem hangosak neked?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉLÁRON! Fujifilm Instax Mini 12 instant fényképezőgép + 2x10 mini film - Új, bontatlan!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest