Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
Úú... tuti cserélem az i3-4150-emet.
Eladó: ....... Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ............................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stratova
veterán
Az oldalon épp hírdető cég reklámja ugrik be: "készletsöprés".
Azon az 53 és 54 W TDP-n azért mosolyogtam. Nem lett volna elég az egyik?
Kíváncsi vagyok tartják-e a Q3-as Skylake-S startot.
Haswell refresh refresh = Haswell extra fresh.[ Szerkesztve ]
-
Taranti
senior tag
Hát mondjuk a magasabb órajelű i3-ak eléggé horror áron vannak, ez sem lesz éppen olcsó, az tuti. (És minő véletlen, turbo ugyebár nincs...) Új gépbe persze jó lehet az ilyen, de akkor már egy olcsóbb i5 is megfontolható.
Jah, éppen aktuális kérdés: Pentium rengeteg butítása kihat-e arra, hogy HTPC-ben mennyire használható?
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
sirdenis
tag
Egy szorzózár mentes i3-nak tudtam volna örülni , de ezekre semmi szükség.
-
Joz76
tag
"Az Intel a nyárra készülve készül"
Fordítani google translate?Joz
-
H0P4
csendes tag
A gépem lassan már 10éves lesz. I720 ketyeg benne. És még mindíg nem látom semmi elõnyét a lecserélésének. Igen,vannak új fícsörök az új cpuban. Igen, kevesebbet fogyasztanak. De hogy megérné most megint költenem jó 200-400k Ft-t 10-20% sebesség növekedésért, hát nem, köszönöm. Fõleg ne akarják már nekem eladni a magok/szálak csökkentését pozitívnak beállítva, mikor pont most látjuk majd, hogy a dx12vel meg win10el hú de szebben és hú de hatékonyabban fogják kihasználni a több magosrendszereket. Majd ha lesz 8magos, 10nm-en gyártott cpu, ami legalább50% sebességnövekedést eredményez és megint nem kell géphez nyúlnom 10évig.
-
t72killer
titán
Egyéni döntés
. Ha neked megfelel a régi teljesítménye, akkor felesleges cserélni. Nekem se egészen világos, h melyik proci dolgozik nálad, de inkább fele-duplája a különbség pl egy i7 920 és egy i5 4650k között. A notebookprociknál is hasonló a trend, még ha az órajelre normalizált fejődést el is hanyagoljuk, a mai mobil i5-i7-ek kb kétszer akkora órajellel dolgoznak, mint az első mobil 4magosok.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Amacs
aktív tag
De ez miben szokott megnyilvánulni, mármint az, hogy nincs clear video hd? Vagyis mikor nyújt harmatos teljesítményt? Értetlenkedésnek tűnhet a kérdésem, de komolyan érdekel milyen alkalmazásban milyen előnyt jelent, miven haswell celeront használok, és idáig bármilyen fhd tartalmat játszott is le, semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam vele.
-
Vladi
nagyúr
Ha most megfelel ami van, akkor felesleges váltani. Egyébként én továbbra is gáznak tartom, hogy ilyeneket letiltanak belőle. Mondjuk ha a gyártásnál lett ilyen...
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
sb
veterán
Mert ki használ Clearvideo HD-t? Embert nem láttam még.
De ez a többi gyártó képjavítóira is igaz. HTPC topicban legalábbis nem találkoztam még olyannal akinek nem első dolga sikítva kikapcsolni a driveres képjavítókat.szerk: Akinek meg mondjuk custom rendererre fája foga egy madvr-t be tud izzítani. Még egy Pentiumban lévő HD Graphicson is elkaristol egész jó beállításokkal. Persze nem maxon.
Használtam G2020-at HTPC-nek, ott a 24p hiánya volt gázos, de Haswellnél ezzel már nincs gond. Szvsz teljesen jók HTPC célra. Ill. még egy hiányosság - ha szükség van rá: a 3D.
3D-n kívül kb. bármire jók a Pentiumok. 3D-re pedig elvileg az i3. Ezen kívül persze elég overkill cpu erőben és árban egy HTPC-be. Fogyasztásban nyilván egy Bay Trail jobb (és van benne 3D is!) de azért ezek sem rosszak. Bár a Haswellek csúcsfogyasztása sajnos megnőtt kicsit. Ivy-nál nekem a G2020 alulfeszelve 31W-ból elvolt Prime95 alatt is. Filmezés közben 10% terheléssel meg ugye a közelében sem volt ennek sem.
Alulfeszelés nélkül volt 35W konnektornál a komplett gép (asszem HDD-vel).[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Nem kotekedesbol , de tenyleg szukseg volt erre ? Nem latom a piaci rest amit foltoznak ezekkel a csodakkal.
Skylake
-
-
mekker
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy a következő 5 évben eljutunk-e az i3 4 magig. Bár nem kell mindenhova 4 mag, azért illene 2020-hoz közeledve ezt meglépni.
https://youtu.be/_OMn5DA6FU8
-
mekker
őstag
Mondjuk négy gyengébb maggal gondoltam, már az ultramobil procik közül is rengeteg a 4 magos (atomok, meg az új cerkák, penyák), bár ott a kedvezőbb fogyasztás miatt célszerűbb is a 4 magos felépítés.
Ma még rendben van 2 mag+HT-vel, de a világ fejlődik, a szoftverek zöme is már több maggal dolgoznak - például a játékoknál lassan alap lesz, hogy 3-4 szál kell a normális futáshoz, tehát jól jön a 4 valós mag HT helyett.
Nyilván csökkenne az árrés i3 i5 közt még gyengébb magokkal is - mert hát "4 mag az 4 mag" -, ezért nem akarják meglépni már évek óta. Még tovább menve: az asztali penyák teteje megkapná a HT támogatást.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
amíg nincs ütős AMD termékvonal senki sem zavarja az Intelt aztán marad minden így továbbra is...
persze tényleg jó lenne már ha az i7 8mag+HT az i5 az 8mag az i3 meg 4mag+HT lenne de a Pentium 4mag lenne a Celeron meg 2mag+HT ? ki venne akkor i3-i5-i7-et ha már netezni egy Celeron is bőven elég lesz?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sb
veterán
Miért kéne fentebb léptetni a magszámot?
1. Kihasználja valami? Mondjuk földi halandó 6-8 magot (+HT-t)?
2. Nem elég a userek 80%-ának mindenre egy 2 magos Pentium, Celeron?Szvsz elmentünk a falig. Akinek masszív párhuzamos feldolgozásra kell sok erő annak gpu oldalon kéne keresgélnie. Általános, soros feladatokra, multitaskingra meg elég 4 erős mag is akár. Persze hatékonyságnövelés miatt lehetne több gyengébb mag de az megint inkább a gpu vonal...
-
kromatika
veterán
szerintetek eljön valaha az az idő,hogy az Intel,ezeken az áron végre elérhetővé teszi Core i3-ban is a turbo boos-t
[ Szerkesztve ]
-
H0P4
csendes tag
válasz
t72killer #18 üzenetére
De nem is ez hogy papiron dupla a teljesitmeny. Vagy tobbet tud, hanem hogy minek tudjon tobbet ha a mostani sincs meghajtva?
Egyszeruen a BF3 nem tudja 100%-ra hajtani mind a negy magot, mind a 8 szalat. Mas jatekok ha nagyon szarul mennek, akadoznak az inkabb grafikus oldalrol gaz. Megnezem a teljesitmenyt es a 8 szalbol jo ha 50-60%on kegyetnek a proci.
Shadow of Mordor teljesen maxon gyonyoruen megy... vagy is menne ha nem lenne szar az AMD driver es nem fagyna ossze magat a Windows BSOD-vel meg mindig. Inkabb ilyen gondok vannak.Amit vagy orvosol a dx12 meg win10 az uj hardware kozeli driverekkel vagy nem.
Egyebkent 4Ghz-en megy a gep, mar nem emlekszem de a belso orajelet valami 200Mhz korulre huztam. egy 6990-es dual gpus vga-val mi a fene kellene ennel gyorsabb, ha leginkabb driver problemak vannak (vga) meg a crossfire megoldasok (sem sli nvidianal) nem mennek rendesen? Bottleneck bottleneck hatan.
Szerintem feleslegesek az uj procik amig nem latjuk mit hoz a gpu kozeli uber szuperhiper driver programozas. De hiszem ha latom.
-
semetka
őstag
Nekem e8400 van, ami már 7 éves, én akkor szándékozok cserélni ha kijön a Skylake.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
t72killer
titán
A játékok 90%-a szarul van optimalizálva, úgyh a prociteljesítményt semmi értelme FPS-ben mérni. Ráadásul ideális esetben egy játék inkább vga-limites, mint procis. Röviden: a nézőpontod megállja a helyét, játékra ma elég egy 4-5 akár 6 éves (intel) proci.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
stratova
veterán
Pletykák szerint a 3. negyedévben dobja piacra Intel. Skylake-S-t (35-95 W) Broadwell-K alá pozicionálva.
[ Szerkesztve ]
-
Reno7
senior tag
"...megjelenés pontos dátumáról még nem nyilatkozott."
Az usában ~május 2.-án debütál ha minden igaz.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
H0P4
csendes tag
Na ez már alakul, marmint a magok száma. Jó infó, köszi.
Bár tudom hogy a tesztek rohadtul nem igazolják de én inkább egy I7-et szeretnék majd mint I5-öt később.Szal egy szavamnak is száz a vége, NExt Gen I7-est, 8 magosat szeretnék, és akkor upgradelek, HA a dx12 és win10 az új driverekkel tényleg bizonyít.
Amúgy meg, nem tudom tényleg, kinek akarja eladni az intel a sok szép új prociját. Főleg a laptop procikat? Ez egy örök visszatérő komment csomószor látom nálatok hogy "már vettem 1-2-3 éve, meg vagyok vele elégedve", vagy hasonlók.
Asztali procikat, ok sűrűbben cserélgetünk, de laptop(cpu)ot?!! Értem én hogy akarnak eladni sokat de kinek?
-
mekker
őstag
Nincs semmi infó arról, hogy jönne 4 magos i3, sokmagos i7 (Haswell-E-t leszámítva) vagy hasonló, csak egy "gondolatjáték" volt.
A kisfogyasztású processzorok nagyon mennek. x86 tabletek (és telefonok), laptopok, HTPC-k. Ezeknek nagyobb a célcsoportja, mint a PC-knek, főleg hogy gyakrabban cserélgetik az emberek ezeket az eszközöket.
Hát nem is tudom, i7-et szigorúan csak munkagépnek szabad venni. Egyáltalán nem célszerű például játékra venni, mert vagy nem használják ki a 8-16 szálat (pl. régebbi motorral futó MMO-k ma is csak 1 magot használnak), vagy már alapból 4 szálon is elég erős és nem lép fel CPU-limit.
i7-nél meg kell fizetni, hogy az workstationbe való munkára, pénzkeresésre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Összesen hét új modellel bővül a terméksskála a következő hónapokban.
- Kiszivárgott képeken a még be sem jelentett LEGO 2K Drive
- Notebook hibák
- Diablo IV
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs