Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Igen, kb. ott is a vége ahol a 3870K-nak, 3600-3700 körül. C2c erősebb egy kicsivel az Athlon II X4-nél.
djculture Az ezernyi hiba inkább tuningnál jön elő a BCLK emelése miatt, ha jól rémlik. Adatlapodon pedig nem láttam, hogy AM3, AM3+ alaplapod lenne. Nem írtam, hogy továbbfejleszthető; olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Azért vannak a sávok, vagy osztályok, mert fizikai szempontból lényegében nincs két teljesen egyformán sikerült lapka, típuson belül is variancia vagy a fogyasztásban (is). A kész lapkákat szortírozzák -- attól függően lesz ilyen vagy olyan típus, hogy milyen frekvenciát milyen fogyasztási sávba férően (esetünkben 95 és 125 watt között) és nem utolsó sorban hány engedélyezett maggal képes vinni. (Ez persze szorosan összefügg azzal, hogy adott freki(ke)t milyen feszen visz kellően stabilan és itt is számottevő különbségek vannak a lapkák között.)
-
stratova
veterán
válasz djculture #69 üzenetére
Ennyiből egy fokkal szerencsésebb a letiltott IGP-s Llano aka Athlon II X4 641. De teszt még sehol.
-
djculture
félisten
Én megelégednék egy nyavaja athlon2 x4 el is újonnan, de még azokat is hihetetlen áron adják a webshopokban. Egy elavult x3 -ért is 21 ezereket kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
O_L_I
őstag
Ha végre kiizzadnák magukból az FX6200 teljesítményét 95W-os TDP-vel már venném is.
-
banhammer
veterán
Majd idővel a nagykerek is csökkentik az áraikat.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Taragas
aktív tag
-
Dyno
veterán
Mondjuk ez is érdekes, mert az FX6100 newegg-en 149$ 41K-ra jönne ki ÁFA-val együtt.
ÁFA nélkül 32K, nálunk 35K körül mozog, szóval érdekes, főleg, hogy newegg-en már most majdnem mindegyik CPU olcsóbb mint ami a hírben van én is azt hittem 1000darabos, de már most olcsóbbak, igaz hírben is ott van úgy árazzák be ahogy akarják a kereskedők, de nálunk kegyetlen áraik vannak a Phenomoknak.[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
Ez a 960T egy letiltott X6? Nem nagyon találtam róla infót, mennyiben jobb, mint egy 955BE? Illetve FX6100-hoz képest milyen lehet?
-
stratova
veterán
válasz TESCO-Zsömle #45 üzenetére
Ennek a dilemmának (sok mag kontra magas órajel) a megoldására születtek a különböző Turbo megoldások, kisebb-nagyobb hatékonysággal.
Klikodesh FX 6100 35 körül már most sem annyira rossz, nem? Most csak a konkurenciához mérten néztem, korábbi árat nem tudok.[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
Erosen ra is fer a BD-re egy arcsokkentes.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Tényleg nem értelek...
Most nem arról van szó, hogy játszani akarok e vagy sem, hanem arról, hogy ha egy 12 szálas procit meg lehet tervezni 60W-ra, akkor egy 2/4 magosat miért nem, akár nagyobb frekivel is?
Meg lehet. Van is rá példa. Ott a rengeteg 2/4 magos proci 3.5GHz és 65W alatt.
Az sem szempont, hogy tud e, lehet e majd 12 szálon számolni vele, mert ennyi erővel már egy négymagosat is köpködhetnénk. Nyilván ott van használva mindegyik, ahol ki is lehet használni. Alapból ezt feltételezzük. Azt, hogy ki is van használva.
Akkor már feltételezhetnénk azt is, hogy az általad említett 60W-os 12 magos procit piacra is dobták. Tehát van olyan proci, így nincs miről vitatkozni.
Teoretikus termékeket csak elméletben lehet eladni, amiből elméleti haszon származik. A boltban ezért elméleti kenyeret kapsz elméleti tejjel, amiből szép elméleti reggelid lesz.
És ha ki van használva, akkor van az, hogy teljesítmény/fogyasztás alapján ez nem éppen előnyös proci.
Nem, nem az. Elméletben.
Játéknál persze, hogy dominál majd az a 4.2Ghz. De akkor is qrva sok ez az érték szvsz. Arányaiban.
Játéknál, meg még kismillió programnál, ami még 2 szálon se tud futni. Igen, az a szám qrva sokk, de csak a te fejedben létezik, a te elméletedben létezik, így a való világban kevés vizet zavar...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
stratova
veterán
Az órajelével lineárisan a feszültség emeléséve négyzetesen nő a fogyasztás, ilyen órajelhez eléggé magas feszültség kell vagy/és válogatás. Ezért drágább is.
Phenom II X4 910 - 2600 MHz V core: 1.15V - 1.425V 95 W TDP
Phenom II X4 910e - 2600 MHz V core: 0.825V - 1.25V 65 W TDPDe ha megnézed a legerősebb jelenlegi és majdani négy magos notebook processzor is megáll 2.7-2.9 GHz-en, hogy beférjen az 55 W-os keretbe.
Megközelíthetjük máshogyan is. Így változik a rendszerszintű fogyasztás i7-860 2.8 kontra 4.0 GHz esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
Nos, ahogy abu szavait idézném, a fizika törvényeit nem lehet áthágni. ha át lehetne most is 1 magos gépek lennének csak kb 10-12 GHz környékén. Az baj, hogy magas frekihez brutális fogyasztás társul, ráadásul hibáznak a procik is. Ezért nem tudta az amd az első serias fx-ket magasabb frekin kiadni(mármint a bullt, nem az igazi első fx-et), mert iszonyat fogyasztásuk lenne, ezzel szemben a piledriverben lesz egy konyhanyelven "dinamó", ami a lényegében az energia ellátás stabilizációért lesz felelős, így jönnek majd a 4GHz alapfrekis példányok ott is, ekkora fogyasztással, vagy kisebbel, de ha azt nézzük hogy javítják latency hibákat a prociban akkor a végre megkapjuk azt, amit mindenki a bulltól várt.
Az hogy meg egy 12 magos 2GHz-es proci miért szarabb játékok alatt, mint egy 2 magos 4,2 GHz-es, azt a programozóktól kell megkérdezni.
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
berVi
senior tag
Még szerencse, hogy minden rohadt alkalommal elmondja valaki, hogy az Intel és az AMD máshogy méri a fogyasztást, mégis minden rohadt alkalommal jön egy bezzegazintel arc, aki előjön egy eltérő Intel proci eltérő fogyasztásával, aztán örül magának, mint a jól lakott óvodás.
[ Szerkesztve ]
-
XtremLor
őstag
egyszer csak megérzik már nálunk is az árcsökkenés, a kérdés csak az mikor és mennyire Pedig jo lenne az egyik képben cserélni a cpu-t akkor lehet várok még kicsit.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
jalos
csendes tag
Dehogynem tudnak csinálni olyan procikat. Csak nézz szét Atom, ARM sőt LLano táján.
Elvégre a legújabb telefonok azok 4 magos procival jönnek mégsem kell autóaksi a hátizsákban hozzájuk.De akik ilyen procikat vesznek azok két legyet akarnak ütni egyszerre, mert nincs kedvük gázkazánt is venni, így a géppel lehet fűteni. Van egy jó kis alkalmazás ami attól függően terheli a procit hogy mennyi egy USB aljzatra dugható külső termosztáton érzékelt hőmérséklet, és sokkal jobb mint a fix termosztátok, mert Java-ban olyan algoritmust lehet alá irni amilyet akarsz. És iPhonenal is vezérelhető, a Marketen megtalálod.
Ha érdekel előkeresem.Komolyan miért ne tehetnék meg ?
-
Geller72
veterán
válasz TESCO-Zsömle #15 üzenetére
Most nem arról van szó, hogy játszani akarok e vagy sem, hanem arról, hogy ha egy 12 szálas procit meg lehet tervezni 60W-ra, akkor egy 2/4 magosat miért nem, akár nagyobb frekivel is? Nem is arról,hogy most az a xeon hova lett szánva, hanem a tényről. Az sem szempont, hogy tud e, lehet e majd 12 szálon számolni vele, mert ennyi erővel már egy négymagosat is köpködhetnénk. Nyilván ott van használva mindegyik, ahol ki is lehet használni. Alapból ezt feltételezzük. Azt, hogy ki is van használva. És ha ki van használva, akkor van az, hogy teljesítmény/fogyasztás alapján ez nem éppen előnyös proci. Játéknál persze, hogy dominál majd az a 4.2Ghz. De akkor is qrva sok ez az érték szvsz. Arányaiban.
-
DRB
senior tag
Persze, mindenkinek az a baja, de hát a jó kis forintunk megmihálylott, azért kerül ennyibe minden proci. Bár a 105 dollár már kicsit jobb ár, csak kíváncsi vagyok mikor lesz nálunk is annyi(28 ezer körül, mint ahogy nem is olyan rég volt). Én a 955 26-ért vettem, de most meg használtan annyi, ez van. Ha nem elég az abakusz akkor bizony fizetni kell.
-
Löncsi
őstag
Áh, én a kezemen számolok.
Nekem az a bajom, hogy volt jó kis i3 2100 és Phenom x4-es 25 környékén, erre minden valamire való proci 30k+ áron ment mikor néztem, bár azóta valamivel jobb a helyzet ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
DRB
senior tag
-
Löncsi
őstag
X4 955 (4 mag) 3,2 GHz 4 x 512 kB 6 MB 125 W 117 dollár
Hogy kerülhet itthon akkor 35k+-ba mégis ? Elképesztő.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Jester01
veterán
És a 8140 hol maradt ...
Egyébként a 100MHz-es turbónak az lehet az értelme, hogy a technológia benne van és utána már kedvedre állítgathatod ha nem muszáj beleférni a 125W-ba.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
bitblueduck
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #22 üzenetére
A TDP és a proci fogyasztása között elég szoros összefüggés van szerintem. Nyilván a teljes renszer esetén a táp hatásfokát is számolni kell, de a TDP-nél nemhinném hogy sokkal nagyobb a CPU fogyasztása, mert az energia legnagyobb része hővé alakul.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
moha21
veterán
válasz TESCO-Zsömle #22 üzenetére
Most is okosabb lettem, de sajnos ez tényleg vicc .
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
TGWH
őstag
Na igen, de pl. amazonon ugyan azok az árak voltak, mint itthon, tehát még külföldről sem éri meg rendelni... megnéztem ausztriai boltokban, ott is kb. ugyan az az ár, mint itthon...
Ha meg venni szeretnék valamit, nem lesegetem egy évig, mikor megy le az ára...
De velem nem bsznak ki, veszek gyengébb procit, de a kinézett keretet akkor is betartom 50 a Dell, 180 körül gép...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TOM-202
senior tag
Pont ez a gond. Ha valaminek lemegy az ára globálisan akkor nekünk itthon meg kell várnunk amíg kiárulák a régi áron behozott cuccokat. Amiután az elfogyott jöhetnek az újabbak de már az alacsonyabb árakon.
Bezzeg ha megemelik az árakat akkor még aznap a magasabb árakkal számolnak! -
TGWH
őstag
Ki kell mérni oszt' csókolom... ja, van még más is a gépben...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
moha21
veterán
"Az, hogy 125W a TDP-je még nem jelenti, hogy annyit is fogyaszt"
Az jó, de akkor minek is írják oda, ha senki nem tudja mit is jelent..
#11) Geller_1972 :: Igen, nekem sem szimpatikus az, hogy elégnek az alaplapok a CPU-k alatt lassan.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
TGWH
őstag
Na igen, lóf..t nem látunk majd ebből XD
De legalább nyárra talán már beállnak az új procik árai is, és lehet szemezgetni. Azt várom már én is, mert ez a p4es megőrjítSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
CYBERIA
senior tag
Llano-ból sem jött újabb stepping, nem kizárt hogy nem is fog.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
TESCO-Zsömle
félisten
mert talán azzal a 12 szállal teljesítményben kompenzálja azt a plusz frekit, amennyivel kevesebb órajelen jár
Feltéve, hogy a futtatott programok képesek 12 szálon futni. Ez egy asztali processzor, asztali alkalmazásokhoz. Ha játszani akarsz, akkor ez a 4.2GHz-es proci ízzé-porrá veri a 12 magos Xenont, mert a játékok túlnyomó többsége még most is csak 1-2 magot használ, a jobbak meg 4-et. Nagyon kevés játék képes 6 szálon futni, és tudtommal a Dirt3 az egyetlen, ami 8 szálon futtatható, az is csak a Bull miatt...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
leviske
veterán
-
stratova
veterán
Maradjunk annyiban, hogy az említett "alacsony" órajelű de sok magos és szálas Xeon tökéletesen máshová van pozicionálva, mint egy 2 modulos 4.2 GHz-es FX. Van már utóda és kvázi konkurense is. Ezzel az erővel érkeznek 8 magos 16 szálas processzorok is (Xeon E5-2650L és Opteron 6266 HE).
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Silentfrog #9 üzenetére
Nem feltétlenül..
"AKTUÁLIS ÁRFOLYAMOK: EUR-HUF 295"#8: olyasmi. Azért a "sima" 4100-as 95W TDP-ről fel is ugrott 125-re a kakaó iránti igény. Jó lenne már valami szabvány, vagy mi, ami limitálja a teljesítményfelvételt. És mondjuk évente kötelező lenne csökkenteniük. Vagy mi. Ha létezik 6 magos Xeon 60W TDP-vel, akkor lehetne csinálni talán 65W-os 4 magost is...akár
(Nem, ne jöjjünk most azzal, hogy bezzeg az csak 2/2.4Ghz-en ketyeg, mert talán azzal a 12 szállal teljesítményben kompenzálja azt a plusz frekit, amennyivel kevesebb órajelen jár, mint a cikkben említett 4170..pölö..)[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
4170-nél mi értelme van a turbo core nak?! +100mhz...
-
Silentfrog
veterán
Én ugy tudom,hogy a üres dvd-blue lemezek mind dollár-forint árfolyamon kerülnek be a kereskedelembe.
Viszont ahonnan rendelem ott még egy forintot sem esett az ára,pedig ha 10 forinttal felment a dollár ára a forinthoz képest egyből változott az ár.Lefele valahogy nem akar olyan intenzivitással változni...[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
Jól látom, hogy az AMD kihozta az első x86-os procit, aminek az alapórajele >= 4 GHz? Vagy lemaradtam valamiről?
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
kNG
senior tag
Jó magyar szokás.. :/ de azért ahhoz képest, hogy milyen árak voltak akkor, amikor meg lett az első gépem, ahhoz képest most menyország van...az új FX procik azért korrekt áron vannak szerintem már most is!
ABIT NF7-s v2.0, AMD Barton 2500+, 512MB DDR ram, 80GB Maxxtor winchester, ATi radeon 9600, stb. + LG flatron eZ 710b, el sem merem mondani mennyibe került... azért ha azt nézzük hogy akkoriban ez egy durván középkategóriás gép volt és mennyibe került, ahhoz képest ma egy középkategóriás gép jóval olcsóbban kihozható
#6 leviske az új steppinges procikat várom én is, de ezekről még nincs semmi hír, vagy én maradtam le?
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
leviske
veterán
Azért ez nem így megy. Rengeteget költöttek a Scorpius fejlesztésére és promózására, semmi okuk nincs rá, hogy leálljanak a frissítésével és áraktualizálásával csak azért, mert fél/háromnegyed éven belül jön egy új platform, 5-20% teljesítménytöbblettel. Az új stepping is hozhat még kellemesebb fogyasztást, szóval nyugodtan foglalkozzanak még a jelenlegi FX-ek fejlesztésével.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó olvasni ilyen hírt is, bár a kiskereskedők miatt ez gyakorlatilag lényegtelen csökkentés.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
kNG
senior tag
A kereskedők ezzel a korrigálással rendszerint késnek...
Az AMD hinthetne némi infomorzsát a vishera teljesítményéről ahelyett, hogy 100mhzeket emelget a bull procik órajelein bár az árcsökkenést nem bánjuk, csak érezni nem fogunk belőle (szerintem) semmit
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
lajtika
aktív tag
4.2 ghz alap órajel azért nem semmi!
-
lsc
nagyúr
A már eladott termékeket a kereskedők természetesen úgy árazzák, ahogy akarják.
Ebben ez a legnagyobb baj. Jó lenne látni a forinterősödést is az árakban, 245-ről már lement 215-re a dollár.
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest