Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moki2
aktív tag
Amúgy a két oldalról kulcs témában még annyit , hogy ezeknél egy rugós ellentag tartja helyén a kulcsot , ha másik oldalról berakod a kulcsot , enged annyit , hogy nyisdd. De szokott egy biztonsági módja lenni , mikor a motor mozdít annyit a kulcson , hogy ezt ne lehessen megtenni .
-
-
válasz
#10949376 #45 üzenetére
Volt ilyen üggyel dolgom!
A betörő annyira a zárnyitási szakma elkötelezett híve volt, hogy amúgy bravúros ügyességgel, másfél perc alatt kinyitott egy elég jónak számító cilinderzárat -- miközben mellette konkrétan láthatóan nyitva volt az ablak.
A nyomozónak be is vallotta, hogy ő már csak a zárakat és az ajtókat látja, a biztonsági kamera felvételén ő is röhögött, hogy milyen vakegér volt.
MaCS
-
wattafaka
senior tag
Sajnos vannak okos betörők is
-
törölt tag
Egy profi betörő írja már meg ,hogy ha egy 0+500e ft-os ajtózár után az ablakon megy-e be vagy inkább a tetőt bontja esetleg garázs,szerintem ha valaki be akar törni az be fog,köss biztosítást betörés ellen.
-
2 perc valóban sok, így aztán nem valószínű, hogy ezt támadnák. Egy ügyesebb mesterember 10 másodperc alatt nyit ki egy alap cilinderzárat, motoros zárfésűvel ez 2-3 másodperc.
Fél óra gyakorlással bárki eljuthat oda, hogy pár perc molyolással, bénázással kinyisson egy pár ezer forintos zárat.
A lyukkódos, több dimenziós szerkezetű zárak már percekig is ellenállnak, de pont a nekem demózó rendőr pont az Elzett csúcs, két irányból is lyukkódos zárját is egy percen belül kinyitotta.
A Keso és a MuTLock a szakma szerint jobban védett, ami plusz perceket jelent még a prémium szegmensben is, ami jellemzően arra elég, hogy ha nem célra ment a betörő, akkor másik zár után nézzen.
A súlyzárakkal nem is nagyon próbálkoznak, de azokhoz ugye nagyok a biztonságos, két tollú kulcsok.
És akkor még csak a roncsolásmentes nyitásról beszéltünk.
MaCS
-
ricsip
addikt
válasz
#06658560 #17 üzenetére
hibátlan. Látom a sok hülye amerikait, twítelgetik észnélkül mar megint milyen okos-szart vásárolgattak maguknak haza aranyáron, mert nem tudnak mit kezdeni a rengeteg elköltenivaló pénzükkel. Aztán meg csodálkoznak hogy minden lépésük onlájn megfigyelt, analizált, kiismert...
-
Lenry
félisten
válasz
juhaszmarci #38 üzenetére
3. nettó 2 perc, ami valóban kifejezetten sok
-
Hány másodperc alatt lehet feltörni?
Mikor jár le a szoftveres akármi, és e miatt szükséges lesz-e a csere? -
eddie17
addikt
válasz
juhaszmarci #38 üzenetére
Fém a cucc, jobb minőségű mint a Nuki.
Fogtam mindkettőt egymás mellett. -
juhaszmarci
csendes tag
Nagyon nagy a kavarodás itt a kommentekben:
1. Ez csak egy zármozgató, belülről kel felszerelni úgy, hogy egy kulcsot hagysz a zárban(cilinderben). Kívülről nem látszik. Ezt meg lehet tenni vészfunkciós cilinder esetén. A márkásabb cilindereknél ez gond nélkül választható funkció.
2. Létezik több ponton záródó szerkezet, aminél nem kell kilincset felhúzni. PL:
[link] Ezt már sok gyártó használja.
3. Ha valaki 100k fizet egy ilyen műanyagkrumpliért, akkor meg tud fizetni egy TOKOZ 300/400-as zárat, amit kívülről nem 10 másodperc feltörni.
4. Semmivel sem jobb ez a cucc, mint a NUKI, ami régebb óta a piacon van. -
Pötyi
őstag
Logikai hiba lép fel akkor, ha egyszerre, egy időben két kulcs is bent lehet: melyik érvényesül, ha egyszerre ellenkező irányban forgatjuk őket? Ezzel szemben a "sima" zárnál, amelyiknél csak egy lehet bent, értelemszerűen az nyer, amelyik fullra be van tolva, hiszen a másik kilóg 1-3 milimétert, nem lesznek helyükön a cilinderek, nem tudod elforgatni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
Aki azt mondja, hogy ez zár, az sem olvasta el a cikket.
Ez gyakorlatilag egy BT zármozgató motor. -
válasz
juhaszmarci #18 üzenetére
A kilincsvezérlés célja jellemzően az, hogy tehermentesítse a zárszerkezetet. Egy sok ponton záródó ajtónál nem olyan jó, ha a kulccsal viszed át az erőt a mechanika megmozgatására. Sok kulcs hajlik, törik így el, a kilincs viszont masszív.
MaCS
-
Bocs, de szerintem pont fordítva.
Tudtommal ha két kucs lehet bennt egyszerre, akkor hiába van bent egy, a másik oldalról simán elforog a szerkezet, ellenben a normál záraknál a bent levő kulcs pozicionálja a csapokat és egy trükkös szerkezettel a túloldalról is elforgatható. Rendőrök tartottak anno erről bemutatót nekem.
MaCS
-
Aki azt kérdezgeti, hogy egy profi zártörő mit tud ezzel kezdeni, az nem olvasta el az írást a működéséről.
Leegyszerűsítve ez egy olyan zár, amiben egy villanymotor forgatja a zár kulcsát.
Szóval ugyanúgy van kulcs a rendszerhez, kívülről bármikor ki lehet nyitni kulccsal. Tehát magyarra fordítva a betörő kívülről észre sem veszi, hogy egy 100 ezer Ft-os okoszárat nyit ki, ugyanúgy bánik el a zárral 10 másodperc alatt, mintha egy jó öreg Elzettel találkozott volna
-
-
Gdi
senior tag
LockPickingLawyer látta már?
-
törölt tag
Érdekes szerkezet, van benne fantázia, de én se vagyok közönség. A bejárati ajtó biztonsági záras, belső zárak pedig csak a vizes helyiségeken lesznek, ahova a WC rozetta teljesen praktikus.
-
Locutus
veterán
válasz
juhaszmarci #18 üzenetére
Ez egy óriási lehúzás, azt tudod?
Minekután a cilindert fogják úgyis feltörni, teljesen mindegy, hogy az az 1 cilinder hány reteszt húz be.
Ennél sokkal biztonságosabb ha 2-3 külön kulcsos zár van. Pl egy klincses, egy ráhajtózár, meg egy heveder. -
juhaszmarci
csendes tag
A régi verzió a több ponton záródásra a kilincsfelhúzás volt. Ma már sok helyen (drágább kategória, mondjuk alumínium és komolyabb fa) olyan zár van, amit tekerni kell a kulcsot 2-3*, akkor záródik, de a kilincset nem kell felhúzni.
Nekem most hasonlót építettek be, direkt ilyen szerkezetű ajtót kerestem. -
Lenry
félisten
kíváncsi leszek, hogy a LockpickingLawyer mennyi idő alatt fogja kinyitni
-
törölt tag
Elég ha olyan okos hogy nem kell cipelned kulcsot magaddal ,nyitásra elég ha új nyomat olvasó van rajta a legjobb esetleg pin kódos,teljesen felesleg már ha wifi Bluetooth nyitás ,fogom előveszem a telefon és megnyitom appot ,hogy ki tudjam nyitni teljes agyrém sose értettem aki távolról akarja nyitni-zárni az otthonát , még ha esetleg Bluetooth közelségre nyitná ,de akkor állandó telefon cipelés.
-
-
retina
tag
Az okos zárak a több ponton záródó ajtókra hogyan telepíthetők?Értem ez alatt,hogy miként lehet a nélkül működtetni,hogy a kilincset elötte ne húzzuk fel?
-
Pötyi
őstag
Őőő, abszolút no offense, tetszik ez a rendszer, meg minden, de bassza a csőröm egy részlet. Mégpedig a működési feltételeknél a két irányból egyszerre behelyezett két kulcs. Egy átlagos zárnál az a fícsör, hogy egyszerre, egy időben _csak_ egy kulcs megy bele, (vagy kívülről, vagy belülről), az fontos része a biztonságnak! Ha te belülről benne hagyod a kulcsot a bezárt zárban és keresztbe fordítod, akkor kívülről még próbálkozni SE lehet, mert nem fér be teljesen a kívülről behelyezett kulcs. Hiányzik 1-3 miliméter.
Értem én, hogy itt a működés miatt kell, hogy beférjen egyszerre, egy időben két kulcs, létezik ilyen zár, de annyival gyengébb az egész fizikai zár-rendszer, mert nyílik egy új támadási pont.
-
mad823
őstag
Azért az igen erős korlát, hogy a cilindernek egyszerre kívülről és belülről is nyithatónak kell lennie. Szerintem a normális zárak többsége pont hogy nem ilyen.
-
Locutus
veterán
Kérdés, hogy ki az akinek csak 1 zár van manapság az ajtaján, és az is ilyen egyszerű cilinderes
-
Moki2
aktív tag
Azért ez ennyiért elég harmatos .... AqaraN100-as 60-ból megvolt .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A több mint 150 éves múltra visszatekintő, amerikai vállalat új zárjával saját hazatérésünk, illetve vendégeink beengedése is kulcsmentessé válhat.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest