- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
A panellakásomban nekem is két spéci záram van, nem is vacakoltak vele, hanem bejöttek az erkélyajtón
Pedig volt rajta belül egy ráfordítós megerősítés, ami elvileg mind az erkélyajtó, mind az erkélyablak belökését hivatott lett volna megakadályozni, de a betörők többet erővel mint ésszel módszerrel benyomták.
Az volt a szerencsém, hogy volt ilyen megerősítés, mert ha nem lett volna, akkor a biztosító nem fizetett volna egy fillért sem
-
Nos, elolvasva a beírásokat, az a vélemény alakult ki bennem, hogy ez a Yale okoszár bizony egyesíti a két rendszer hátrányait.
Ha ilyen zárad lenne, akkor azt a hagyományos betörők a hagyományos módon nyitják ki, a hackerek meg elektronikusan.
Szóval ennek a zárnak az ára sok tízezer ft, az értelme nulla, tehát az ár-érték arány végtelenül sz@r
-
Moki2
aktív tag
Amúgy a két oldalról kulcs témában még annyit , hogy ezeknél egy rugós ellentag tartja helyén a kulcsot , ha másik oldalról berakod a kulcsot , enged annyit , hogy nyisdd. De szokott egy biztonsági módja lenni , mikor a motor mozdít annyit a kulcson , hogy ezt ne lehessen megtenni .
-
-
válasz
#10949376 #45 üzenetére
Volt ilyen üggyel dolgom!
A betörő annyira a zárnyitási szakma elkötelezett híve volt, hogy amúgy bravúros ügyességgel, másfél perc alatt kinyitott egy elég jónak számító cilinderzárat -- miközben mellette konkrétan láthatóan nyitva volt az ablak.
A nyomozónak be is vallotta, hogy ő már csak a zárakat és az ajtókat látja, a biztonsági kamera felvételén ő is röhögött, hogy milyen vakegér volt.
MaCS
-
wattafaka
senior tag
Sajnos vannak okos betörők is
-
törölt tag
Egy profi betörő írja már meg ,hogy ha egy 0+500e ft-os ajtózár után az ablakon megy-e be vagy inkább a tetőt bontja esetleg garázs,szerintem ha valaki be akar törni az be fog,köss biztosítást betörés ellen.
-
2 perc valóban sok, így aztán nem valószínű, hogy ezt támadnák. Egy ügyesebb mesterember 10 másodperc alatt nyit ki egy alap cilinderzárat, motoros zárfésűvel ez 2-3 másodperc.
Fél óra gyakorlással bárki eljuthat oda, hogy pár perc molyolással, bénázással kinyisson egy pár ezer forintos zárat.
A lyukkódos, több dimenziós szerkezetű zárak már percekig is ellenállnak, de pont a nekem demózó rendőr pont az Elzett csúcs, két irányból is lyukkódos zárját is egy percen belül kinyitotta.
A Keso és a MuTLock a szakma szerint jobban védett, ami plusz perceket jelent még a prémium szegmensben is, ami jellemzően arra elég, hogy ha nem célra ment a betörő, akkor másik zár után nézzen.
A súlyzárakkal nem is nagyon próbálkoznak, de azokhoz ugye nagyok a biztonságos, két tollú kulcsok.
És akkor még csak a roncsolásmentes nyitásról beszéltünk.
MaCS
-
ricsip
addikt
válasz
#06658560 #17 üzenetére
hibátlan. Látom a sok hülye amerikait, twítelgetik észnélkül mar megint milyen okos-szart vásárolgattak maguknak haza aranyáron, mert nem tudnak mit kezdeni a rengeteg elköltenivaló pénzükkel. Aztán meg csodálkoznak hogy minden lépésük onlájn megfigyelt, analizált, kiismert...
-
válasz
juhaszmarci #38 üzenetére
3. nettó 2 perc, ami valóban kifejezetten sok
-
Hány másodperc alatt lehet feltörni?
Mikor jár le a szoftveres akármi, és e miatt szükséges lesz-e a csere? -
eddie17
addikt
válasz
juhaszmarci #38 üzenetére
Fém a cucc, jobb minőségű mint a Nuki.
Fogtam mindkettőt egymás mellett. -
juhaszmarci
csendes tag
Nagyon nagy a kavarodás itt a kommentekben:
1. Ez csak egy zármozgató, belülről kel felszerelni úgy, hogy egy kulcsot hagysz a zárban(cilinderben). Kívülről nem látszik. Ezt meg lehet tenni vészfunkciós cilinder esetén. A márkásabb cilindereknél ez gond nélkül választható funkció.
2. Létezik több ponton záródó szerkezet, aminél nem kell kilincset felhúzni. PL:
[link] Ezt már sok gyártó használja.
3. Ha valaki 100k fizet egy ilyen műanyagkrumpliért, akkor meg tud fizetni egy TOKOZ 300/400-as zárat, amit kívülről nem 10 másodperc feltörni.
4. Semmivel sem jobb ez a cucc, mint a NUKI, ami régebb óta a piacon van. -
Pötyi
őstag
Logikai hiba lép fel akkor, ha egyszerre, egy időben két kulcs is bent lehet: melyik érvényesül, ha egyszerre ellenkező irányban forgatjuk őket? Ezzel szemben a "sima" zárnál, amelyiknél csak egy lehet bent, értelemszerűen az nyer, amelyik fullra be van tolva, hiszen a másik kilóg 1-3 milimétert, nem lesznek helyükön a cilinderek, nem tudod elforgatni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
Aki azt mondja, hogy ez zár, az sem olvasta el a cikket.
Ez gyakorlatilag egy BT zármozgató motor. -
válasz
juhaszmarci #18 üzenetére
A kilincsvezérlés célja jellemzően az, hogy tehermentesítse a zárszerkezetet. Egy sok ponton záródó ajtónál nem olyan jó, ha a kulccsal viszed át az erőt a mechanika megmozgatására. Sok kulcs hajlik, törik így el, a kilincs viszont masszív.
MaCS
-
Bocs, de szerintem pont fordítva.
Tudtommal ha két kucs lehet bennt egyszerre, akkor hiába van bent egy, a másik oldalról simán elforog a szerkezet, ellenben a normál záraknál a bent levő kulcs pozicionálja a csapokat és egy trükkös szerkezettel a túloldalról is elforgatható. Rendőrök tartottak anno erről bemutatót nekem.
MaCS
-
Aki azt kérdezgeti, hogy egy profi zártörő mit tud ezzel kezdeni, az nem olvasta el az írást a működéséről.
Leegyszerűsítve ez egy olyan zár, amiben egy villanymotor forgatja a zár kulcsát.
Szóval ugyanúgy van kulcs a rendszerhez, kívülről bármikor ki lehet nyitni kulccsal. Tehát magyarra fordítva a betörő kívülről észre sem veszi, hogy egy 100 ezer Ft-os okoszárat nyit ki, ugyanúgy bánik el a zárral 10 másodperc alatt, mintha egy jó öreg Elzettel találkozott volna
-
-
Gdi
senior tag
LockPickingLawyer látta már?
-
törölt tag
Érdekes szerkezet, van benne fantázia, de én se vagyok közönség. A bejárati ajtó biztonsági záras, belső zárak pedig csak a vizes helyiségeken lesznek, ahova a WC rozetta teljesen praktikus.
-
Locutus
veterán
válasz
juhaszmarci #18 üzenetére
Ez egy óriási lehúzás, azt tudod?
Minekután a cilindert fogják úgyis feltörni, teljesen mindegy, hogy az az 1 cilinder hány reteszt húz be.
Ennél sokkal biztonságosabb ha 2-3 külön kulcsos zár van. Pl egy klincses, egy ráhajtózár, meg egy heveder. -
juhaszmarci
csendes tag
A régi verzió a több ponton záródásra a kilincsfelhúzás volt. Ma már sok helyen (drágább kategória, mondjuk alumínium és komolyabb fa) olyan zár van, amit tekerni kell a kulcsot 2-3*, akkor záródik, de a kilincset nem kell felhúzni.
Nekem most hasonlót építettek be, direkt ilyen szerkezetű ajtót kerestem. -
-
kíváncsi leszek, hogy a LockpickingLawyer mennyi idő alatt fogja kinyitni
-
törölt tag
Elég ha olyan okos hogy nem kell cipelned kulcsot magaddal ,nyitásra elég ha új nyomat olvasó van rajta a legjobb esetleg pin kódos,teljesen felesleg már ha wifi Bluetooth nyitás ,fogom előveszem a telefon és megnyitom appot ,hogy ki tudjam nyitni teljes agyrém sose értettem aki távolról akarja nyitni-zárni az otthonát , még ha esetleg Bluetooth közelségre nyitná ,de akkor állandó telefon cipelés.
-
-
retina
tag
Az okos zárak a több ponton záródó ajtókra hogyan telepíthetők?Értem ez alatt,hogy miként lehet a nélkül működtetni,hogy a kilincset elötte ne húzzuk fel?
-
Pötyi
őstag
Őőő, abszolút no offense, tetszik ez a rendszer, meg minden, de bassza a csőröm egy részlet. Mégpedig a működési feltételeknél a két irányból egyszerre behelyezett két kulcs. Egy átlagos zárnál az a fícsör, hogy egyszerre, egy időben _csak_ egy kulcs megy bele, (vagy kívülről, vagy belülről), az fontos része a biztonságnak! Ha te belülről benne hagyod a kulcsot a bezárt zárban és keresztbe fordítod, akkor kívülről még próbálkozni SE lehet, mert nem fér be teljesen a kívülről behelyezett kulcs. Hiányzik 1-3 miliméter.
Értem én, hogy itt a működés miatt kell, hogy beférjen egyszerre, egy időben két kulcs, létezik ilyen zár, de annyival gyengébb az egész fizikai zár-rendszer, mert nyílik egy új támadási pont.
-
mad823
őstag
Azért az igen erős korlát, hogy a cilindernek egyszerre kívülről és belülről is nyithatónak kell lennie. Szerintem a normális zárak többsége pont hogy nem ilyen.
-
Locutus
veterán
Kérdés, hogy ki az akinek csak 1 zár van manapság az ajtaján, és az is ilyen egyszerű cilinderes
-
Moki2
aktív tag
Azért ez ennyiért elég harmatos .... AqaraN100-as 60-ból megvolt .
Új hozzászólás Aktív témák
ph A több mint 150 éves múltra visszatekintő, amerikai vállalat új zárjával saját hazatérésünk, illetve vendégeink beengedése is kulcsmentessé válhat.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Napelem
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- EAFC 25
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest