- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- PLC programozás
- Androidos tablet topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
de nem értem: ez a fajta érzékelés annyira szabványos, hogy integrálni tudják az akusztikus érzékelőfelület vezérlőáramkörét a chipbe? én ezt úgy tudom csak elképzelni, hogy ha össze akarok rakni egy ilyen érzékelős képkeretet, akkor veszek egy gyártótól egy megoldást: adja az érintőpanelt és a feldolgozóchipet, amit egy szabványos porton keresztül csatlakoztatok a rendszeremhez, és leprogramozom a vezérlését, esetleg hozzáillesztem valami szabványos input vezérlőhöz. ugyanezt furcsállom a LED háttérvilágításban. azt gondolná az ember, hogy a háttérvilágítás megoldása a rendszer felé átlátszatlan, csak egy absztrakt megjelenítésvezérlőt kapok, és tök mindegy, hogy most az 50% fényerő parancsot az lcd áramköre hogy dolgozza fel...
-
sanzi89
addikt
Arra leszek én majd kiváncsi, amikor már olyan hülyes lesz a világ, hogy sima képkeret nem is lesz...
-
Depression
veterán
Akkor ez most az a szegmens, amibe az nVidia minden pénzét beleöli?
-
mephi666
nagyúr
tudom, csak a gta4-nél említett "rage motor" és a rage nevű játék idtech5-ös motorja miatt szerintem kicsit megtévesztő, hogy akkor most miről is van szó... gta4-nél is szerintem könnyen lehet úgy érteni, hogy a motorja a (még közel nem kész) rage motorja lesz...
anno a quake3 engine-t szinte senki nem idtech3-nak emlegette... még újságok sem úgy hozták, hogy: "az xy nevű játék az idtech3 motort használja" mindenhol quake3 engine-ként emlegették... részben ez is bekavart most nekem :S -
Abu85
HÁZIGAZDA
Na most multi platform játéknál multiplatform motor kell. Tehát a GTA 4-et figyelembe véve ... a RAGE motor az multiplatform. Kifejlesztik a motoron a játékot és a programkód a PS3, vagy az Xbox360 ... illetve a PC képességeihez lesz lefordítva. Nyilván ezen a kódon lehet optimalizálni. A PC-nél ez általában kimarad. Ennyi a dolog nyitja.
A GTA 4 azért lett ilyen, hogy a Rockstar legközelebb mondhassa azt, hogy szarok voltak az eladások vegyé konzolt.
Nekik már nyűg a PC-re való fejlesztés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem korlátoz rá, de a LED háttérvilágításhoz szükséges áramkör is bele van építve a chipekbe.
Az egész arról szól, hogy van ez az új chipszéria ... maga a chip marha sokat tud, de ha neked nem kell minden, akkor lehet olcsóbb példányt is venni amiben le van tiltva pár dolog. (gondolom ez a selejtes részekből jön össze)
-
Male
nagyúr
"grafikus vezérlőjükhöz pedig analóg és digitális LCD kijelzők alkalmazhatók, LED háttérvilágítás és maximum 1024x768 pixeles felbontás mellett."
Ez a chip hogyhogy LED-es háttérvilágításra korlátoz? (Nem látom, hogy mi köze lenne a háttérvilágításhoz ennek a chipnek.)
-
mephi666
nagyúr
Abu, kicsit off, másik postban korábban kérdeztem 1 dolgot, amit szerintem nem láttál és engem speciel érdekelne meg talán másokat is:
mennyivel bonyolultabb egy direkt pc-re fejlesztett kész motorra portolni egy konzolra fejlesztett játékot, mint egy "egyszerű konzol portot" csinálni, csak úgy natúrba... nem vagyok nagyon jártas a témában és ez a kérdés bennem többek között a cmr: dirt, gta4 és nfs uc kapcsán vetődött fel... itt szerintem elképesztően rosszul sikerült a portolás és szerinted nem érné meg a fejlesztőknek azt a pluszpénzt/-időt/-energiát, hogy egy minőségi végtermék lehessen? szerintem simán profitálhatna így is a cég normálisan, ha ennyivel többet ölnének a termékekbe... -
BITBOYS
addikt
...így lesz multimédiás egy egyszerű képkeret
-
orbano
félisten
hogy tudja "támogatni" az érintőképernyőt egy ilyen chip? egyébként a képen az egyik láb meg van hajolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A lapkák elsősorban a digitális képkereteket gyártó vállalatoknak jelentenek majd alternatívát.
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest