Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Nálam is ez a hiba áll fenn, ugyancsak mikrotik board-ot tettem a modemre (csak egy 333-mast), nekem stabilabb, mint bármi mással eddig. A teljes sávszélesség kb. 95%-át engedem tovább LAN irányba, így marad némi "tartalék" a board-ban, nem mászik el nagyon a ping és nem is szakad úgy, mint előtte 3 másik routerrel. Beszéltem egy t-home-os kolléga által javasolt ugyancsak t-home-os szakemberrel, akiről ódákat zengenek, de nem is hallott arról, hogy mi az az LCP Request, továbbá szerinte azért van nálam hiba, mert túl van okosítva a modemem és egészen biztos elpiszkáltam valami beállítást, ugyanis ha a vonalam jó akkor más gond nem lehet. Gyorsan elköszöntem a "szakember"-től, miután a megfelelő kompetenciájával felb@szta az agyam. Egyszerűen nincs senki, aki érdemben hozzá tudna szólni a témához t-home oldalon.
-
-
dchard
veterán
Annak a vivőnek amit kizártál szvsz semmi baja nem volt. És szerintem a margin is maradhat 100%-on ha az ADSL nem szakad.
A PPPoE-s problémára már írták itt pár hozzászólással (esetleg 1-2 oldallal korábban), hogy a routerben a QoS bekapcsolása megoldotta a pontosan ugyanilyen problémát.
Amúgy a vonalad teljesen fasza, szakadás egyáltalán nem, bithiba is csak alig volt.
Dchard
-
dchard
veterán
A válasz erre az, hogy a Trendchip-es modemekben a TCP MSS nagyon kicsire, asszem 512-re van állítva, ami igazából nem jó, viszont ez nem engedi még több szál esetén sem, hogy a feltöltés elzabálja a letöltéshez tartozó nyugták sávszélességét.
Ez a beállítás minden más (normális) modemből hiányzik, mivel ennek az értéknek a mesterségesen alacsonyan tartása rontja az átvitel hatásfokát, arról nem beszélve, hogy ezt nem a modem dolga szabályozni.
Normális modemmel a megoldás az ha rendesen beállítod a klienst, és mindig hagysz üresen némi sávszélességet mindkét irányban. Így böngészni is fogsz tudni letöltési/feltöltés mellett.
A 360R T1E kizárólag az én általam írt firmware-rel működik a DMT-vel, akkor pedig a telnetes felhasználói nevet és jelszót kell megadni. Ha nem megy, akkor IP-s beállítási problémád van, vagy tűzfal.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest