- Hálózati kábelek és szerelésük
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
kokszi75 #313 üzenetére
kokszi75:
A németeknél például ezért (és még sok más dolog miatt) árnyékolt a telefonvezeték. Ott ilyen nem fordulhat elő (megfelelő földelés mellett persze).
A másik dologra azt tudom mondnai, hogy vonalvizsgálatot csinálni vonalvizsgáló műszer nélkül nem lehet (legalább is szakszerűen semmiképpen sem), márpedig az SM50B + 360R az nem vonalvizsgáló műszer, bár sok kolléga még ezt sem használja. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán értik-e, amit látnak.
Azért nem általáosítok, mert vannak azért elhivatott, műértő telefonszerelők is, például akitől a 360R T1-et kaptam, ő használja az én szoftveremet + DMT-t vonalmérésre, és láthatóan a fontosabb paraméterekkel azért tisztában van. Az SM50B-hez képest azért így jóval részletesebb információkhoz jut.
Persze ha adott vivőn van periodikus zavartatás, akkor ott nincs mese: spektrumanalizátorral ki kell menni és addig mérni a vonalat, amíg a hiba elő nem jön, ha pedig megvannak a hibás vivők, ki kell őket zárni vagy a modemben, vagy a PSD maszkolással.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Home server / házi szerver építése
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest