Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• velizare

nagyúr

válasz bambano #63 üzenetére

és helyette mit raknál be? mert gondolom azt nem gondolod komolyan, hogy a főiskolai/egyetemi képzés évei alatt semmilyen motiváció ne legyen egy idegen nyelv tanulására. és itt ne azt magyarázd meg, hogy felesleges azt tovább motiválni, aki már amúgy is motivált (magától, saját jól felfogott érdekében), hanem azt, hogyan akadályoznád meg, hogy ne tojják le a nyelvtanulást az érettségi után.
    az egyetemek/főiskolák oktatási módszereibe az állam nem igazán szólhat bele, így ha ők saját jól felfogott érdekükben nem írnak elő nyelvtanulást, mert nem tartják szükségesnek, vagy mert nem tudják a hozzá szükséges forrásokat biztosítani, akkor az államnak a nyelvvizsgán túl nincs eszköze egy általános szint betartatására.
    nagyon hamar leértéktelenedne a magyar diplomás munkaerőkínálat, ha kivennénk a nyelvtudást belőle.

@Béééla: nézd, a hazai IT szektor túlnyomó része azokból a munkákból él, amit angol és német nyelvterületen nem akarnak/tudnak/hajlandóak ennyi pénzért megcsinálni. de az IT mellett ez még érvényes az autóiparra is. inkább legyen 10000 IT állás betöltetlenül, mint az összes betöltve, plusz ugyanennyi IT-s munka nélkül. jogi terepen eljátszották már ezt, jól ment ügyvédéknek, felfutott a jogász/ügyvédképzés, csak hát a piac hamar telítődött, és gondolom ismered a végzett mérnök- és jogászhallgató párbeszédéről szóló viccet. na, én nem azért kínlódtam évekig, és mondtam le a hobbimról, hogy valamelyik gyorsétteremben mérjem a sültkrumplit. IT-ben és gyártásban tudunk a globális piacra termelni, nemcsak a hazai kínálatot kell kiszolgálni. kínával és indiával árban nem tudunk versenyezni, de gondolom te sem akarsz gombokért dolgozni, viszont fazsán tudunk angolul és németül + viszonylag közel is vagyunk. viszont ugyanezt el tudják mondani magukról a szlovákok és a csehek is, a lengyelek meg már csúnyán ránk is vertek. ha leadjuk a nyelvtudást a kínálatból, a saját jövőnket dobjuk el.

Új hozzászólás Aktív témák