Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

válasz Snoop-y #160 üzenetére

@Snoop-y: értem én, hogy szerinted a tanácsadók "nem dolgoznak, csak tanácsot adnak", de azért annyira ne hangoztasd, mert csak nevetség tárgyává teszed magad. Ez nem a magyar állami mutyihíradó, hanem a versenyszféra, és sejtheted, hogy a semmire nem fizetnek ki euró százezreket az ügyfelek.

@emvy: értelemszerűen mindenkinek kell lennie egy, de inkább több szakterületben való jártasságának, mert az "általában" minden ismerete, nos, az a konkrét megélhetéshez kevés. Ugyanakkor ez része az "informatikus" besorolásnak, nevezetesen az, hogy nem nézel bután, ha egy olyan IT témával kerülsz szembe, amivel részleteiben még nem foglalkoztál. Ahogy írtad, 1 napig kellett vele foglalkoznod - ha nem tanultad volna, szerinted ment volna 1 nap alatt? A munkaadód várt és fizetett volna, amíg megtanulod nulláról 1 hét vagy 1 hónap alatt - az 1 nap helyett?

@cucka: lehet. Sosem dolgoztam szoftverfejlesztő cégnél - voltam tanácsadó cégnél, ott voltak fejlesztő tanácsadók is, és egész jól működött az a rendszer, amit felvázoltam.

Ugyanakkor pl. a mostani pozimban (továbbra sem vagyok fejlesztő) nem egyszer előfordult, hogy belenéztem a kódba, mert a kedves indiai / kínai hivatásos fejlesztőknél annyira elakadt az eszkaláció, hogy inkább kitúrtam magamnak a megoldást. Nem hiába írtam fentebb, hogy egyes bérkóderek egy fakockát nem tudnának egyedül arrébb tenni. Ha TE nem ilyen vagy, akkor lehet örülni. Tényleg.

Nekem nem jó az, ha dilettánsokkal kell együtt dolgoznom. Kimondottan utálom. Én azt a munkatempót és stílust csípem, amikor egyrészt mindenkinek megvan a megfelelő szakmai tudása, másrészt képes önálló problémamegoldásra, és egyben csapatmunkára is. Akkor lehet haladni.

@All: nem kell ám magatokra vennetek, amit írtam. Én elhiszem, hogy mindenki qrvaokos, tehetséges és világmegváltó ötletekkel rendelkezik. Nekem nem kell megmagyarázni semmit. Mindenki megkapja a hónap végén a fizetési papírját (már ha egyáltalán van munkahelye), aztán azt nézegetve lehet az embernek önmagával megbeszélnie, hogy hol is tart a szakmában.

Szerk:

@jocomen: a hozzászólásom második felét ajánlom figyelmedbe. Illetve azt, hogy olvasd újra a legelső posztomat, mert fogalmam sincs honnan vetted, hogy lenézem a programozókat. Én a legjobban a programozókat tisztelem, hiszen ők a semmiből alkotnak valamit.:) A bérmajmokat viszont semmibe veszem, csak hátráltatnak, és szívják az oxigént előlem.

És tényleg örüljetek neki, ha titeket még nem hozott össze a sors ilyen bérmajom-kóderekkel.

Új hozzászólás Aktív témák