Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

@leslieke:
    de nekünk kötelező tudni külföldiül
    Csak ha olyan helyen és munkakörben akarsz dolgozni. Egyébként nem kötelező.

Végülis szinte minden dokumentáció angolul van, minek megérteni :U

@bambano:
    a tény viszont az, hogy milliós képzések papírjára ráesett a páncélszekrény, és nem hajtja azt a hasznot, amiért befektettek
    Az előbb még tök jól el lehetett helyezkedni papír nélkül is, merminek alapon. Papírt kapnak arról, hogy elvégezték, a diplomát nem kapják kézhez.

"hasznát se fogom venni"@ közgarázdász tárgyak
    Kamatos kamat és barátai az lesz az életemben, sőt befektetést is számítottam, hogy melyik jobb, térül-e meg egyáltalán és egyebek, de ezeket középiskolai matekkal (őszintén nem tudom hogy jó középiskolába jártam vagy mifene) mert az egyetemen Marshall-keresztet mutogattak (ami két erősen pontatlanul mérhető, ha egyáltalán mérhető és nem állandó "egyenes" metszéspontját hívatott megtalálni, ami a gyakorlatban nem fog menni mérnöki pontossággal, csak amolyan közgazdász "majd holnap megmondom a piac reakcióiból hogy a mai számításom miért nem hozta az eredményt" pontossággal) és a hasznos dolog a megtérülés meg a folyóméteres nyersanyag igény számítása volt, de ezt bármelyik nem értelmi fogyatékos mérnök magától kimatekozza. Illetve a "ha több vajat vesznek, akkor kevesebb sícipő fogy" hülyeségek, amire megint nincs konkrét formula, csak nagy számokból saccolás "tudomány" címén.
    Itt a tanított dolgok minősége meg értelme a megkérdőjelezhető.
    (mellé itt Tapsi kollégának: márpedig a hány fővel mennyi tőkével lehet kft-t, bt-t meg egyebet alapítani pont szintén változik, adózásról nem is hallottunk, valahogy a leghaszontalanabb része jutott; ha valódi projektmenedzsmentet tanultunk volna, vagy hogy milyen cég alapításához hogy álljunk neki, ne adj Isten lenne anyag a startupokról, akkor kezet csókolok a tanárnak, helyette mendemondákból kell tájékozódni.
    De abban egyetértek, hogy az IT-ban sok tudás piszok gyorsan évül el, csak az alap készségek-képességek (és az epszilon :D) maradnak állandók)

A nyelvvizsga meg nem mindenhol áll a fingassuk meg a present continous perfect past mód kicsikarásából. Euro például egész élő volt, a "magnós" szöveg sem a harminc éves dobozhangú dalolós-kazettás angol anyag. Kicsit mintha fóbiád lenne a nyelvvizsgától ;) Már rég nem az mint volt.

Láttam olyan nagy, magyarországi céget, ahol csak az account managereknél volt elvárás a nyelv, a fejlesztőknél meg a rendszergazdáknál csak annyira, hogy el tudják olvasni a bsod-t.
    Na és a bsod-t 200 szavas szókinccsel megérti? Nem az a lényeg egy fejlesztőnek hogy társalogjon az angol királynővel, de a szakszöveg megértése is komoly szint. Az viszont nem kötelező, de az erősen ajánlott kategória, hogy külföldi fórumon esetleg feltehesse a kérdését.

A kihozatali arány 18.1% (az egyetemeken). Ezért csinálunk egyetemet?
    Kicsit torz, mert például nálunk ha szakmai tárggyal buksz, akkor még legtöbbször meg tudod csinálni egyenesben, de ha közgázzal buksz, az egy év csúszás fix - mérnöki képzésben! :(((
    Inkább egy olyan szám kellene, hogy hányan csinálják meg értelmes időn belül - persze 5 év alatt a 3.5 év BSc csúnya kicsit, de lehet a delikvens dolgozik hogy ne haljon éhen.
    Mindezek ellenére a fele az első év végén sok helyen kiesik, de ez nem kötelező, ez a felsőoktatás. Azoknak kell csinálni, akik a végén kurvajó szakemberek lesznek.

@fordfairlane:
    10-ből *NÉGYEN* megkapják a diplomájukat, a maradék hat nyelvvizsga követelmények nem teljesítése miatt inkább a tanulmányi osztály irattárára bízza a papírját.
    Szinte kizártnak tartom, hogy ennyire rossz legyen az arány.

Irónia akart lenni? Ennél rosszabb is! (sajnos)

@Próféta:
    Egy tehetségtelen informatika tanár.
    Bocsánat, de aki az inget magára veszi, az a rossz példa. De az is ciki, amikor a "script" kínai az infótanárnak - megtörtént eset.

Tehát informatika órán általános iskolától a középiskoláig az "informatikus" szakmát kéne oktatni szerinted?
    Nem, hanem azt az alapot lerakni, amit minden más tárgyból leraknak; hogy működik, esetleg a háttere is, mert az szánalmas, amikor egy középiskolás nem tud egy fájlt rendesen átmásolni. (és az még szörnyűbb, hogy Pistikét cikizik amiért kocka mert ért a gépekhez, de a menőjancsi már "menő kocka" amikor egész nap a fészbúkkon van) Legyen legalább 2 oprendszer kezelése alap szerintem (ablakkezelő, parancsok, file-mappakezelés helyi, külső és hálózati szinten, aztán telepítés, driverezés, programok telepítése, és ami NAGYON hiányzik de bele kell verni a 21. század emberébe: az a nyamvadt IP, mert tudni kell, hogy mi az a tűzfal, mint megy a Zinternet, címtartományok és egyebek, mert egyre fontosabb a mai világban, mail és webes szolgáltatások, támadási felületek elmagyarázása és ilyenek) és aztán jöhet a Gizike-csomag. Általános iskolában meg nem tudom, ott rég jártam, nem tudom hogy mit tudnak a kölkök manapság.

@leeate:
    20 éve biztos különlegesnek és értékesnek számított jól ismerni az Office-t.
    HATALMAS +1, sokan nem akarnak továbblépni (így lesznek az XP mindere jó az Office 2003 pedig a legjobb-userek)

Új hozzászólás Aktív témák