- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
hengerPHanda #89 üzenetére
a nagy tejfol £0.7-£1.2, turi rudolf -igaz nem a magyar, hanem az eredeti orosz - £0.29.
-
hengerPHanda
tag
-
tildy
nagyúr
válasz
hengerPHanda #87 üzenetére
Orosz, lengyel boltot probalj keresni
Minden van, savanyu kaposzta is
-
hengerPHanda
tag
Igen, ezek nem azok a 20 szazalekos finomsagok
Nah meg a turo rudit hianyolom
Van a kornyeken, de heroin arban, ha atszamolom. Amugy sosem hittem volna,h egyszer majd ket pofara fogom zabalni a kolbaszt XD
Viszont amitol kivagyok, az az itteni ecet szaga. Hanyingerem van tole :S
-
tildy
nagyúr
válasz
hengerPHanda #85 üzenetére
Mashogy van savanyitva, kevesbe, plusz a zsirtartalom is magasabb. Nekem a 20% folottiek mar nem jonnek be, es nekem az igazi , ha megall a kanalon egyben, ha "belevagsz"
-
hengerPHanda
tag
Oh, ne is mond, ezer fele paprika van, de TV, az nincs.
Nah meg a gulyaskrem es a hurka esete a kollegaimmal. Konyhan dolgozom, es meg a sefek is elcsodalkoztak a savanyu kaposzta hurka kombon gulyaskremmel
Nekik a mi kajank mar fuszeres, ok eleg sotlanul, meg fuszer nelkul esznek, ahogy kostoltam. Viszont a hurka a tobbsegnek nagyon bejott. A savanyu kaposztanal meg szolnom kellett nekik, h ovatosan, mert f..sat. Persze nem hittek nekem
A tejfolben meg nem talaltam nagy kulonbseget, bar lehet, h az en izlesemmel van a baj
-
tildy
nagyúr
válasz
hengerPHanda #83 üzenetére
Ha tejfolmanias vagy, akkor eszreveszed, hogy eleg messzi van a tejfoltol meg az is. Savanyu mindketto , megis mas.
Ha nagyon nincs mas megteszi, a creme fraichenel meg mindig jobb.A litvan, lengyel smietanak azok , amik hozzak a magyar izt.
Retek van, hegyes eros paprikat tv paprikat mar nehezebb lelni. -
ceia
őstag
"A pincer lany unott arca mar kevesbe." Ahh az elit humora. Te biztos másmilyet vágnál, ha a helyében lennél? Ne vedd kötekedésnek, csak ezen megakadt a szemem.
-
tildy
nagyúr
toltottem fel par kepet
-
Dehogy nem derult ki. A cimbol is es abbol, hogy odairtam a penzcentrum.hu cikke, pontosan tudta mindenki rajtad kivul, hogy nem egy 200 megas video lesz. Keves hozzaadott ertek.....a hozzaadott ertek ott volt a hozzaszolasok kozott. Nem attol lesz ertekes egy bejegyzes, hogy irsz hozza valamit.
Az apeh-os bejegyzesed koszonoviszonyban sincs a mostanival. Messze nem ebben a stilusban irtad. Valami nalad van elcsuszva, ha a kettot egyformanak latod.
-
tildy
nagyúr
A linkkel az a baj, hogy nem derul ki belole - foleg ha mobilon vagy - hogy mi van mogotte, illetve keves plusz hozzaadott ertekkel birt. Nem csak nalad szoltam emiatt.
Egyebkent volt olyan, amiben egyetertettunk, konkretan a linkelt apehos szivatasnal , amit irtam, fel nem merult benned, hogy fikazom az orszagot , pedig azt is ugyanebben a stilusban irtam.
Eppen ezert nekem ugy tunik inkabb, hogy te valtoztal.
Avicularia, proci: Igy van, Raiffeisen volt az ominozus bank. De a CIB is ker. Remelem titeteket nem szivatnak majd meg az autoval.
-
Avicularia
veterán
Raiffeisen tuti kéri a lakcímkártyát.
Nekem nincs magyar lakcímem,de megtartottam a lakcímkártyát,pont ezekért a szívatásokért.
Mikor a kocsim utolsó részletét az erste bank pénztárában fizettem be,hogy egyből a kezembe nyomják a törzskönyvet meg a törlési papírt,ott is kérte az ügyintéző a lakcímkártyát. -
Elfogadnad, ha elotte beirtam volna, hogy szuper csaj vagy(ezt mar irtam valakinek itt es most is igy gondolom), de ez meg ez, vagy ha beirom, hogy angliat imadom, londont meg foleg, de ez meg ez, de igy nem fogadod el, inkabb keresel valamit a masik ellen, amivel, visszatamadhatsz. Felesleges volt. Bar kotottel mar bele olyan topikomba is, amibe nem irtam szinte semmit, csak linkeltem valamit es persze mindenki mas ertette es tudta mirol van szo es miert van igy. De hat emberek vagyunk, egyszer erre, masszor arra. Meg meg nem igazan volt olyan dolog, amiben egyet ertettunk volna, de hat ilyen az elet.
-
tildy
nagyúr
Elfogadom en a kritikat, csak nem olyantol, aki siman lemocskozza Magyarorszagot ( en ilyet nem tettem) aztan meg odaall es kitalalja, hogy a masik az , aki fikaz. Tenyeket irtam le , mint mar harmadjara irom. Ha fikazok , akkor azt nem igy teszem.
Tevedeseim pedig be szoktam ismerni, van par , nem vagyok tevedhetetlen. Jelen esetben nincs igazad, sajnalom.
-
(#34) tildy , (#35) tildy
Mondtam, hogy keptelen vagy felfogni amit irnak Neked es igy is lett. Ha egyedul lennek, azt mondom velem van a gond, de nem igy van es nem csak Symbi, csak megint nem latod a fatol az erdot, mert nem is akarod latni. Bocs, hogy beleronditottam a topikodba, a negativ kritikat is el kene fogadni, de ha nem hat nem.
-
tildy
nagyúr
Ha hazajovok, akkor viszek be es szemelyesen rakok fel fontot a font alapu , de itthoni szamlamra. Kertek hozza.
Illetve most forintot is raktam be ra . Kertek.
Utalni lehet, de az 10 font , ha keveset utalok, akkor az itteni bank is raszamol meg 8at ,azaz osszesen 18 font , en meg ingyen hazahozom. Vagy 4.5 fontert kiveszem barmely magyar automatabol es berakom a masik szamlara.
Itt is lehet betenni automataban, de most eppen nem lett volna jo az automatan befizetett osszegre 2 nap atfutasi ido, na meg ott fontot sem tudok emlekeim szerint berakni.
Lenyeg a lenyeg, szemelyes ugyintezes kellett.
Mondjuk erdekes, hogy egy megegyezo bank masik fiokjaban, pusztan "puszira", mindenfele egyeb azonositas nelkul ( csak a bank kodomra) utlevel vagy egyeb okmany bemutatasa nelkul is le tudtam mondani szemelyesen egy szolgaltatast. Ugy latszik szerencse kerdese. -
Raucher
tag
Nekem nem volt ilyen gondom. Igaz én csak pénzt szoktam számlára tenni. Gondolom a bankok sem egyformán igénylik az azonosítást.
(Mondjuk a problémát sem értem. Normáliséknál oda mész automatához, és pénzt veszel ki, vagy teszel be, kártyával. Utalni lehet interneten. (bár felénk automatával is, bankkártyával)
mod:
Mondjuk mégis értem. A kártyák lejárnak egy idő után. -
tildy
nagyúr
Sajnos nem. Epp errol irtam. Azonositashoz kerik az utlevelet plusz a lakcimkartyat is. Vagy a jogsi plusz lakcimkartyat. Akkor is, ha korabban mar azonositva voltal. Akkor is ha a sajat szamladra fizetnel be.
3 ilyen bankrol tudok:
- OTP
- Raiffeisen
- CIB
Lehet van tobb is, de ezek biztosan kerik. -
Raucher
tag
A pénz nem gond.
Ha egyszer már azonosított a pénzintézet, elegendő egy jogosítvány is.hogy intezel igy itthon hivatalos ugyet..
Magyar lakcím nélkül már tanúskodtam bíróságon, nem volt gond. Egy 8 éven át húzódó piti gazdasági ügyben. (A lassan sodródó évek alatt, mindenki távozott Magyarországról, akinek bármi köze volt az ügyhöz.)
Hivatalos ügyem nincs Magyarországon, nem is nagyon lehet. -
tildy
nagyúr
Na most mar ertem. Azt hittem, lakcimednek mindenkepp lennie kell itthon, hacsak a veglegest nem valasztottad.
MAs: hogy intezel igy itthon hivatalos ugyet, olyan esetben ahol kernek lakcimkartyat is? Mert jelen esetben a problema itt jelentkezik.
Gondolom te sem lennel nyugodt, ha nem fernel hozza pl. a penzedhez.
-
Raucher
tag
Ezt kerdem. En is bejelentettem az ideiglenes kulfoldre tavozast. Nekem nem vettek el a lakcimkartyam, nem nyultak a lakcimemhez, meglepo , hogy neked ezzel egyutt megszuntettek az allando lakcimed is. Nekem nem.
Mondom. Én kijelentkeztem, majd bejelentettem a külföldre távozást. A németeknél van egy papír amit minden külföldinek meg kell kérni. Ez a szabad költözés jogáról szól. Amíg működött az EU fék Magyarország ellen, addig ezt a papírt egy hiteles fordítású irathoz kötötték, amiben benne van, hogy Magyarországon nincs lakhelyed.
Kotelezo Polg. szolg:
Nem érint, nincs magyar címem.(#54) Viszlát:
Legközelebb olyan bankot keress amelyik (csak) internetes szolgáltatás nyújt. Nekem a Noris banknál van számlám. Letöltöttem a nyomtatványt, kitöltöttem, elpostáztam. A lakcímere jött egy értesítő. A helyi posta azonosított. Mivel a lakcímre megkaptam az értesítőt, elfogták érvényes lakcímnek. (Ha valamihez nagyon kell akkor lehet a városházán igazolást kérni a lakhelyről. Pl. jogosítvány csere.)
-
tildy
nagyúr
-
Raucher
tag
Ez most egészen biztosan nem így van, a konkrét eljárás az, hogy bemész az okmányirodába (bármelyikbe) és bejelented, hogy megváltozott a lakcímed.
Amikor én akartam kijelentkezni, akkor még az volt a szabály, hogy csak ott lehet kijelentkezni, ahol bejelentkeztél az előző állandó lakhelyre. Miskolcon nem lehetett Pápáról kijelentkezni.
Ha ez megváltozott az elmúlt néhány évben, akkor sorry. -
tildy
nagyúr
Es megelozendo par kerdest, miert kell meg magyar bankkartya:
- vannak olyan netes boltok, itthon, amiknel nem enged a rendszer csak magyar bankkartyaval fizetni
- van egy mobilelofizetes, amit en fizetek, mikor itthon vagyok en hasznalom, amugy a szuleim
- diakhitelem meg nem jart le, errol fizetem
- ha itthon vagyok olcsobb es egyszerubb . A kinti bank vasarlasonkent 1 fontot levon, kp felvet kb 4-5 font.Viszlat: ismersz mar picit. Nem szeretnem ezt. Tiszta lapokkal szeretek es szeretnek jatszani.
-
Viszlát
addikt
válasz
Mr.Csizmás #56 üzenetére
Azért, mert fuvarozásban dolgoztam, az autóban éltem, nem volt németországi lakcímem, csak a munkaadóm volt német. Viszont a banknak meg mindenképpen kellett egy ottani cím, anélkül a képtelenség szerződést kötni, de bemondásra ők sem fogadják el persze a címet. Az volt a szerencsém, hogy a főnököm ismerte a fiókvezetőt.
A tavaly májusi munkaerőpiac megnyitás óta nem kell, hogy legyen az adott országban lakcímed a munkavállaláshoz. Teljesen legális szerződésem volt, magyar lakcímmel.
tildy: nekem lassan 10 éve már, hogy a számlavezető bankomnál minden ügyintézésem így kezdődik: Szia Kati, dolgozol?
-
Mr.Csizmás
titán
magyar lakcímre gondoltam, a HU bankoknál ügyintézés.
az oké, hogy BDR-ben a bürgeramtban be kell jelentenem magam rögtön.
szerk: de miért a telephely címe?
lakást/szobát 95%-ban munkaszerződéssel igazolva tudsz bérelni (a maradék 5%-nak elég a kaució is) mondjuk munkahelyhez/szerződéshez 95%-ban meg lakcím kell
-
tildy
nagyúr
Ezt kerdem. En is bejelentettem az ideiglenes kulfoldre tavozast. Nekem nem vettek el a lakcimkartyam, nem nyultak a lakcimemhez, meglepo , hogy neked ezzel egyutt megszuntettek az allando lakcimed is. Nekem nem.
A problema oka az, hogy lakcimkartyanak lennie kell. Ha nincs, nem ferhetek hozza a bankszamlamhoz, nem vehetek mobilnetes simet, es meg lehetne sorolni.
Ezek szerint van meg egy lehetoseg is, az, hogy van szemelyid, de lakcimkartyad nincs, ami szamomra erdekes, errol az esetrol nem hallottam, ambar lehet. Veglegesnel nicns szemelyid. Lakcimkartyad csak akkor, ha nyilvantartanak, de ha nem kered a nyilvantartast, akkor az sem.
Az en esetem utlevellel ugyintezesrol szolna, ha veletlen rosszul fogalmaztam, elnezest. Utlevelet , mint szemelyazonossagot igazolo okmanyt csak akkor fogadtak volna el a bankban, ha van lakcimkartya is. Amennyiben abban a helyzetben vagy, hogy nincs lakcimkartyad, egyszeruen ugyintezotol fugg, hogy betu szerint cselekszik-e. Konkretan "megutheti a bokajat" ha csak az utlevelet keri.
-
Viszlát
addikt
válasz
Mr.Csizmás #53 üzenetére
Németországban lakcím nélkül szóba sem állnak veled a bankokban. Legalábbis én idén januárban csináltattam ott bankszámlát, előfeltétel volt, hogy lejárjon a fél éves próbaidőm a német munkaadómnál és a bank külön kiküldött egy papírt a cégemnek, amiben az állt, hogy a cég beleegyezik, hogy a telephely címét adjam meg értesítési címnek. Hozzáteszem ezt egyedül a Sparkasse-nél csinálták meg, a többi banknál csak simán elhajtottak, hogy menjek vissza ha tudom igazolni az ottani lakcímem.
-
Mr.Csizmás
titán
csak az otp-nél van ilyen, hogy a droidnak csak a szig jó? K&H-nál remélem már nem a hatósági sötét középkor van. (amint tehetem, leadom az itteni címemet, naivan gondolkozva, ha németországban tudok nyitni útlevéllel bankszámlát, miért ne lehetne az itthoni bankszámlám külföldi okmánnyal - elvégre attól még magyar állampolgárság marad - valahogy haza kell küldeni a támogatást)
mondjuk az rohadtul nem hiányzik, hogyha leadom, akkor az eddig fizetett, de fel nem használt TB, meg adó dolgokat hirtelen elkezdjék vizsgálni, és hasra kidobjanak egy szép csekket nekem. imádom ezt az országot
-
dabadab
titán
"Ha állandó lakhelyet változtatsz, akkor először ki kell jelentkezned a régi címről, az illetékes önkormányzatnál. Utána be kell jelentkezned, az új illetékes önkormányzatnál."
Ez most egészen biztosan nem így van, a konkrét eljárás az, hogy bemész az okmányirodába (bármelyikbe) és bejelented, hogy megváltozott a lakcímed.
-
Raucher
tag
Ez csúsztatás.
"Azt nem értem, ez miért probléma."
A véglegesen külföldre távozás közben bevont magyar okmányokról szólt."Nem mondom, hogy nincsenek nehézségek"
A lakcímkártya nélkül meglévő személyigazolvány használatáról szólt.
(És nem az angol ultiokmányokkal történő Magyarországi tartózkodásról.) -
Raucher
tag
Ha ideiglenesen megy valaki kulfoldre, akkor marad a magyar allando lakcim, marad a lakcimkartya is , es a szemelyi is. Utlevelet pedig itthon is tudsz intezni.
Nekem nincs magyar állandó lakcímem.
Bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást.
Problémád van mert nem akarja kivezetni az ügyintéző?
Be mész a jegyzőhöz és államigazgatási eljárásban kéred a lakcímed megszüntetését, fiktív bejelentkezés okán. Percek alatt el lesz intézve a kijelentkezés.De a problémát sem értem. Ha állandó lakhelyet változtatsz, akkor először ki kell jelentkezned a régi címről, az illetékes önkormányzatnál. Utána be kell jelentkezned, az új illetékes önkormányzatnál. Nem köthet a Pirityófalvai önkormányzat magához, ha nem ott laksz.
A linked szerintem a levegőben lógó emberek védelméről szól. De benne van a cikkben. Mindenki kijelentkezhet az állandó lakhelyéről.
Aztan itt van ez a polgari szolgalat tema is, hogy akar a vilag masik vegerol berangathatjak az embert, ha nem kuldi vissza a levelet
A macska kergeti a farkát. Ha kijelentkezel, akkor nincs hova küldeni a levelet. (Egyébként mi ez a polgári szolgálat?)
-
tildy
nagyúr
Hogy vehettek el neked ideiglenesnel a lakcimkartyad, mikor hivatalosan azt nem vehetnek akkor el? Tenyleg erdekel.
Illetve hogy inteztel/intezzel magyar banki dolgokat, ha szemelyesen kell megjelenned, pl. befizetni , vagy szamlat modositani? En ahogy lattam, ezt csak ugy lehet, ha khm, "eltekintenek ez esetben" ( es ide kb ez a smiley illik
) a szabalyoktol.
-
tildy
nagyúr
A gond ott van, hogy valaszthatsz ugy vegleges kulfoldre tavozast, hogy meg nincs kulfoldi allampolgarsagod. Ne keverd a kettot, mert nem egy
Nem az allampolgarsagot adod le ugyanis, akkor meg az utlevelet is le kell adnod.
Szoval de, van szuksege magyar iratokra , ebben az esetben is. ellenkezo esetben az illeto hontalan lenne, a magyar torvenyek ertelmeben pedig ez nem tortenhet meg.
Ha ideiglenesen megy valaki kulfoldre, akkor marad a magyar allando lakcim, marad a lakcimkartya is , es a szemelyi is. Utlevelet pedig itthon is tudsz intezni. Nekem ideiglenes van bejelentve, nem vettek el egy iratom sem, mindent lehet itthon vele intezni. Az mas kerdes, hogy a fenti eset teszt volt arra az esetre, ha ...
Ideiglenes kulfoldre tavozas statusz azert nem elegendo, mert hivatalosan annak kell az allando lakohelyednek lennie, ahol eletvitelszeruen elsz. Ergo ha nem elek Magyarorszagon , elvileg nem lehetne az allando lakcimem magyar . Marpedig az. UK-ben nincs allando lakcim fogalma, lakcim fogalma ismaskepp van, hivatalosan bankszamlakivonattal vagy kozuzemi szamlaval, vagy council taxos papirral igazoljuka lakcimunk.
Viszont olyan meg nem lehet - legalabbis tobb forras erre utal- hogy itthon csak ideiglenes lakcimed legyen. [link]
Aztan itt van ez a polgari szolgalat tema is, hogy akar a vilag masik vegerol berangathatjak az embert, ha nem kuldi vissza a levelet , akkor meg kozmunka.... Aztan ott az autokkal kapcsolatos torveny is , bar azon ugy nez ki , mar enyhitettek .
Szoval emiatt akartunk veglegeset, nem oromunkben.
-
dabadab
titán
"Ha a végleges külföldre távozást választja valaki, akkor nincs szüksége magyar iratokra."
Akkor nincs ra szuksege, ha allampolgarsagot is valt, ez meg jelen esetben nem all fenn.
"Minden más esetben áthidalható a lakcím hiánya."
Ugye, Tildy a sajat tapasztalatait irta meg azokrol a konkret esetekrol, amikor megsem, raadasul mas expatoknak is hasonlokeppen arra jutottak, hogy a kijelentkezes ezernyi szivas forrasa. Ehhez kepest az, hogy ideirod, hogy denem, azert nem tul meggyozo.
-
RexpecT
addikt
Amennyiben még most is az eredeti írás olvasható(nem utólag lettek beleírva a pozitív élmények, abban az esetben én sem érzem fikázásnak). Sőt inkább ellenkezőleg.
-
Raucher
tag
A lakcimes dologrol oda volt irva, jo ezt tudni.
Azt nem értem, ez miért probléma.
Ha a végleges külföldre távozást választja valaki, akkor nincs szüksége magyar iratokra.
Az új országban kiállított útlevéllel, külföldiként, minden elérhető.
Még a bankszámlához is elegendő az angol útlevél.Ha ideiglenesen távozik valaki külföldre, akkor csak lakcímkártyája nincs. Magyar útlevelet csak külföldön lehet szerezni, konzulátuson. (Magyarországon lepattintanak lakcím hiányában.) Minden más esetben áthidalható a lakcím hiánya.
Az ideiglenes külföldre távozás státusza miért nem elegendő?
-
Eastman
addikt
válasz
moonlight115 #39 üzenetére
Na jó, csak a kedvedért megigazgattam az aláírásom.
-
tildy
nagyúr
válasz
moonlight115 #36 üzenetére
Koszonom.
Tervezek egy irast a valasztasi regisztracioval kapcsolatban is, remelem nem tul politikai , es nem fog ra lesujtani a ( moderatori) bard.
Mas: november vegen megint hazaugrom , ha kell valakinek valami kinntrol, nyugodtan szoljon. Szivesen elhozom. Hoztam mar oreo kekszet, Google Nexust, iphone 5-t. Ha elfer a hatizsakban, johet
-
Eastman
addikt
válasz
moonlight115 #36 üzenetére
...jó és harcos kis lélek, én is bírom.
-
tildy
nagyúr
Es meg valami : ezt sem en irtam.
Nem tudom mi valtozott meg benned, nem tudom mitol lettel ilyen , de furcsa, hogy egy szimpla "szemoldokfelvonasert" fikazassal vadolsz, mikozben lemocskozod a szulofolded egy masik topikomban. Kicsit sajnalom , hogy ebbe az iranyba valtoztal.
-
tildy
nagyúr
Eddig ket ember vette annaka topikban.Te es Symbianos. A tobbiek - ahogy en lattam - nem, de majd ok elmondjak ha akarjak, es neked sem kene tobbest hasznalnod, eleg , ha a magad neveben beszelsz.
A lakcimes dologrol oda volt irva, jo ezt tudni. Valoszinuleg neked a van rajta sapka, nincs rajta sapka esete, amivel nem tudok, es nem is akarok mit kezdeni. Mindenesetre erdemes ezt tudni, lakcimigazolvany kell. Es igen, ezt addig nem veszi igy eszre az ember, amig van neki mindketto ( lakcimigazolvany is meg szemelyi is).
Kivancsi voltam, hogy lehet ugyet intezni, ha torvenytiszteloen jarok el ( marpedig lakcimugyileg ha nem itthon elek eletvitelszeruen , akkor valoszinuleg a vegleges tavozas a megfelelo lepes). Leirtam mi a helyzet, miket javasoltak. Nem szoltam le a rendszert ( bar ha nagyon csurjuk-csavarjuk , a frankot lehet annak venni, ha nagyon csurjuk-csavarjuk , de szimplan csak nem orultem neki) , egyszeruen tenyeket kozoltem. A magyar tartozkodasi engedelyt is konkretan a bankban javasoltak.
Nem fogok belekepzelni olyat a mondandomba, amit nem irtam bele , nem is gondoltam, csak a te kitalaciod. Ha fikazok valamit, azt nem igy teszem, aki picit is ismer, tudja ezt.
Es mindezek mellett rengeteg pozitivumot is emlitettem. Ha csak a fikazast latod meg, akkor szelektiven valogatsz, kifejezetten ugy, hogy rossz szinben tuntess fel. Ne haragudj, de ezt nem tudom elfogadni.
-
Az erto olvasast Neked is tanulni kene szerintem. Sehol nem irtam, hogy ez a bejegyzesed csak fikazas. Az a baj, hogy eddig sem es most sem fogod fel, amit irnak Neked. A forumos kommenjeid is azt tukrozik, amit mar leirtunk most megint. Magadat csapod be vele, szoval az a resze engem nem zavar, csak olvasni rendszeresen ezt, mar idegesito, ennyit irtam korabban.
Ez a lakcimes dolog is nem tenykent van csupan feltuntetve, hanem az egesz szoveg olyan, hogy mocskolja az itteni rendszert. Amik viszont tenyek, ezekhez kell mindenkinek tartania magat. Ez ilyen, ebben eltel sokaig, csak kezded elfelejteni. Tenyleg nem veszed eszre?
-
tildy
nagyúr
Tanuld meg az erto olvasast.
Kifejezettem pozitiv benyomasok ertek itthon az elmult egy hetben, par negativot leszamaitva. Mindrol irtam. Ha csak a negativumokat latod az irasomban, akkor nem en fikazok, hanem te nem olvasol eleg figyelmesen.
Ajanlom olvasd at megegyszer az irasom, olvasd at itt a kommentjeim es gondold at megegyszer , amit elobb leirtal.
-
tildy
nagyúr
Na az alabbi szoveg az Otp-tol van, de mashol is ez szokott lenni:
"Az ügyfél-azonosítás kizárólag a következő okmányok valamelyikének bemutatása alapján történhet:
Belföldi természetes személy esetén személyi igazolvány; személyazonosító igazolvány és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen; útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen; új típusú kártyás gépjármű vezetői engedély és lakcímet igazoló hatósági igazolvány együttesen;"A lakcimnyilvantartasrol amugy reszletesen itt.
-
tildy
nagyúr
Ezt lattam en is. De pl. a tv paprika teljesen illene az angol konyhaba is. Erdekes volt ahogy munkatarsaim racsodalkoztak, hogy ez meg mi? Mondom paprika. Alig hittek el. Megkostoltak es izlett nekik.
Vannak finom etelek kinn, tudok parat mondani, de termeszetesen ha valasztani kell egy jo kis sirloin steak, vagy egy kis csirkepaprikas kozul, nem kerdes, hogy utobbit valasztom
Csak azt szeretnem ezzel mondani, mikor az ember benne van, lehet nem ertekeli ugy a dolgokat, ahogyan kellene. En is csak odakinn jottem ra, mennyire kellenek nekem a magyar izek. Szerencsere a litvan-lengyel-orosz konyha hasonlo, igy elerheto kozelsegben marad.
Na most pedig eszem egy kis rantott sajtot, mar legalabb ket eve nem ettem , pedig imadom.
-
lorcsi
veterán
Nekem épp ellentkezőleg, fordított a tapasztalatom debrecennel kapcsolatban mióta nem ott lakom, csak hazalátogatom a szüleimhez.
igazi kibaszós város, mintha direkt kitolásból lenne egy csomó dolog..vagy minket pécéznének ki
-
tildy
nagyúr
Megneztem a leveleim, az elmult kb ket evben nem irtam neked privat uzenetet. Sejtem kinek felejtettem el koszonomot irni , de nem korrekt mas neveben eljarnod.
Mas: a banki ugyintezest abszolut nem leszolasbol irom. Nehanyan tenyleg nezzetek mar kicsit ra mit irtam? Azt irtam, ha torvenytiszteloen akarsz eljarni, akkor:
1. nem segitenek eligazodni a torvenyek kozt
2. nehezsegekbe utkozik
3. problemak lehetnek kesobb. Ezt jo tudni, aki meg akarja lepnia vegleges kulfoldre tavozast? Fikazas lenne? Inkabb segitseg az utanunk jovoknek. -
tildy
nagyúr
1. ha problemad van privat uzenettel kapcsolatban, kerlek privatban jelezd. Ha nem jeleztem vissza, elnezesed kerem, ha lemaradt a koszonom, elnezesed kerem.
Elfoglalt vagyok, hidd el nem direkt csinalom. A PH-n tobb embernek hoztam mar ezt azt, probaltam segiteni, szerintem nem erdemlem meg, hogy ilyen modon nyilvanosan jarass le.
2. Nem fikaztam. Tenyszeruen irtam le, ahogy jartam.
3. Itt felegyhazan barmilyen ugyintezessel ( 2 bank, par vasarlas) nagyon jo tapasztalataim vannak
Mosolyogtak az emberek, de legalabbis segitokeszek voltak. Orultem neki
-
tildy
nagyúr
De bonyolult. Leadod, nem fersz hozza a magyar bankszamladhoz, nem fersz hozza a magyar mobilelofizetesedhez, nem fersz hozza az eletbiztositasodhoz , es meg lehetne sorolni.
Szemelyazonositasra pedig kell a lakcimkartya a fenykepes igazolvany melle.
Eastman: valoszinuleg az lesz, ott lesz bejelentve ideiglenes lakcim. A TB nem erint, angol biztosito fizeti itthon a surgos ellatast.
-
BITBOYS
addikt
A pincer lany unott arca mar kevesbe.
welcome home -
danih
veterán
Pffff LOL
Amúgy tildy én úgy tudom, hogy az útlevél és a jogsi is személyazonosító okmány önmagában is! Az a szolgáltatók baja, hogy úgy van megcsinálva a rendszerük, hogy a program kéri a szig-et, ha meg az ügyintéző ezt látja, ezt fogja papagájként ismételni, hogy de hát szig....
A kulcs amúgy tényleg a lakcímkártya, azaz a regisztrált lakcím. Pl. a társadalombiztosítási törvény szerint ha nincs lakcímkártyád, már külföldi vagy és nem vagy jogosult semmire csak alapellátásra. Ha külföldi állampolgár lennél, de lenne lakcímkártyád, a TB törvény szerint belföldi volnál, és jogosult ellátásra.
-
Eastman
addikt
Bonyolult lenne, ha pl. Anyudékhoz maradnál pl. ideiglenesen bejelentve?
-
néha azért menne úgy a beszámoló, hogy nem fikázod az országunkat? Elég ha mi nem vagyunk megelegedve vele.
A másik meg ha püt írsz valakinek és az válaszol, illik legalább odaböffenteni, hogy kössz. Többet nincs mit hozzáfüznöm! -
truba
tag
Nem annyira bonyolult ez. Leadod és kész.
Azonban az már fontosabb kérdés, hogy az érvényben lévő, a külföldi élethez szükséges többi okmányodat hogyan újítod majd meg. (útlevél, jogosítvány) Ezek azért még jól jöhetnek ha változik a világ.Személyes véleményem szerint ne ad le őket, elférnek azok, és még egyszer jól is jöhetnek. ( újíttatni még mindig könnyebb, mint újból megszerezni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Időjárás topik
- Renault, Dacia topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest