- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Acer notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raucher
tag
Nekem nem volt ilyen gondom. Igaz én csak pénzt szoktam számlára tenni. Gondolom a bankok sem egyformán igénylik az azonosítást.
(Mondjuk a problémát sem értem. Normáliséknál oda mész automatához, és pénzt veszel ki, vagy teszel be, kártyával. Utalni lehet interneten. (bár felénk automatával is, bankkártyával)
mod:
Mondjuk mégis értem. A kártyák lejárnak egy idő után. -
Raucher
tag
A pénz nem gond.
Ha egyszer már azonosított a pénzintézet, elegendő egy jogosítvány is.hogy intezel igy itthon hivatalos ugyet..
Magyar lakcím nélkül már tanúskodtam bíróságon, nem volt gond. Egy 8 éven át húzódó piti gazdasági ügyben. (A lassan sodródó évek alatt, mindenki távozott Magyarországról, akinek bármi köze volt az ügyhöz.)
Hivatalos ügyem nincs Magyarországon, nem is nagyon lehet. -
Raucher
tag
Ezt kerdem. En is bejelentettem az ideiglenes kulfoldre tavozast. Nekem nem vettek el a lakcimkartyam, nem nyultak a lakcimemhez, meglepo , hogy neked ezzel egyutt megszuntettek az allando lakcimed is. Nekem nem.
Mondom. Én kijelentkeztem, majd bejelentettem a külföldre távozást. A németeknél van egy papír amit minden külföldinek meg kell kérni. Ez a szabad költözés jogáról szól. Amíg működött az EU fék Magyarország ellen, addig ezt a papírt egy hiteles fordítású irathoz kötötték, amiben benne van, hogy Magyarországon nincs lakhelyed.
Kotelezo Polg. szolg:
Nem érint, nincs magyar címem.(#54) Viszlát:
Legközelebb olyan bankot keress amelyik (csak) internetes szolgáltatás nyújt. Nekem a Noris banknál van számlám. Letöltöttem a nyomtatványt, kitöltöttem, elpostáztam. A lakcímere jött egy értesítő. A helyi posta azonosított. Mivel a lakcímre megkaptam az értesítőt, elfogták érvényes lakcímnek. (Ha valamihez nagyon kell akkor lehet a városházán igazolást kérni a lakhelyről. Pl. jogosítvány csere.)
-
Raucher
tag
Ez most egészen biztosan nem így van, a konkrét eljárás az, hogy bemész az okmányirodába (bármelyikbe) és bejelented, hogy megváltozott a lakcímed.
Amikor én akartam kijelentkezni, akkor még az volt a szabály, hogy csak ott lehet kijelentkezni, ahol bejelentkeztél az előző állandó lakhelyre. Miskolcon nem lehetett Pápáról kijelentkezni.
Ha ez megváltozott az elmúlt néhány évben, akkor sorry. -
Raucher
tag
Ez csúsztatás.
"Azt nem értem, ez miért probléma."
A véglegesen külföldre távozás közben bevont magyar okmányokról szólt."Nem mondom, hogy nincsenek nehézségek"
A lakcímkártya nélkül meglévő személyigazolvány használatáról szólt.
(És nem az angol ultiokmányokkal történő Magyarországi tartózkodásról.) -
Raucher
tag
Ha ideiglenesen megy valaki kulfoldre, akkor marad a magyar allando lakcim, marad a lakcimkartya is , es a szemelyi is. Utlevelet pedig itthon is tudsz intezni.
Nekem nincs magyar állandó lakcímem.
Bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást.
Problémád van mert nem akarja kivezetni az ügyintéző?
Be mész a jegyzőhöz és államigazgatási eljárásban kéred a lakcímed megszüntetését, fiktív bejelentkezés okán. Percek alatt el lesz intézve a kijelentkezés.De a problémát sem értem. Ha állandó lakhelyet változtatsz, akkor először ki kell jelentkezned a régi címről, az illetékes önkormányzatnál. Utána be kell jelentkezned, az új illetékes önkormányzatnál. Nem köthet a Pirityófalvai önkormányzat magához, ha nem ott laksz.
A linked szerintem a levegőben lógó emberek védelméről szól. De benne van a cikkben. Mindenki kijelentkezhet az állandó lakhelyéről.
Aztan itt van ez a polgari szolgalat tema is, hogy akar a vilag masik vegerol berangathatjak az embert, ha nem kuldi vissza a levelet
A macska kergeti a farkát. Ha kijelentkezel, akkor nincs hova küldeni a levelet. (Egyébként mi ez a polgári szolgálat?)
-
Raucher
tag
A lakcimes dologrol oda volt irva, jo ezt tudni.
Azt nem értem, ez miért probléma.
Ha a végleges külföldre távozást választja valaki, akkor nincs szüksége magyar iratokra.
Az új országban kiállított útlevéllel, külföldiként, minden elérhető.
Még a bankszámlához is elegendő az angol útlevél.Ha ideiglenesen távozik valaki külföldre, akkor csak lakcímkártyája nincs. Magyar útlevelet csak külföldön lehet szerezni, konzulátuson. (Magyarországon lepattintanak lakcím hiányában.) Minden más esetben áthidalható a lakcím hiánya.
Az ideiglenes külföldre távozás státusza miért nem elegendő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest