Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
A kijelző tükröződését látva itt is egyértelmű, hogy semmire se jó az egész,
tovább se lapoztam.. rudi pár fölös óra időtöltésen van túl, amit már soha nem kap vissza. Elég lett volna az első bekezdést megírni + egy képet mellényomni.#2: Hehe :]
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Gyönyörű ez a gép, de a használhatóság és persze az ár miatt, inkább a T420s-t választanám, ha lenne pénzem.
-
stifi
senior tag
bölcs döntés a t420s
ez az X1 inkább csak egy prototípus, van benne sok fejlesztés (véköny, könnyű, gorilla glass stb), de közel sem olyan jó mint anno az x300 volt, de legalább elmondhatják, hogy van ilyen csúcsgépük..
reméljük a következő nagy dobásnak szánt cucc használhatóbb lesz, lehetne a neve x302Nincs időm kedvesnek lenni!
-
" Felbontása – 1366x768 pixel – sem éppen varázslatos, "
13,3" -on, ember? Winnyóz betűit látni még azon?
Amúgy nekem kéne, simán. Bát egy T420 még inkább kéne, az rendes laptop, és semmivel sem zavaróbb sztem, hogy kicsit nehezebb.
Mutogatni való hater díszpinty
-
opeter87
senior tag
3 fő probléma van szerintem:
-ár
-fényes kijelző
-nincs reteszes zárszerkezetpozitív a HDMI port
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért vicces, hogy egy ilyen komoly összegért még egy olyan alapvető dolgot sem kapunk, mint a matt kijelző. Lenovo tudja, hogyan kell meggazdagodni.
-
Xero
nagyúr
Tetszik, nagyon is, de nálam még mindig az Air a befutó!
-
bwoay
nagyúr
a teszt olvasása közben egyre inkább kedvem támadt megölelni a T400s-em, még a repedt palmrestjével is. meg is öleltem, bakker Rudi írásából (megint) annyira lejön, hogy régi TP motoros, akit nem lehet a látvánnyal elkábítani...
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
.mf
veterán
A hármadhoz hozzátennék még hármat:
- nincs dsub (projektorok jelentős része pedig még mindig az)
- kicsi akku
- egyéb extrák hiánya (thinklight, kijelző opciók, több csatlakozó -- ld füles+mic is kombinált)Csalódást keltő, szánalmas. Legalább az X220 jó lett, fut vele párhuzamosan és nem váltják egymást le, csak magánszemélyként az is drága.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Graphics
Jómunkásember
"Csatlakozóinak döntő többségét nagyon okosan, hátra tették. ......
Kár, hogy műanyagfedele elég szerencsétlenül áll (lásd videón), ha a mögötte lévő aljzatok valamelyikét használjuk."Akkor annyira mégsem voltak okosak, ez kicsit ellentmondásos nekem.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
bwoay
nagyúr
válasz audi100td #10 üzenetére
nem vagyok biztos benne, hogy annyira más a megcélzott réteg, hiszen a gg a strapabíróságot szolgálja, csak annak ez a tükröződés az ára. gondolom ha lett volna ilyen ellenálló üveg matt változatban, akkor azt rakják bele. persze én meg mondjuk simán hagytam volna az egészet cserébe azért, hogy matt maradhasson...
-
pilsner
aktív tag
Én azt hittem, hogy ez lesz az álom TP, amire lehet hosszú éveken keresztül vágyni, amíg olcsóbb nem lesz. Nem lett az. Gyönyörű az egész, de nem matt a kijelző, szigetes billentyűzet, nincs záróretesz, viszont a bill. háttérvilágítása nagyon tetszik. Kicsit Edge-es, de azért nagyon kéne. A T-széria sokkal komolyabb, azok az igazi TP-ek.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
domi007
őstag
Háttérvágításos billentyűzet mellé rakjunk ThinkLightot, mekkora ötlet...
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
.mf
veterán
válasz buvartacsko #16 üzenetére
Mennyi baromság? Ja, amiket te írsz? Úgy már stimmel
Szerintem a d-sub, az akku és az extra csatlakozók / funkciók is teljesen valid dolog. Az általad említett extrákat ne add a számba, légyolykedves.
Az X1-X220-szal pedig csak annyi volt a mondanivalóm, hogy szerencsére nekünk, akiknek ez az X1 nem tetszik, még ott van az X220.
Domi: nálam a kettő nem helyettesíti egymást. Próbálj meg este, más világítás nélkül egy háttérvilágításos billentyűzettel megnézni egy papírt, amin lévő adatokat be kell gépelned vagy ellenőrizned.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
audi100td
nagyúr
Csak abból indultam ki, hogy eleve hiányzik a "ThinkPad extrák" nagy része, szerintem a gyenge bővíthetőség miatt X30x széria sem volt az a valódi ThinkPad és annál valahogy az X1 nekem jobban tetszik, de megfizethetetlen.
.mf: Ez egyszerűen a méret velejárója, ha még belesüllyesztenek egy thinklight-ot, megint vastagabb lenne a gép, ez egy rétegtermék, ami jár néhány áldozattal a vékonyság előnyére. Aki klasszikus ThinkPad-re vágyik, továbbra is válogathat a T és X2xx szériából, hozzátenném ezeknek a mostani szériával az áruk is jelentősen csökkent, a gyengébb hardverrel szerelt, "i"-vel jelölt változatoknak meg kimondottan baráti az áruk.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
válasz buvartacsko #11 üzenetére
jó személyeskedni úgy, hogy nem is ismersz..
még a hivatalos megjelenés előtt volt a kezemben X1, azóta többször is fogtam kézben, bekapcsolva is kipróbáltam, és el is adtam már belőle..
az x300/301 hónapokig volt a közvetlen közelemben, szedtem már szét, és össze is tudtam rakni, szóval köszönöm a hozzáértésed a témához, az én hozzászólásomban legalább volt valami témához fűződő...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
lapa
veterán
"Kár, hogy nem kapott kisebb teljesítményű, de egyben lényegesen alacsonyabb fogyasztású és kevsébé melegedő platformot az X1"
máskor meg megy a szájtépés (nem a szerzőtől, hanem általában, hogy a "core2duo elvault". vissza lehet venni a sebességét ha nagyon kell tádá.
d-sub: kommerciális notesz, nem vállalati. ezen nem projektálunk.
a kieg akksival egész jó az üzemidő, és ahogy látom azon további csati is van. de lehet, hogy az töltés only. persze bénán néz ki vele, azért a bal oldalra rakott csatik sokkal értelmesebbek (ráadásul elfér a nagyobb akksi síkban.
szebbnek persze szebb a hátsó, de béna dolog felállva a noti háta mögé nézegetni vagy vakon keresgélni. de az oldalsó csatizást az x220 se tudja, fail.
a képernyő nyitogatás igen relatív, mert több faktoros. gép alja súlya és elosztása (akksi helye), képernyő súlya (rázkódáskor) és szöge (szintén rázkódáskor). nekem az x felemelkedik mikor nyitom, mégis nagy szögben nyitva durva (nem áltlagosan hepehupás) úton meg-megmozdul. talán lehetne valami nyitásszög szerint változó megoldás (excentrikus tengely, kinyitáskor kvázi megfeszülő), de gondolom horror ára lenne.
-
bwoay
nagyúr
válasz audi100td #21 üzenetére
hát igen, én is látom, hogy feszegetik a határokat (és most nem is sorolnám ide az x100 szériát meg az Edge-et), x300-aknál én sem értettem, hogy pl miért nem dokkolhatóak... csak ugye vannak trendek, amiknek a Lenovo nem tud ellenállni és próbálnak valamilyen kompromisszumot kötni, az meg pont nem jellemző az ortodox TP rajongókra, hogy kulcsfeature-ök elhagyásán könnyedén át tudnak siklani
amúgy én az X301-et pont azért tartom többre, mert kevesebb lemondásra kényszeríti az embert.
stifi:
hát meg szép is lenne, ha adott esetben az ember nem tudná már a speckók vagy egyéb tulajdonságok alapján eldönteni, hogy a saját elvárásainak megfelel-e egy masina.
ahhoz nem kell nemhogy kipróbálnom, de még csak élőben sem látnom, hogy eldöntsem: vagy jópár elvárásom egy notebokkal szemben, amiknek ez a gép egész egyszerűen NEM felel meg (egy x301 meg mondjuk kurvára, de ez már egy másik történet).[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
a t420si pedig simán kinyílik úgy, hogy meg sem moccan a gép, mégis nagyon merev érzése van a kijelzőnek, pengetni lehet..
ennek ellenére azt vettem észre, ha ölben tartom és 90 foknál nagyobb szögben kinyitom, és mondjuk kicsit elkezdem rázni a lábam, hátrahajlik magától elég könnyen, ezen nagyon meglepődtem mert minden szögben határozottan meg tud állni, mégis hamar lekonyul, ha mozgatom a gépet..
mondjuk inkább ez, mint egy consumer gépnél a két kézzel nyitás, és utána a nulla tartásszerk:
bwoay: így van, persze sokat dob a személyes fizikai kapcsolat a döntésben, de ha nekem például dokkolható vagy matt kijelzős gép kell, akkor nem is érdekel olyan, ami nem ilyen.. más kérdés, hogy szívesen megfogok, kipróbálok mindent ami elérhető, és gyűjtöm a tapasztalatokat, illetve nem ugatok bele olyasmibe, amihez nem értek[ Szerkesztve ]
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
audi100td
nagyúr
Ja, csak az X300/X301-nél meg a teljesítményt vették kicsit túlzottan vissza (max 1,6GHz c2d). Az X1-nél átestek a ló másik oldalára, ebbe mindenképp 17W-os i5 proci kellett volna. Nekem a "hibái" ellenére valahogy nagyon bejön ez a dizájn/kialakítás, tudom TP rajongóként szégyen, de vállalom.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Az 1366-os felbontás ebben a méretben szerintem nagyon rendben van - lehetne több is, de mégis kinek van kedve azzal fárasztani magát, hogy bolhasz*r méretű betűket nézzen?
Ami viszont szerintem kicsit gyenge, az az akkumulátoros üzemideje a gépnek. Szégyen, hogy egy minden paraméterében a hordozhatóságot szem előtt tartó gépbe ilyen gyenge akkumulátort raknak. -
bwoay
nagyúr
válasz audi100td #26 üzenetére
én úgy emlékszem, hogy abban az időben olyan nagyon nem számított ez alacsony teljesítménynek, pláne ha hozzátesszük, hogy az x301 már idejekorán SSD-vel jött, ami összességében azért egész jól feltornászta az eredményeit. hja, az x300 1.8"-as merevlemeze meg pont a másik véglet (igaz, ezt még a T400s-nél is elsütötték).
más:
a felbontással kapcsolatos aggályokat kajak nem értem ám!
x301-en is nagyobb volt (azonos kijelzőméret mellett), és x200(s)-ból is van 1440x900-es,
12"-es displayen. akkor már inkább azokon kellene fennakadni, ha valamin nagyon muszáj. akinek szar a szeme, de nem hajlandó szemüveget hordani, az ne ilyet válasszon, ez tiszta sor, de ezt mindenki mérlegelje saját maga a nagy általános kijelentések helyett.[ Szerkesztve ]
-
kovgab
tag
oszt még a makkok vannak túlárazva
Ká Úr
-
bwoay
nagyúr
válasz mitulabattyi #29 üzenetére
a megjelenéskor?
-
bwoay
nagyúr
válasz mitulabattyi #32 üzenetére
I see, thx! akkor módosítom a kijelentésem arra, hogy az x300-nál az SSD opció még kevesek számára jelentett valós alternatívát.
-
rudi
nagyúr
A kis betűk nézegetése már a múlté. Mostanra a legtöbb oprendszer és internetböngésző tisztességesen tud nagyítani, kicsiníteni és a sok pixelből el lehet venni a felbontás csökkentésével, de a kevéshez hozzátenni már nem lehet.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
cucka
addikt
Világos, munkámból adódóan (programozás) én is tudom értékelni a nagyfelbontású képernyőket, de 13"-os méretben:
- ha nem használsz nagyítást, akkor kényelmetlenül aprók a betűk
- ha használsz nagyítást, akkor meg ugyanott vagy, mint az alacsonyabb felbontású képernyővel, nem fér ki több információ a képernyőre.
Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy egy 13"-os ultrahordozható gépnél a képernyő felbontása egy nem kifejezetten fontos kérdés - ebben a méretben az alap 1366-os képernyő is éles képet ad, a betűk mérete pedig éppenhogy jó.
(Ellentétben mondjuk az akkumulátorral, aminek teljesítménye egy 13"-os ultrahordozható gépnél kifejezetten fontos paraméter) -
lujó55
addikt
Majd a cég ha megveszi jó lesz. Magán személy nem áldoz erre ennyit.
Amúgy komoly cucc! -
rudi
nagyúr
Mondjuk úgy, hogy számodra. Aki rendesen jár szemészhez és megfelelő szemüvege van, vagy éppenséggel jók a szeme, az elbírja a 13,3"-on az 1440x900-at. Illetve nem is az a fő baj itt, hogy 1366x768, hanem az, hogy csak és kizárólag annyi, nem is kérheti többel, akinek több kell. Az akku sajnos be lett áldozva, ez szomorú tény. Épp most van itt nálam Dell Vostro V131, ami alig pár milliméterrel vastagabb az X1-nél és egy kis emeléssel belefért a 66 Wh-s akku, matt a kijelzője és feleannyiba kerül. Persze, ennek meg más hibái vannak...
-
-
fondorlatos
aktív tag
Nem vagyok tőle elájulva kivéve az árát persze
-
cucka
addikt
Mondjuk úgy, hogy számodra. Aki rendesen jár szemészhez és megfelelő szemüvege van, vagy éppenséggel jók a szeme, az elbírja a 13,3"-on az 1440x900-at.
Elbírom én is (vagy legalábbis a 15.4-en elbírtam az 1680x1050-et), csak nem annyira kényelmes. Plusz ha nagy munkafelület kell, akkor igazából az 1440x900-al sem vagy kinn a vízből. Még egyszer: tisztában vagyok a nagyfelbontású képernyő előnyeivel, de szerintem 13"-os méretnél ez egy igencsak marginális probléma.
Az már nagyobb disznóság, hogy 15.6-os méretben is ezt a felbontást erőlteti mindenki, ahol azért ez a felbontás már elég sz*rul néz ki, egyáltalán nem érződik élesnek a kép. A másik oldalról nézve meg ott van édesanyám, akinek kifejezetten tetszik, hogy a 15.6-os gépén jó nagyok a betűk.Illetve nem is az a fő baj itt, hogy 1366x768, hanem az, hogy csak és kizárólag annyi, nem is kérheti többel, akinek több kell.
Ezzel teljesen egyetértek.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Ennél olcsóbban rendeltem meg az új X220-asomat SSD-vel, 8GB rammal, 9 cellás akkuval és IPS kijelzővel. Az ugye dokkolható is, szóval irodában egyébként is két monitoron használom, nem a saját kijelzőjével.
Szerintem is túlárazott, kíváncsi vagyok mennyit fognak ilyen áron eladni (vagy mekkora 20-30-40-50-%-os szél-ek lesznek).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
rudi
nagyúr
Fene tudja, lehet itt az ideje ellátogatni a szemészhez - abszolút nem bántásból mondom. Optimális látásélességgel 15,4"-on az 1600x1050-nek nem illene gondot okoznia. Illetve éppen az Te eseted olyan, hogy nagyíts ha igényed van rá, de a Te gépednél nem kellene fölösen nagy betűket bámulnia annak, aki kényelmesen látja a kisebbet is.
-
T. Almeida
senior tag
Két hatalmas hiányossága van, ezek miatt bukott el a nagyvezérnél nálunk az X1.
- Dokkolhatóság hiánya.
- Nincs VGA kimenet, vagyis a tárgyalók beépített projektoraira nem lehet rákötni, csak egy külön kis eszköz, egy átalakító segítségével (plusz 15 ropi).Ügyhogy maradt az X220.
-
sghc_toma
senior tag
válasz buvartacsko #37 üzenetére
ejszaka nem kapcsolom fel a lampat, hogy elolvassak par sort, ha ket billentyu lenyomasara vilagit a gepem.. szoval igen, eletszeru.. es itt nem arrol van szo, hogy nincs mas lehetoseg, egyszeruen ez sokkal kenyelmesebb..
in asm we trust
-
HaZse
őstag
Szép noti, de túl drága. Jobban megéri egy X220-as vagy ami nekem van, egy Dell E4310-es. [link]
A Dell dokkolható, de plusz lehet rá az aljára tenni egy extra akkut. Nekem így olyan 10 órát bír a gép.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Dell 5570 Intel core i7 6820hq 2,7ghz 8gb ram 500gb ssd
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest