- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Jó cikk, érdekes volt így 10 évvel később.
-
hf
csendes tag
Sziasztok!
Jópár hónapja vagyok már egy Fujitsu-Siemens M3438G tulajdonosa
(2GB ram, 2x80GB vinyó)
Legközelebb nem vennék ugyanilyen gépet. Miért?
Bár alapvetően elégedett vagyok vele, vannak olyan hibái amik elég durvák:
- Zenehallgatás közben időnként megakad (azt mondja: brrrr)
- Játék közben megakad (nem játszom soha, ezt csak olvastam)
(ezekről itt lehet olvasgatni jó sokat: http://support.fujitsu-siemens.de/forum/viewtopic.php?t=13089&postdays=0&postorder=asc&start=0)
- Marha forró tud lenni a proci (akár 90 fok fölé is ha intenzíven használva van, meddig fogja bírni?)
- Nem jól müxik a touchpad, pedig már egyszer cserélve is lett garba
- Van ahol szakad a wlan (ki tudja mi az oka, máshol meg nem)
- Van ahol szakad a hálókártya (máshol meg nem, szintén lehet külső ok)
- Nagyon lassan érkeznek az alkatrészek csere esetén
- Még szerencse hogy megvettem a +2 év garanciát
Ja és a laptop.hu mondta a legolcsóbb árat, ott vettem, de nem voltam velük túl elégedett, a kommunikációjuk kritikán aluli.
hf -
dokesz007
aktív tag
Tiszteletem!
Akkor már csak 1 kérdés!
Akkor mi a minőség a te szemedben???Mit jelent neked notiban az h minőségi cumó???
Mert igazából naggyon kíváncsi vagyok ennyi tesztet és cikket és hsz-t .... olvasva h Clevo-Asus-Sony-Toshiba-Gericom-Acer!!!
Én pl: a fent említett fs javított verziója mellett egy ''konfigolt'' Clevo M40AE pro (15,1 sxga+ glare typ,Dothan 2,26 procc,X700/256Mb vidkari,2048Mb ram 533MHz,meg egy csomó sallang mint, kékfog,infra,blablabla), clevo azért szimpi pl mert 24 hónap gari van rá és állítólag korrekt szervíz!!!
Nekem 2D-3D re kell és nem gaméra és vok olyan láma h min3 évig akarom használni vagy ameddíg ellátja a feladatát!!!
Szóval akkor a márkára vetítve szerinted mi a jobb választás Clevo vagy F-S esetleg MSI ebben az árkategóriában?
Üdvoki
-
d900t
senior tag
korrekt.
Tekintettel arra, hogy a német vörösbor minősége némiképp elmarad a német fehérboroktól - úgymint rajnai riesling - (nem beszélve a BMW minőségétől) állításod meg sem próbálom cáfolni
Annyi hozzáfűzni valóm azért van, hogy e módon a Clevoval nehéz összehasonlítani az M3438-at. (fiatalember pont erre tett kísérletet). A F-S M3438 VGA teljesítményét tekint inkább középkategória, mert a 3 Gef 6800 verzió közül a leggyengébbet tartalmazza ( A DDR3-as verzió 3DMark 2003-ban 10000 felett, a Gef 6800 Ultra pedig 12000 felett teljesít.)
A gef 7800 pedig még erre dupláz rá nem kevés pénzért. Hasonlóképp, a 100/7200-es Hitachi-t sem lehet 35-38K forintra taksálni, a másfélszerese reálisabb. Az állítással ellentétben 100/7200 meghajtó a F-S kínálatában nincs, két db 80/5400 RAID0-ba kötve is csak hosszú szekvenciális olvasás esetén veri meg, rövid fájlok esetén a RAID tömb még az egylemezes 80/5400-nél is lassabb! És akkor - mint tanult kollégám megjegyezte - bootlemezt RAID0 tömbbe formázni elég nagy könnyelműség. A RAID vezérlő e modellben sokkal inkább a RAID1 mirror adatbiztonságát kínálja.
Szóval, két külön kategóriáról kell beszélnünk. Az M3438 egy optimális játékgép optimális áron, a Clevo M575 pedig - teljesítményét tekintve - egy csúcsmodell. Ezért pedig fizetni kell, mert a gyártók befizettetik. A Clevo inkább az Acer és az ASUS konkurenciája, mert kvázi azonos áron többet nyújt. -
fsc
tag
Sziasztok!
Érdeklődve olvasom a hozzászólásokat és szeretnék tiszta vizet önteni néhény pohárba.
Mi határozza meg egy adott notebook árát? Eredendően 2 szempont:
1. Mennyi a berülési költség?
2. Mennyit akar rajta keresni a kereskedelmi csatorna? Ebben benne van az importőr, a nagykereskedő és a kiskereskedő árrése is.
Ezután pedig a gépeket összehasonlítani egyszerű matematika.
processzorok: az alap 740-esnél a 750-es kb. 10000,- forintal drágább, a 760-as 25000,- forinttal, a 770-es pedig 60000,- forinttal.
A memóriáknál az olvasott 17000,- forint az 512 MB RAM-ért reális.
egy 80-as merevlemez 25000,- (a Fujitsuban 2 van), a 100-as olyan35-38000.
XP Home :25000,-
Ezek bruttó fogy árak, 20% Áfával.
Mindezek után bárki átszámolhatja, hogy mennyibe kerülne X notebook, ha Y konfigurációban venné meg.
Még nem számoltam ki, de van mögöttem a szekrényben egy üveg német vörösbor, felajánlom annak, aki ez alapján elsőnek bebizonyítja, hogy bármelyik, a tesztben szereplő gép jobb vétel, mint a Fujitsu Siemens.
Minőség/minőségérzet. Szerintem sokkal szubjektívebb, mint egy autó esetén. Amit egyik országban csúcsmárka, máshol a futottak még katagória. A BMW mindenütt BMW.
A gyár 2 nyomás alatt van. Egyrészt legyen a termék jó minőségű, másrészt pedig, amikor piacra akarja dobni, ne ütközzön a beszerzők lesajnáló tekintetébe, hogy ''Ugyan már, ilyen drágán? X és Y ennél jóval olcsóbb'' mert ugye a beszerzők a nagy láncoknál megnézik a processzort, a RAM-ot, a merevlemezt a kijelzőt, esetleg az operációs rendszer létét, aztán kb. ennyi.
Sony, HP, Dell:
Mint Antall József mondta anno: ''tetszettek volna forradalmat csinálni!''. Tetszettek volna behozni és keserves munkával a terméket kaphatóvá tenni a nagyközönség számára. Mert nem azok. Gondolom, a Prohardver több céget is felkeresett, csak azok azt mondták, hogy nekünk itthon ilyen nincs. Éppen, vagy általában. Olyat meg minek tesztelni.
Végül pedig maga a termék. Asztali gép helyettesítő. Miért is jó ez? Helyszűke, kevesebb kábel, kisebb fogyasztás, és a végül: mégiscsak vihető, ha muszáj.
Ahogy csökken az árkülönbség a nagy, 17, később talán 19''-os noteszek és a desktop gépek között, úgy fognak azok lassan eltűnni. Ma egy hasonló teljesítményű PC 17'' monitorral durván 250000,- forint. Az árkülönbség pedig csak csökkenni fog.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
Nem erzem az osszefuggest. Milyen bajt okozhat az, hogy nagyobb frekivel megy valami? Ha birja, es a hutes megoldott, akkor miert lenne megbizhatatlanabb?
Inkabb azt mondanam, hogy minel tobb szirszar van egy notebookban, annal valoszinubb a meghibasodas. De ez is nagyreszt fugg az osszeszerelesi minosegtol.
Ha nagyobb frekivel megy, nagyobb hőt termel. Egy PC-vel ellentétben a noteszből szabályosan dől kifelé a meleg. hiába hűtöd a procit, a hőmérséklet a kasztniban is jelentősen megnövekszik; a magas hőmérsékleten pedig egyszerűen jobban öregszenek a panelen található elemek.
Tapasztalataink szerint az integrált vegás masinákkal sokkal-de sokkal kevesebb gond van.
Az összeszerlés minőségével kapcsolatos véleményeddel nem igazán értek egyet, meglehet, hogy e fogalom alatt totálisan eltérő dolgot értünk. -
dokesz007
aktív tag
Tudom mit tud a konfigod, havernak húzva van a gpu is és ''pár'' pontal többet nyom neki A4438-asa van. No.-ból hozta, a cikkre meg annyit h kb 3 írták azt mint én, mégis velem arcoskodik minden kisember, fene sem érti, biztos úgy van!!!
Nem rossz, azt nem mondtam, vagy SZENILIS VOK................. -
rudi
nagyúr
Ha már Jaguar. A legkisebb, kommersz X sorozat a kabát alatt egy az egyben a Ford Mondeo, úgy ahogyan a Volvo S40 is Mitsubishi Charisma, vagy a Saab 900 volt leaggott, általában eggyel korábbi generációs, Opel Vectra. Persze a Skoda Octavia korábban a legolcsóbb, a Seat Toledo meg a legsportosabb VW Golf szokott lenni. Lényeg a lényeg, ma már tök fölösleges a címkét megvenni, ki kell próbálni.
-
Hory
aktív tag
Nálunk a tévképzet, hogy a iksz %-kal erősebb, vagy iksz %-kal nagyobb notesz jobb minőségű, mint a kisebb modellek. Ez piszkosul nem igaz. MInél nagyobb és erősebb egy modell annál megbízhatatlanabb, mert csúcsra van járatva.
Nem erzem az osszefuggest. Milyen bajt okozhat az, hogy nagyobb frekivel megy valami? Ha birja, es a hutes megoldott, akkor miert lenne megbizhatatlanabb?
Inkabb azt mondanam, hogy minel tobb szirszar van egy notebookban, annal valoszinubb a meghibasodas. De ez is nagyreszt fugg az osszeszerelesi minosegtol.
A masik dolog: szerintem a hasznalat igenis nagyon nagyban befolyasolja az elettartamot, megbizhatosagot. Nyilvan egy allandoan fel/ala cibalt, hajigalt, osszevissza bekapcsolt, rossz hutesi korulmenyek kozott jatekra hasznalt, neha esoaztatta notesz hamarabb szejjelmegy, mint a komoly uzletember ibm-je, amit el se mozdit az asztalarol, es heti 40 orat van bekapcsolva.
A masik meg az, hogy ha egy mukodo elektronikus ketyeret nem hajigalnak (amitol megserulhetnenek a vezetok), es megfeleloen hutenek, akkor az elvileg nem romlik el. Ez a jo a integralt aramkorben. Ami elromlik, az a mozgo, vagy egyeb elhasznalodo alkatreszek. Emiatt nem ertem, hogy pl. mitol lenne megbizhatobb egy integralt vid. kartyas megoldas egy kulon vid. kartyas modellnel.
A minosegerzettel kapcsolatban igazad van - egy adott ember tenyleg a kinezet alapjan epiti fel a minosegerzetet, ami nem tobb, csak egy erzes. Masfelol a statisztika ugy muxik, hogy sok ember velemenyet, tapasztalatat atlagoljak, tehat egyaltalan nem biztos, hogy nem lesz igaz az az erzes. Emiatt van az, hogy meg a legszarabb ketyeret is dicsoiti valaki.
Az is igaz, hogy megbizhatosagi teszt nagyon-nagyon ritka. Itt-ott akad, azt erdemes nagyon megnezni, de alapvetoen a noteszeknel ma sem lehetne ilyet csinalni, mert kit erdekelnek a 3 eves noteszek, annyi ido alatt otszot gazdat cserelt a gyarto ceg. Itelni a jelenleg is rendelkezesre allo adatokbol tudunk - peldaul a megbizhatosag egyik legfontosabb jellemzoje, ha az 1->3 eves garancia upgrade nem tul draga. Az jelent valamit, hiszen a gyarban azert tudjak, hogy megis mennyibe fog kb. kerulni 3 evig uzembentartani a gepet. Az osszeuropai garancia szinten meggyozo. -
d900t
senior tag
Erről meg annyit, hogy a Uniwill és a Clevo -meg még sokan mások- ugyanazzal az alvállalkozóval gyártatják a műanyag elemeket. Igy a műanyag elemek között sem igazán a minőségben kell keresni az eltérést. A Clevo sajna még továbbra is a kínai ízlés logikája szerint tervezi a notesz fizimiskáját, míg a Uniwill már egyfajta európai nyomás alatt áll.
-
Renwick
őstag
A 2. ponthoz tennék hozzá annyit, hogy mi itt a Prohardvernél noteszgépek kapcsán minőség alatt elsősorban az anyagminőséget, illetve az összeszerelés minőségét értjük. Egy adott modell megbízhatóságát viszonylag korlátozott keretek között tudjuk csak vizsgálni, ezért különösen tartózkodunk az olyan megállapításoktól, melyek alapján X márkához tartozó gépek megbízhatóságára bárki globálisan következtethet.
Én tehát inkább azt mondanám, hogy a minőség és megbízhatóság két külön dolog.
üdv
R. -
d900t
senior tag
1.) Nálunk a tévképzet, hogy a iksz %-kal erősebb, vagy iksz %-kal nagyobb notesz jobb minőségű, mint a kisebb modellek. Ez piszkosul nem igaz. MInél nagyobb és erősebb egy modell annál megbízhatatlanabb, mert csúcsra van járatva.
2.) A minőség és a minőségérzet két külön dolog. Amikor te megtapogatsz egy noteszt, ami benned kialakul, az a minőségérzet. Ezt erősíti - vagy gyengíti - még a márkaimage.
Analóg példa: amikor beülsz egy Jaguárba, akkor téged a minőségérzet hat át. Jó ergonómia, minőségi anyagok, kellemes illat + márkaimage. Pedig a Jaguár évtizedek óta az egyik legmegbízhatatlanabb autó. -
Hory
aktív tag
Ez a ''minoseg'' dolog pontosan olyan, hogy az van ugyan nvidia quadro, az atlagember megis sima geforce-ot vesz - es orul neki. Vagy eppen van jaguar, az atlagembernek megis teljesen jo az opel. Persze, biztosan jobb, de atlagembernek (akik 90% felett vannak) nem eri meg az arkulonbozet. Es mino meglepetes, a PH! is a 90% igenyeit igyekszik kiszolgalni.
Nesztek a spanyolviasz. -
d900t
senior tag
Napok óta készülék beleszólni - mint részben érintett -, de külföldön vagyok, így holnaputánig még ki kell húznotok.
De,
2.) Azt tudják tesztelni, amit kapnak.
3.)Azt tudják tesztelni, amit kapnak.
Amit tudomásul kell venni: ezek nem csúcsgépek, kár azon vitatkozni, hogy melyik a jobb minőségű . Valahogy mindenki azt hiszi itthon, de nem. Se nem megbízhatóak, se nem tartósak. Az Acer modell is Quanta gyártmányú Aspire-rel képviselteti magát. A fusit, az a Uniwill gyártja, mely minőségi problémáival két éve tönkrevágta a Gericomot - [link], más kérdés, hogy a fu-si azért a farkukon áll. Dellből is csak Inspiront kapsz e kategóriában és Toshibaból is csak Satellite-ot.
A profi kategóriában nincs szükség 17''-es kijelzőre, mert profi dokkolóval és monitor standdel rendelkezik, így akkor asztali TFT-t csatlakoztatsz rá a legnagyobb lazasággal, amit nem szégyelsz.
Fujitsu-ból a Celsius a professzionális munkaállomás modell, HP-ból az NW8xxx sorozat, SONY-ból nincs mobil munkaállomás mint ahogy Acerből és Toshibaból sem. -
kraftxld
félisten
Dell inspiron 9300 is belefért volna a tesztbe
-
Tamtam
csendes tag
Szia Mindenkinek!
A megjegyzésem a tesztekhez, és a hozzászólásokhoz.
1. A teszt az alaposságában tetszett. A téma érdekes. Gratula az írónak.
2. A termékválasztás nem volt szerencsés. Nem egyforma súlyú gépek lettek összehasonlítva. Még nem néztem meg az áraikat, ha közel azonos a 4 gépnek, és ez volt az összehasonlítás alapja (, és nem csak az, hogy mind 17''), akkor mea kulpa, bocsesz, nem szóltam.
3. Sajnos a már régebben is felvetett problémám még mindig fenn áll, pedig én reménykedek, hiszek a Prohardverben. A problémám, hogy a nagy gyártók (nem akarok arról vitát nyitni, ki mekkora), mint a HP, a SONY, a DELL, a TOSCHIBA és még jónéhány gyártó termékeit következetesen kihagyjátok a terméktesztekből. Még mindig nem tudom, miért? A ''pénztárca barátiság'' elvét ebben a kategóriában vicc lenne emlegetni, azt hagyjuk. Ár-érték arányban szerintem felvennék a versenyt a tesztben lévőkkel, hiszen ezek is már nem egyszerű számítógépek, hanem ''multimédiás központok''.
Üdv:
Tamtam -
Sir Maxwell
csendes tag
Hi all!
Nekem volt szerencsém egy ilyen Fujitsu gépet kapnom a nyáron, ballagási ajándékként
Őszinte leszek: abszolúte meg vagyok elégedve vele.
A tesztben szereplő gépet kaptam(1,73 proc, 512 ram, 2szer 80gb vinyo), majd másnap tetettem bele még 512 ramot brutto 17ezer forintért. Azóta problémám nem volt a géppel, csak a wlan-al van valami gond(amint wlan, jön a kék halál), de ez persze csak proba szinten jött elő, sztem én telepitettem fel valami szutykot
miota megkaptam ezt a gépet, asztali gépem szinte be sem volt kapcsolva, mindenre ezt használom, játékra egyszerüen tökéletes. Minden gamet max grafba tolok, és még nem fordult elő, hogy bármelyik szaggatott volna(ut2k4, age3, nfs most wanted, quake4, stbstb)
tehát mindenkinek csak ajánlani tudom, aki csucs gépet szeretne, és ez igy 1 giga rammal brutto 417ezer ft-be kerül.
sztem megéri, bár mindenki döntse el maga
na hali -
balco
aktív tag
Miért kell szidni egy tesztet, ha már úgyis dönöttél, hogy mit veszel?
Ha az ember notit vesz, akkor körülnéz a piacon. De tudnia kell, hogy egy jó 3dmark eredmény semmit sem ér, ha pl a bill nem tetszik neki! Ez nem desktop, hogy veszel egy másik billt, vagy új monitort. A legfontosabb a használhatóság! Az, hogy kedved legyen odaülni elé, ne a hányinger kerülgessen!
Ehhez egy jó adalék ez a cikk, de (csak) ez alapján hülye aki notit vesz!
Bocsánat, hogy offolok! De nagyon nem szeretem azt, ha valaki ilyet művel!
(és nem csak erről az egy emberről van szó) -
rvs
aktív tag
válasz
dokesz007 #28 üzenetére
ámen.
egyébként meg, ha már ennyire hivatkozol rá, a fair az fair; adjuk meg neki a szép angolszász írásmódját.
---
a cikk szerintem hasznos, aki komolyan gondolkozik azon, h ilyen masinát vesz, az jobb esetben úgyis elmélyed az adatok tanulmányozásában. ha meg nem, akkor így járt. -
dokesz007
aktív tag
Jah boccs az én hsz-et leszednéd vagy moddolnán ''a sárdobálás kezdőt pedíg nem''mért???Legyen fer töröljétek azt a hszt ami nem tetszik de akkor mindenkiét én nem bánom, jah és miért csak engem szólt le mindenki, szoha egy nyomorul tagnag csúnyát nem mondtam de még célzást sem tettem!!És viszonlag tűrhetően fogalmaztam mások már korántsem
Szóval azért ezt köszi szépen, ha ez nem személyeskedés akkor mi???
De engem absz nem érdekel csináltok amit akartok
Jah és a kedvencem h itt mindeki ilyen bölcs, és tisztelettudó, pl olvastam olyan topikot ahol megköveztek embereket mert más volt a véleménye...
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
válasz
parandroid #26 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Nagy kihívás elé állította a cikkírót az a furcsa helyzet, hogy négyfelől négyféle márkájú, négyféle felszereltségű, ám mégis egy kategóriába tartozó noteszt kapott. Így rengeteg többletmunkával járt ezek teljesértékű összehasonlítása, amit - véleményem szerint - tökéletesen meg is valósított. Igaz, itt jönnek a fórumozók, a kissé úgymond ''butábbak'', akik hőbörögnek. Bizonyos mértékű - talán elég tekintélyes - intelligencia, értelem, érdeklődés, és körültekintés szükséges ahhoz hogy megértsük a cikkeket(például ezt). Szóval előbb gondolkodjunk, mérlegeljünk, és csak aztán üssük a klaviatúrát.
-
parandroid
félisten
válasz
dokesz007 #24 üzenetére
Kowk, Dokesz, legyetek szívesek a személyeskedést azonnal befejezni. Aki a másik véleményére csak minősíthetetlen hangnemben képes reagálni, az saját magát minősíti, mint ahogy az is, aki ezeket a sértéseket ugyanolyan stílusban reagálja le.
A cikkel kapcsolatban:
Elég régen volt már DTR notebook teszt / bemutató a Ph!-n, ideje volt már ismét, egy egyre népszerűbb kategóriáról lévén szó. Úgy gondolom, hogy aki nem csak a tesztek eredményeit nézte meg, hanem valamennyi táblázatot áttanulmányozta, annak számára nyilvánvaló, hogy miért olyan eredmények születtek, mint amilyenek. Nyilván nem egyszerű 600.000 forint körüli értékeket legombolni a forgalmazókról, azzal kell dolgozni, ami van.
Érzésem szerint ez jól sikerült, objektív bemutatót kaptunk, nem is igazán hívnám összehasonlításnak, inkább egymás mellett tesztelésnek. Minden egyes eltérés okát megmagyarázta a cikkíró, mindig ott van, hogy miért adódott a különbség, és miért akkora, a FuSi védelmében pedig felhívnám a figyelmet az árra: az 5-600.000 forintos gépek között egy 400.000-es, ami igenis megállta a helyét, sőt bizonyos területeken nagyon is szépen teljesített. Ennek fényében egyébként annyi a meglátásom, hogy a Clevo felszereltsége úgy volt magasabb az A betűs gyártók modelljeinél, hogy az ár egy szinten mozgott. Nyilván ez is elárul valamit.
Mindent összevetve nekem tetszett a cikk, és egyáltalán nem baj, hogy egy szélesebb termékpaletta került bemutatásra.
Végezetül pedig:
Notebookot nem lehet objektív tényezők alapján venni - le lehet szűkíteni a kört, de a választás mindig szubjektív. Jópár gép megfordult már a kezeim között, és azt kell mondjam, hogy hiába nangyszerű egy gép felszereltsége és teljesítménye, ha a személyes szimpátia és a kötődés hiányzik, akkor nem fogod vele jól érezni magad. Személy szerint ezért nem vennék soha Dell-t, akármilyen jó gép is, mégis bárkinek bátran ajánlom a felsőkategóriás modelljeiket.
És boldog karácsonyt mindenkinek.
p -
Hory
aktív tag
Most mi a bajod? 400-600e kozotti gepeket hasonlitottak ossze. Raadasul ugye a F-S 3438 -nak a legaljabb konfigjat, lehet azt kapni 500-ert maximum tap kiepitesben is.Vagyis valosagban 500-600e kozott konfigokrol van szo - akkor meg miert is a kritika?
Mas.
Moderator: a #21-et szedd le legyszi (de legalabb tedd mar at off-ba) -
dokesz007
aktív tag
válasz
janpotocki #23 üzenetére
RESPECT
én abszolute a fórumra gondoltam, a cikkeket ti írjátok/szerkesztitek ahoz rajtatok kivül köze másnak nincsen
csak kicsit furcsának éreztem h valaki (aki szerintem el sem olvasta amit írtam) ezen a fórumon ilyen hevesen reagált, holott ez elég ritka, ezért is unicum a PH! fórum
szal én erre értettem, de elég volt h mentsem magam, amit írtam vállalom ,de nem tűröm h olyanok becsmérelnek ilyen pisisek
maga a cikkszerző is reagált és gondolom megértette a problémám, nem a munkáját becsméreltem (legalábbis nem állt szándékombam) csak elmondtam a véleményem, amennyiben ezt ő visszásnak ill. sértőnek érezte akkor megkövetem és !!!!elnézést kérek!!!! -
janpotocki
senior tag
válasz
dokesz007 #21 üzenetére
''A hozzád hasonlók miatt lesz a PH! is eggy a sok közül''
Tiszteletben tartjuk az olvasókat, de a tartalmi oldalakat nem kéne összemosni a topikjaikkal. Szép is lenne, ha az olyan topikok, mint amilyenre ez sikerült, mérvadók lennének a PH! felfogása, munkamódszere, hangneme számára. -
dokesz007
aktív tag
Te kis szerencsétlen ****** ne szólógassál be, ebből látszik h vagy nem tudsz olvasni vagy felfogásbeli zavaraid vannak, minth a végén leírtam volna h valsz nem válogathatja meg h mit tesztel!!!!
Azért mert te egy kis szerencsétlen monitorfejű kölök vagy és élted célja h net előtt halj meg mások hozzászólást minősítve, hogy jössz ahoz h fikázz engem, talán haverok vagyunk és imersz???
A másik h alpári szóhasználatod vagy kis pelyhespöcsű hülyegyerekre vagy túlkoros szellemi visszamaradottra utal....
A hozzád hasonlók miatt lesz a PH! is eggy a sok közül
De mire eljutottam idáig már nem pipás vagyok csak sajnállak, van erre egy jó mondás ''Soha nem vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal''
Így aztán Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet, és remélem ilyen retaldálthoz nem lesz többször szerencsém! -
Sanya
nagyúr
az a baj nálatok, hogy ha már a nagyokat méritek össze, akkor légyszíves a nagyokat is válogassátok már össze. ez a cikk megint pocsék lett, normális értéke nincs, csak parasztvakítás(bulvárosodtok, a pénz megöl benneteket).
miért nem a legtoppabb gépeket hasonlítottátok össze? annak lett volna értelme, nem annak, hogy az egyik cégtől, aki a többet fizeti, a jobb gépet kérjük be, aki meg nem fizet semmit, attól meg csak bekérünk egy gépet.
tesztelhetnénk együtt egy a64x2 4400+ és egy celeron d 3Ghz-t is, de értelme nem lenne, nem is egy árkategória, és a teljesítményük nagyban eltér egymástól. szóval: ez nem cikk, hanem reklám volt.
(de ne izguljatok, majd ha orvos leszek, énis a legdrágább gyóccert írom fel nektek, mert az a gyógyszercég lefizetett.
de nem tudnék tükörbe nézni.) -
Sanya
nagyúr
a multimédiás munakállomás fogalma nálatok mit jelent? mert ha valaki csak - hogy is fogalmazzak - kontár módon dolgozik a multimédiával, akkor elég neki a giga ram (azt mondhatja, hogy a gépe multimédiás munkaállomás)
de ha valaki tényleg komolyan gondolja a multimédia fogalmát, akkor azt biztos, hogy nem laptopon, és nem is 1 giga rammal fogja véghezvinni, hanem picit többel (4-16) -
X@b3e
addikt
Még jó, hogy az Asus van SuliNetre
Bezzeg ha még a fél árát vissza lehetne igényelni -
tgabi333
aktív tag
Nálunk járt két ilyen clevo gép F*Fo matricával..
az anyagminőség tényleg lehetne jobb, de ami igazán zavart, hogy nem működött a touchpad. egyiknél sem.... illetve hol ment hol nem..
Lehet, hogy épp ilyen kettőt fogtunk ki.. namindegy.. harmadikat már nem próbáltunk.
Egyébként meg az is zavart bennük, hogyha lecsukom akkor a kijelzős részt, ami persze szép csili-vili műanyag felület, nem védi semmi a karcolódás ellen. A monitor nem csukódik rá.
[Szerkesztve] -
macilaci78
nagyúr
Jó kis anyázás kerekedett itt!
Még szerencse, hogy alábbhagytak a kedélyek. -
_cirmos_
őstag
a clevot lehet kapni alienware kötntösben is ha jól emléxem. remek kis gépek, tényle megalkuvás nélküli dtr-ek (najó, az x700-asok talán nem teljesen).
-
lúzer
veterán
NA VÉGREEEEE!
látok olyan notebookot is ahol van numerikus billentyűrész, nemcsak a két szörnyű üres hely a billntyűzet két oldalán -
xedos
addikt
Nagyon nézegettem a FuSit, végül inkább egy olcsó használt mellett döntöttem.
Nem a gép miatt!
Ugyanakkor az MM-ben 1.73-as procival 2x512M RAM-al 2x60G winyóval adják 400K-ért.
Nekem azt állította a fickó, hogy mehet Sulinetre is!
Úgy már nagyon jó!
Ugyanakkor hátránya. hogy nincs külön szám billentyűzet és csak express card van benne. -
kowk
tag
uh baratom hat te elegge nem vagy tul okos!
szerinted renwick kivalogathatja, hogy mit kapjon a tesztnotiba? es a clevoba direkte valogatott nagyobb/jobb cuccokat? javallom figyelmedbe a tablazatot a vegen az arakkal. szavahihetoseggel dobalozni baromi egyszeru dolog, de amig segg hulye vagy hozza nem kene eroltetni. balf*sz
amugy nekem tetszett a cikk, korrekt, reszletes teszt. -
Versus
senior tag
''az Asus és a Clevo pedig szintén csak idegen nyelvű márkaoldalt tart fenn.''
Még szerencse hogy az Asus a PH egyik fő támogatója.
[link] -
Elrood
őstag
Az a poén, hogy 3 évvel ezelőtt is ugyanilyen egeret kaptam az asusomhoz
.
-
dokesz007
aktív tag
Hát tisztelt PH!, nagyot csalódtam a cikketekben, és ez a szavahihatőséget csorbítja!
Éppen én is 17'' noti vásárlás előtt állok és szomorúan vettem, mivel FS-t eléggé kitanulmányoztam:
Ad1: a FS gépet 1,73 proccal adják alapból de kapható 2,13 is, a clevo dettó 1,73 mal jön ki, tehát összemérni a clevo csúcsot egy alap FS-el hogy is mondjam NEM FER!
Ad2: Clevo dettó 512Mb memóval jön ki alapból így ez sem fer!
Ad3: Clevo noti 1440x900 felbontású és kemény pénzt kell csengetni a nagyobb felbontásúakért mert még kapható 2 felbontású kijelzővel
Szóval aki utánnanézett megtalálhatta azt a francia cikket ahol FS M770 proccal 2G rammal,2*100G 7200rpm-es raid sata vinyokkal 2X értékek elérésére volt képes mint a PH!-s cikkben.Tehát FS-ből ez a csúcs, nem a szuttyok alap ami valótlan helyezéshez vezet.
Mivel én csak FS-t ismerem és néztem, így csak erről tudok nyilatkozni, de gondolom az Asus és Acer notikkal is hasonló a helyzet!
Csökkent képességű emberek között egy egészséges megeröltetés nélkül győz!!!
Nagyon sajnálom h ilyen cikk született, mert több esetben nem fedi a valóságot,bár gondolom nem a ti hibátok h ezeket a gépeket kaptátok, és hiba azért tehel mert fel kellett volna hívni az olvasók figyelmét h a kapott gépek nem a kereskedelmi forgalomban kapható legjobban felszeret változata a cikkben szereplőnek!!!
A cikk végtére is nagyon átfogó de több esetben a lemért adatok alapján történt összehasonlítás nem a valós márkánkénti csúcskonfigok erőviszonyát mutatja! -
_az
senior tag
van egy asus a7v-m, jó kis cucc...
...volt 2000ben, de hát sajna a későbbi athlonokat már nem fogadta -
kdz
tag
ez igen...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Számítógépünk TFT-je sosem lehet elég nagy, és egyesek szerint ugyanez igaz a hordozható változatokra is. Négy 17 colos kijelzővel szerelt notebookot teszteltünk.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- GTA VI
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Trollok komolyan
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Kedvező ár! Acer Aspire 5742 laptop (15,6/i3/3GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest