Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz hdsentinel #444 üzenetére
Ja egyébként a HDS DOS akkor is olvasta a SMART-ot amikor az XP driverrel nem működött. És próbáltam azt a jumperelési/IDE kábel konfigot is ami most működik, (ugyanígy volt azelőtt is, hogy elszállt volna a HDD...) úgyhogy kizárásos alapon a disk geometry error miatt nem tudta olvasni az XP driverrel a SMART-ot.
Most azt még nem is próbáltam, hogy az AHCI-ben működő SATA HDD SMART-ját olvassa-e a HDSDOS, de ha hazaértem kipróbálom. IDE módban szépen olvassa, csak áttettem AHCI-be mert jó lenne üzem közben leválasztani néha a SATA Rackben lévő HDD-t, de meglepetésemre sajnos így sincs a HDD a leválasztható eszközök listájában... Nem tudom miért, talán nem SMART képes a rackem??
Az meg tényleg érdekes volt amikor külön IDE csatin volt két Master HDD, mert már gépinduláskor perceket kereste az IDE kártyán az eszközöket amikből csak egyet talált meg. Mondjuk ezt még a HDD újrapartícionálása előtt volt, de pont a "rosszat" találta meg
Amikor két külön IDE kábelen volt a két Slave HDD akkor gépinduuláskor rendben megtalálta az IDE kártya az eszközöket.
Na ezek után legyünk okosak De mindegy, mert ahogy most van úgy jó, már régen rájöttem, hogy az alaplap csere gyötrelmes dolog, mert ki kell silabizálni az új lap logikátlan nyűgjeit...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest