Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fall-N
veterán
Nyilván egy médiabox a legális streamingre való vagy maximum Kodi + valami szürke kiegészítő. Ahogy szoktam javasolni ha valaki többre vágyik akkor építeni kell egy HTPC-t. Lehetőleg passzív hűtéssel, mert idegesítő a ventilátor(ok) hangja.
Pont most jött egy hír szembe, hogy lesz egy MTK SoC felső kategóriás TV-kbe, MT9638. Elég jónak tűnik.
TV-re egyelőre szintúgy elég ha elfut az HBO GO meg a Netflix, legalábbis nálunk. Külföldön meg a többi streaming.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Őszintén szólva nekem gyakorlatilag mindegy, hogy 3-4%-kal drágábban veszem-e a tévét, márpedig az a 70-80 ezer forint csak ennyit jelent abban a kategóriában, amit nézegetek. De ott sincs erős SoC, GbE, újabban DTS passthrough se, négy HDMI 2.1 helyett némelyikre az idén is egy vagy kettő jut (az A90J-n a kettőből az egyik ráadásul az eARC port ha lehet hinni az AVS valamelyik kommentjének, még nem néztem utána).
Nyilván irreális lenne, hogy ezek mindegyikben bennlegyenek. De jó lenne pár olyan tévé is, amelyik ezekben is fullos.
Nem külön termékként, hanem tévébe integrálva, volumenben gyártva, egy nem új, hanem mostaniaknál erősebb rendszer nem lenne amúgy ennyivel drágább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elvileg tévékre is jön a Stadia.
-
Fall-N
veterán
válasz moleculez #38 üzenetére
Nekem is alapvetően streamingre kell a Box S így elég a teljesítmény. De lehet ha erősebb lenne a vas akkor játszana az ember rajta. Például a Stadia is futhatna rajta szépen és marketingelhetné a Google. Vagy CoD:M -et is játszanék rajta simán gamepaddel.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Ezt értem és megértem, csak fordítva ülnek a lovon: pont hogy bele lehetne tenni jobb vasat azt lehet marketingelni. Számomra tényleg annyi kell, hogy a streaming appok fussanak, nem tudom elképzelni, hogy bármi többet csináljak TV-n, pont azért, mert minden másra alkalmatlan, borzalmas "felhasználói élmény".
(2018-as LG WebOS amúgy).
(Igaz igényem sincs rá, mert akkor vennék egy AppleTV-t hozzá. )Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
Gyakorlatilag streamdobozokat adnak el, ezek az alkalmazások (Netflix, Amazon, Hulu, Disney, stb.) pedig teljesen jól elfutnak a tévés rendszereken. A többi másodlagos a gyártóknak, és szerintem az emberek oroszlánrészének is.
Ezért nincs se erős SoC, se gigabites Ethernet, de újabban a DTS-t is kiveszik, streamhez ezek nem kellenek.
Számomra pl. ez egy ratyi helyzet, jobb híján megoldom majd erősítővel és külön médialejátszóval. A "majd" a hangsúlyos, mert nekem kéne a HDMI 2.1, amiből a mostani erősítőkben kevés van, de legalább a működésük is bugos.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Gondolom felmérték a piacot és úgy érzik hogy felesleges.
Akik droidos játékokkal játszanak és a "mobile gaming"-re vannak rápattanva akkor valószínűleg azt a telefonjukon/tabletjükön fogják csinálni és pontosan azért mert így ott játszanak vele ahol akarnak és nincsenek TV elé kötve.Na meg ugye ismerősen cseng az OUYA név, annak se lett szép vége...
-
Fall-N
veterán
Igen ez érthető, de ha lennének izmosabb vasakkal boxok, akkor többen is vennék, mert simán alkalmassá válnak például játékra, ami most még nem nagyon megy. Költséghatékony konzol pótlék lehetne például. Sok Androidos játék elfutna, ami támogatja a kontrollert, de a gyenge vas miatt nem lehet feltelepíteni vagy ha engedi is, akkor nem fut valami fényesen. Mégha az átlagos 20-25 ezer Forint helyett a duplájába kerülne akkor is megérné simán.
-
válasz moleculez #31 üzenetére
Mert mindenen spórolnak, azért. Mármint értékelemzés alapján csak arra költenek, ami a szerintük a vevőnek fontos, amit bele lehet tenni a reklámba. Okostévék tulajdonosok nagy része szinte egyáltalán nem használja az "okos" funkciókat, tehát a SoC-nál annyi a lényeg, hogy a kép ne akadjon, illetve a képjavító algoritmusokhoz elég legyen.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
hunluki
senior tag
Valószínűleg azért mert az autógyártók se siettek vele hogy izmos vas kerüljön az autókba. Szükséges minimumot tudja és kész. Bár most a tesla lehet picit felkavarta a port mert nagy a hype az autókba kerülő izmos teljesítmény miatt.
Amúgy szintén plusz tényező hogy a chipgyártók a nagyobb hasznot nézik és a telefonokba szánt cuccokon jóval nagyobb a haszonkulcs mint az autós/TV-s chipeken és ezért azt priorizálják. Így meg a maradék gyenge ami olcsón leesik abból jut minden másba. Nemrég volt egy cikk is valahol hogy az utógyártók szívnak mert nem kapnak elég chipet pont a fenti okokból.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Én sem. Az árukba beleférne csak mint mindenen ezen is spórolnak. De azt sem értem az SoC gyártók miért nem tudnak egy Snapdragon 4-es 6-os és a 7-es szériával megegyező erősségű chipeket csinálni. Röhely, hogy egy két vagy több éves telefonban sokkal erősebb vas van. Azt sem értem miért nem csinál a Qualcomm TV-kbe és médiaboxokba való SoC-t. Egyedül a mobilos részt kellene kiszedni belőle és készen lenne egy egész család. Jelenleg van az Amlogic ami említésre méltó meg az nVidia bazi drágán a többi meg semmitérő. De az Amlogic sem acélos, hanem a szükséges elégséges szint. A TV-kbe meg megy az elavult MTK valami. Philips TV-mben is valami MediaTek van, ami baromi lassú lenne, de rá van kötve a Mi Box S, így a TV saját rendszerét nem használom, amúgy is elavult az Android rajta (5.0).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Liszenszelhetik nyugodtan, ameddig gyenge lesz a vas addig csak akadozik majd. A bejelentkezett gyártók zöme nem prémium kategóriás.
Még mindig jobb egy külön box. Igaz ha valaki webOS-re vagy Tizenre izgul, annak nem jó, mert Androidos a boxok. Mondjuk én meg is vagyok elégedve vele, úgyhogy nem gond. Sajnos TV-n erőltetni az okos rendszereket fölösleges. Főleg ha elavul az OS és nem lesz rá több frissítés. Ez box esetén is fennáll az tény, de olcsóbb a cseréjük, minthogy valaki ezért vegyen új TV-t. Mert az lesz a reakció ha netán belassul.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Biztos, hogy transzkódol, és hiába támogatja hardveresen a NAS (van hozzá Plex Passom is), ez így sok neki. Viszont az a kliens hibája, hogy ezeket transzkódoltatni akarja, ez jellemző probléma a tévés Plex-szel.
A menü lassúsága/akadozása pedig a gyenge SoC miatt van.
#28 hunluki
1080p-ig SRT felirattal itt sincs gond. Felirat nélkül a 4K is szépen megy.[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
válasz #72042496 #26 üzenetére
Passz, nekem egy rpi4-ről megy 720/480p kontent róla, azok teljesen jók. Ha 720-ről transzkódolni kell (szutyok upload és család nézi máshol, 720p meg nem fér ki a csövön) akkor abból 1 stream fér bele, de egyébként nincs akadás, lokálba simán bírja, mondjuk esetek 99%-ában direct play.
Maga a TVs app nem a legsietősebb de does the job. Most arra hogy belökjem a filmet nekem mindegy hogy 5 vagy 15 másodpercet áldozok rá az életemből. -
ChipKng
aktív tag
-
hunluki
senior tag
Nekem betalált az LG féle WebOS. 4 TV-n is az van szerte a családban (samu és lg között ment a gondolkodás panel miatt, aztán ismerősök samu TV tapasztalatai alapján inkább LG lett).
Nekem bejön, igazából ami pörög rajta az a plex amit hibátlanul visz helyi hálón és neten át is, youtube app telóról/tabletről irányítva és spotify az egyiken amelyikhez egy elég combos soundbar van kötve.Eddig full elégedett vagyok vele, mondjuk nem is várok sokat. Szépen frissülget a rendszer és az appok is, aztán majd ha nem frissül és használhatatlan lesz akkor kap valami filléres TV sticket ami tudja ugyenezeket.
-
redwhite78
aktív tag
MagicRemote lesz hozzá akár külön megvéve?
Ha van esze valamelyik tescos gyártónak alárak normális vasat és használható panelt, mert azzal letarolja a piacot. De leginkább egy 100 Hz-es Sonyn látnék szívesen WebOS-t.never go full retard
-
moleculez
veterán
válasz LurkerSheik #8 üzenetére
Bizony Ez az app fejlesztéseknek is jót tenne. Nem mintha annyi appot használnék a TV-n, max az aktuális streaming appot.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
ChipKng
aktív tag
Samu-rol valtottam LG-re 2 nappal ezelott. Samu rendszere lassu, akazodik, a HBO GO vagy Netflix majd 1 percig mazsolazik. Valszeg a gyenge proci miatt, ja es ha minden igaz ez meg nem tizen alapu (UE486400). De ami miatt beragtam a Samura, hogy a firmware frissitesekkel funkciokat vettek ki a keszulekbol (es ez nem tizen fuggo). Ezert jott letre a fozott firmware (sammygo vagy mi a neve). Ezek utan eldontottem ugy, hogy Samu tobbet nem.
A CX-en a webOS pattog, gyorsan valaszol. A TV beuzemelese is intuitiv volt, nem kellett manual-hoz nyulnom. Remelem az LG nem lep Samu utjara es kezdi el lebutitani a TV-t a frissitesekkel.2B OR NOT 2B that is FF
-
biscuit
aktív tag
Pedig hiddel... természetesen jött hozzá szoftverfrissítés is fel is raktam azon nyomban. Lehet itt hibáztam?!?!
#11Piftuka: annyira nem bánom a dolgot, mert gyak. másodlagos monitornak vettem, filmezésre, arra pedig tökéletesen megfelel! Az idő persze eldönti mennyire volt jó befektetés de egyelőre nem panaszkodom!
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
Solten
őstag
Nagyjabol "teszkos-polcos" markanevek, de legalabb lesz egy szuper rendszer hozzajuk.
Saor Alba
-
Graphics
Jómunkásember
Tegyük hozzá, hogy nem a legfrissebbet lehet licenszelni, hanem egy előző rendszert.
-
Piftuka
veterán
Sajnálatos, hogy így jártál, de erről nem az OS tehet, hanem maga a hardver!
Persze az is az LG sara... Nem kellene erőltetnie ezeket a "Tesco gazdaságos OLED tévéket".
És még van lejjebb, mert idén jön a már minden szempontból nézve is, deklaráltan "budget" OLED tévéjük... Elképzelni sem tudom, hogy mit vár attól bárki.
A szomorú, hogy kihasználják az árérzékeny piacokat az ilyen termékekkel. Lám, nálunk is nagy kereslet van ezekre. Aki csak addig lát a tévék világában, hogy "tökéletes fekete + végtelen kontraszt", azt könnyű is megfogni ezekkel.
Csak arról nem szól a fáma, hogy mennyi mindent "veszít a VÁM-on" a felhasználó, amikor ilyen tévét választ.
A WebOS viszont "en bloc" a legfelhasználóbarátabb OS, ami a piacon fellelhető.
(Érdekes konkurencia volna számára, ha végre ide is eljutnának a TCL Roku platformmal ellátott készülékei is!)
Én szívesen látnám SONY tévékben is a WebOS-t!"Aquila non captat muscas."
-
törölt tag
A tévépiac ~70%-át lefedő nagyokat ez nem érinti, tényleg a kis gyártóknak lehet alternatíva. Az újabb B&O tévék eddig is webOS-t futtattak egyébként, teljesen nem új a dolog.
Sokan szeretik a webOS-t, én inkább csak megszoktam. A légegér és a dizájn se tetszik, az utóbbi legalább megújul idén a 6.0-ban.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Kicsit csökkenne a fregmentáció annyiféle okosrendszer van piacon, bár
Samsung Tizenjének jobban örülnék.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
biscuit
aktív tag
Addig el sem jutottam... (mármint a különböző perifériák hozzáadásáig) Persze hirdeti, hogy töltsem le az LG appot és akkor nekem milyen jó lesz, mert kitárul előttem a tv világa, aztán aszondja, hogy ugyan csináljak már egy fiókot (ekkor egyszerre több kérdés merült fel a készítők édesanyjának hogyléte felől), mert anélkül biza nem fogom tudni kezelni (egy xiaomi telefonról beszélünk amiben ugye van IR is, szóval ha nagyon akarom, tudom enélkül is kezelgetni)! De hálistennek egy feature ami nagyon elnyerte a tetszésem, az pedig a korábban említett magic remote. Ez nagyban megkönnyíti a használatát (legalábbis amíg bekapcsolom és rányomok a hdmi bemenetre, ha nem épp azon lenne defaultban).
-
Arról nem is beszélve, hogy a Youtube alkalmazásban nincs billentyűzet támogatás, viszont a menüben van kereső alkalmazás, ahol meg van, és onnan ha kiválasztok valamit, akkor elindítja a youtube-ot a keresési találattal...
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
biscuit
aktív tag
Azért azt gyorsan hozzátenném, mint LG tv tulaj, hogy amit ők nyújtanak, az is bőven kevés ahhoz, hogy "használhatónak" lehessen nevezni a rendszerüket. Összevissza akad, rohadt lassú már a menüje is, igaz, amint elindítok egy alkalmazást, az többé-kevésbé működik, de engem nem győzött meg arról, hogy minden nap használjam (pedig csak a yt meg a twitch appokrol volt nálam szó). 55ös bx oledről van szó...
-
AssAssynn
őstag
Ez nekünk jó hír. Magic Remote is lesz vele?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Pingüino
senior tag
Pedig a legjobb rendszer szerintem. A nagyobb cégek is kaphatnának utána.
-
Zanik
addikt
Csak azon múlik, hogy elég erős vasat raknak alá. Jó a WebOS, de ha gyenge lesz alatta a cucc, és akad, akkor senkinek nem fog kelleni.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- OLED TV topic
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.