Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
hat ez igy eleg fail manapsag wifin sem ordongosseg 900mbitet csinalni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
ennyi penzbol kapsz egy x4s routert (sot 150 eur) - ilyen sebessegu lefedettseget az is tudni fog, egyik szobabol a masikba meg siman tud 900+ mbitet egy normalisabb adapterrel (pl asus ac88).
legalabbis en a nasrol olyan sebesseggel masolok, aminel mar lehet inkabb a nas a korlatozo tenyezo. kivancsi is lennek, hogy mit tudna 2xgbit vagy 10gbites csatlakozassal, lehet megtobbet, de legalabbis fura, hogy epp 105-110 mbyte/s kornyeken tetozik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Tényleg nem valami gyors, de a lényeg, hogy az említett routered az emeleti hálóban nem is fog látszani, miközben ezek a mesh cuccok ott is vígan hozzák a 200 Mbps-ot, akkor is, ha életedben nem konfigoltál még WLAN eszközt, csak követed a telefonon a szoftver utasításait a Next gomb nyomogatásával.
-
Hoqspok
tag
"Ezzel kapcsolatban ismét megemlítenénk, hogy a megfelelő szakértelem birtokában persze sokkal olcsóbban is meg lehet oldani egy hálózat kiépítését – de a mesh megoldások nem a szakértőknek készülnek."
Na Pont ezért Tisztelt Cikk író nagyon szeretnék már egy olyan cikket is olvasni ahol erről a házi barkács oco de jo megoldásrol írtok[ Szerkesztve ]
-
GadgetMAN
csendes tag
Én úgy gondolom, hogy mindenki a saját elvárásainak megfelelő routert, MESH-t válassza. Akinek nem szükséges az óriási sávszél, de nagy háza van, vagy nagy területet kell, hogy lefedjen, szerintem annak az teljesen tökéletes.
Nem kell tőle nagy eredményeket várni, csak azt, hogy működjön.
Ennyiért meg szerintem nem nagyon épít senki jobb megoldást. Vagy igen? -
félisten
Nem vagyok a Tenda "márka" nagy híve, de ez egy jó csomagnak tűnik.
A cikkben szereplő tesztértékek nem túl magasak ugyan, de mért értéknek szerintem egyáltalán nem olyan rosszak. Persze nem a wifis eszközök kumulált kapcsolati sebességéhez kell mérni őket, hanem a reálisan teljesített forgalmazáshoz.
Ahol sebesség kell, ott vezetéket kell használni, tudomásul véve, hogy minden ellentétes híresztelés ellenére a wifi még mindig nem erre való.
MaCS
UI: Amúgy kíváncsi lennék egyes fantasztikus értékeket felvonultató híresztelés esetén, hogy pontosan milyen eszközpárral, milyen körülmények között született. Láttam én már "hiteles" képernyőmentést az eszköz kapcsolati sebességét meghaladő értékekkel...
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Rozisoft_Bp
tag
Engem az érdekelne, hogyha vezetékkel kötöm egymáshoz őket, akkor azt használja, vagy mindenképp az 5GHz-es csatorna a backhaul?
-
Krugszvele
senior tag
Azért ha rendes sebesség és stabil hálózat kell, nem fogsz wifivel bohóckodni. Viszont a mobil eszközöknek 50 mbit is bőven elég, így ez a pakk jó annak aki nem ért hozzá. Aki ért, az meg úgyis vesz egy normális routert meg 2 db AP-t és épít egy hálózatot 30 ezerből. Arról mikor lesz cikk?
-
Soma01
veterán
válasz Krugszvele #13 üzenetére
A ~60.000 ft alatti, épített, 3 eszközből álló, minimum AC900-at tudó, egymáshoz vezeték nélkül csatlakozó, MASH hálózatra én is kíváncsi vagyok! 3 darab rendes minőségű AP ára már alig jön ki ennyi pénzből. Mikrotikből kb. összejönne, de ott sem lesz dedikált átviteli wlan csatorna az AP-k között (backhaul), csak a felhasználó által használható WiFi sebesség rovására.
Adhatna ki a Tenda egy komolyabb Mesh rendszert is amelyben már van backhaul csatorna is. -
moleculez
veterán
Google megoldás volt már tesztelve? Állítólag jó lett, csak igen drága.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
Az MW3 miben gyengébb? Az azért elég olcsó! Ha jól láttam egy két darabos szett, ~20.000 ft.
-
nagyúr
lemaradtam ebben a témában. Miben jobb ez, mint egy repeater? Mert nekem van 2 repeaterem a házban, vidáman lefednek mindent, és még vezetékes csatlakozást is biztosítanak az android boxoknak, amikben hulladék a wifi.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Vesa
veterán
Design tényleg ötös! Átlag felhasználáshoz elég egy nagyobb házba, ahol nincsenek kockák és nem terhelik le a rendszert...
A tudomány a valóság költészete!
-
Soma01
veterán
Mutass, linkelj már légyszíves Mash hálózat építéssel kapcsolatos cikkeket. Engem érdekelne! Tudom, hogy lehet építeni de érdekel mi kell hozzá pontosan és mennyi pénzből lehet kihozni!
WDS? Az azért nem Mash! Ha vezetékkel kell összekötni az AP-kat, az sok esetben már nem kivitelezhető. De tény, hogy jobb eredményt lehet elérni vele.
-
suste
veterán
Nem MASH-es írásokra gondoltam, hanem WDS-re. A WDS- t be lehet lőni kábelen és wifin is, és van roaming.
Persze a MASH jobb, többet ki lehet belőle hozni. De egyszerű otthoni felhasználásra jó a WDS is, és a legolcsóbb custom fw-s routerekkel is működik, a leírások alapján könnyebben beállítható..... -
suste
veterán
Pont a cikk is írja, hogy ennél is drasztikus csökkenés várható több kliens/AP esetén, hiszen nincsen dedikált csatorna. Csoda nincsen, egy adott device 1db csatornán adott max sebessége osztódik minden esetben. Szóval ez a "MASH" pont ua mint a "WDS" . Vagy akár beszélhetünk Repeater -ről is.
Ha kábellel tudod összekötni az AP-ket a fő touterrel, és így nincs kétirányú wifi forgalom, akkor az már mindjárt más.... -
beef
őstag
Mesh nem mash.
-
Soma01
veterán
-
suste
veterán
Veszel 2 duál routert, az 5ghz-en összekapcsolod őket, a 2,4ghz-en meg továbbszór. Máris van dedikált csatorna
1-2 5gz-es klienst is fel lehet engedni, a 300mbit/s -es 2,4ghz mellett bőven elférnek...
3 vagy több routerrel érdekes lenne kipróbálni. De ugye 3 dual router árához képest már nem is olyan sok ez a szett sem. -
Soma01
veterán
Nekem így van most beállítva itthon egy jelismétlő (lefedettség növelő, repeater). Egyszerűen be lehet állítani gyári webes felületről is. ~13.000 ft körül volt az ára és ac1200-as. Hátránya, hogy konnektorba kell dugni közvetlenül. De ez nálam nem volt gond. Ha több eszközt kell egymás után fűzni, akkor lehet "gond", csökken az elérhető sebesség.
Szerintem sem drága ez a Tenda, ha jól megnézzük, mit tud. És, igen három darab van a szettben. Azért mondogatom azt a Mesh-t, mert a kapcsolódás nem centrális, hanem mindenki kapcsolódhat mindenkihez, amolyan mártix jellegű. Biztos van erre valami szakszó. Szóval ez a kapcsolódási mód növeli a sávszélességet és nem lassítja a kommunikációt, két kliens között az adatoknak nem kell elmenni a központig ha van gyorsabb, rövidebb út is. Tehát van sok előnye a WDS vagy repeater módokhoz képest. Ez az előny persze nagyobb, hálózat esetén jön ki igazán. 3-4 eszköznél és a felett már elég jó eredmény érhető el elvileg. Meg persze a hibatűrése is nagyobb. Ha egy pont kiesik, más úton is eljuthatnak a csomagok a célig.
Az Asus is beépítette pár routerébe ezt a funkciót, de azok mind feslőkategóriás routerek és ezért az áruk is az. Azokból nem szívesen vesz az ember 3-4 darabot, erre a célra. Akkor már nagyon olcsó ez a Tenda, de még a Zyxel is.
Az a kérdés, hogy van-e már vagy mikor lesz elérhető Opewrt alatt az a rendszer? Vagy már van is? [link][ Szerkesztve ]
-
mykemike
újonc
Tenda MW6 router/repeatert nézem és azt nem értem, hogy van, 1, 2 és 3-as kiszerelésben. Van, ahol 2x 1db olcsóbb, mint a egyben két darabos.
Bocs a nagyon láma kérdésért, de ugye nem arról van szó, hogy az egy csomagban lévő eszközök működnek csak együtt?
Tehát az 1 darabos csomagból vehetek tetszőleges mennyiséget és szépen össze fognak kapcsolódni?
Ha így van, miért jó az a gyártónak, hogy többféle kiszerelésben értékesíti?
-
sandró60
addikt
Üdv!
Teljesen láma vagyok .Ezért elnézést kérek,ha olyan kérdést teszek fel
Van egy TP-LINK AC900 Dualband Gigabit router.
Használok hozzá-AC750 RE200 Wifi Range Extendert(jelismétlő)
A problémám az,hogy a router és a jelismétlő gyakorlatilag más címen van.Amikor átmegyek egyik lakrészből(szoba)akkor a wifit újra kell felismertetni,mert a router és a jelismétlő nem ugyanazon van
Olvasom itt a Mesh-kapcsolatos hozzászólásokat.A mostani routermet össze tudom hangolni egy ilyennel,hogy folyamatos legyen wifi jel
Ezt találtam esetleg be lehet tenni ezt a jelismétlő helyet?
[link]
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest