Hirdetés
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mivel HTPC-zek, értelemszerű, hogy van egy TV a végéhez kötve
De kereskedelmi adókat sosem nézek, engem elrettentenek a 20 percenként agyba nyomuló reklámok.
Mivel IPTV is van a rendszeren, ezért nézünk abból is ezt-azt. Filmcsatornákat időnként, asszony néhány főzőműsort, meg a Discovery tipusú ismeretterjesztő adókat, ha van valami érdekes. De annak ellenére, hogy a TV, mint eszköz, központi szerepet tölt be a délutánjainkban, és az estéinkben, nyugodtan kijelenthetem, hogy TV-t konkrétan ritkán nézünk. -
gabesz839
senior tag
Én sokat ülök tv előtt. Okos tv-m van használom mindenre, konzolon játszom. De a kábelszolgáltató csatornáit kb napi 30 percet nézem. Annyi bőven elég
-
gege547
tag
válasz
Ren Hoek #246 üzenetére
A sok eltökölt idő és a felületes olvasás azért van mer igazából nem érdekel ami le van írva. Én ezt főleg clickbait címeknél szoktam észrevenni (egyre több van belőlük). Rányomok a cikkre és egy 5 oldalas elemzés fogad 20 évre visszamenő grafikonokkal amiket le sem mondanak hogy hogyan kell értelmezni. Aztán beböfögnek 2 sort hogy több helyről vannak a statisztikák és a módszertani eltérések miatt nem összevethetők. De azáért ők megteszik és a cikk végén másfél mondatban összegzik azt hogy miért az a címe ennek a cikknek amiért ide kattintott az ember. Még jó hogy nem olvasom át az egészet a kiemelt sorok elegek ahhoz amit megértek (és sokszor sajnos a mondanivalóhoz is).
Sokszor itt sem olvasom el az egész cikket. Nem értek annyira a mikroelektronikához, gyártás technológiákhoz ezért sokszor a miből rakták össze az xy chip et ki is hagyom. Engem a teszt eredmények érdekelnek és a végén levonom a saját konklúzióm.
A mai világban ha normálisan akar híreket olvasni az ember az rohadt sokáig tart. Elolvasod A oldalon aztán elolvasod B oldalon mert az másik oldalhoz húz aztán elolvasod C-t és D-t mert ők meg azt állítják hogy semlegesek. Kivonod mindenhonnan a spekulációkat a saját véleménnyel/nézőponttal ferdített igazságot és megkapod az infót. Ez sokáig tart. Sajnos idáig süllyedt a ajtó manapság. Ez még a TV ben nézett híradók esetén is több óra lenne feltételezve hogy ugyan az a hír minden csatorna híradójában lemegy.
Ezt nem kéne csinálni ha nem mindenki a saját igazát adná el hírként.Ez az okostelefonos szemromlós kutatás érdekelne engem is mert jelenleg nem tiszta mitől romlik jobban az ember szeme egy telefon kijelzőtől mint egy könyvtől.
Csak hogy a cikkhez is szóljak. Nincs se TV készülékem se TV műsor előfizetésem valamint nem is tervezek venni egyiket sem. Lesz majd egy 27-32" os IPS monitorom 2K vagy 4K felbontással és valószínleg free-sync el. A laptop mellé egy játszós gép, netezésre és filmnézésre a laptop lenne használva a monitorra kötve. Párhuzamos felhasználásnál én játszok a monitoron a laptopon meg lehet netezni meg filmezni.
Ha lenne egy normális reklám policy-vel rendelkező stream szolgáltató hajlandó lennék érte fizetni. Netflix jelenleg azért esik ki mert kevés a tartalom a szinkronos meg még kevesebb (Nekem menne az angol de páromnak nem valamint teljes árért teljes tartalmat várok el nem egy megvágottat). Tőlem akár reklám is lehetne de csak akkor ha műsort nem szakítják meg reklámokkal vagy csak akkor jönnek amikor én megszakítom a streamet. Valamint két műsor között maximum 10 perc reklámot adnának le.
Valamint én tudjam összeállítani hog milyen típusú streamek jelenjenek meg nekem. Retek klub,Ttv2, Sport, Propaganda 1 - 7ig nem érdekel; Discovery, Natgeo, Spektrum meg a Cartoon network oszt csókolom a többire nem vagyok kíváncsi. -
tixem
addikt
Nincs olyan válasz ami igazából jellemezné a tv-s szokásaimat. Van olyan, hogy minden nap megy, de nagy része holtidő. Világít meg zajong. Híradó kb minden nap, olykor egy-egy film ha van valami értelmes, x-akták, comedy central.
Hétvégén meccsek. Szóval igazából nézem minden nap, de mégse
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem amúgy a neten ténfergés sokszor haszontanalanabb mint a tv nézés egy konkrét (igényes műsorral)
Irdatlan mennyiségű idő elmegy a netezéssel. Hiába érzi úgy az ember, hogy számtalan hasznos, számára érdekes dolgot tekintett meg, valójában mindezt rettentő felületesen teszi. Leredukálódott gyakran oda, hogy nagyon gyorsan átfutunk oldalakat, főleg a vizuális ingerekre hagyatkozva, kisebb szalagcímeket, összefoglalókat átolvasva. Tömör szöveg, elmélyülős videó pl kb elképzelhetetlen manapság. Azt figyeltem meg magamon is, hogy nem olvasok végig semmilyen érdekes gazdasági, tudományos, technikai cikket szinte... csak átfutom, vagy az abstractba beleolvasok és már jön is a következő.
Ezt az igermennyiséget az agy képtelen normálisan feldolgozni, elraktározni. Egy asszociációs rendszernek kell az elmélyülés, koncentráció és megerősítés. Így csak egy masszaként elfolyó idő marad a végére. Kb nem tudunk visszaemlékezni, hogy a 150 oldalból mit néztünk át.
Belegondolva ez a felületes információ "rush" lehet sokkal haszontalanabb, és károsabb mint akár a TV-zés volt. Ha okostelefonnal csinálják, ahogy a mostani generációs fiatalok, akkor éveken belül a látásuk is odalesz. Erre már bizonyíték is van.
Szerintem a "netezést" redukálni kellene 1-2 órára max , a többi koncentrált és elmélyült tevékenységnek kéne lennie. Ennél egy jó könyv, vagy film is többet ér... arra legalább emlékszünk. -
törölt tag
Azért régen nálunk voltak közös nevezőben megitélt müsorok, ahol összeült a család együtt megnézni egy filmet vagy a fontosabb labdarúgó mérközéseket. Megvolt a lehetőségem a gyerekszobában egy kis fekete-fehér TV készüléken videójátékot tolni, ha nem jó filmet vagy ha néhanapján korhatárosat adtak és nem engedték megnézni.
Ma már mindez nem számit, mert sokan még a tartalmat sem ellenőrzik vagy tiltanak meg dolgokat.
-
negro
őstag
válasz
#00137984 #237 üzenetére
Nem mondasz hulyeseget de eleg idilli a kep. Regen, vissza emelezve gyerekkoromra, nalunk pont az volt a gond, hogy mindeki mast nezett volna. Olyan, h calad egyutt TV-et nez az max ilyen 10 eves koru gyerekeknel mukodik vagy mukodott. Meg regebben is csak azert mukdott mert volt 3 csatorna max. Persze volt, hogy mi is egyutt mentunk VHS kazettat kolcsonozni de rovid korszak volt ez...
A videojatekos utani resszel egyett tudok erteni mert meg voltam muvelodis hazakban tartott LAN party-kon soros kabellel
-
törölt tag
-
Geller72
veterán
válasz
Hieronymus #236 üzenetére
Én az opció választásának módjára gondoltam, Azaz hogy az ISP-nél kiválasztom, neki kifizetem, ő meg rendezi, aktiválja/deaktiválja nálam. Igen, gondolom, hogy a műsor készítésnél kell eleve egy ilyet beépíteni. Nem lenne ez olyan nehéz, hiszen digitálisan külön van választva minden. Nem azt állítom, hogy most könnyen megoldható, de azt hogy átálljanak erre, az megoldható lenne szerintem.
-
Brazíliában tévéztem rengeteget, mert ott vetítettek minőségi szappanoperákat, nem csak "Eszmeralda visszanéz" és társait... Most, hogy megint Németországban élek, az volt az egyik dolog, amit ignoráltam. A német reklámokat ugyanis néha-néha műsorokkal szakítják meg!
Undorító! Felháborító!
-
core i7
addikt
Már nem nézek TV -t a PC-men nézek mindent
-
törölt tag
A tévénézés társadalmi értéke alacsony fontosságú lett, mint minden olyan családi esemény vagy ünnep aminek a fontosságát kevésre értékelték. Jó régen összejött a család a TV előtt és megnézték az esti filmet, meg azokat a sorozatokat és a sportközvetitéseket. Némelyik ma is ugyanolyan szokása az embereknek, de ezt a személyes privát szférában, félrevonulva a saját szobájukban és eszközeiken teszik. A VHS filmnézés, majd a DVD házimozi még sikeresen összehozta a családtagokat és ismerősőket egy filmnézésre. A videójátékok szintén. Aztán ez is jól a háttérbe szorult, mert mindent a netről fogyasztanak sokan. A FaceBook-on társalognak és néha megosztanak egy-egy képet a világnak. Filmet a Youtube-ról és egyéb stream szolgáltatónál néznek. Ezért kell a sok 4K okostelefon, legalább a 8 magos SoC és a 4GB-nyi RAM. Azon keresztül szemlélni a világot.
-
válasz
Geller72 #220 üzenetére
"...Pedig ahogy egy kábelszolgáltatónál ki lehet válogatni a csatornákat részben, ott azt is meg lehetne oldani, hogy mondjuk plusz pénzért reklámmentességet kapsz.."
Jó ötlet, csak nem működik a gyakorlatban.
A kábeles (vagy nem kábeles) szolgáltató illetve műsorterjesztő nem nyúlhat bele a terjesztett csatorna tartalmába. Ha akarná sem tudná megtenni, mert általában valós időben kapják videó folyamot.
A csatorna tulajdonos tehetné meg, hogy magasabb díjért, összevonná a reklámokra szánt időt, a műsorszám végére. Ezt az időt meg kitöltené valami műsorral. Klippekkel vagy csak egy akvárium élőképével, ...
-
negro
őstag
válasz
Geller72 #234 üzenetére
Elsore is ertettem csak szerintem az lenne a helyes ha fizet erte a user akkor jo musort reklam mentesen kapjon nem pedig meg +fizetni ezert.
Lehet hulye pelda de anno meg mikor kulon volt dekoder az HBO-hoz (15 eve?) amiert fizettel havonta es mukodott fuggetlen attol amugy van e hagyomanyos elofizetesed TV-re ha oda kapcsoltal nem talalkoztal meg 2 film kozti szunetekben se reklammal. Illetve a kulombozo premier filmek es program elozetesei mentek...
-
Geller72
veterán
Már bocs, de eddig nem a reklámmentességért fizettél, hanem a műsorokért. Ezt nagyjából képzeld el úgy, hogy jegyet veszel a cirkuszba. Ahonnan látod is a műsort, az 1000 ft. De ha meg akarod simogatni az az oroszlánt, olyan közel akarsz ülni, az 3000. Vagy egy F1 jegy. Vagy egy koncert jegy. Ez egy alapdíjnak is tekinthető. A vonaton akkor is utazol, ha peronjegyed van, (volt ilyen és van, ahol ma is van) és akkor is ha másod, vagy első osztályra szól a jegyed. A távolságot akkor is azonos sebességgel és időtartam alatt teszed meg, csak nem mindegy, hogy milyen körülmények közt. Én a választás lehetőséget hiányolom. Remélem, így érted.
-
komi77
senior tag
Kíváncsi lennék, hogy korok szerint hogyan oszlanak meg a százalékok. Én a negyvenes korosztályt erősítem. Minden nap tv-zek. Politika, hírek, sport, életmód, természet, néhány sorozat a fő érdeklődési terület. Netet is haszálom szintén hasonló témákban tájékozódom. Közösségi média nagy ritkán. Fiamon tapasztalom, hogy ő fordítva van ezzel. Kevés tv sok net és szosől media. Próbálom is inkább a korának megfelelő hagyományos elfoglaltságok felé terelni. Úgy érzem, hogy nem a leg egészségesebb ha örökké a közösségi oldalakon lóg. Függővé válnak - ezt látni a társain -, nem tudnak valós kapcsolatot kialakítani, sem az alapvető viselkedési formákat elsajátítani, alkalmzkodni. A konfliktus kezelésük is csapnivaló. Szóval komoly figyelmet igényel. Mindenek meg van az előnye és a hátránya is. Talán a mérték a lényeg.
-
negro
őstag
válasz
GeryFlash #224 üzenetére
Igen ezt en is feltettem mint kerdest. De ugy latom a TV nezes mint olyan az adas szintu tv nezesre iranyul mikor vki celiranyosan kapcsolja be mert tudja mi megy es azt akarja nezni illetve csak ugy bekapcsolja majd talal vmit.
Ugyanakkor, ahogy en is szoktam, ha van vmi ami erdekel, mert latom neten valahol adjak a teveben, eszembe nem jutna onnan nezni, hanem inkabb nezem online vagy toltom le gyorsban. Viszont ekkor ez mar nem TV nezes? Persze most magam ellen beszelek mint nem TV nezo
Szoval jol mondod, hogy lenne illetve van kereslet csak nem szar musorokra, reklamokkal
-
negro
őstag
válasz
Geller72 #220 üzenetére
Pont az a problema, hogy fizetsz erte megis reklammal bombaznak. Ha nem fizetnel akkor azt mondom ok. Nem azert fizetsz mert tv-en filmeket szeretnel nezni neha es ezeket megszakitas nelkul? Regen is volt reklam de csak szunetekben. Aztan annyira at ment ez gusztustalanba, hogy 15-20 percenkent van reklam illetve reklam miatt kesobb kezdett egy program 5-10 percel is akar. Egyik legfobb oka volt nalam amiert leszoktam a tv-rol.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tuki2200 #218 üzenetére
Én is azon csodálkozom, hogy nem nagyon írta senki, hogy a retkesklubon és társain nézik a szar műsorokat, pedig milliós a nézettségük...
de szerintem van magyarázat:
A legtöbbünk az informatika kapcsán van itt és relatíve fiatalok vannak a PH-n, vagy olyan idősebb emberek, akik fogékonyak az informatikára.
Ez megmagyarázza, hogy itt a többségünk miért nem néz tv-t, vagy csak a Forma1-et, focit, technikai vagy állatvilággal foglalkozó csatormán néz ezt-azt.A nyugdíjasokból gyakorlatilag meg is lehet a retesklub nézettségének a 90%-a.
Én csak az F1-et nézem és a WTCC-t TV-n, de már azt is horizon go-n PC-n, viszont faterom miatt gold csomagú tv-nk van.
A retkes csatornák viszont lehet, hogy az egész családot beleszámolják, mert azt csak mi tudjuk, hogy pl. amikor 4-en vagyunk a házban és 1 tv megy... a 4-ből hány nézi a tv-t.A munkatársaim, ismerőseim között biztos, hogy sok a TV néző, mert sokszor hallom azt, hogy xy celeb... én pedig szinte 2-t nem tudnék mondani. Vagy, hogy "tudod, van az a reklám, hogy..." Hát nem tudom, mert mindig ugyanazt a pár reklámot látom, amit az F1 és a WTCC közben lenyomnak. Yokohama, Kenwood, a retkes ásványvíz vagy mi a f. az M4-en... igazából még ezeket is kizárom. Ott vagyok előtte, de nem tudnám megmondani, hogy melyik ásványvíz, ha egyáltalán ásványvíz az.
-
Rodi 4.80
senior tag
Ezen ne csodálkozzunk már én sem tévézek mert elegem van a hihetetlen mennyiségü reklámokból, inkább ha valami érdekes van akkor rákeresek a neten és on line megnézem reklámok nélkül.
Hová lépünk tovább amikor elegünk lesz (van) az internetes reklámáradatból? Vissza a természethez?
Nagy világégés elé nézünk. Minden egyre embertelenebb. Számítógépes algoritmusok befolyásolnak, döntenek helyettünk a legfontosabb kérdésekben is.
-
Maxtreme
addikt
kb 5-10 éve abszolút nem nézek TV műsort. Tv-t igen, de max általam beszerzett sorozatot vagy filmeket.
-
Kíváncsi lennék torrent oldalak nélkül egy ilyen szavazásra.
-
GeryFlash
veterán
Annyira hihetetlen, hogy egy szakmai oldal is ilyen banális kérdést tesz fel ilyen válasz béna opciókkal. Komolyan... A trend az, hogy az emberek igen is szeretnek tévét nézni, de nem tévézni. Ez a poll elnézést de ebben a formában egy fingreszelés. Az emberek imádnak filmeket/sorozatokat nézni. Vagy torrentről vagy OnDemand (főleg küldöldön, balkánon itt inkább ciki fizetni valamiért ,,ami ott van ingyen is"). Szóval igen, a tévékre továbbra is van kereslet, a szar műsorokra reklámokkal, na arra egyre kevesebb, persze ez 20-30 év múlva fog igazán meglátszani, szóval kell még egy generációváltás.
-
Geller72
veterán
Amúgy valakitől az életben bárki is megkérdezte, hogy - Te figyi, fizetnél azért, hogy ne legyenek ratyi reklámok a csatornán?
Ja nem. Pedig ahogy egy kábelszolgáltatónál ki lehet válogatni a csatornákat részben, ott azt is meg lehetne oldani, hogy mondjuk plusz pénzért reklámmentességet kapsz. Az adott ISP pedig arányosan elutalgatja a csatornáknak ezt a pénzt. Könnyen lehet, hogy egy picit még több zsetonjuk is lenne ebből. Én szavaztatnék itt olyanról is, hogy ki lenne hajlandó fizetni ezért és mennyit. Ha azt nézem, hogy egy szem appnál én pl fizettem mondjuk 300 ft-ot, hogy ne ugráljon fel semmi reklám, miközben nézem, ugyanúgy azért is fizetnék, hogy ne roncsolják az idegeim tv műsor nézése közben/előtt/után. Nyilván nem 300 ft-ról van szó, de aki egész hónapban, napi több órát ott gubbaszt a tv előtt, az gondolom nem sajnálna pár ezret ezért az opcióért. Mármint hogy full reklámmentes műsort nézhessen. Valahol 3-4k közt érzem ezt az összeget reálisnak.Any idea?
-
törölt tag
Előbb definiálni kéne mi számít "TV-zésnek".
Ha géphez kötött TV-n netezek, egy streaming oldalt böngészve, amin egy film megy, ami éppen a TV-ben is, akkor az TV-zés?Illetve mindez monitoron nem az?
(Hivatalos oldalt streamelve se?
)
-
tuki2200
senior tag
Magyarorszag az az orszag ahol 10 emberbol 9-nek nincs tv-je, es azon is csak a NatGeo meg a Spektrum megy.. ettol fuggetlen minden tv2-rtl-es musornak
millios nezettsege van minden heten... mert ettol leszunk jobbak, kifinomultak, felsobbrenduek mint a tobbiek ha azt hazudjuk nem nezunk tv-t -
pomorski
őstag
Én tv-n csak azt nézem, amit a hdmi dróton keresztül számítógéppel ráküldök. Mimást nézhetnék? A hírek manipuláltak, parasztvakításra vannak. A reklámokra ott nem tudom alkalmazni a blokkolót.
-
miqlas
őstag
... ami nekem nagyon tetszene - ha én válogathatnám össze a csatornákat, amiért pénzt szeretnék adni, mert ugye az RTL FoS, meg a TV2, M1-M5 (ha van egyáltalán olyan) baromira nem érdekel! Amúgy az ismeret terjesztõ csatornák között bizony van több is, ahol nincs reklám ...
Amúgy a YouTube-on is a pofámba tolják a reklámot!
-
RangerFox
veterán
Csak F1-et, Bundesliga (csak a kedvenc csapatom, a Borussia Dortmund meccseit), valamint BL-t nézek. De semmi más, reklámokkal telitömött szutykot.
-
sefan67
aktív tag
válasz
Ren Hoek #213 üzenetére
Sztem régen ez az oldal sokkal minőségibb tartalmakat hozott le, és akkor nem volt ennyi hirdetés meg előfizetéses modell sem.
A sok gagyi közül mindig volt 1-2 aki törekedett a minőségre."Az is a lényege, hogy egy kampány során megismerje minél több ember a terméket/szolgáltatást. "
Ez így van, de megvan / meg kéne hogy legyen / ennek a helye és módja, és nem egy 1920 pixel széles reklám a 800 pixel tartalmú oldalon.
Annak az embernek akit nem érdekel egy termék, ne tolják le a torkán hogy 'csakazértis' vedd meg!
Akit meg érdekel valami, az úgyis utánanéz.Maga a marketing is egy elfajult gusztustalanság.Előbb-utóbb az internetes reklámok is odáig fognak fajulni hogy egy hatalmas tampon / hüvelygomba reklámot tesznek 1 vékony sáv tartalom köré, hisz a TV médiából is lett.
( Lásd PH és a agyonsminkelt homárfiú az asus mobillal/tablettel. gusztustalan és zavaró! )
-
Ren Hoek
veterán
"Másrészt oldalak jönnek-mennek, mindig lesz egy újabb "feltörekvő" ahol meg tudják csinálni hirdetések nélkül is a tartalmat ami érdekli az embereket."
Ilyen nem lesz... max a gagyi blogok szintjén. Egyik tartalomgyártó sem jótékonysági szervezet, előbb utóbb mindenkinek kell valami bevétel, egy szerkesztőséget, szervereket, irodát stb valamiből ki kell fizetni... és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy profitábilis legyen a vállalkozás. Csak a nagyon nagy cégek engedhetik meg maguknak, hogy (kezdetben) reklámok nélkül indítsanak oldalt, tartsanak fent óriási szerverparkot. A YT is súlyosan veszteséges volt, talán még most is az...
Nincs is gond szerintem ezzel, ha esztétikusan van elhelyezve és nem zavarja a tartalmat én elfogadom, hogy a minőség fenntartása érdekében ezzel fizetek. Kitudja, hogy merre tartunk a jövőben, de a Netflix tűnik egy értelmes modellnek. Egy általánydíjat fizetsz a tartalomért.
(A marketing meg nem úgy működik, hogy csak a keresőoptimalizált ajánlatokra épüljön. Az is a lényege, hogy egy kampány során megismerje minél több ember a terméket/szolgáltatást. Ezt csak azért mondom, mert ismerem kicsit a másik oldalt is, amikor az induló vállalkozásodat próbálod megismertetni a fogyasztókkal, és felkelteni új vásárlók érdeklődését.
-
Joker88
őstag
ritkán..
főleg, úgy , hogy a lakásbeli 3 TV-ből csak kettőre van U** kötve, a harmadik TV-re ( ami az én szobámban van) csak a földfelszíni ,belső szobaantennás ( MindigTV) műsor van "kötve" .. ergo ha rossz az idő ( esik,fúj a szél) akkor marad a " Nincs vétel" adás..
-
moleculez
veterán
Kb 10 éve nem nézek TV-t, ami érdekel letöltöm, megnézem online, de hogy én igaítsam az életem a TV programhoz, az kizárt. És még fizeseek is érte.
-
sefan67
aktív tag
válasz
Ren Hoek #206 üzenetére
Ebben igazat adok, de nem teljesen.
Egyrészt ha mindenre "előfizetnék" amit neten nézek, akkor már enni se lenne miből.
Másrészt oldalak jönnek-mennek, mindig lesz egy újabb "feltörekvő" ahol meg tudják csinálni hirdetések nélkül is a tartalmat ami érdekli az embereket.A reklámpiac meg maradjon a keresőké, hiszen ott úgyis önszántamból tartalomra célzottan keresem az ajánlatokat, OTT lehet kínálgatni a fogyasztónak!
A többi csak unwanted spam ami amúgy is jogilag tiltott kéne legyen.
Igen PH, lehet fejleszteni termék-keresőt, csak 1 ötlet
-
negro
őstag
válasz
freeknight #200 üzenetére
Azt nem tudom mert az en ismeretsegi koromben azert tobbnyire inkabb nem neznek tv-et. Magambol es ebbol indultam ki. Es azert fura ha meg sokan TV -znek mert ahogy irtam az utobbi 10 evben en kb. 1x-2x kapcsolom be havi atlagra bontva a BOXot. (Ami amugy monitorra van kotve szoval fizikailag TV-em nincs is) Ezt is szavaztam, bar nekem mar ez is inkabb a nem nezek TV-et kategoria mert ma mar ennyire se kapcsolom be mert ha meg is latok is vmi ajanlot bongeszgetve ami erdekel akkor nem varom meg az adast hanem letoltom vagy online nezem HD ugyanugy ha erre lehetoseg van. Ezert irtam ma mar amugy sokkal konnyebb "nem tevet nezni" ugymond mint 7-10 eve. Adas szinten csak akkor nezek TV-et ha erre ra vagyok kenyszerulve: WTCC kozvetites pl. aztan van, hogy 2 honapig off a box.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ddaydome #207 üzenetére
Itt az elv a probléma, amivel a filmcsatornák élnek főleg. A helyzet egyre undorítóbb lesz évről évre. Nem tudom melyik pakk van anyáméknak, szerintem egy drágább UPC... de hogy a Netfilx korában fizetsz egy rakás pénzt azért, hogy a sarokban az X-Fucktor, Szúrvivor, Szarban Szar, és a többi hányadék mocsok műsor beugráló logóját nézd a széleken levágott,gyakran HD-ről felskálázott filmeken... az több mint felháborító. Mert ugye a csatornák többségét már megvette a Vajnamaffia ha jól tudom, és a csatornákon ugyan azok a szellemi kútmérgező műsorok logói zúgnak a sarokban. Az se semmi, amikor az RTLII BL liga fociműsorát odafossák a sarokba. Inkább aranymetszésbe alső negyedbe... 5 perces untig ismételt ajánlókkal a takony saját gyártású műsoraiknak.
Régebbről nem rémlik az sem, hogy egy 45 perces sorozat részbe beleokádnának 3 reklámot (Viasat SD minőség 2017-ben... ???)
Ehhez képest egy Netflix UHD 12 euróért, úgy hogy akkor és azt nézed amikor akarod, filmközbeni reklámok és logók nélkül? Hát remélem ez lesz az utolsó döfés a kereskedelmi csatornák szívébe.
-
ddaydome
senior tag
válasz
Ren Hoek #202 üzenetére
Hello!
Én minden nap tv-zek!
A kezdetekben le szedtem a filmeket és CD-re vagy DVD-re kiírtam. Aztán az jött, hogy csak letöltöm és megnézem valamikor.... Most már az sincs.
A tv-ben jelenleg 1,5 - 3 évvel ezelőtti mozifilmek is adásba kerülnek. Régebben meg az LTP-ken a TV szerelős "okos" HBO-s dekóderek világában volt ez csak elérhető. Nekem jelenleg kb. 130 csatornám van DIGI-nél és mindig van nézhető, az más kérdés, hogy a 3,5 éves lányom miatt más a nézhető kategória.
A Torrentet felesleges emlegetni, mert nem hiszem, hogy azokért a filmekért fizetsz, amit onnan szedsz. A Diginél meg az alapcsomag is bőven extra..... Ott meg ugye fizetsz. Reklám meg mindenhol van, kivétel a megvett vagy nem jogtisztán elért filmek esetében.Lehet, hogy be kéne kapcsolni a tv-t és találnál nézhetőt!
-
Ren Hoek
veterán
Mondjuk a gond az, hogy ha mindenki adblockot fog használni, akkor kontekt sem lesz. Ez a baj az ingyenességgel. Ki fogja eltartani a YT brutális szerverparkját pl, ha mindenki adblockol? Most már számomra is egyre idegesítőbb a YT reklámáradata, de PH-nál és bizonyos oldalaknál kikapcsoltam.
Ez egy örök háború lesz, és szerintem mi fogjuk a rövidebbet húzni. Ha nem lesznek reklámbevételek a vége az lesz, hogy ingyenes tartalom és jótékonysági szerverpark sem lesz. Tehát beszélgetni sem fogunk itt.
(#204) b. válasza: Ja ez igaz... ha nem filmet keres az ember. Azt teljesen ellehetetlenítették szerintem.
A term.tud még azért tud érdekes műsorokat hozni. -
sefan67
aktív tag
Tévéadásra nem tudok adblock-ot tenni, úgyhogy 12 éve hanyagolom.
A PH-t sem olvasnám ha nem lenne adblock
-
válasz
Ren Hoek #202 üzenetére
Szerintem ma is képes ezt a" Plazmaállapotban" ( ez tetszik) kikapcsolódást hozni a TV mert van 100+ csatorna egy közepes csomagban. Nálunk sokszor kézben a távirányító, nyomkodjuk, amíg nincs olyan ami érdekes lehet számunkra. Azért ki lehet szúrni pár érdekes műsort ( nem magyar celeb valóságshow-ra gondolok persze, de kinek mi) , amit amúgy az ember soha nem vett volna észre magától, vagy nem nézné meg, de éppen akkor adott hangulatban lekötheti. Nálunk sokszor mondjuk nincs idő egy sorozatra vagy filmre, de van kb 25-40 perc erre akkor azért nézünk Tv-t.
Persze durva, hogy az ismeretterjesztő csatornák is mennyire tele vannak reklámokkal és Önreklámokkal , és dühítő módon ugyan azokat tolják le 20 percenként. NG konkrétan nézhetetlen ( 15 percenként 5 perces önreklám, ugyan azzal, " ragadozók éjszakája stb stb szlogennel és képsorokkal ) arról márt teljesen leszoktunk. -
gyáliSanyi
őstag
Heti 2-3 órát csak. Most is csak 2 óra azért mert megnéztem a Másnaposok 3-at újra.
-
Ren Hoek
veterán
A TV műsornak egykoron volt egy olyan egyszerű "szépsége", hogyha teljesen levoltál butulva/merülve péntek este, egy hét meló után agyilag akkor csak beültél és jött ami jött, kezedbe adtak egy filmet, érdekesebb műsort. Még azon sem kellett agyalni ebben a plazmaállapotban, hogy mit nézzél. Tényleg semmi erőfeszítést nem igényelt, hogy kitaláld mit nézz, letöltsd, keress feliratot hozzá stb...
Manapság viszont tényleg nézhetetlenné vált. Egyszerűen ezek a 15-20 perces blokkok utáni 10 perces reklámok, és a sarokban villódzó, beugráló primitív műsorok logói annyira felbosszantják az embert, hogy csak anyázik. Bevallom én ritkán szoktam péntek esténként anyámék előfizetésén beülni 1-2 film elé épp ami megy, mert annyira elfáradtam, hogy nincs kedvem kitalálni sem mit nézzek... de tudatosan nevelem magamat.
A végcél teljesen kiírtani a TV csatornákat a szüleim lakásából.
Egyébként úgy is az egyszerű emberekkel számolnak, akiknek teljes képtelenség lenne maguknak kitalálni a filmet estére, bepötyögni, letölteni stb... Netflix is bonyolult számukra, nemhogy ez. Az egyszerű emberekkel pedig mindent le lehet nyeletni, a valóságshowtól kezdve a "10 perc film-10 perc reklám és óriási színes logók a sarokban, kitakarva a felskálázott HD filmeket" gennységig. Nézik ami van, hogy még addig se kelljen gondolkozni, amíg kitalálod önállóan mit nézzél.
+ Az is egy érdekes kérdés, hogy a net és a torrent világában megengedik maguknak az ilyen szintű reklámgennyömlesztést, nézhetetlenné téve a műsorokat... és még fizetsz is havi 3-4000 Ft-ot magáért a szolgáltatásért! Wait what?.. Szóval én csak remélni tudom, hogy hamarosan belebuknak ebbe, és az utolsó generáció lesz a mostani akit még át tudnak verni ezzel a TV-nek nevezett mocsokkal. A Netfilx remélem eltörli a kereskedelmi csatornák nagyrészét a föld színéről is.
-
Calibra72
aktív tag
F1-et mindig megnézem és vacsora közben esetleg a híradót.A többit vagy netről,vagy abszolút nem nézem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Saramonic UwMiC9 lavalier mikrofon rendszer
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Onkyo, TX-7730, sztereó, erősítő, hi-fi, 2x100 watt
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest