Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stratova

veterán

válasz Abu85 #51 üzenetére

Nem tünik új keletűnek ez a nézet, ha nem több százezres masszív gépet vesz az ember, akkor rendszeres hordozás mellett egy átlagos notebook még garanciális idő alatt képes elromlani, akár van terméktámogatás akár nincs. Az OEM-eknek az a jó ha a felhasználó egy-két évente kénytelen gépet cserélni. Asztalinál a komoly költséggel járó meghibásodás veszélye ehhez képest minimális.
    De, ha már AMD-nél tartunk, értem én, hogy a jövőbe mutató fejlesztésükhöz akarnak megnyerni minél nagyobb programozói réteget. De miből szándékoznak addig profitot termelni, ha ezalatt a leginkább versenyképes termékükre fordított büdzséből faragnak le? Az asztali szegmens csökken, a VGA piac szintén, szerver fronton még az asztalinál is kisebb részesedéssel bírnak, ami pörög az a tablet és a notebook. Szóval mi jó AMD-nek abban, hogy idehaza nincs A6-nál erősebb apuval szerelt komoly gép (Probook b), amikor még Paviliont kapni A8-A10-zel? Előbbi lazán 200e+ kategóriába esik, még azt sem lehet ráfogni, hogy nem éri még a terméktámogatás (mert a Pavilionban megéri?). Rory is kamatoztathatná a Lenovos kapcsolatait.
    De nézhetjük az Ultrabookra hajazó réteget is, Envy sleekbook, ahol a tömeg minőség és a kis méret a vonzerő 14" Intel 15,6" AMD. Ehelyett van AMD Pavilion sleekbookban, ami olcsóbb de tiszta műanyag. Végül hol vannak a zseniális paramáterekkel bíró A10-4655-tel szerelt 14"-os gépek, amelyekbe szinte a legjobb választás lenne; az OEM-ek sem rajonganak a dVGA-ert mert költségesebb, vagy tévedek? Bocsáttassék még nekem a kissé ironikus hangvétel, de finoman szólva lehangol a szűkös versenyképes kínálat.

Új hozzászólás Aktív témák