- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stratova
veterán
Egyelőre még kissé hiányos Ivy Bridge alapú processzorokat felvonultató adatbázisunk; a 35 wattos TDP osztályból még csak az i5-3210M-et teszteltük, az i3-3110M még várat magára, helyette a 17 wattos i3-3217U ugrott be (2,4 GHz helyett 1,8 GHz).
Ebből számomra nem egyértelmű melyik HD 4000 szerepelt a táblázatban, csak az hogy az i3 vonalat i3-3217U képviseli i3-3110M helyett. Nem találtam még meg a vonatkozó helyi notiteszteket. De ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni:
Csakhogy a tesztben szereplő Radeon HD 7640G a széria közepes darabja, van ennél lényegesen erősebb megoldás is a talonban. Az A10-4600M APU-ban lévő HD 7660G-nek másfélszer annyi számolóegysége van, és Turbo órajele is magasabb egy kicsivel, így tesztalanyunknál határozottan komolyabb eredmény várható tőle.
Intelnél mindenhol teljes értékű a HD 4000 mindössze az órajellel variálnak. Így a kisebb mértékű eltérés tán még ULV Ivy-nél is érthető. Csak nekem furcsa, hogy többnyire gyorsult HD 4000 kétcsatornás módban, viszont magas beállításokkal csak egycsatornás adat szerepel? Valami nem tetszett neki?
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz stratova #104 üzenetére
Hat igen, erre a platformra valamiert en se lattam ertelmes tesztet, ahol megfeleloen ott lenne minden jatekos es teljes koruen le lenne tesztelve.
En meg azt a magyarazotot tudom elkepzelni, hogy a mobil trinity a tdp limit miatt nem megy gyorsabban, de akkor tobb szamolo egyseggel sem fog sokkal gyorsabban menni olyan esetben, ahova a cpu es igp egyszerre kell, tehat pl. a jatekok egy reszenel. De ez csak talalgatas.
A 17 watt azert komoly limit, szoval lehet, hogy van hatasa a teljesitmenyre, jo lenne latni egy tesztbol ezt is.
Meg az jut meg eszembe, hogy a tesztek gondolom bedugott toltovel voltak, jo lenne azt is latni, hogy mi van, ha akkurol mennek a gepek.
-
stratova
veterán
Szerintem A8-4500M szimplán rosszabb lapka.
A8-4500M 2 modul 1.9@2.8 GHz, HD 7640G 256:16:8 496@685 MHz 35 W
A10-4600M 2 modul 2.3@3.2 GHz, HD 7660G 384:24:8 496@685 MHz 35 W
A10-4655M 2 modul 2.0@2.8 GHz, HD 7620G 384:24:8 360@496 MHz 25 W
A8-4555M 2 modul 1.6@2.4 GHz, HD 7600G 384:24:8 320@424 MHz 17 WUtóbbinál már gyanúsan kevés lehet a CPU (saccra kb. i3-2357M-i3-2367M), de kétlem, hogy lenne erősebb GPU 20 W-os TDP alatt.
Ahol járt a Conal referencia noti 2x2GB 1600-as RAM-mal átlag 20%-ot vert HD 7660G a 650 MHz-es HD 4000-re kb. HD 6630M szintet érve el.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #106 üzenetére
Ráver az 80%-ot is, ha komplex a terhelés, értsd nem medium beállításokkal. Ilyen környezetben csak a jobb driverből származó előny jön ki a stratégiai játékoknál és OpenGL alatt.
Ezekre a legjobb példa a Just Cause 2 volt egy tesztben. Lowon a Trinity 33 fps-re volt képes, és alig volt gyorsabb az Ivy-nél. Highon a Trintiy 31 fps-re esett (-2 fps-be került a grafika jelentős növelése), míg az Intel 15 alá csökkent, vagyis elvesztette a sebesség felét. Erre nagyon kevesen jönnek rá. Márt az AMD guide-jaiban is benne van ez, hogy ne féljenek a tesztelők magas grafikán tesztelni. Úgy tervezték az IGP-t, hogy bírja.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
darvak
senior tag
válasz Mr. Double B #100 üzenetére
400 dodóért? Ne viccelj már! Amcsiba is 500-tól indul!
Ha neked sikerült 400-ért kifogni, az elég jó vétel volt
Persze dobjál csak fel, meg terhelés teszteket (hőmérséklet). Kár,h csak 1 hónap múlva! -
stratova
veterán
Ok, én csak azt írtam amit láttam, már az is figyelemre méltó, hogy nem Trinity-nek ideális környezetben pár esetben CPU-limites játékokat is beleértve jött ki 20% előny egy nála 31%-kal magasabb órajelen üzemelő de fejletlenebb GPU-val szemben (tehát nem optimális körülményeket nézve is 57%-kal erősebb HD 7660G c2c).
Még a 25 W-os kategóriában is tudná magát tartani az A10-4655M-féle 7620G az i7-3555LE 550 MHz-es HD 4000-ével szemben, csak a CPU magok fogyasztanak még sokat a magasabb órajelhez (itt 2,5 ellen 3 GHz feletti CPU kellene) és a ott a gyártástechnológiai hátrány is (22nm vs. 32nm).[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #109 üzenetére
Ez viszont nem azt jelenti, hogy HD 7620G megfelelő kiszolgálásához, 3 GHz-es 2 modulos CPU rész kell, csak a 25 W-os i7-tel való versenyhez dukálna egy 3.1-3.2 Ghz-es ellenfél (ami nyilvánvalóan lehetetlen ilyen körülmények között).
Cserébe épülhetne komoly GCN dVGA-s gép teljesen AMD alapon, a MSI GX60 HD 7970M-je is biztosan jó néven venné, ha 2,7 GHz-en pörögne mellette az A10.
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Teljesen egyetértek. Kb semeddig sem tartan egy nagyobb gyártóttól kérni egy egyedi kiépítésű referencia laptopot, asztali gépet stb-t, amjd azt küldeni mindenhova tesztelésre. Annak idején az Apple is bepróbálkozott aklónokkal, amiből hamar ki is hátráltak.
(látom közben, hogy ilyen már van amúgy)
A mostani teszt kb arra volt jó, hogy az átlagember elkönyvelje az AMD vereségét.
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #109 üzenetére
A c2c összevetés ma már nem túl reális, mert a lehetséges órajelet minden dizájnba beletervezik. Sokan azt hiszik, hogy az órajel egy könnyen állítható dolog, ami alakul, ahogy alakul, de valójában egy grafikus vezérlő magas órajeléért komoly tranzisztormennyiséggel kell fizetni. Nem véletlen, hogy az NVIDIA nem használ a Keplernél shaderórajelet. Az nem volt ingyen a korábbi architektúrákban, így bele volt tervezve az SM-be, hogy magas órajelen fog menni. Ugyanígy az Intel IGP-kbe is bele van tervezve a turbó.
Ma a c2c nem ér semmit, mert ez a kérdés a tervezésnél dől el, és nem a technológián.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egy notebookban a dedikált GPU komoly hátrány, akkor is ha lehet kapcsolgatni. Profi munkához meg elsősorban profi driver kell, amivel az AMD rendelkezik és nyugodtan rá lehetne pakolni egy notira is. Amint elkészülnek a validálással és megjelennek a Trinity alapú FirePro termékek valószínűleg lesz is ilyen noti.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
darvak
senior tag
válasz VaniliásRönk #116 üzenetére
Hát inkább profi kártya, ha már támogatottság.
A 7640G meg alulról súrolja a GT525M szintet. Ez azért nem az a teljesítmény, amiért érdemes lemondani a jóval olcsóbb, de jóval erősebb dedikált gpu-s konfigról. Persze nem árt a jó hűtés.
Másképpen, te megelégelnéd a 7640G erejét, ha játékra keresnél gépet?Mert ha kiveszed a játékot, akkor már HD3000 is elég általános célra, sőőt AutoCAD-re, ArchiCAD-re használatra is. Ma még sok progi cpu-ból renderel a 3D-hez.
Nyilván erősebb, mint az Intel, nem is védem.
Csak,én már a HD4000-nél is ezt láttam. Játékra nem az igazi, azon kívül meg amire 1 átlag usernek kellhet, arra már az előd is elég volt. Nyilván szép és jó a kompatibilitás fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Nos, én elkövettem azt a botorságot, hogy megvásároltam egy ilyen gépet, illetve az A6 4400 -as CPU val szerelt változatot. Annyi benne a csavar, hogy a gyári 4 GB -os modul mellé kaptam még egyet, így 8GB RAM van benne. Az A8 -a verziónál kb. 30k -val volt olcsóbb...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 7640G játszva elbánik a GT 525M-mel. Ez az általános baj a tesztelőkkel is. Azt hiszik, hogy ez IGP azt jelenti, amit az Intel ad, amiről az a sztereotípia, hogy nem elég gyors. A gond az, hogy ezt kiterjesztik az AMD IGP-jére is, ami már elég gyors. A HD 7660G nagyjából annyit tud, mint a DDR3-as GT 540M.
De nyilván nem szokás IGP-t hasonlítani a dGPU-hoz, mert a dGPU az komoly kellemetlenség egy muxless átkapcsolással, amit ma alkalmaznak a gyártók.
A HD Graphics 3000-nek sosem a teljesítménye volt a baja. Tud amennyit tud, szerintem az a legnagyobb gond, hogy már csak legacy támogatás van hozzá, pedig nem öreg a hardver.
(#114) stratova: A nagyobb teljesítmény az igaz, de a fogyasztás már nem. Két Piledriver modul kevesebbet fogyaszt, mint két Ivy Bridge mag. Ezért van már az AMD-nek négymagos ULV APU-ja. Az IGP viszont többet eszik az Inteles megoldásokhoz képest. Az Intel ezért nem csökkenti jelentősen a mobil IGP-k teljesítményét az asztali verziókhoz képest. Az AMD a mobil IGP-k órajelét már csökkenti az asztalihoz képest, mert többet fogyaszt, mint az Intelé. Persze olyan jelentős eltérések nincsenek. Mindkét cég nagyjából fele-fele arányban osztja ki a TDP keretet. Az AMD annyiban van előnyösebb helyzetben, hogy a Trinity át tudja lapolni ezt a PowerTune technológiával, így nem kell fixen hozzárendelni az egységhez a fogyasztási szintet. Az Intelnek ezt fejlett energiagazdálkodás nélkül direkten meg kell tennie az IGP-re.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Mire gondolsz? Jó kis gép, csak kérdés, hogy jó vétel volt e. Még nem laktam be igazán. Jól össze van rakva, a billentyűzetet szokni kell, meg azt hogy ha a géphez érek, akkor hideg, mert fém. A kijelző színei szépek, de a gép hangja is teljesen rendben van.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
darvak
senior tag
Igaz a Noteboochek-en csak 2 benchmarkból gyúrták össze, abból csak 1 releváns.
Náluk jóval gyengébben muzsikált. Igaz ők semmihez nem nyúlnak, se a driverhez, se a konfighoz.
Benchmarkokba gyengébbnek látszik, de ezek szerint sikerült a játék teljesítményre rágyúrni.
Medium teljesítményen a GT525M is hozza a 7640g szintjét (pl Starcraft 2, Dirt 3-ban), úgy tűnik a high régióba jöhet ki a különbség, de ez erősen játékfüggő.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sok felhasználónak szempont a játék, amire a jellemző 1366x768-as felbontáson a Trinity bőven elég, régebbi játékokban akár high+ részletesség mellett is. Dedikált VGA-t azért hajkurásznak sokan, mert pontosan olyan tévképzeteik vannak az Intel IGP-k miatt, mint neked.
A felsorolt CAD programok esetében helyből handicappel indul az Intel még egy sima Catalysthoz képest is, egy ezekre optimalizált FirePro driver meg egyszerűen földbe döngöli. 3D gyorsítást maximum akkor nem használnak ilyen programokban, ha nem lehet bekapcsolni hardware és/vagy driver problémák miatt. Ami megint jellemzően az Intel IGP-k problémája.
#122: Benchmarkokban a CPU is igen jelentős tényező, játékokban ált. nem. A Trinity meg valójában az itteni eredményeknél is erősebb, csak normális RAM-ot kell alápakolni, a legtöbb gép éppen ezért gyárilag 1600-as RAM-mal jön.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
darvak
senior tag
válasz VaniliásRönk #123 üzenetére
Ennél a gpu teljesítményeknél a gpu nagyobb korlát, mint a cpu.
SB gaming 1
SB gaming 2
Ivy gamingMilyen tévképzetre gondolsz?
Mi köze ehhez a Firepro-nak .Handycap? Igen, most azt mondod az Intel előny az nem is előny
3D gyorsítást maximum akkor nem használnak ilyen programokban, ha nem lehet bekapcsolni hardware és/vagy driver problémák miatt
Írhatnál konkrétumot is, mert nem általános,amiről írsz.
Maya, Solidege, Archicad, Nemetschek,Cinema4D stb., mind-mind renderelhető gpu nélkül.
Kölönben csak Firepro-k és Quadro-k repkednének.(#125) stratova
Jah, aki gpu teljesítményt vár vékony laposoktól..Azokban nincs is erős gpu, de általában 17WTDP, az már teljesen más.
DE tudom mire gondolsz (pl probook, latitude stb..), csak most éppen 15.6"-ról van szó, nem kéne belekeverni.
Jaj ne forgassunk már ki mindent, hiszen ez csak azt mutatja, nem cpu limit, legalábbis Intel oldalról!
[ Szerkesztve ]
-
Profi munkára annyira elég az AMD IGP, mint az Intel.
És pl. ha az AMD majdnem ugyanazt a szintet hozza, mint egy gyengébb dedikált kártya, akkor máris olcsóbb lehet.
Illetve a dedikált kártya melegedése komoly probléma. Meg üzemidő, ha az van benne.Mutogatni való hater díszpinty
-
darvak
senior tag
Hát én is ezt mondtam, ha nem vetted volna észre!
Amihez nem kell profi kártya, arra nagyjából elég az IHD4000 is, amihez egyik sem elég, ott cpu számolás lesz (amiben Intel erősebb).Ezen kívül marad az AMD IGP-nek előnye játékok terén az Intel IGP-vel szemben.
Dedikált kártyás konfigokhoz ne mérd, h azoknál olcsóbb lehetne, mert nem lesz!
1évvel ezelőtt vettél GT525M-met, manapság abban az árban Gt630M van (már 130K-tól)!!Erőben meg persze, h nem veszi fel a 7640G a versenyt a GT630M-mel!
Hűtés kérdése, h most rossz-e a dedikált gpu, sokan vesznek hűtőpadot.
Üzemidő? NA igen, úgy persze hogy rövidebb kártya nélkül.De mindez semmit sem tesz--->Inkább mutass már nekem légy szíves A8 konfigokat dedikált kártya nélkül! Itthonit
[ Szerkesztve ]
-
Korábban pont ezen kattogtunk, hogy az A8, A10-nek pont dedikált kártya nélkül lenne értelme, és nem kapni ilyet.
De elolvastad, amit írtam? Arról volt szó, hogy ha a közelében van a dedikáltnak, akkor már megérheti, amennyivel olcsóbb.
"Hűtés kérdése, h most rossz-e a dedikált gpu, sokan vesznek hűtőpadot."
Nem sok olyan noti van, amiben ez jól van megoldva. És az nem vigasztal, ha éppen megdöglött a géped. A hűtőpad ellenére.
Ha meg már hűtőpad, akkor asztali gépet is lehet venni - a nozinak pont az a lényege, hogy összecsapod, és viszed... és ott használod, ahol vagy... Nem hogy még 20 kiló cuccot cipelsz hozzá.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
darvak
senior tag
Tudom, h nincs, pont azér még értelmetlenebb.. Pont erre próbálnálak ráébreszteni.
Hasonló szintű? Egyelőre úgy néz ki, h GT635M-met is meg fogsz kapni 150K alatt! Közelébe sincs a 7640G! DE ott már az A10-es is kullog.
Magamnak én se vennék dedikákt gpu-t, mert én nem játékra venném + csakis üzleti gépet.
Manapság már a belépő üzleti gépek se nagyon bírnak ki 5-6 évet, mégha csak IGP-vel szereltek sem. Jóval előbb kell szervízbe vinni.A consumer kategóriában meg hosszú tartósságra hivatkozni elég lutri.
Gyárilag a jó hűtés tényleg ritka, sőőt meglepő, h egyes gépek milyen hűtéssel jönnek ki
Nem kezdtem volna el irogatni, ha ebbe a Z585-be A10 lenne. Az A10-zel ki vagyok békülve. A8-cal csak akkor lennék, ha max 150-be fájna kártya nélkül, Probookba meg mondjuk max 175-180.
(#131) Mr. Double B
Heh Azt hittem az itthoni ÁFÁ-ra gondolsz, azzal nem áll meg 600 alatt sem. De még az se rossz ár!!
[ Szerkesztve ]
-
150K?
Itt írta az egyik kollega, hogy A10-et hozott 120-ért..."Manapság már a belépő üzleti gépek se nagyon bírnak ki 5-6 évet, mégha csak IGP-vel szereltek sem. Jóval előbb kell szervízbe vinni."
Van két, sokat szidott Centrino-s Fujitsu Lifebookom. Hát, azok 2007-esek, még mindig mennek Nyilván, mert a Pentium M nem melegszik annyira, mint az i akármennyi. Több hőt elég nehéz olyan kis helyen kordában tartani.De különben azért szomorú, hogy a 100 ezres laptop majdnem hogy direkt nem húzza 1-2 évnél tovább.
Pedig megfelelő oprendszerrel még az 5 éves gépek is használhatóak."Gyárilag a jó hűtés tényleg ritka, sőőt meglepő, h egyes gépek milyen hűtéssel jönnek ki "
Na az biztos.
Acerekben leragasztott hűtőnyílások?[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
darvak
senior tag
Elektronikában nincs olyan véletlen, minden tervezhető, ha valamire azt szeretnénk, h kevésbé legyen tartós, csak 1 kicsit több hőt kell adni neki.
Hát igen, nem is új gép, becsüld meg! Mai gépekről én nem merném ezt állítani.
Jóvan amcsi piacon fele annyiba fáj minden műszaki cucc, ezért ez nem lehet mérvadó! Tudom még garancia kiterjesztéssel is jóvétel (itthon ugye max 1 év gari lenne egy kintről behozott gépre).
Opciónak létezik, de szerintem ha elkezdeném ajánlgatni a notebook topikba, kis százalék venné meg külföldről.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
A benchmark pontszámokba viszont ált. pont az Intel nyomására a CPU is beleszámít, míg játékok esetében a CPU szerepe többnyire jelentéktelen egy IGP mellett, a Trinity IGP-je mellett is. (leszámítva talán egy-két optimalizálatlan RTS-t)
A FirePronak annyi köze van hozzá, hogy egy sima Radeon és egy FirePro között nagyjából csak a driver a különbség, a speciálisan optimalizált meghajtót fizeted meg. Az AMD meg fog jelenni Trinity APU-kkal a FirePro termékcsaládon belül, annak pedig semmi akadálya, hogy ezt mobil platformon is megtegyék. Ergo a noti IGP-je olyan szolgáltatásokat és minőséget biztosíthat, mint akármelyik FirePro, dedikált hőerőmű nélkül.
Nyilván mindegyiknek működnie kell software rendererrel, már csak azért is, mert a 3D-gyorsítás eredményezhet grafikai hibákat egy FirePro, Quadro mellett is. Ettől a sebesség, vagy sokkal inkább lassúság nem fog sokat hozzátenni a produktivitáshoz. Míg ez egy egyetemista esetében a nagy kaland kategória, addig egy cégeknek ez súlyos pénzekbe kerül, és marhán nem mindegy a pénzösszeg előjele.
Unalmas az értetlenkedésed, ha érdemben akarsz hozzászólni, akkor próbáld felfogni amit mások írnak.
-
-
darvak
senior tag
válasz VaniliásRönk #135 üzenetére
Éppenséggel azér raktam be az SB gaming tesztet, mert félreolvastam az előző hozzászólásod végét!!! Azt hittem azt akarod nekem bizonygatni, h cpu limites..
Quadro-Firepro mind-mind a mezei-játékos kártyákra épülnek. Ettől még a Firepro hasonlatod nem jó. Te tudod milyen kategóriába tartozik egyáltalán a Z585? Gondolkodj már el ezen, és utána rakd hozzá a Firepro-s dolgot! NE AMD-be, hanem szegmensebe gondokodj, arra gondolj, h csak 7640G a konszumer kategóriába. Ne keverd a szezont a ...
Köztudott, h csak meghajtó közötti különbség van (kösz,h leírod ), csak ettól a ponttól az már nem mezei vga, hanem átlép 1 TELJESEN másik kategóriába. Arról nem is beszélve, h nem a consumer kategóriás gépekben jelenik meg, amiről itten lévén szó, ha nem vetted volna észre. Összekapcsolod a Z sorozatot az Elitebook, a Thinkpadok szegmensével. Enyhén szólva irreleváns. Bírom az ilyet!
Az már csak hab a tortán,hogy ha pusztán a Trinity IGP-ből akarnak Firepro-t kialakítnai, az valószínű olyan gyenge lesz, mind az NVS család, amit a GT540M-ből kreáltak. Talán tudhatod, h nem mérhető össze egy Quadro-val. Bocsika
Elképzelhető, h ütősebb is lehet az NVS-nél, de ez mit sem befolyásol, ez nem ideillő.MÁS:
Témánál maradva, azért én megnéznék még egy olyan 7640G tesztet, ahol vagy 15-20 játékon mérik le, a teljesítményben alatta, és fellette található konfigokkal egyetemben.
Hátha tud valaki ilyet.Számomra lezárt, tesztet, linket várnék, ha valaki tudna!
-
glutamin
őstag
Ez árban nekem nem tűnik olyan horrornak: [HP Pavilion A10-4600M]
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
stratova
veterán
válasz glutamin #138 üzenetére
A Pavilion G6 inkább Lenovo Ideapad Y vagy G széria. Pavilion dv6z már komolyabb.
darvak: Az IB tesztedben látszik, hogy újabb játékok esetenként meghálálják a natív 4 magot (4/8-as QM-ek) még akkor is, ha alacsonyabb órajelen jár mint a kétmagosok (i7-3612QM 2.1@3.1 GHz).
[ Szerkesztve ]
-
-
MC Pite
veterán
A6-4455M-s gépet keresek, de idáig egy szem samu van 14" alatt. Nekem a 12 lenne az ideális (mint az X100), de 13al kibékülnék. Persze nem ártana ha egy thinkpadbe csomagolnák bele végre a brazos fogyasztású cuccot...
A Samu NP535U3C kivételével akad még valami? (legalább félfényes a kijelzője, nem teljesen tükör...)
szerk: Ha azon múlna a A10-4655M is jöhetne, bár nem kell nekem annyi kraft, csak az E-240 néha karcos kicsit...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tomchee91
csendes tag
Jaj gyerekek ezek a táblázatok komolyan borzasztóan áttekinthetetlenek... sok meló össze dobni egy rendes grafikont? Bocsánat csak már oly régóta szúrja az oldalamat a dolog
-
=WiNTeR=
senior tag
Egyébként a nyáron rendezett computex-en bemutatott Trinity-s AMD prototípus tabletről nincs valami hír? Okés, most bemutatták az Atom ellen a Hondo-t, de van valami infó arról, hogy a Core i5 ULV-s taboknak lesz a Trinity-s ellenfele?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
west
őstag
Uppp a ciknek és a topiknak. Bejövős
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
Mr. Double B
tag
Ha valakit érdekel, ezeket a WEI számokat kaptam a gépemmel Win7-el és SSD/Win8 upgrade után:
Lenovo Z585 - A10-4600m/IGP/6GB RAM - dual channel.
Win7 x64 / 750GB 5400rpm HDD
CPU: 6,9
RAM: 7,2
VGA 2D: 6,7
VGA játék: 6,7
HDD: 5,9
Score: 5,9Win8 x64 / 256GB Samsung 830 Sata3 SSD
CPU: 6,9
RAM: 7,1
VGA 2D: 6,7
VGA game: 6,7
HDD: 8,1
Score: 6,7Boot time: kb.11-13mp asztalig. Nehéz pontosan mérni, olyan gyors.
Hibernálás kikapcsolva, sleep-ből felébredés pedig nem mérhető, mert mire felhajtom a kijelzőt már rég harcra kész.
A driverek mind nagyon frissek még -win8-ra, de pl, a touchpad drivert nagyon érdemes felrakni mert támogatja a Win8 gesture-jeit.Mr. Double B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest