- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Erre a célra egy 1.7-es Cerka is elég 1GB RAM-mal. Szüleim gond nélkül használják ezt a 2004-ben épített konfigot a mai napig netezni, levelezni, zenét hallgatni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
ledgeri
nagyúr
Ok bedőlhet, csak előtte frissítek egy utcsót
Én úgy voltam a téma 2400-asával amikor vettem 2011 juniusára, hogy frisset, hogy kitartson...(túl is lőttem a későbbi igényeimen de legalább van tartalékom!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
FireKeeper
nagyúr
válasz banhammer #46 üzenetére
nem a teljes i7 sorozat vonul nyugdíjba, és nem is arról van szó, hogy eltűnne a piacról, csak rendelést nem vesznek már fel rá.
amúgy ez minden generációnál így van, szóval nem igazán van hírértéke a dolognak.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
banhammer
veterán
Elég hamar nyugdíjazza az Intel a i7-es sorozatot.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
oxalisz
tag
Pontosan így megy ez!
Egyébként ezen a fórumon is többször hangzott már el, hogy pl. egy két magos E7500-ra épült gép bőven elegendő a minden napokra. (Net+ levelezés) A játékok világa más...
Ennek ellenére gondban van, aki valamelyik - a 775 chipkészlethez kapcsolódó - alkatrész cseréjére kényszerül.A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz planbmokus #43 üzenetére
Megyek arra kukázni
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
planbmokus
senior tag
Ki is dobom az i7-2700K-t, így másfél hónaposan, mert elavult...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
mongi
senior tag
válasz FireKeeper #41 üzenetére
Hidd el manapság inkább javíttatják... Nem pörög az a gazdaság annyira, hogy kidobjanak fél gépeket Sajnos naponta tapasztalom ezt kolléga
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
FireKeeper
nagyúr
mondjuk nagyobb cegeknél az is jellemzo, hogy javittatas helyett szimplan vesznek egy ujat, vagy mar eleve, mikor megrendelik, vesznek parat tartalekba.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
mongi
senior tag
"Aki pedig nem ért a géphez szakembert keres, a szakember pedig jó helyekről is tud vásárolni"
Kivéve ha gazdaságilak a szagértőnek is büdös a biznisz, mert többe kerül az út budapestre mint amennyiért hajlandók megjavíttatni a gépet nyereségestül...
Ja ide (felvidék, Budapest 100Km-re) rendeltem Pestről nagykerből és a következő úton ért el hozzám:
BP nagyker--->BP vám (0%)--->futárcég központ---->Bécs futárközpont/szortírozó---->Pozsony futárcég központ/szortírozó---->Besztercebánya/szortírozó----->Rimaszombat/kiszállítás átrakodás----->Én
Mindez alig 8 munkanap (ami barátok között is 10 nap a hétvégével), és nem kis értékű rendelés volt hanem több milliós. Így ki fog neked szervizelni? Te kivárnád? Ha itt rendelek, a lengyelek 2 nap alatt idehozzák... Na ennyit erről. Ez egy másik topic témája lehetne.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
mongi
senior tag
válasz FireKeeper #37 üzenetére
Jogos a hsz-ed, de ha kell rendes garancia (céges, állami szerv megrendelő) akkor sajnos nem járható út.
És itt az elven van a hangsúly, ha új kell nincs, vegyél mindenből újabbat...Én is szoktam javasolni hogy aprón keressenek bele cuccot (esetleg nekem itt elfekvő bontott cuccal helyettesíthet), de itt rájöttek már sokan, hogy túl szegények ahhoz hogy szart foltozgassanak, inkább a garanciális új kell nekik.
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
FireKeeper
nagyúr
hasznalt piac? nyilvan, te mint szervizes/elado/mittudomen nem ajanlhatsz a juzernek hasznalt alkatreszt, de aki keres, az siman talal.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Graphics
Jómunkásember
Irány HA, amit szeretnél megkapod.
Aki pedig nem ért a géphez szakembert keres, a szakember pedig jó helyekről is tud vásárolni
szerk: #35: Hát igen, vannak cifra tápok, múltkor a húdegány sült be... inkább kisebb de valós értékű minőségit, mint kamu értékű fost
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
mongi
senior tag
Itt sokan vettek "szakértő boltokban", akik ugye a nagy haszonkulcs reményében az előre összetákolt sz@rt árulták heroin áron. Nem vargánya, de colorshit, deer és tsa-i
[ Szerkesztve ]
-
mongi
senior tag
Olyan hogy 1156 mond valamit? És kapsz lapot alá? nálam sok AM2-es lapos gép fordul meg szervizen és nem igazán kapsz már AM2-es lapot (Asrock N68C-GS ), és akkor ha vált pl AM3-as procira, akkor cserélheti a DDR2-őt is...
-
Graphics
Jómunkásember
-
Srodney
senior tag
az hogy egy rendszer elavult,az elég relatív dolog.mihez képest?jah hogy egyeseknek mindíg az aktuális socket kell meg a legjobb cpu?..hmm...ugy is fel lehet fogni,de a többségnek szerintem elég mindíg csak két-három generációnként váltani.szerintem egy gen.váltás annyi teljesítmény többletet nem ad hogy azért új árat lehessen fizetni.ráadásul a használt cumó biznisz se megy annyira hogy eladd a régid és hozzáteszel, máris meglegyen az új konfig.
intelnél szerintem még mindíg nagyon jól használhatók a c2q procik meg az 1156-os cuccok...nyilván kevéske kompromisszum mellet.számomra az elavult a használhatatlan,de ez is relatív...
-
mongi
senior tag
válasz FireKeeper #28 üzenetére
Nem a sorrend a lényeg, de cserélsz lapot, akkor muszáj cput, és ha pl. DDR2-es ramod volt akkor kapásból azt is. És elég sokszor futok bele lyanba, hogy az előző gépet egy 300W-os nonanemár tápon használták, tehát az is csere... Így gondolom már érthetőbb kolléga
-
bpx
őstag
válasz FireKeeper #28 üzenetére
igen, meg az sem hogy a "jelen (közelmúlt) generáció"-hoz nem lehet kapni alaplapot
boltokban még most is lehet S775 és AM2/3 lapokat venni
néhol még 478/754/939-et is találtam
vagy akár ott van a hardverapró, vatera, stb. -
Graphics
Jómunkásember
Meg azért a DDR3 már úgy a 775 végétől jelen van ,szóval a RAM kiesik a körből.
A táp is ,mert a fogyasztások realizálódtak és inkább kevesebbet esznek a mai átlag konfigokBármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
mongi
senior tag
Ha véletlenül elszáll az alaplapod a jelen (közelmúlt) generáció alatt, akkor csöcs, mert nincs már alternatíva.
Menj és vegyél új alaplapot, de abban nem megy a régi procid.
Menj vegyél új cpu-t, de akkor nem jó a ramod.
Menj vegyél új ramot, akkor már nem elég erős a tápod.
Menj vegyél új tápot...
Na ez az igazi tervezett elavulás! Amit úgy tagadnak ugyebár, hogy "áááá ilyen nincsenis, ez szimpla összeesküvés-elmélet"!
Akit érdekel itt egy film:[link].......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
Traxx
őstag
A gépem lényegi része (lap-proci-RAM-HDD) 4,5 éves, a VGA-t használtan vettem, így az 5,5-6 kb. Amivel játszok, annak elég, ha konvertálok, arra is elég. Max. egy SSD-t tennék most bele, vagy 20 rugó körül (használt) VGA-t, ha jön valami olyasmi játék, ami nagyon kellene, de nem, vagy csak jelentős megkötésekkel vinné a jelenlegi cucc.
Egyébként szerintem is maradnak még az 1155-ösök kb. 1-1,5 évig a boltok polcain. Elavult nem lesz, mert a benne lévő erő a felhasználók nagy részének bőven elég.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
varydave
tag
Legalább Vér István majd megint villanthat a blogjában, hogy "megint megvettem a parasztvakító konfigom, de csak jáccok' ám"
-
Ueda
senior tag
Szerintem részben az az oka ennek, hogy nemes egyszerűséggel nincs felvevő piaca ennyi processzornak, + a csökkenő vásárlóerő. Ezért érdemes "korrigálni". Természetesen cserélnék, ha államilag támogatnák a régi procik lecserélését.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
nagyúr
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Én is így vagyok a jelenlegi konfigommal (nem is számolom, hány generációval korábbi). Ugyanakkor ezt is érdemes hozzátenni, hogy a felhasználók többsége még jórészt 478-as, 775-ös rendszerrel rendelkezik. Itt nyilván nem a téma iránt érdeklődő, szűk kisebbség (igen, ezek mi vagyunk ) értendő, hanem a rajtunk kívülálló júzerek. Számukra 4-5 generáció az architektúrákban úgy kimarad, mint a sicc. Ahogy engem sem érdekel a mobilom processzora - múkodjon, azt jólvan.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tcp
tag
ki találta ki azt a baromságot, hogy az új megjelenése a "fogyassz-fogyassz-fogyassz" szlogent jelenti?
Attól, hogy jön az új még senki nem kötelez, hogy te is átállj rá, vagy fintorogj miatta. Akinek aktuális a gépcsere az cserél a maradék meg:
- leül
- gépet bekapcsol
- gépet használ
- konstatálja, hogy a mostani gépe még bőven megfelel az igényeinek
- nem érdekli, hogy kijött az új...Azok akik szerint a 3 éves termékciklus lenne a jó pont az a réteg aki megőrül ha az általa birtokolt cucc nem a legfrissebb, legjobb, legtrendibb, de mivel a folyamatos váltást nem engedheti meg magának, ezért rinyál.
Akit csak az érdekel, hogy a gépe elég erős e az általa futtatott programokhoz, az nem is stresszeli magát, hogy jött az új, sőt, még örül is neki, mert amikor majd gépet akar váltani, akkor friss cuccból válogathat, nem kell attól paráznia, hogy még csak 2-2,5 éve van kint egy generáció, ezt már nem érdemes megvennie, de még egy évig várni kell az újra.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
A hozzád hasonló antikapitalista antifogyasztókat Huxley Szép Új Világ -ában már rég átnevelő táborba küldték volna... Persze ne vegyél rá mérget, hogy felforgató tevékenységedet jelenkori társadalmunkban is sokáig tolerálják... Fogyasszá'! Gyorsabban! Dobd ki! Még gyorsabban! Újabbat! Elavult! Fogyasszá'! FOGYASSZÁ!!
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
DNS_65
senior tag
Hát nem. Azért erős túlzás azt mondani hogy elavult lesz fél éven belül egy ilyen 1155-ös konfig. A többség számára még most is álom kategória az 1155ös i5 és felfelé, azért még rengetegen örülnének ilyen "elavult" cuccnak sztem. Sőt még az 1156-os szériábol is vannak simán vállalható darabok.
-
TESCO-Zsömle
félisten
a 3-6 hónapos cucc már nem jó meg kell venni mindig az újat mert akkor nem vagy trendi
A trend-et pont arra találták ki, hogy az efféle barmokat jól megkoppasszák. Szvsz meg is érdemlik bőnyállal.
Évente jön ki új cucc, mert a fejlesztés árát ki kell termelni. És hiába mondjátok, hogy bezzeg 3 évente... Tegye fel a kezét, aki megvenne egy ma 200k-ba kerülő képet 600k-ért, ha cserébe utána 3 évig nem jönne semmi.
Kíváncsi lennék hányan vettek volna 2500k-t 150k-ért ha tudnák meg hozzá alaplapot 100-300k-ért... GTX660-ast 250k-ért, stb...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
margithid
veterán
Azért ehhez az is kell, hogy az emberek hagyják magukat "terelni".
Sok múlik a reklámokon, nem azt mondom, hogy rám nincsen hatással, minden emberre aki a nyugati világban él, hatásal van, de mi döntünk, hogy mi kell mi nem.
Azt hiszem ez megveszem, használom egy kicsit, eldobom efektus kicsit pótcselekvés is, sok ember valami helyett ebben éli ki magát.
Én azt mondom józan paraszti ésszel kell gondolkodni és a divatnak ne mbedölni. Amúgy is a divat nem csak önkifejezést jelent, hanem azt is, hogy hasznos valami.
Márpedig a kihasználatlanság nem az. -
Graphics
Jómunkásember
Persze hogy az, ezért is mondtam, hogy amíg lehet kisajtolnak minden dollárt a Sandyből is, hát nemrég volt ,hogy bejelentették a Sandy Bridge Pentiumokból az erősebbeket...
+100Mhz, mert voltak olyan gyári példányok a G840-ből, meg G850-ből amik bírtak még egy szorzót , és kész...
Aztán mivel a nagyobb jobb elv jön elő, és a nagyobb már drágább is így dől a lé
-
Angel1981
veterán
A cikk címe helyesen; "Számos Intel processzor fog nyugdíjba vonulni".
Ha még 1 évig vesznek fel rá rendelést, akkor még legalább másfél évig meg lehet vásárolni. -
M107
addikt
Álomvilágban élsz, ki kell dobni van újabb és 5 hónap múlva megint lesz újabb.
Akkor, az én 2 éves és 5 hónapos gépem már őskővület.
Az a nagy F...t, most azért vegyek újat mer nyugdíjazzák 1-2 év alatt hol vannak a régi szép idők.
Lehúzás az egész, aki hülye meg dőljön be.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Graphics
Jómunkásember
Amúgy ezt "a kivárok ,mert jön az újabb", bármikor rá lehet mondani, így van az, hogy valaki sose vesz gépet ,mert akkor inkább vár a következőre.
Soha nincs alkalmas pillanat gépvásárlásra...
[ Szerkesztve ]
-
boeing
őstag
De rohan az idő,jó procik ezek még.
-
M107
addikt
Mit is várhatunk, semmi jót fejlesztés fejlesztés hátán a 3-6 hónapos cucc már nem jó meg kell venni mindig az újat mert akkor nem vagy trendi.
Csak az Intel-AMD s a többi gyártó elfelejti, egy hogy csak nagyon szűk réteg van aki 1 hét- múlva megveszi az újat vagy 1-5 hónap közt.
Amit ma kiad az legjobb nincs párja aztán eltelik egy- két hónap és dobd el a régit sőt amit akkor 1 -két hónappal vettél mert itt az új de csak egy minimális változtatással.
Pénz, Pénz,Pénz, Pénz,Pénz, Pénz,Pénz, Pénz,Pénz, Pénz,Pénz, Pénz,
Erről szól a dal, már rég nem hogy 2-5 évig használd 5 hónap- 1 év dobd ki vedd az újat mert ami neked van az a 1-5 hónapos már nem ér 50% max jó indulattal.
Kapitalista világ, kíváncsi vagyok mikor dőlnek be mint a bankok
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Graphics
Jómunkásember
Nem tudom miből vontad le a következtetést, hogy a 1155 elavult lesz, hisz jelenleg 4 hónapja jelent meg rá az Ivy Bridge...
A Haswell meg kb következő év júniusa, és feltehetőleg karcos áron fog indítani, mert az Intel az Ivy-ből addig fog kisajtolni hasznot ameddig csak lehet.
De 1150 mellett még futni fog a 1155 is, amint látható a Sandy-k esetében is még legalább 1 évig /OEM/ a bejelentést követően.. de a dobozos is fél év
Ergo, ha bejelentik ,hogy hello Ivy, még jódarabig vásárolható marad. Nem pedig elavult.
Főképp mikor még a 1156-ból és a 1366-ból is kapsz olyan teljesítményt használtan, hogy ritka napokon használja ki az átlag
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
néhány napja múlt 1 éve, hogy megvettem az új gépem, az akkor csúcskategóriás i7-2600K-val.
erre ma már nyugdíjas. durva. durván durva.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
M107
addikt
Gonosz kapitalista Intel
-
-
Ediva8
tag
Talán még nem egészen...,pláne nem fél éven belül,ugyanis a Sandy Bridge alaplapok többsége egy bios frissítéssel kezeli a legújabb Ivy Bridge procikat is,amik bő másfél évig biztosan maradnak,így az 1155-ös procifoglalatot szerintem nem kell még temetni egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
aztabetyár. Még pár hónapja hogy eladtam a 2500k-t
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
vince
őstag
Hogy halad az idő! Mikor beújítottam i5-re, Veszprémben tapintatosan helyreigazítottak egy boltban, hogy én 1155-ös cpu-t nem kereshetek, mert olyan nem létezik, csak 1156-os
Erre most meg már nyugdíjazzák egy részüket[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gran Turismo
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ryzen 5 1600x six core am4
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -