- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borgi
aktív tag
teljesen igaz akkor már inkább az a felbontás.
na én pont ezért lázadtam az új céges notim listáját illetően és kiharcoltam egy 2 szer drágább de legalább jó modellt
Full HD matt ledes kijelző powa
i7 2720qm 4 GB memo 1 modulbannvidia quadro 1000M
2 aksival (83+41 Wh) 6-7 óra wifis netezés/filmezés
üdv,
Borgi -
mzso
veterán
-
kovgab
tag
A céges gépen sikerült ezzel a felbontással találkoznom, már előre kerülgetett a hányinger és láss csodát így is van, konkrétan gagyi!
(Akkor már az inkább 1280x800)
-
franc0
őstag
Ez egy jó hír. Ugyanis ez azt jelenti, hogy hamarosan valami mást kezdenek majd el ránk sózni.
Ennél rosszabbat pedig nem nagyon hiszem, hogy be tudnak hozni. Bár lehet, naív vagyok. -
mzso
veterán
"Kákán a csomót. Ha a felbontást, betűk recességét, stb nézegeted akkor téged sem a tartalom érdekel."
Hülye érv. Nem nézegetem, hanem látom. Inkább szeretném nem látni."Akkor miért nem 4:3 as tvket dobnak a piacra ha akkora cool a fekete csík alul és felül?"
Na vajon miért nem? Kicsit nem lenne költséghatéknony, ha másfélszer akkora képátmérő kéne ugyanakkora képterülethez..."Akkor miért nem 4:3 as tvket dobnak a piacra ha akkora cool a fekete csík alul és felül?"
Cool faktorról csak te beszélsz. Igenis praktikus számítógépes felhasználás esetén. És elég hely van feliratnak."Én nem szoktam lejjebb tolni a feliratot mert akkor azt figyelem és a fimből kevesebb marad meg."
Én meg azt utálom, ha az amúgy is összenyomott mozi képaránynaka haramadát/felét kitakarja a felirat..."Okos emberek állították be hogy hol legyen én meg nem kötözködök velük."
Csak annyira okosak mint akik kitalálták, hogy idióta pixeles bitmap fontokat kelljen használni még bluraynél is... Én inkább normális vektoros fontokkal nézem a filmet... -
bocsika
aktív tag
Kákán a csomót. Ha a felbontást, betűk recességét, stb nézegeted akkor téged sem a tartalom érdekel.
Új Ipadot mindenkinek. Meg UHD monitorokat 4:3 aránnyal.
A mozi formátumát közelítik. A felhasználás nagy része a szórakoztató kategóriába esik. Most az hogy 10-20% al többet kell használni a scrollt abba bele kell halni.
Akkor miért nem 4:3 as tvket dobnak a piacra ha akkora cool a fekete csík alul és felül?
Milyen felirat fér oda? Jó szemed van ha a 16:10-es monitoron a 16:9-es film alatt el tudod olvasni a szöveget. Ami 2 meg 3 sorban is szokott megjelenni.Én nem szoktam lejjebb tolni a feliratot mert akkor azt figyelem és a fimből kevesebb marad meg. Okos emberek állították be hogy hol legyen én meg nem kötözködök velük.
-
ledgeri
nagyúr
élvezem az ilyen témákat
-
El Kebir
őstag
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
Igen, nagyon sokan "leragadnak" és a mostani szoftver megoldások egyszerű felszorzásával képzelik el a nagyfelbontást...
De a hardver adta lehetőségek, előbb utóbb a szoftverekben is meg fognak jelenni, úgy meg egyértelműen jobb lesz, egyszerűen rosszabb nem is lehet... (teljesítmény igényt kivéve... de kit érdekel manapság pl a 640*480 vagy a 320*240 alacsony számítási teljesítmény igénye???)
-
mzso
veterán
Számológép felbontásnál is el lehet olvasni a szöveget, attól még sz@r.
Az meg mocskosul jó, hogy 16:9-es a képernyő... Elfértek a fekete csíkok, sőt most is elférnek mert néhány mozi arány idiótán széles... De legalább feliratoknak nincs hely, míg 16:10-esnél kényelmesen elfért a kép alatt.
-
xlife11
senior tag
Van egy 17" es egy 40" monitorom, de jatekra a kisebbet szeretem.Valamiert kenyelmesebb.Filmre pedig ott a 40" tavolrol is jol lathato
-
Sanya
nagyúr
egy nem túl olcsó üzletben kicseréltem a laptopomban lévő 1366*728-as kijelzőt egy 1920*1080-asra.
Az új kijelző: 35.000
kábel: 7.000
régi kijelző: -18.000
régi kábel: -3.00021.000 forint 1 napi szerelés, barkácsolás: megfizethetetlen!
-
Speed®
titán
VladimirR
Egyazon lapcsalád, nem -
CYBERIA
őstag
Nekem 3:2 vagy 16:10 a legkényelmesebb, de alig van ilyen kijelző.
A nagy pixelsűrűséget nem nagyon szeretem, mert nem szeretem közelről nézni, távolról meg kényelmetlen olvasni. Úgyhogy amíg nem lesz vektoros az egész, addig vagy alacsony felbontás marad, vagy nagy kijelzőt kell nézni.
-
Puma K
nagyúr
Szerintem meg pont hogy jó, mert alapból tudni lehet, hogy ez a legelterjedtebb felbontás (szerintem) ha csak a laptopokat nézzük és az LCD tévék használt piacát. Meg aztán van akinek elég, vett egy 32"-os Samsung LCD tévét monitornak a géphez és tökéletesen megfelelő a számára, nagyobb nem kell és full HD sem.
-
banhammer
veterán
A magyar statisztikákat még mindig az 1280x1024-es felbontás vezeti, majd jön az 1024x768-as felbontas.
Mondjuk az se lenne rossz ha a péhá üzemeltetői is hozzászólnának a témához, hogy az oldalon milyen arányban szerepelnek az egyes felbontások.
-
Ringman
félisten
remélem a google is ráébred valamikor, hogy a taboknak oldalt van a helye. - a 16:9-es képarány elterjedése miatt.
egyébként régebben volt az itcafén hír, hogy valami elhanyagolható %-ban rakják oldalra a taskbart windows-ban, ezt sem értem, hogy miért (nálam meg 10+ éve ott van
)
-
bocsika
aktív tag
Bakker nem ezt mondom, csak hogy engem nem zavar. Már nem nagyon játszok. Kinőttem belőle.
Így a böngészéshez, munkához, videóhoz az előző gépem is elég lenne most. Csak hát RIP.
Kedvenc filmjeimet megnéztem már 720p és full HD-s videóból is. Most már nem kell fenntartani egy erőművet egy fullhd-s videó megnézéséhez (persze jönnek majd hogy vannak olyan formátunk hogy.... ) De nem nézek olyat.
Sokáig nyüstöltem egy 333 as cerkát tudom hogy hol voltak a korlátai és azon belül maradtam.
Aki meg gamel, videót/képet módosít és mindene hogy minél gyorsabban menjen cserélje le a gépét fél évente. -
rblzs
csendes tag
Ezek az értékek a böngésző pixelben megadott ablakméretét mutatják? Mert én pl full hd-ben használom a monitorom, de a böngészőt nem rakom teljes képernyőre, csak kb 1400*1000-es felbontásra, mert egyik weboldal sincs nagyobbra optimalizálva és felesleges lenne nagyobbra venni.
-
El Kebir
őstag
persze hogy felesleges a nagyfelbontású monitor, ugyanúgy, ahogy a 2-4magos cpu, hiszen elég az 1 is, vagy vga-ból is elég az s3trio, felesleges nagyobb...hiszen régen is jó volt, meg vannak akik letojják a jobbat, akkor elégedjen meg mindenki azzal....
szerk.: és a cpu-ban nehogy legyen fpu, minek!? régen se kellett...jók is volt azok a 286-386-os masinák... erről jutott eszembe, hogy 640kbyte ram is mindenre elég...
-
bocsika
aktív tag
Használtam már gépet ami ennyin olyan felbontás volt de szerintem felesleges. A betű élességet letojom. Annak idején 640*480 és 800*600 on is el tudtuk olvasni a szöveget. A képfrissítés alacsony mivoltára sokkal érzékenyebb vagyok. Főleg videóknál.
A 16:9 et a kihasználás miatt tetszik. Először furcsa volt. Bár 16:10 notim volt előtte. De egy pár óra alatt megszoktam. Filmeknél külön kényelmes hogy egyre szélesvásznúbb és ezzel kevesebb a kihasználatlan terület.Amúgy meg elmondtam a véleményem nem kell burkoltan leh.lyézni az embert ha mást csinál/gondol mint a ő.
-
Dtomka
veterán
én ez előtt 1280x1024 képernyő felbontást használtam, nemrégen váltottam full hd-re de a jövőben majd megint kell váltani, mert:
Jönnek a hatalmas felbontású LCD kijelzők -
-
El Kebir
őstag
persze "trendi", mert ugye a "felbontást bámuljuk" és nem a tartalmat... nagyfelbontású kijelző tud szép (akár nagyméretű betűt, ikont stb-t) nem pixeles éles képet adni, kisfelbontású meg nem tud, ennyi.
Ha zavar a nagyfelbontás, küldök neked vga (640*480) monitort... ha a színek is zavarak lehet szó fekete-fehér-ről is...Írtózatos hülyeségnek tartom a nagyfelbontást lehurrogni...
Ha a hardver és szoftver már tudja kezelni, akkor hajrá, csak jobb lehet, mint ugyanaz alacsony felbontásban. -
alvaro
senior tag
Egyébként miért sajnos? Ez csak 2 szám, koordináta.
Lehetne 999, 1368, 5997 is.(Oldalt váltok.)
De tényleg nem kerek, szóval hülye szám az 1366.
Egyébként nem szeretem a 16:9-et se, szerintem nem valami praktikus, túl széles.
És ha már kitaláltak 2 szabvány felbontást (720p, 1080p), mi a fenéért nem lehet legalább az egyik koordinátával igazodni hozzájuk?A skizofrénia jó dolog
-
Protezis
őstag
Nem értem, mi bajotok ezzel a felbontással. Épp ezt nézem, és netezésre, ágyban fekve tökéletesen elegendő. Ha dolgozni akarok (hatékonyan), akkor meg odaülök az asztalomhoz és rádugom a full HD monitort a gépre. A többség viszont csak alap dolgokra használja a számítógépét, amire ez a felbontás elég.
-
MZperX75
addikt
Ja 2003-ban a 21" CRT monitorom Eizo(4:3) QXGA felbontáson ment(2048X1535) /60Hz-en
Folyamatos használaton 1600X1200-UXGA(100Hz) valós 96Hz. 2 db 21" monitoron.
Néha 1280X1024(120hz)
De 800x600(160Hz) tudott.Most sajnos(3éve)1920x1080p használok 1 db monitoron sajnos.(persze XGA-ás projektorral megtámogatva
Én nagyon szerettem a CRT moncsikat régebben,csak hát 1db 100W felett eszegetett(néha még többet is)
Protezis (#34)
13" bőven elég a 1366x768!
de 24"-on 60cm -ről már nem,a TV az más.....
-
Puma K
nagyúr
-
cildren
tag
Elég gáz hogy ez a legelterjedtebb felbontás főleg hogy ekkora felbontás van általában egy 15"-os laptop kijelzőn(konzumer kategben). Sajnos ez kell az embereknek.
-
tomesto
aktív tag
Én is ezt a hülye felbontást használom...ez a monitor volt olcsón.
Sztem megszokás kérdése, meg hogy milyen távolról használjuk, pl van olyan 82cm-s 16:9es LCD tévénk ami ugyan azt a felbontást tudja. -
Enton
addikt
Amugy pont ez a felbontás dolog amit nem lehet egy-egy emberre ráeröltetni.
Mindenkinek magának kell megtalálni/beállítani mi az ami neki az ideális. Pedig lehet, hogy nekünk az meg homályos/kicsi/stb. -
lujó55
addikt
Megjött a magyarázat is: notebook eladások. Ebben a méretben mennek a mobilgépek, a fullHD még álom. Persze ha a fizetésünk is ott lenne, mint az EU-ban, nemcsak az árak...
Én részemről otthon 1280*1024, munkahelyen 1920*1200+1920*1200 -
madgie
titán
Hurrá. A tévémre lesz optimalizálva minden
-
bocsika
aktív tag
Én szeretem a 1366*768 at, mert 1024*768 on megy a böngésző, szélen pedig skype,msn, stb, vagy a gadgetek szolgáltatták az infókat.
Az Operában úgy nagyítgatom kicsinyítem az oldalt ahogy akarom. Scrollon állandóan ott van az ujjam.
Megőrölnék ha nagy monitoron hunyorognom, fordítgatnom kellene a fejem. -
DemonDani
addikt
hogy jött ez össze? XD
-
alcsa
senior tag
Kövezzetek meg, vagy amit akartok, nekem tökéletesen megfelel. Nem azt mondom, hogy nem tudnám megszokni a nagyobb felbontást/kijelzőméretet, de én minden probléma nékül tudom használni a notebookom ezen felbontással.
most jöhetnek a leszólások...
-
törölt tag
Elég szomorú hogy az emberek ennyire igénytelenek(szegények)
Mosott-fosch
-
Alchemist
addikt
a fejlesztések során érdemes lehet erre a felbontásra optimalizálni.
Ugyan már milyen tartalmat lehet erre a felbontásra optimalizálni?
Panoráma tájképet egy arizonai pusztaságról?
Virtuális fényújságot?
Egy széltében kiférő tehervonatot? -
alvaro
senior tag
Ez meg milyen idióta felbontás? 1366 még 8-cal se osztható... sőt, még 4-gyel se
720p-t meg egész pici nagyítással lehet rajta nézni, épp csak annyira, hogy elmossa a képet -
Shing
őstag
Nekem egyáltalán nem jön be a 16:9. FullHD-ben, nagy monitorral már jó lenne csak nincs péz'. Én elvagyok egyenlőre a 4:3-as 1280x1024-el.
-
rootkiller
őstag
Az 1280x800 is borzalmas, de az 1366x768as kijelzőktől egyenesen hányingerem van!
-
Z86
őstag
"A jelen pillanatban vezető 1366x768-as felbontás megerősödése nyilvánvalóan összefüggésben van a megszaporodó notebookeladásokkal, amelyeknél már hosszú ideje ez a slágerfelbontás."
Az utolsó részt inkább úgy írtam volna, hogy "...amelyeknél már hosszú ideje ezzel szívatják a kedves vásárlókat." -
tisvol
aktív tag
4:3 és 16:10 kijelzőket a népnek
-
fatallerror
addikt
"Ami a nagyobb felbontásokat illeti (például 1920 x 1080, 1680 x 1050, 1600x900), az utóbbi időben ezek is erősödésnek indultak, ugyanakkor egyenkénti részesedésük 4-6% körül van."
ezt nehezen hiszem el, vmi kamucucc ez h elmondhassák a webdizájnerek h miért nem kell dolgozniuk a nagyobb felbontású honlapokért : D
az 1024es maradjon mint mobilfelbontás de könyörgöm legalább a nagyok csináljanak rendes felbontást pl a facebook mert hogy néz már ki így összezsúfolva pedig televan hellyel meg a kockaoldalak mint pl a ph, olyan picik itt is a betűk h muszáj rázoomolnom a fórumra (szememnek semmi baja nem beszólni :] ) -
Speed®
titán
Hurrá. Végülis elég, ha pár sor szöveg van a képen maximum egy időben..
Komolyan, csajom 1600x900as gépén is fonom a hajam a scrollozástól :S -
Borgi
aktív tag
HI,
ez a felbontás botrányos és szánalmas.. egyenesen irtózom tőle. Sok gép emiatt van alapból kilőve számomra. Szerencsére sikerült Full HD kijelzős notit újítanom.
Érdekes hogy a listán az 1440*1050 -es felbontás nincs is fent, ezekszerint ennyire ritka volt? Mert nekem a 4 éves régi notim már azt tudta.
Az 1366*768 -as felbontást a 6 éves LCD tv-n még el tudom viselni de ott is csak mert akkor nemnagyon volt jobb.
üdv,
Borgi -
SkodaDuda
tag
Nem nagy kaland, miután a 15.6-os notik nagyrésze ezt a felbontást tudja.....
-
Enton
addikt
Egyáltalán nem meglepo az eredmény.
Nootbook mellett még ott a nettop/netbook tablet es lassan a telefonok is hasonló standard-be lépnek. -
Fantasztikus. :broaf
-
Ringman
félisten
elég szánalmas (a felbontás is). mondjuk az xga se kutya 2009-ben 40+ %
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A webes oldallátogatások alapján készült statisztika jelentős átalakulást mutat a korábbi trendekhez képest.
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest