-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kils
csendes tag
Történetem a Z3C -mal
Képzeljétek, már meg volt egy ideje, amikor úgy döntöttem, be merem már vinni a vízbe. Akkor történt amikor vízi csúszdával felszerelt termál fürdőben voltam (húú de jó is lesz majd csúszdában lefele kamerázni és csobbanni egyet). Viszont az első vízbe menetelem esetén érdekes dolgokat produkált a masina, sőőt, röviddel utána ki is kapcsolt.
Irány a szerviz (telenoron keresztül) és 3 hét várakozás után, egy vadonat új telefont kaptam vissza, ingyen. Azóta az új készüléket már bele mártogattam a kézmosóban a vízbe, és szerencsére nem fordult újra elő a dolog. Egy kicsit idegeskedtem, hogy vajon a beázás miatt, majd nekem kell még ráfizetnem, amikor én mindent megtettem a telefonnal ahhoz hogy ne ázzon be (lezártam a kallantyúkat és kész.. mert ugye ezek után már vízállónak kellene lennie) de szerencsére kicserélték.
Ha esetleg valakivel ilyen eset fordulna elő, én javaslom a szervizt ha félne tőle, úgy tűnik a Sony-nál jó fejek dolgoznak
-
muchacoado
aktív tag
Röviden:
Tetszeni fog az Arc S után, megéri váltani.
Bővebben:
üzemidő: Rekordokat döntöget a telefonok között, 6-8 órás kijlezőidőket produkál(Előző telóm (mi2s)2-3 órát bírt)
antenna erőssége, melegedés, fagyás, újraindulás,
Ebben a katagóriában erre nem lehet panasz,ilyen problémák nem léteznek. -
H.Adam
újonc
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Úgy néz ki lehetőségem lesz lecserélni Xperia Arc S-emet, úgyhogy elkezdtem nézelődni ár, tudás, stb. szinten. Pár tapasztalatra lennék kíváncsi Z3C-vel kapcsolatban, mint pl. üzemidő, antenna erőssége, melegedés, fagyás, újraindulás, hibákkal kapcsolatban. Tudom, "ott a kereső, olvass vissza" pár oldalt lapozgattam a fórumon, de csak most kezdek nekiugrani a témának. Igazából hétköznapi tapasztalatok érdekelnének.
Nézelődök, keresgetek, Lumia 930 is megtetszett konkurenciától, meg ezelőtt régen folyton Nokiám volt. Pro és kontra az op. rendszereknél, hogy Androidra van több program, de lehet a Win10 is jó lesz a későbbiekben, illetve ismerősök tapasztalatai szerint stabil, jó a rendszer (wp).Amitől tartok, az a telefon támogatottsága, Arc S-el meg egyre több probléma van. Rég nincs rá újabb szoftver, korábban rengeteget fagyott, nem akarta betölteni a névjegyeket, memória megtelt, hiába távolítottam el róla sorba a dolgokat,minden alkalmazás leállt, végén már a kezdőképernyő is, újraindult, vagy csak kikapcsolt önállóan, de be már nem. Mostanában pedig rengetegszer eldobja a hálózatot, vagy ha van is, akkor sem tudnak néha elérni, de nekem semmi jelzés nem fogadott hívásról (és a hívó félnél kicsörög). Illetve a kibírhatatlan lassuság, többszöri hibaüzenet, leállás a böngésző, FB, vagy Messenger esetén is, ha 1-2 nap után újra netre kapcsolódik
Tudom jól, hogy tervezett elavulás, meg termelni, eladni kell az újabb eszközöket, és a régit garanciaidő vége+1 napra gyártjuk, de mégis egy tűrhető ár-érték arányú eszköz legyen, ha már súlyos 10.000 Ft-ok úsznak el rá. Előfizetés újításos vásárlás lenne, tehát nem kártyafüggetlen, bolti ára lesz várhatóan, de ugye így a konkurencia is kedvezőbb.
Galaxy S5 lehet, még képbe kerülne, iPhone annyira nem hoz lázba, szerintem kicsit túlmisztifikált az egész hercehurca a telefon körül, sokkal jobb specifikációjú készülékek érhetők el töredék áron.Előre is köszi!
-
umfrider
senior tag
válasz
Armahun #4192 üzenetére
Ja, ez érdekes. Eddig nekem nem tűnt fel, de most, hogy mondod. Az általam linkelt képen még nem olyan vészes a helyzet, a másik eset zavaróbb.
Lehet, hogy kipróbálom én is az operát. 1-2x már próbáltam androidon, de nem volt túl meggyőző. Anno még Symbianon volt a top1.( Persze nem tudom, hogy Te mit használsz gépen, de kérdés, hogy az operát 100%-ban szinkoronba tudom-e hozni a Chrome PC-vel. )
-
-
umfrider
senior tag
Továbbra sem oldódott meg a Chrome letöltés probléma. Nem szed le dokumentumot a böngésző. Visszaállítottam a gyári verzióra, semmi. Leszedtem 2-3 böngészőt, azokkal sikerül, viszont nagyon f0sok. Nekem a chrome jön be a legjobban
Lollipop Egyszerűen gusztustalan, hogy mennyire megyünk ebbe a megkülönböztethetlen minimalista irányba. Azok az alsó ikon, valami katasztrófák. Ugyan így a Chrome új frissítés kapcsán módosított ikonsora. Agyam eldobom tőlük... Lenne inkább elegáns.
-
szabacsik
őstag
válasz
HardRic #4187 üzenetére
Ezt benéztem nem samsungos adatkábellel próbálkoztam hanem egy noname valamihez adták, hogy lehessen tölteni. Talán egy Bluetooth-os headsethez vagy hordozható töltőhöz.
Mondom elkérem asszony samsung kábelét aztán már a tapintásánál sejtettem, hogy valami nem ugyan az.. (A samsungos kábellel is megy tökéletesen)
Köszi azért mert ha nem mondod ezt a megtört a kábel dolgot akkor sose jövök rá , hogy ez a kábel nem az ami kéne.
-
szabacsik
őstag
Létezik az, hogy a samsungos adatkábel nem jó a sony-hoz? A saját adatkábelével felismeri a gép de a másikkal viszont nem, de tölteni tölti.
-
HardRic
addikt
válasz
geccoblaze #4183 üzenetére
Ezek kis apróságok. Én imádom az új rendszert, szerintem a Sonyé meg még jobb lesz mint az alap.
-
geccoblaze
aktív tag
Egyre kevésbé szimpi ez a lolipop
-
LouiS22
veterán
válasz
zerdelyi #4174 üzenetére
Ha az az első kérdésed, hogy érdemes-e megcsinálni, akkor nem neked találták ki a rootot
Az xda-n található angol nyelvű leírás pedig kellően részletes és szájbarágós, sok újdonságot nem tudnék hozzátenni, és mivel minden barkács-app angol nyelvű, ennyire illik megtanulni angolul. Nem sértésnek szántam, mielőtt...
-
LouiS22
veterán
válasz
zerdelyi #4177 üzenetére
Egyáltalán nem volt mindig úgy, hogy te szabadon pakolgattál, ha jól emlékszem, akkor a 2.2-ben lett ez feature (lehet, hogy egy korábbi verzió, az biztos, hogy a korai verziókban nem volt ilyen lehetőség).
A másik, hogy nem állítólag, hanem biztosan változtattak a 4.4-en bevezetett biztonsági újításon
-
zerdelyi
tag
válasz
Nittamanó #4176 üzenetére
Ez úgy van, hogy az alkalmazások nagy része alapvetően a belső memóriába települ, és az adatbázisuk (pl. egy navi program térképei) is. Mindig is úgy volt, hogy némelyik alkalmazást úgy, ahogy volt, át lehetett tenni az SD kártyára, némelyiket nem, csak az adatbázisát. A legutóbbi androidnál ezt megváltoztatták, mégpedig, ha esetleg át is tudod rakni a cuccot az SD-re (merthát egy fájlkezelővel miért ne tudnád?) nem biztos, hogy működni fog. Pl. a szóban forgó navi. Bár, még ez sem biztos, szóval lehet, hogy fog. Ki kell próbálni. A médialejátszó alkalmazások (zene, video, fotónézegető stb.) kezelik az SD-n levő fájlokat is természetesen. De pl. ott van az AirDroid. Az egy tök jó alkalmazás, (közös hálózaton) zsinór nélkül lehet pl. fájlokat másolni szgépről a telefonra. Nos ez a progi pl. nem enged közvetlenül az sd-re másolni, csak a belső memóriába, majd neked kell a telefonnal átpakolni. Szóval két lépésessé vált a dolog. Mondjuk, ha nagyobb a fájl, mint a belső memória üres helye, akkor már sanyi is. Marad a zsinóros másolás, közvetlenül az sd-re.
Lényeg az, hogy ugyanúgy ki lehet használni az SD kártyát, csak meg lett bonyolítva a dolog.
De a jó hír, hogy állítólag a lollipoppal mindez újra visszaáll, vagyis 1 hónap múlva már nevetni fogunk az egészen.
(Nem tudom, érthető voltam-e?) -
Nittamanó
csendes tag
Sziasztok.Érdeklődnék,hogy tényleg nem lehet az alkalmazásokat áttenni sd kártyára?
köszönöm -
hukli21
tag
Nos meghozta a futár (faterom) a telefont, már csak bele kell vágni a sim kártyámat
Fekete lett végül
-
Wajk
addikt
válasz
icecave #4169 üzenetére
Szeretek fényképezni, szinte az összes ismertebb és portolt kamera alkalmazást nézegettem már. A gyári alkalmazás szerintem elég jónak számít, bár én inkább manual módban szeretem használni fényképezéskor és videózáskor is.
Amit még a gyárin kívül preferálok és pl HDR-re használok (a gyári ebben nagyon gáz), az a:
- A Better Camera
- Snap Camera HDR
- Google Camera
- Moto X Camera (szeretem az egy ujjas zoomolási lehetőséget) -
Engem az érdekelne, hogy valaki használ a gyárin kívül másik kamera appot, amivel kicsit jobb képeket lehetne kisajtolni "alapból"? Tudom ez jórészt hardver függő is, de azért a szoft sem mindegy (milyen algoritmussal szúr, stb), ezért kérdezem.
-
junhum
tag
Sziasztok!
Érdekelne az exponálás sebessége.
Gyorsan fokuszál?
Iphoneról váltanánj, gyerkőcöt fotoznánk és nem szeretnénk hogy kiszalad a szobából mire beélesít. -
LouiS22
veterán
Na, mivel senki nem repült rá, megtettem. Rootoltam
Némikép pepecs meló, a Helium meg persze nem mentett mindent (pontosabban nem állított vissza mindent), de ez legyen a legnagyobb baj.
-
sisqoboy2
tag
Check out this item I found on eBay: http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=221636687181&alt=web
Van aki ezt a magneses toltot hasznalja? Nekem ez tepte ki a telefonbol az egyseget es kerdeznem h masnak ok? Melegszik egy kicsit nektek is a magneses fej?[link]
-
aaa112
csendes tag
-
rbence
senior tag
Köszi Neked is
Leggyakrabban a fővárosban leszek, de néha lemennék Heves megyébe is, meglátom, hogy ott mi alakít a telefon.
Wajk:Egyedül a VIP-Phone-nál lett volna hasonló árban, de ott voda függő és 2-3 hét, mire lenne készleten nekik, más boltnál meg kérdéses volt, hogy tudnak-e áfás számlát adni róla, egy hete nézelődök, hogy hol lenne a legolcsóbb, ez az üzlet tűnt a legjobb megoldásnak, írtam a Cordonnak, de lehet még reggel fel is hívom őket, illetve ha minden igaz, akkor a bolttól hívnak mégegyszer, mielőtt átadják a futárnak, akkor rákérdezek, hogy hogy is van ez -
Wajk
addikt
Szívesen
még pár apróság, ha nem veszed tolakodásnak...
1. ennyiért szerintem D5803-ast is kapsz, normális 4G-vel
2. "A garancia időtartalma AS kizárólag csak szoftver garancia esetén 1 év, HU garancia esetén 2 év (2 év teljes körű). A gyártói garanciát, a mobil telefon meghibásodása esetén a mobil gyártó országos hálózatában lehet érvényesíteni."Arra kíváncsi lennék, majd milyen képet vág a Cordon ha bevisznek nekik egy D5833-at
Pontosabban a helyedben meglépném a vásárlást előtt, felhívnám a Cordont, hogy van egy egy ilyen készüléked és vállalják-e a javítását. -
rbence
senior tag
válasz
Armahun #4153 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ
Igen, nekem is ez a bajom, hogy többen írtak már, hogy ilyen telefonjuk van, de azt nem, hogy hogy végződött a mobilnetes mizériájuk. Végülis lesz 2 hetem kitapasztalni, lévén, hogy online vásárlás, ezalatt bármikor visszavihetem, hogy nem tetszik róla lenne szó egyébként, az ÁSZF szerint az 1 év garis az ázsiai, a 2 év garanciás amiatt drágább, hogy gyártói/magyar garanciás. -
Wajk
addikt
gsm boltokban előfordul a típus, ha nem féláron adják, én kerülném
ellenben biztos jön majd megerősítés, a 3G-nek mennie kell, itt van a lista frekvencia különbségekről a két modell között:
LTE 850 MHz
LTE 900 MHz
LTE 1800 MHz
LTE 2100 MHz
LTE 2600 MHz
LTE 700 MHz (B28) (D5833)
LTE 700 MHz Class 17 (D5803)
LTE 700 MHz Class 13 (D5803)
LTE-TDD 2300 MHz (B40) (D5833)
LTE 1900 MHz (D5803)
LTE 1700/2100 MHz (D5803)
LTE 800 MHz (D5803) -
rbence
senior tag
Sziasztok!
Holnaptól úgy fest, én is boldog Z3C tulaj leszek, az örömömet csak az árnyékolhatja be, hogy telefonon az ügyintéző hölgy D5833-as készüléktípust emlegetett, rákerestem a fórumban, hogy ez mit takar, hamar kiderült, hogy ugye ez az ázsiai piacra szánt készülék, amivel itthon bajok lehetnek. A kérdésem az lenne, hogy aki ilyet vásárolt, annak mik a tapasztalatai, az LTE-n kívül jól működik a gsm része a telefonnak?
Elvileg 24 hónapos gyártói garanciás a készülék, úgyhogy simán lehet, hogy elnézte az ügyintéző (trendgsm). Előre is köszönöm a válaszotokat -
hukli21
tag
Köszönöm szépen a sok részletes választ! A fehér nálam kiesik, valahogy túl nőies, és nem tetszik, hogy nem fekete az előlap. A másik hármat meg megkérdezem van e a T-nél, és megnézhetném e őket élőben
-
misi111
tag
Sziasztok. Valaki már felrakta már cyanogenmod-12???????
-
kazanka
őstag
válasz
umfrider #4146 üzenetére
Az úgy volt hogy volt egy M8-am.nagyon szerettem,de a kamera miatt az m9-re gondoltam mikor jött egy srác hogy adna egy olyan z3c-t amit aznap hozott ki a vodafonból egy Töréskáros telefon cserére,és ad 25 ezret.
Mondtam neki hogy ha hívatalosan kifüggetlenítjük semmi akadálya. Így került hozzám,egy darabig a szekrényben volt aztán elkezdtem használni,mire már megszerettem volna jött egy ajánlat eladtam és vettem nagyon jó áron egy S5-t és még maradt is 20 ezrem.Így aztán már van 45 ezrem/ha az asszony el nem költi/ meg egy S5-m az M9-re.Szerintem azért hogy eladtam még nem kell rögtön kitörölni a gépből a Z3Compact fórumot. -
umfrider
senior tag
válasz
kazanka #4141 üzenetére
Nem tudtam, hogy eladtad. Ha a nagyobbat szereted, hogyhogy compactot vásároltál? Én is htc-s vagyok, voltam nagyon, de már úgy érzem, hogy a sony többet tud nyújtani. Régóta érzem vetélytársnak, most átadtam magam. Ettől független, lehet, hogy valamikor vissza térek, de már nem olyan nagy ász szvsz a cth, mint anno. Ezt szomorúan kell beismernem.
hukli21
Én mindenképp zöldet akartam, viszont arra +1 hetet kellett volna várnom. Így fekete lett a vége. Nem bántam meg, mivel ez A BLACK MAMBA. Nagyon elegáns. Bár az vicces, hogy néha nem tudom melyik az eleje. Sötétben pedig végképp.
Kifejezetten szeretem a kifinomult tapintású alu, fémes dolgokat főleg kütyük terén, de nekem bejön ez a 'smoked' műanyag keret. Szerintem exkluzívabbá teszi. Mondjuk a z1c alu kerete is tuti. -
HardRic
addikt
válasz
hukli21 #4143 üzenetére
Láttam már minden élőben és mindegyik nagyon tetszik. Fekete meg fehér volt csak a T-nél, végül feketét vettem, de ha mindegyik opció lenne, nem tudom melyiket valasztanám.
A fekete a legelegánsabb, és ezen a legkevésbé feltűnő, hogy átlátszó műanyag az oldala, ha ez bárkit is zavar.
A fehérnél az előlap optikailag nagyítja a kijelzőt, és a fehéren kevésbé látszanak az ujjlenyomatok.
A narancsnál szerintem a legszebb a hátlap, viszont az odala meg olcsó hatást kelt bennem.
A zöldnél meg engem nagyon a kórházak falára emlékeztet a hátlap, viszont az oldalsó műanyagon meg gyönyörű ahogy megcsillan a fény, nagyon szép árnyalatai lesznek. -
hukli21
tag
Nos, eldöntöttem, hogy én is beszerzek egy Z3C-t, már csak a színén gondolkozom, fehér kilőve. A zöld birizgálja a fantűziűmat, videókon elég jól néz ki, élőben még sajnos nem tudtam megmézni sehol sem. Esetleg valakinek van ilyen, vagy látta már és össze tudja hasonílatni a feketével/mandarinnal?
-
aaa112
csendes tag
(lehet, hogy én nem tudom jól és van rá más mód is) Negatívum az android mellett, amivel együtt lehet élni... Ha saját csengőhangot szeretnék beállítani manuálisan, saját kezűleg kell bepakolnom a fájlt a ringtones mappába. Badán (persze ég és föld a két rendszer) beállíthattam olyat is, ami az sd kártyán van, majd automatikusan lemásolta a belső memóriára.
-
LouiS22
veterán
Na és ki rootolt már az új módszerrel?
-
LouiS22
veterán
válasz
umfrider #4113 üzenetére
Ez magyar betegség, mástól várod a megoldást. Lásd Kádárizmus, az állam majd megoldja. Hát ez él tovább az emberekben.
Plusz, ha elfogadsz egy tanácsot: a ledegradálni értelemetlen szó, mert a degradálás önmagában lefelé minősít (degrade-upgrade, ismerős?
), tehát felesleges a "le" előtag. Vesd össze: szimpatikus-unszimpatikus (ahol a helyes az anitpatikus lenne).
-
Wajk
addikt
holnaptól lesz elérhető az Alumania bumper Z3C-hez, elég dögös, bár kíváncsi lennék pont a másik oldalra, hogy ott hogy alakították ki.
-
Wajk
addikt
kicsit keresgéltem, hogy a sima "matricás" mintázatok mellett (pl bőr, fa) létezik-e már olyan termék, ami érzetre is ad valami textúrát.
Ha valakit érdekel, igen, már van. Visszajelzések alapján nem 100%, hogy valódi bőr, de tapintásra az, szóval nem egy sima matrica, de ez a vastagságán is látszik. Ha nem csak "laminált padló" lenne, hanem diófa mintázat, már útban is lenne egy
(Tudom-tudom elégedetlen vagyok...)
-
-
törölt tag
sziasztok!
6 év iphone-ozás után váltottam z3c-re. nem bántam meg, nagyon szeretem.
egy-két apróságtól eltekintve, tökéletesen helyreállt a rend.
az egyik ilyen apróság ami hiányzik, az egy olyan zenelejátszó, ami annyira letisztult és egyszerű, mint az ios-ben található. itunes szinkron után semmi más, csak a lejátszási listák. egyelőre a play lejátszóval tudtam megoldani, hogy hasonló legyen, de netes szinkron kell hozzá és rengeteg gombnyomás.
nincs esetleg javaslatotok, hogy milyen appal próbálkozzak?
köszönöm!
-
Wajk
addikt
válasz
muchacoado #4059 üzenetére
Én a LUX-ot használom, éjszaka túl világos volt nekem a gyári beállítás...
-
umfrider
senior tag
Basszus, ez nagyon off: valami egészen elképesztő. Az egyik téma, amit szoktam figyelni. Nos, egy olyan készülék, ami alacsony ár kategóriás. Elnézést kérek, senkit sem szeretnék ledegradálni, de mintha az elkötött pénz egyenesen arányos lenne az értelmi színvonallal, vagy én nem tudom. Hát hogy a pics@ba nem lehet használni a keresőt a jobb felső sarokban? Valamint nem tudnak olvasni az emberek még akkor sem, ha válasz érkezik számukra, csak írni és bombázni mindenkit a kérdéseikkel?!
Jó-jó, előfordul, hogy valakit a keresőhöz kell irányítani, de mikor 2 poszttal lejjebb olvassa, xy hozzászólást + kiegészítve, hogy a kereső jobb felül, majd felteszi ugyan azt a kérdést, s jön a másik, mi szerint hogyan is van a garancia, mennyi, micsoda?! Marhára katasztrofális a 21. századi ember problémamegoldó készsége ( képessége = 0 ). Pedig a google világában minden mennyivel egyszerűbb, de mi mégis "beszűkülünk".
Bocs, de ez kellett
-
szabacsik
őstag
Itt ajánlottatok egy programot régebben amiben lehetett autómatizálni / ütemezni feladatokat telón. Mi annak a neve?
-
darvinya
titán
válasz
Quasi_modo #4104 üzenetére
Ez már inkább egyén beállítások.
Én az EQ-t is beállítom a nekem/fülhallgatónak megfelelőre(+2 0 +1 +3 +6/+7) . -
darvinya
titán
válasz
istibond #4101 üzenetére
Csak egy tipp beállításokra Walkman lejátszóhoz:
Lejátszó iTunes konvertált aláírást fogadja el leszívesebben.
Értsd, ha nincs olyan hiteles aláírás walkman visszaveszi a hangerőt.
Walkman-Beállítások-Hangkiemelések(ez csak akkor van, ha nincs ClearAudio+)-Beállítások-Térhatás-Stúdió/DinamikusN.;Tiszta Sz.=Be -
istibond
tag
válasz
coolrob #4100 üzenetére
Szia! En is G2 rol valtottam, a gyari mh750 es fulessel szerintem szepen szol,a basszusok jobbak mint pl a g2 gyari fulesevel viszont a magashangok egy picit gyengebbek. Nagyjabol ugyanolyan jo mindketto szerintem,hangerő is megfelelő. Azert valtottam en mert a gps gyenge volt nekem, illetve a hivasminosegevel nem voltam megelegedve, z3 nal ez sokkal jobb, illetve sd kartyabovithetoseg miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest