- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spawn21 #7571 üzenetére
Nem, pont az a lényeg, hogy magában a készülékben van megoldva a dolog, alapból egy zajszűrős fülest nem csinálnak ekkora méretben. Viszont azt is olvastam,hogy csak ezzel a fülessel megy a Z2-n is a dolog, tehát ha másikat használsz, akkor nem tudod ezt a módot választani, hiába van magában a készülékben megoldva a dolog. Mindegy akkor, nem rugózok rajta, számomra, hogy itt a Sony-n lehet majd állítani a hangszínt Spotify alatt, maga lesz a mennyország, fülesem pedig van elég jó: Sennheiser Cx500 és CX680. Előbbi már elég öregecske, őt egy Soundmagic E10 fogja váltani.
-
-
csmat
senior tag
válasz
spawn21 #6622 üzenetére
Félreértettétek!
1) nagyon tetszik a telefon (kicsit max sokallom az árát, de tudom hogy ár érték arányban eléggé jó)
2) nem akarom dobálni, a defym is max párszor esett le és azon is volt tok és fólia is
3) Pont a kompakt méret tetszik benne a legjobban. Nem értem miért csinálnak pingpongütő méretű telólkat, sokaknak biztos az kell, nekem nem..(mondjuk még nem láttam a fólihoz hasonlóan utólag ráragasztható edzett üveget)
Lényeg a lényeg, nem kell a torkomnak esni, nem vagyok én a z1c-k szitkozója, egyedül annyi, hogy az üveg hátlaptól jobban tartok, mint ha pl fém lenne..
-
Marseille199
senior tag
válasz
spawn21 #6537 üzenetére
Értem. Csak pöppet sokallom, elvégre még csak nem is nagy. De hát biztos jól megcsinálják. Bár már halottam rosszakat róluk.
De mindegy, egyelőre várok, még semmiféle értesítést nem kaptam. Ez vagy azt jelenti, hogy garis, vagy azt, hogy hozzá sem nyúltak még? Mert gondolom, ha nem garis lesz, akkor előtte csak szólnak, nem akkor mondják h 100e, amikor kész lesz? -
mabandi1
tag
válasz
spawn21 #6262 üzenetére
Wáó az elég jó. Nem tudom hogy ez egyedi-e vagy másnál is olyan-e ha a körmöddel óvatosan kopogtatod a kijelzőt neked is olyan mintha a közepénél üreges lenne? Mármint olyan a hangja, nemtudom érted-e mire gondolok, meg a hátlapnál is csak ott az alja felé. Másnak is ilyen?
-
mabandi1
tag
válasz
spawn21 #6256 üzenetére
Hát az lehet, de nekem a telefon olyan mint az autó, az autómra sem húznék karbon minta utánzatú fóliát szerintem olcsósítja a kinézetét ha érted mire gondolok. Itt most ne arra gondolj hogy megyek az utcán nézzétek nekem drága telefonom van, erről szó sincs. Csak szerintem minden maradjon meg gyárilag az úgy szép ahogy kijött a gyárból. Ezért nem tennék rá tokot sem, a másik ok hogy nem teszek rá az a kamera gomb egy Lumia 820 kameragombjázoz képest katasztrófa. Szó szerint szorítani kell a telefont hogy ellőjön egy képet, hát még ha tokba teszem... Az összes gombnak annyira lent van a nyomáspontja hogy egyenlőre még zavaró.
A fém keret oldalt hajlamos kopni?
Volt már eset rá hogy valakinek beázott? Mondjuk nekem első dolgom az volt hogy hazahoztam oldalt a kis ajtócskák helyére és gyerünk a víz. Eddig jó. -
jeanpiere
csendes tag
-
-
-
Surci1
tag
válasz
spawn21 #5898 üzenetére
Én egy ilyen fülest rendeltem, Cellet EBS973. Multipoint bluetooth headset (A2DP-s). Tegnap érkezett meg és remekül müködik. Ez is egy lehetőség, bár kissé drága. A fülesen a + - gombokat röviden nyomkodva a lejátszás közben az zeneszámokat lehet léptetni fel le. Hosszan nyomva, a hangerőt lehet szabályozni.
-
axioma
veterán
válasz
spawn21 #5651 üzenetére
Mire? Ha ez nem kulon T-s info, csak a 3 napos cserere gondolsz, akkor ott 1. rendeltetessszeru hasznalatot akadalyozo hibanak kell fennallnia az igenyhez 2. a teljesites meg alapvetoen egy ugyanolyan keszulek formajaban tortenne...
Elallas nemigen van ez esetben, mas kerdes hogy a T-nek erdeke lehet cserelni masikra, ugyanebben a konstrukcioban, es akkor mazlija van (nyilvan nem olcsobbra...). -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spawn21 #5491 üzenetére
Valaki idejött a fórumra, mert bajban van. Pár napos telefonon akadozik a képernyője alkalmazások telepítése után. Mégis lebeszélitek, hogy leellenőrizze a telefonját, mer a vírusirtók „energia vámpírok”, meg egyébként is „hazudnak” (sok a fals riasztás). Ez egy 10 perces munka, utána rögtön törölheti is a vírusellenőrző alkalmazást, és legalább kizárhatna egy lehetséges okot, mert nem biztos, hogy elromlott a telefonja.
-
törölt tag
-
jooker82
nagyúr
válasz
spawn21 #5432 üzenetére
Te irtad fentebb,hogy több hibája is van a 4.4-es rendszerrel a Z1c-nek,melyet többen is megerősitettek. Tehát vagy nem csináltatok tiszta telepitést,vagy a 4.4 lett rosszul megirva,de ezekből kifolyólag az androiddal nincs baj...
Idézet tőled: "De ez a rohadt android ilyen."
-
kelly416
veterán
válasz
spawn21 #5422 üzenetére
Ez így nem normális azért. Nem azért vetted, hogy használd? Ez majdnem olyan, mintha vennél egy autót, de csak tolod, miközben a lehúzott ablakon keresztül tekergetnéd a kormányt. Nem jó, szerviz a lelke, tegyék helyre. Te nem ezt vetted, nem azért vetted, hogy ne használd, ne tégy bele sim-et. Vagy Te nem így gondolod?
-
petymeg
addikt
válasz
spawn21 #5375 üzenetére
Nálam meg hívás után laggol, kit-kat-tal. Hívás után kb 5 másodpercig nem hajlandó semmit se csinálni, és utána is csak a tárcsázót nyitja meg. Baromi idegesítő...
Jelly Beannel nem csinálja, de ott meg egy bizonyos "com.sonyericsson.android.wake up" bug szívja le pár óra alatt az akksit. Megoldást nem találtam rá, lehet másik Jelly Bean fw-t kellene kipróbálni. -
DraXoN
addikt
válasz
spawn21 #5375 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen..
Épp "where is my water"-al játszottam amikor hívott valaki, de a játék ezt fagyással reagálta le, és nem engedett kilépni magából...
Csak azután tért magához a telefon, hogy a hívó ember lerakta, de máig nem tudom ki volt mert a híváslistába se került be és a nevet se láttam csak rezgett a telefon mit amikor hívnak (némítva volt épp)...Én egyébként a Viber-re gyanakszom, sokan mondják okozhat ilyen hibákat..
-
Pöttön
őstag
válasz
spawn21 #5091 üzenetére
Igen.
Számomra is csak a nagyobb fps a lényeges. Meg néha a slowmotion, mert jó móka lehetA jelenlegi telóm 720p 30fps-t tud és elég gáz hogy néha beszaggat, a köv telómnál ilyet egyáltalán nem szeretnék.
A 4k-t nem használnám ki tény, csak azért írtam oda mert gondolom ezek egymástól függnek, abból a logikából kiindulva hogy ha a felbontás feleződik akkor az fps duplázódik -
nji
aktív tag
válasz
spawn21 #5075 üzenetére
eddig semmilyen okostelefonom nem volt, ez az első
nem siettem el, mert a PC és laptop hardverhez képest ezek elég gyengék, bár tudom, hogy más funkciót töltenek be
ami még nem tetszik bennük az az, hogy minden nap tölteni kell
legközelebb már olyat veszek, amit át lehet kapcsolni fekete-fehérre és egy hétig is bírja
-
Rover623
félisten
válasz
spawn21 #4761 üzenetére
Bocsi mindenkitől, de én afféle szkeptikus vén motoros vagyok...így hát tegnap bepróbálkoztam a T-mobile-nál egy Z1c-vel...oszt' független a szerencsétlen!
Legalábbis a Vodkás kártyát gond nélkül megette, remélem a Telenorral szemben sem lesz kifogása...P.S.:
A dobozban helyből volt füles és OTG kábel is, annak ellenére, hogy a legtöbb helyről azt hallottam, csak töltő és USB kábel jár hozzá! -
kelly416
veterán
válasz
spawn21 #4923 üzenetére
Sajna nekem nincs. Bár örüljek neki, hogy nem volt még ilyen tapasztalatom. Tudom, hogy az android nagyon tudja, mit kell csinálni a memóriával, de néha-néha újraindítod?
Jut eszembe. Valamelyik nap nem tudta, hogy mit csináljon, amikor nyomkodtam. Leginkább semmit nem csinált, de ez telefonálás után fordult elő. Zsíros is a bőröm, meg izzadtam is, de miután letöröltem a kijelzőről a nem oda tartozó dolgokat, tökéletesen működött. Nem lehet, hogy Nálad is valami hasonszőrű dolog játszott közre?
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #4771 üzenetére
nem buzdítom, őszintén válaszoltam: "...én NEM venném..."
(igaz, nem fejtettem ki alaposan, elsősorban hardware-re gondoltam, de nemtudom, hogy software-essen jobb-e a htc (én nemszeretem a túlzottan átszabott felületeket), volt pár htc-gyártmányú készülékem, és pár sony/sonyericsson is, a sony-félékkel elégedettebb vagyok, ezért is azt vettem)
-
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #4492 üzenetére
nem a led gyengesége okozza, nem gyenge a led. a hátlap vezeti a fényt, és oldalról rávilágít a lencsére.
próbáld led fény nélkül használni, úgy kimondottan jól dolgozik !
a nagy érzékenység felerősíti ezt a fátyolos hatást (de nem az okozza), de a nagy érzékenység miatt lát jobban sötétben a vetélytársaknál (ezért led-használatakor a led 5-10 méterig hatásos)
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #4284 üzenetére
"De mi a francot vársz egy ekkora hangyafasznyi szenzortól?"
Hangsúlyoznám, hogy UGYANAKKORA képérzékelő van benne, mint egy átlagos középkategóriás fényképezőgépben, sőt, az exmor-rs az egyik legfejlettebb technológia ! (a sony a professzionális videokameráiban is ezt használja, sőt, ott alkalmazta először az exmor-r technológiát)
-
kelly416
veterán
válasz
spawn21 #4288 üzenetére
Pont ezt akartam ajánlani. Hagyjuk a fenébe, had morgolódjanak. Ha nem kapnak választ, nincs aki vitatkozzon Velük, csak-csak abba hagyják. Én sem reagálok többet a fotós h.sz-eikre, de lehet, hogy a többire sem.
Olyan szépen süt a nap, hosszú hét után egyetlen nyugodt délelőtt, erre elcsöszik a az ilyen siránkozásokkal. Na jó, a korai ébresztő, miszerint az esőcsatorna tisztító jóember a tetőablakomon húzta keresztül az összes szarját 6:47-től, még rátett egy lapáttal a hangulatomra, de az már szinte mindegy.
-
Vikooo
addikt
válasz
spawn21 #4284 üzenetére
Egyértelmű, ezért is ítam, hogy ez "csak" egy telefon, emlékek megörökítésére. Művészkedni úgyis csak normális géppel lehet.
Az meg a másik, hogy nem biztos, hogy mindenkinek a kezében ugyan úgy muzsikál ugyan az a cucc, erre találták ki az iPhone -t. Előkapod és csinálsz egy képet, kész. 99%, hogy "jó" lesz.
Szerintem szuper a Z1C -nek a kamerája, értem ezalatt, hogy az S4 -nél több képet kellett készítenem mert tuti valamelyik bemozdult (nappali fény, szobában). Hiába volt aránylag fényes f2.2 optika, a shutter lag és a rosszul beállított záridő miatt 70% -ban bemozdultak ezek a képek (teljes napsütésben, kint nem volt ilyen gond, de 1/1600+ nál ez nem is csoda).
Most lőttem pár képet a Z1C -vel, szoba, nappali fény és nincs shutter lag, nincs bemozdulás, magas záridő aránylag alacsony ISO, nem kell más.
HTC ugyan akkora szenzort használ (OmniVision) mint az iPhone vagy a G2/S4 viszont kevesebb a pixel, nagyobb a pixelméret, fényes optika, több fény, jobb eredmény.
De ez se jó sokaknak mert 100% -os nagyításnál túlságosan elvesznek a részletek.
Annyiból tényleg nem a legjobb, hogy a szomszédos pixelek bezavarják egymást (éjszaka, utcai lámpákkal kivilágított utca fotózásánál látszik igazán), de erre ott az S5 ISOCELL tecnológiája ami ezt hivatott kiküszöbölni.Egy szó mint száz, én imádom és megkönnyebbülés használni az S4 után!
-
Crus
őstag
válasz
spawn21 #4284 üzenetére
Nézed a mostanában belinkelt képeket?
De készíts párat szívesen megnézem őket.
Tudod engem az zavar mocskosul, hogy a 3 éves Nokia N8-am értékelhetőbb szintet produkált mint ez. Egy 150k-s telefontól ezen a téren előrelépést vártam volna egy 3 éves technikához képest és nem visszalépést.
-
kelly416
veterán
válasz
spawn21 #4235 üzenetére
Tudom, hogy más rendszer nem jó. De mit szoktak mondani még itthon is? "Ha kiforrot jó rendszer kell, amit kiveszel a dobozból és működik, végy szifont." Igaz, hogy a gatyádat is ráköltöd utána is, mert a legtöbb app fizetős, nincs, OTG tehát kell a folyamatos net, stb...
zolimail17:
Neked akartam írni, hogy ha érdekel a panel típusa, még most nézd meg.
Ekkora összegben ingyenes a külföldi rendelés a vám tekintetében. Sajna többet én sem nagyon tudok segíteni, nem értek hozzá. Az viszont biztos, hogy az első mobilshopban veszel egy elő és egy hátlapi fóliát, és legfeljebb sak addig használod, ameddig meg nem érkezik az a jobb, amit rendeltél. Pl. az üveg.Vikooo:
Bocs, nem Neked hanem zolimail17 fórumtársnak akartam írni, hiszen Te beírtad már az én h.sz-em elött. Csak félre ment a fejemben az infó. -
válasz
spawn21 #4181 üzenetére
Kiigazítás,
Az Iphone a felső negyedbe tartozik a kamerás mobiloknál, ami szép eredmény! Az élen a Lumia 1020,930 van , de még a Lumia 925 is előrébb van. Lényegében a Nokia durva előnyre tett szert. Ez tény más lassan 1 éve.
Ettől függetlenül a Z1C fényképezője is nagyon jó és idővel még jobb lesz. Nem is értem, hogy lassan 1 napja már ezen megy itt a vita. Igazad van, túl van lihegve már... -
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #4171 üzenetére
Nemtetszett az rx100, világos tájképeknél fakó, árnyékos részeknél túl-élénk, az sötétebb részletek helyén feketeség volt, nagy érzékenységnél jól dolgozott. Videónál a teljes érzékenység-tartománynál a sötétebb részek elvesztek. Az lx7 jobb, kiegyensúlyozott minden téren (csak kicsit nagyobb).
(az rx100 minden ISO értéknél máskép dolgozott, és nem a zajszintre/zajszűrésre gondolok)Nem haragszom, a legjobbat akarom venni (amit tudok).
-
Brekii
tag
válasz
spawn21 #4116 üzenetére
hmmm
A kijelző nem kérdés hogy gyengébb. Nyilván az azonos szinteken lévő készülékeket hasonlítsuk össze. Az s4 (amit nem mellékesen most sokkal olcsóbban meg tudnék venni) kijelzője jobb.Gyönyörű a fekete rajta, kontrasztos, napfényben jól látszik. Az S5 is elég jó, bár az csak pár óráig volt nálam még.
A fényképező szintén gyengébb. Szerintem ez sem képezheti vita tárgyát :-). Én nagyon sokat használom, használtam és a tapasztalat az hogy míg az S4 el full automatán kattintva szinte mindig tökéletes képet kaptam, itt van hogy 2x 3x kell különböző beállításokkal próbálkoznom mert vacak lesz a kép. Nem is a minőség első körben hanem az hogy a képen lévő világosabb részekkel egyszerűen nem tud mit kezdeni.
Ha pedig sikerül egy elfogadhatót csinálni, a gépen vagy a telefonon zoomolva meglátszik az óriási különbség.
Természetesen sok jó tulajdonsága van a készüléknek, ezért szeretnék neki egy esélyt adni azzal hogy 4.4.2 re állnék át. Már ha van értelme. Az általam tapasztalt és leírt hibák léteznek, sajnos ennek ellenkezőjéről (ismerve magamat :-) ) nem lehet meggyőzni. Mivel ha nem találok megoldást legalább a fényképező problémájára úgy is lecserélem, ezért a "vegyél akkor Samsungot nekem így is jó" hozzászólásokat tisztelettel de nem kérném :-).
Ha valakinek van tapasztalata hogy valamelyik főzött rommal javulhatnának e a képességei, anélkül hogy bármiben visszább lépnék szívesen fogadnék tanácsokat.
Jut eszembe még két igen zavaró probléma:
A mikrofonja jó de nem tudom miért, talán valami zajszűrés miatt olyan erősen csillapítja a távoli hangokat hogy a zenefelismerő progik Shazam, soundhaund ... használhatatlanok. Míg a samsunggal egy bevásárló központban szóló háttérzenét simán felismertettem, ez még azt sem hallja hogy egyáltalán szól valami. Ugyanígy használhatatlan bármilyen recording progi is. ezeket is sűrűn használnám. Csodálkozom ezen mivel a telefonálás hiba nélkül szépen működik.
A másik hogy viszonylag lassan talál holdat. A samunál hozzászoktam, hogy mire a progi bejön már poziciót is talált, itt meg várni kell erre.
Egyik problémával kapcsolatban sem találtam beállítást a settings ben sehol. Ötleteket szívesen fogadnék ebben a témában is.
Köszike. -
Vikooo
addikt
válasz
spawn21 #4116 üzenetére
Az AMOLED a technologiabol fakadoan sokkal serulekenyebb, mivel szerves anyagokbol all ossze ezert oregedhet a kijelzo, rosszabb esetben csak bizonyos teruleteken ami csunya foltosodast eredmenyezhet, nem is beszelve a beegesrol es a lassab pixelekrol, szurke hatter eseten zavaroan lathato ragasztasi nyomok magasabb fogyasztas, melegedes stb.
Lehet S5 ben mar sokat javitottak rajta de nekem nem kene tobb
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #3972 üzenetére
Igazából csak a panasonic, sony, esetleg motorola készülékeket szoktam nézni. Más jelen pill. nem érdekel. A sony kameraramoduljai talán a legjobbak (f2.0 exmor-rs) , és fotóban a software is igyekszik kihozni a maximumot (iso6400).
maga a kameramodul rendben van (gyerekbetegségektől nem szenved), a készülék(ház) lett csak elszúrva (hardware-esen), illetve a software-en kellene fejleszteni, finomítani.a htc-vel kapcsolatban, ha ugyanezt az érzékelőt ugyanebben a méretben nagyobb felbontásban csinálják (mármint a gyártó, az aptina) akkor nőlne a zajszint, vagyis rosszabb képeket csinálna gyenge fényviszonyoknál
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #3968 üzenetére
nem, nemszoktam, csak kipróbáltam miután olvastam a hibáról, mert ha szükségem lenne rá, tudjam használni (a led/vaku hatótávolsága az érzékenységtől is nagyban függ, ami itt kiemelkedő, és led fény esetén még a záridő is arányosan befolyásolja), mert ennek ilyen esetben sem szabadna a lencsébe belevilágítania !
de ha kb. 5-méteres távolságra használok led-fényt akkor az már (ennél a gépnél) hatékony, viszont már elkezd halvány-kékes lenni (aminek nem kéne).hamár egy csúcsmobilt veszek amiben csúcs-fotógép van (a sony állítása szerint is) akkormár ilyen amatőr hibát ne kövessenek el, illetve nem akarok hibásat (mivel már javították a hibát 14w11 után) logikusan, hanem a jó verziót. ( ha neked a hibás is jó, akkor vedd azt nyugodtan, biztos találsz még valahol 14w10-est, vagy régebbit
)
(miért módosította a sony a hátlapot idővel, ha az úgy jó? mellesleg el is ismerte a hibát, innen tudni, hogy a 14w11-től már javítva)
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #3898 üzenetére
Azért választottam a SONY márkát, mert úgy gondolom, jobb (megbízhatóbb, jobb minőség), mint a legtöbb másik gyártó...
nagyon vívódom, ha a szervízből visszakapom a Z1c-met, hogy várjak-e még, hogy fejlesztik a kamerát, stb... vagy adjam el mielöbb, és nézzek másikat (esetleg a telenor-os helyett független Z1c-t a szükséges ROOT-olás miatt).
Abszolút nincs bennem a "happy" érzés, hogy van egy Z1c-m, hanem a gond, hogy mitévő legyek....
- Mivel én a legjobb kamerás (nemtúl nagy) android-os mobil-t kerestem (persze ez relatív, melyik a legjobb), ami android-os készülékként is jól megálja a helyét -
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest