-
PROHARDVER!
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
89BDave89
tag
sziasztok
érdekesség: telefonomon szórakozott a wifi (bekapcsoláskor nem csatlakozott, majd lefagyott és újraindult, majd csak a pinkódig jutottam vele állandóan, és csak aksi többszöri kivétel betétel után sikerült elindítani, de ez a wifi problémát továbbra se oldotta meg)
Elvittem tehát gariztatni, a telefont előtte már sokszor flasheltem, meg SI szám átírás is volt, de mindent megpróbáltam visszaállítani, az előzményeket megtaláljátok ha rákerestek.
2 hét után jött a telefon, hogy mehetek a készülékért, de sajnos elutasította a sony a garanciális szervizelést, és hogy "mindenféle dolgokat írtak bele a garancialevélbe.
Hát bementem, gondolván, hogy tuti észrevették a mókolást a telefonnal, már azon gondolkodtam mit találjak ki, hogy dehát nem én voltam, meg biztos a szervizben tették tönkre.
Beértem hát, és láttam a jegyzőkönyvben, hogy valami mikroszkópos vizsgálattal megállapították hogy a főpanel több helyen repedt, és a telefon külsején is jól látható sérülések vannak, mind a négy sarkán.
Na hát erre nem számítottam, tök jogos, mert megjárta sajnos egyszer a viakolort, és csúnyán megnyomta a sarkait.
Egyszer volt leejtve, gari bukta. Ez ellen nem tudtam mit csinálni.
Slussz poén, hogy a telefon amióta visszakaptam, tökéletesen működik, a wifi is, semmi baja.... szóval én ezt nem értem.Ennyi a sztori, gari már nincs rajta, de legaláb jó, mostantól még jobban vigyázok rá.
Üdv
-
89BDave89
tag
válasz
Siriusb #9596 üzenetére
Ezt kérdem én is
Nem tudom, de nekem a dobozra írt SI számot ha beírtam a build prop editorral, akkor nem tudtam gyárira állítani a telefont, mert azt írja hogy nincs szoftver.
Ezen a linken: [link] van az SI számom, és a mellette lévő cust no. beírásával tudott frissíteni. (SI: 1271-7476) -
-
89BDave89
tag
válasz
89BDave89 #9589 üzenetére
Most átírtam a prop editorral az Si számot a Cust no. ra (1272-2166) és egyből feldobja a Companion, hogy 1.14es frissítés található.
Akkor ha azt felrakom, akkor gariztatható lesz a telefon?
Mi a különbség az SI number és a Cust No. között? Melyiknek kell a telefonban lennie hogy garanciális legyen?köszi a türelmet
-
89BDave89
tag
válasz
Tidzsimon #9586 üzenetére
Hali!
Sikerült másik géppel rootolni a 4.1.2es androidot, de a pc companion még mindig azt írja hogy nincs elérhető szoftwer a készülékem számra, amikor javítani akarom.
Van ötletetek?
Ugye a dobozon lévő SI számot kell megadni (1271-7476)?
Vagy azt a másk számot kell? A "CUST. NO. (1272-2166)
Central Europe 3 Generic CE3 1272-2166 1271-7476 -
89BDave89
tag
Sziasztok
Sajnos továbbra se tudok előrelépni.ha 15.0.A.2.17-es romot teszek fel, akkor nem tudom rootolni
ha 15.3.A.0.26-ost, vagy a német 1.14est teszem fel, akkor miután a build prop editorral átírom az SI számot 1271-7476 ra, és még átírom ott azt a revision-t vagy mit R1A-ra, akkor a PC companion azt írja amikor javítani akarom a software-t (tehát újrahúzni) hogy nincs rendelkezésre álló software a készülékemre.Van valakinek még ötlete?
Köszi
-
89BDave89
tag
sziasztok
fel flasheltem a 4.1.2-t hogy azon írom át az SI számot, de a root nem akar sikerültni
valami error 123
Cannot connect daemon.tudtok segíteni?
Köszi -
89BDave89
tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném.
Vinném vissza a telefonom, hogy garanciát érvényesítsek rajta, de ugye német rom van rajta, meg német SI szám.
Vissza írtam az SI számot build prop editorral, (1271-7476) és ha PC companion-nak azt mondom hogy javítsuk a szoftvert, (itt azt remélném, hogy a gyári romot ráteszi), akkor azt írja ki hogy nincs a készülékemre rendelkezésre álló szoftver.Tudtok segíteni?
Köszi -
89BDave89
tag
válasz
Seraph 16 #9171 üzenetére
A Dalvik cache pucolás az annyi, hogy titanium backupban rámegyek arra a menüpontra, kiírt valami 26 felelsleges dolgot, ami 60 mega, rányomtam hogy oké, 1 pillanat volt az egész, és kész?
Ennyi?Hát remélem tényleg ilyen egyszerű volt a dolog, és ez talán megoldja a fagyás, meg bootloop, meg wifi halálomat.
-
89BDave89
tag
Én is erre gyanakszom, de még bizakdom.
Most a PC companion-nel "javíttattam" a szoftvert, és eddig mintha megjavult volna, de még tesztelem.
Ha megint sz@rakszik, akkor gyári állapot, és gari, Csak épp az nem tudom, milyen ROMot kell felraknom, hogy gyári legyen :\ (Független készülék) -
89BDave89
tag
Sziasztok
Nagy problémába ütköztem sajnos.
Minden esetben ha be akarom kapcsolni a wfit, nem megy, és hiába nyomok rá, az írja hogy wifi bekapcsolása, de nem történik meg. Na akkor ilyenkor ha újra akarom indítani a telefont, akkor csak a pin kód képernyőig jut, és bootloop.
Kb 4-5 x akksi ki be, és akkor talán megjavul, de volt már hogy fél órámba tellett mire magához tért.
Ezek után 1 szer be tudom kapcsolni a wifit, majd ha kikapcsoltam, és újra be akarom kapcsolni a wifit, akkor előről az egész.
Emiatt raktam rá pár napja az 1.14 et flashtoollal, német generic-et, és a probléma nem szűnt meg.
Szerintetek meg lehet még valahogy csinálni?
Minden ötlet segítene.Ha nem lehet megcsinálni, akkor hogy tudom kideríteni, hogy mi volt a gyári software rajta? Mert akkor azt vissza kell állítanom rá, hogy vihessem gariztatni.
Köszi előre is
Üdv.
SZERK: Mostmár hiába kapcsolódik be a wifi, amikor sikerül újraindítani a telefont, kiírja hogy kapcsolódott, de nincs adatforgalom. -
89BDave89
tag
Sziasztok!
Egy jó linket tud adni valaki 1.14es rom ftf ről?
Amit találtam a fórumon, onnan nagyon lassan jön.Előre is köszi
-
89BDave89
tag
Szia
Azért, mert te az Egyesült Királyág féle angol oldalon léptél be az oldalra.
Ha átváltasz international english-re akkor már ezt látod:
http://www.sonymobile.com/global-en/software/phones/xperia-l/
Üdv
-
89BDave89
tag
ski challenge 14 nektek fut a telefonon? Nekem nem indul el. Telepítésig oké, aztán ha indítom csak egy szürke alapképet kapok, semmi többet.
Köszi
Üdv. -
89BDave89
tag
Pont tegnap csinálta nekem is hogy a telefonálós hangszórón szólt a zene, amit mutatni akartam valakinek. Restart megoldotta.
-
89BDave89
tag
válasz
mogyorosi55 #5133 üzenetére
-
-
89BDave89
tag
Most flasheltem fel a 4.2.2. romot, és minden rendben ment, de van egy ilyen sor a logban:
09/009/2013 12:09:38 - WARN - This file is ignored : simlock.ta
ez csak azért van mert független a telefon és teljesen lényegtelen a dolog, vagy kell vele foglalkoznom?
köszi a választüdv.
-
89BDave89
tag
egy flashtool linket valaki légyszi, mert ami itt van a fórumban, már nem jó
Köszi
-
89BDave89
tag
válasz
dokee78 #4838 üzenetére
Köszi, megcsinálom gyorsan... egy fél óra alatt lehetséges?
@zolnagy
Igen valszeg a tiéd is ez a kategória, mert így vannak a listában egymás után:
Central Europe 3 Generic CE3 1272-2166 1271-7476
Central Europe 4 Generic CE4 1272-2164 1271-7477
Central Europe 4 Generic CE4 1272-2164 1271-7478Bár a tiéd nincs benne.
@(#4841) dokee78
najó 40 perc. -
89BDave89
tag
válasz
Seraph 16 #4829 üzenetére
Central Europe 3 Generic CE3 1272-2166 1271-7476
nekem ez a SI számom (a második), másoknak is van ez esetleg? És ha van neki sikerült frissíteni?
a bootloadert nem bántottam, csak root volt rajta, most teljesen újrahúztam a telefont, a root is eltűnt, de így se látja a frissítést. -
89BDave89
tag
válasz
Imike_80 #4824 üzenetére
bár csak ne lenne választásom, de nálam nem opció a frissítés... nagyon bánt, mert egyszer tényleg láttam korábban hogy kiírta a gép hogy van új szoftver, de nem értem rá, és nem csináltam meg. Lehetséges hogy most az első visszajelzések után, levették a frissítést, és most javítanak még rajta? Vagy még mindig mindenkinek látszik a frissítés csak nekem nem?
-
89BDave89
tag
Nekem se akarja frissíteni, se a SUS se a companion.
Régebben pedig kiírta hogy frissítés elérhető! csak akkor nem értem rá, és akkor nem frissítettem (kb 1 hete) most keveredtem haza, most meg mindegyik azt írja hogy naprakész a telefon.
Most akkor én is erőltessem rá a dolgokat ?(Gyári független xperia L)
-
89BDave89
tag
Nekem is fehér van, és recseg ropog helyenként valóban, de én nem mertem belerakni semmit... ahhoz hogy recsegjen nagyon erősen kell nyomkodni, csavarni a telefont, ami ritkán fordul elő, szóval inkább tűröm.
Az igaz hogy a papír lassan gyulladna fel, de az akksira figyelni kell, nem tudom mennyire melegedhet fel azzal a papírral, most télen tuti nem fog nagyon. Tedd fel a GSam battery monitor nevű alkalmazást, azzal tudod nézni az akksi hőmérsékletét is. -
89BDave89
tag
válasz
GEPESZ66 #4129 üzenetére
Ismerősöm pont most váltott Nokiára, nagyon dicsérte.
Ő nem egy nagy telefonguru, de azt mondta hamar megszokta, és kevés dologban rosszabb illetve nem jobb, mint az Android. Neki ami fontos az a GPS és abban azt mondja verhetetlen.Szerintem kipróbálható, lehet legközelebb ha telefont váltok, és lesz valami csábító, én is kipróbálom.
-
89BDave89
tag
Köszi!
A másik bajom hogy egyes programoknál, ha be van kapcsolva a hide keys, a futó program nem fordul el. (3betűs program) ráadásul nem is húzza szét teljes képernyőre ha rejtem a gombokat.Szóval tárgytalan, még szerencse hogy nem vettem meg, még nem tökéletes, talán később.
-
89BDave89
tag
válasz
dokee78 #4100 üzenetére
érthető... akkor marad még
Amúgy próbáltam megvásárolni ennek a GMD auto hide programnak a teljes verzióját.
Eddig nem vásároltam telefonnal, és kérte hogy adjam meg a bankkártya adataimat, meg is adtam, de az OTP nem engedélyezte a tranzakciót, smst is kaptam. Ezt az OTPnél kell elintéznem vagy mi? -
89BDave89
tag
Elnézést hogy megkérdezem, de máshol nincs esélyem:
Hárombetűs nemlétező navigációtaki használ, mindenkinél elforgatja a képet, amikor elforgatja a gépet?(rímel) Mert nekem nem akaródzik.
-
89BDave89
tag
Alakul az akku idő egy két lemerítés -> töltés után
Már alig bírom lemeríteni 1 nap.
Most ébresztgetés sincs a Telefon alkalmazás által, lehet az újraindítás megoldotta :\ -
89BDave89
tag
válasz
steveboy86 #3786 üzenetére
Oké kösz, kipróbálom amit írtál.
-
89BDave89
tag
válasz
Permet Elek #3783 üzenetére
Jaja, legfrissebb. Megkeresem a fórumon.
(ennek kellett volna az elsőnek lennie)
-
89BDave89
tag
válasz
Permet Elek #3780 üzenetére
a játék az este volt. Éjszaka nem ment semmi, még is ébren tartotta a telefon alkalmazás a telefont, és én is örülnék a 3%os merülésnek de kb 10%ot merült éjjel is, és a lényeg tényleg az hogy végig ébren volt a telefon. és ez nem volt egy eddigi telefonomnál se. Illetve volt, de akkor valam gáz volt, és meg lehetett oldani hogy ne úgy legyen.
-
89BDave89
tag
Ma egész nap nyomtam a telefont, mert vonatoztam elég sokat, és unatkoztam, és még nem tettem rá zenét mert rohantam, szal rádióztam, és elég hamar lemerült a készülék.
Szóval alapból eléggé spórolni kell vele, vagy a folyamatos FM rádió húzta ennyire? Van tapasztalat? sose használtam még telefonon rádiót -
89BDave89
tag
válasz
dokee78 #3748 üzenetére
Engem abszolut az, hogy az M belső memóriájából, 1.6 GB használható fel, és amíg nem lesz megoldva roottal satöbbivel a közvetlenül SDre telepítés, addig nem is érdekelt volna a telefon.
Az L ben kb 4GB felhasználható belső memória, már pont használható mértékű. Egyébként a nagyobb kijelző sem hátrány nálam, bár egymás mellé rakva a 2 készülék között kb elenyésző a kijelző méretbeli különbség. A fizikai teljes méret pedig kb ugyanakkora, az L kicsit 'magasabb' (hosszabb)
A kamera egyikben se túl jó. -
89BDave89
tag
Hali!
Most váltottam xperia M ről xperia L re, és egyelőre azt kell hogy mondjam hogy eléggé hasonló a két telefon.
A belső memóriája nagyobb ennek, többek között ezért váltottam, valamint a kamera is elvileg jobb, ezt még nem teszteltem, de eddig ez is nagyon tetszik
Üdv
-
89BDave89
tag
válasz
Permet Elek #3170 üzenetére
Én úgy tudom mind2 proci 1GHz en pörög
-
89BDave89
tag
Remek... A tré mobilnál felment az ára az L nek is meg az SP nek is. nem is kicsit.
-
89BDave89
tag
válasz
Permet Elek #2915 üzenetére
Nagyon köszönöm, én is pont eközött a 3 között válogattam, de az SP az egy fokkal drágább...
Szóval eddig 2-1 az L nek... -
89BDave89
tag
Megkérdezem itt is:
Szerintetek melyik a jobb:
Sony Xperia L (ezt ismeritek)
Vagy
LG optimus L9véleméy?
Előre is köszi -
89BDave89
tag
Hali!
Megkérdezhetem mennyit tud a telefon Antutuval illetve quadranttal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest