Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
Ezt az előbb osztották meg: 15.3.A.1.12
-
hunluigi
senior tag
Na felraktam a CWM-et (Zárt BL telenor függő). A grafikai hiba léptetéseknél elcsúszik a kép. Nem vészes teljesen használható.Maga a recovery semmi extra csak a szokásos CWM menü...
További tudnivalók röviden:
A feltelepítés után már a következő boot alatt az értesítési led világítani kezd, ekkor kell bármelyik hangerő gombot megnyomni. Itt van egy csavar, mert nem egyből CWM-be ugrik, hanem csak átírja szerintem a bootroute-ot. A készülék újra indul, immáron CWM-be lépve. Elméletileg kilépni a rebootal lehetne, de nem írja vissza a route-ot. Csak újra indul ismét CWM-be (beragad).
A megoldás a Power off menüpont. Ott működik rendesen minden és vissza áll a rend.
Ez valami trükkös megoldás lehet, kb mint a 2ndInit volt annó, de sokat nem tudni.
Egy a lényeg: működik
-
Peti1117
csendes tag
Ma kikapcsolt állapotban nem ébresztett a mobilom, arra tudtok valami megoldást? Kellene kikapcsolt állapotban is nem ?
-
virkir
veterán
válasz
-HajTömeg- #7084 üzenetére
Azért az egész topik hálás lesz.
-
hunluigi
senior tag
válasz
-HajTömeg- #7082 üzenetére
A video driver környékén van valami elkefélve, ami több anomáliát is okoz. villódzás, kép szétcsúszás, youtube, cwm nél elő kerülő kép hiba, stb... A .27-ben elméletileg igazítanak rajta (valahol olvastam)
-
dokee78
félisten
válasz
-HajTömeg- #7080 üzenetére
Ha youtubera gondolsz az a rendszer baja,mert a családban lévő Huawei Y300-on is szebb a youtube videó.
-
hunluigi
senior tag
A bug továbbra is fent áll (és ez a nyitottat is érinti) ami grafikai problémákban jelentkezik. A leírás alapján továbbra sem tökéletes, de ezt írja is. Zárt BL mellet sehol nem lehetett kernelt cserélni, eddig sem. A kernelt a nyitott készüléken is flashtool-al cserélik, és nem CWM-ből.
dokee megelőzött
-
mcsm88
senior tag
válasz
hunluigi #7069 üzenetére
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy a zárt bl-nél azért nem lehet custom rom, mert a cwm nem tud menni rajta egy bug miatt.
Most, hogy van cwm már a kernel sem cserélhetö?http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2568909
ezt fel lehet rakni zárt bl-re az új cwm-el? -
válasz
hunluigi #7069 üzenetére
Sajnos én is így értem. Akkor gyakorlatilag csak flashelés egyszerűsödött, az igazi akadály még nem dőlt le.
(#7067) Narxis Maximálisan megértelek. Ugyanez volt az én dilemmám is. Az ace 3 egy jó készülék, szokták ajánlani e helyett, de mind a forma, mind a márka távol áll tőlem is. Az xperia M-mel szemben már csak a tárhely mérete miatt is ezt választanám. Játékokból nekem eddig mindegyik ment rendesen (azért túl sokat nem játszom). A moto g, az most jön ki, és nagy kedvencem a tesztek alapján. A kínai csodákat is komolyan nézegettem, amiért mégsem: ha topikjaiban szétnézel szinte mindegyiknél találni 1-2 bugot, vagy valami része kopik, a legtöbbnek nincs normális támogatása, hivatalos és nem hivatalos formában sem, sokáig tart mire ideér, és a végső ára is bizonytalan, a garancia rövid. Ettől függetlenül valószínűleg legközelebb is elgondolkodnék rajta, mert ár/érték arányuk nagyon jó, gyorsak, szépek.
(#7070) dokee78 Nekem ez a része tetszik. A színek ugyan lehetnének élénkebbek, de amikor meg rendeltem be voltam sz*rva, hogy pixeles lesz a kijelző, és egyáltalán nem az. Nem egy full hd, de elég simák az élek. Egy jó ips azért jobb.
-
válasz
dokee78 #7042 üzenetére
Ebben az árkategóriában nincs, néztem még az xperia M-et de az leragadt korábbi androidnál és nem tűnik jobbnak hardverben sem. Samsung Galaxy Ace 3 meg valamilyen kínai csoda jöhet szóba. Az a baj, hogy a Samsungot nem igazán szeretem, nem tetszik semmi benne. :S
Amúgy láttam, hogy Milyen okostelót vegyek topikban is lebeszéled az embereket a Sony-ról.
Fotózni nem nagyon fotózok, inkább zenehallgatás(akár helyi akár internetes rádió), navigáció és egy kis böngészés/hírolvasásra használnám amíg várakozok valahol. Komoly 3D játékok kizárva, max. temple run 2 vagy subway surfers meg ilyenekkel játszom, mahjong, pasziánsz...
-
mcsm88
senior tag
válasz
Peti1117 #7053 üzenetére
Ez használattól függ.
18 órája töltöttem utoljára.
16 óra alatt normál használattal (net, pár fotó, pár hívás, kis zenehallgatás) 100-ról 65-re ment le, ez nem rossz.
Az utolsó két órában megnéztem 2 részt a Róma sorozatból, 65-röl lement 34-re, ez már jóval gyorsabb.
Az sem mindegy, hogy milyen appok futnak és szinkronizálnak a telefonon, és azt folyamatosam teszik, vagy ahogy te engeded nekik.
Lényegében ugyan olyan mint a többi okostelefon, tölteni kell. Az egy hét folyamatos Snake idelye sajnos már rég volt. -
Peti1117
csendes tag
kipróbálom én is 2G hálózaton, hátha jobb lesz, de még egy hete sincs meg gondolom majd többszöri töltés után jobban fogja bírni.
-
hunluigi
senior tag
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Teljesen jó a teló, mégis ujrahúztam, hátha a homály eloszlik a tényképezöről, de sajnos nem......
Igyhát Új év Ujra teló a szervizben játék következik.
Remélem egy optikacsere után hozza azt a formát amit a többieknek.
Üdv Nagya
UI: Ha lenne egy olyan kedves fórumozó aki Szfvári, azzal összejönnék egy összehasonlító tesztre. -
válasz
Peti1117 #7053 üzenetére
Battery saverek nélkül használom a nap 99%-ában wifi megy. Netezés, játék sokszor, de keveset, 1-2 telefon így kb. 14 óra alatt 20-30%-ra csökken. (Tegnap nem sokat használtam, estére még 60%-on állt.) Hogy miért, azt nem tudjuk, de tapasztalat, hogy az akku pár nap után bejáratódik, és jobb lesz az üzemidő. Lehet, hogy az elején csak mindenki túl sokat nyomkodja az újdonság miatt...
-
P@ly
tag
válasz
Peti1117 #7051 üzenetére
Ha jól belövöd a Deep Sleep Battery Saver appal, akkor elég sokáig kibírja.
Én éjjelente mindig repülő üzemmódba rakom a telefont. Meg amikor nem netezek vele mindig 2G-s hálózaton lóg. Nekem ilyenkor olyan 1.5 - 2 napig ki szokta bírni a telefon. Ebben benne van 3G/WiFi e-mail, egy kis viber. Ha fent lógok egész nap a 3G-s hálózaton akkor este tölteni kell.
Egyszer sikerült kihoznom belőle 4 napot de akkor senki nem keresett telefonon és csak 2G-s hálózaton voltam fent, este pedig repülő üzemmódba tettem. De ez meg nem rendeltetés szerű használat. -
Peti1117
csendes tag
Kösz szépen a választ . fóliával meg megnyugtattál :-D
Nektek, hogy bírja a batri ? gondolom többszöri töltés után már jobb lesz? Még azt megkérdezném tőletek, lehet hogy hülye kérdés, de nézzétek el nekem új vagyok a témába :-D de a fényképezőnél 8Mpx miért nincs olyan, hogy 16:9 arány ?
A képek zenék mozgatása az pont jó lesz nekem majd. az lényeg, max az alkalmazásokat majd ürítem, ha fogom látni, hogy tele lesz. Jó, hogy van ez a fórum és köszönöm a válaszotokat :-)
-
dokee78
félisten
válasz
Peti1117 #7048 üzenetére
1. kérdés Sonynál ROOT nélkül nem tudsz áthelyezni appokat.
Belső memóriába telepít,bár párat a külsőre tesz érthetetlen módon.
"A(z) Beállítások alkalmazása leállt" az ismert bug,nemsokára javítva lesz.
De ezzel sem fogsz tudni alkalmazásokat áthelyezni,ez fotók,képek,videók zenék áthelyezésére szolgál.
Ezt file kezelővel is meg tudod tenni.2. Az egy nagyon erős fóli a Z-n,ne keverd azzal amit a telefonokra tesznek.
Ha azt a Z-ről valaki lecibálja,azt hiszem vége a garanciának is,de nem biztos.
Ezen sima védő fólia van,nem azon van a Sony logó. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti1117 #7048 üzenetére
"15.3.A.0.26 hibák (Legfrissebb ROM)
- A Beállítások / Tároló / Adatok átvitele SD kártyára kattintva A(z) Beállítások Alkalmazás leállt hibaüzenetet kapjuk.
- Ha egy appot átmozgatunk a belső tárhelyre és annak az appnak az ikonjával valamilyen műveletet végzünk (asztalra elhelyezés, mappába helyezés, stb). Akkor az újraindítás után elvész.
Workaround: A telefon memóriáján kell lennie azoknak az appoknak, amelyeknek az ikonjait használni akarod."Az első hozzászólást érdemes elolvasni.
Ja,és sony logó nem jön le a fóliával. -
Peti1117
csendes tag
Sziasztok egy hete vásároltam én is egy Sony Xperia L - eddig meg vagyok vele elégedve.
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy mindent amit letöltök, azt a belső memóriára tölti nekem és nem kínál fel semmi olyan lehetőséget, hogy micro SD kártyára is lehetne tölteni ezt nem tudnám valahogy beállítani vagy mi lehet a gond ? + van egy olyan opció, hogy adatok átvitele SD kártyára ott meg kiírja, hogy A(z) Beállítások alkalmazása leállt. SD kártyám van benne fel is ismerte, de nem tudom hol a hiba.
2. Kérdésem meg most találtam, neten, hogy Sony Xperia Z a Sony logó a kijelző fóliájára van nyomtatva, remélem az L esetében nem így van ugye ? :-D Még semmit nem vettem le róla totál hagytam minden úgy mint amikor megvettem. Remélem nem követték el itt se azt a nagy hibát, hogy a fóliára nyomtatták a SONY logót mert kár lennne érte.
Köszönöm szépen előre is a válaszotokat.
-
hunluigi
senior tag
Na kartársak... nem mintha bajom lenne az L-el, de körvonalazódik az utód
Végre érkezik egy készülék ami nem tepsi méretű, és mégis benne van minden földi jó.
-
dokee78
félisten
Hát fotózásban gyenge.
Bár vannak itt jó képek is. Hangerő a jobbak közt van viszont a kijelző az nem egy Amoled vagy IPS tehát vannak korlátai.
Gyárilag nem tudsz alkalmazásokat SD-re áthelyezni.
Valószínűleg 4.2.2-nél nem kap újabb verziót.
Wifi és GPS nagyon erős.
Nekem megfelelő,nincs gondom vele.Van itt egy-két troll is de az egyik igazából csak egy áldozat,mert a rosszhírű Sony szerviztől kapott egy kétes mobilt.
A jelenlegi firmware kicsit bugos,de nem súlyos egyébként már be van jelentve a javítás ami még nem elérhető.
Más alternatíva nincs?
Inkább jöjjön össze a moto g. -
Lehet ilyen telót veszek ha nem jön össze a Moto G. Már unom az android gyári Holo UI-t, az xperiás walkman, kinézet meg minden tetszik és a hangzása is elég jó. Vegyem vagy ne vegyem? Olvastam sokat meg videókat néztem de érdekelne a személyes tapasztalat.
-
dave0825
őstag
Mi az, hogy témázgatás? Ezt mondjátok már el nekem, légyszi. Csomószor láttam itt, meg mindenki ezt várja, de fingom nincs mi ez. Arra gondoltok, ami az SP-ben van, hogy témát lehet választani, hogy milyen színű legyen pl. az állapotsor betűi, meg ilyenek? Vagy mi ez
-
motofi
aktív tag
Nekem eddig Motorola Defy-m volt. Ma is megvan. Nos összevettem a két telefonnal készített képeket ugyanolyan körülmények között ugyanarról. Mindkettőt 5 megapixelben készítettem és összevetettem a két telefon által készített videót is. Magasan jobb a a Sony-é. Nekem ez mindenképp fejlődés a kamera tekintetében is. Persze nem tudom mit tud egy hasonló kategóriás Samsung vagy LG.
-
daara
aktív tag
Tehát a sonynál a témázhatóság csak 4.3-tól jön el vagy van esély rá az uj romban is
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az offolást függesszétek fel! Köszönöm!
-
gabancs
addikt
Hogy jót is írjak. Az üzem ideje szuper, ezt irigylem.
-
dinnyesgabor
tag
Nekem sincs! Hallottunk már olyat, hogy a Samsung fizet azért, hogy lejárassák a konkurencia telefonokat! Ha utánam vágnák, sem kéne! Sony a legjobb kinézetre is! Úgy könnyű elsőnek lenni, ha lefizetek embereket a dicshimnuszért!
-
embe
nagyúr
Üdv!
Nem érdekel valakit egy vadi új soha nem használt színtelen S-Line tok ehhez a telóhoz?
Pont ilyen típusú mint az SP telómon. [link] -
mcsm88
senior tag
válasz
-HajTömeg- #7015 üzenetére
Nekem biztos gyártási hibás a sonym, mert nem kaptam bughalmazt.
-
fioninquo
tag
Úgy tűnik nagyon béna vagyok, de nem tudom az usb hibakeresést bekapcsolni
Hol találom? Mert fejlesztői lehetőségek nincs a beállításokban nekem...
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
dokee78 #7014 üzenetére
Ti egymást lesitek?
stul87
Te tudod,te pénzed.
Szerintem a sony pocsék telefonokat csinál.
MOndjuk az is igaz,hogy a pénzedért ennyi bugot nem kapsz más gyártónál
Gondolhatod mennyit töltöttek pl a kamera tervezésével,ha kiadtak egy olyan telefont,amivel szökőévente ha egyszer tudsz éles képet- videot csinálni.
Mikor telefonálsz,akkor az első 2mp-et nem hallja a másik.
Viszont kijött rá pár rontás... Lehet jön még. -
dokee78
félisten
válasz
-HajTömeg- #7003 üzenetére
Igen Trollkodni jár ide épp olvasom a P6 topikban savazza a Sonyt.
Bughalmaz,mert nem tudják rendesen frissíteni,otthon. -
stul87
tag
válasz
-HajTömeg- #7001 üzenetére
Hogy miért akarok maradni a Sony-nál? Nem menőzés...szimplán nekem senki ne adjon el egy olyan sz*r készüléket,amire nem képes egy értesítő ledet és egy kamera gombot rárakni,valamint a tervező asztalon sem tölt többet a teló 5 percnél. (pl samu,lg,htc) Gyakorlatilag egyetlen gyártó sem csinál számomra megfelelő telefont, nagyon úgy néz ki. Perverzió ide vagy oda,úgy látszik a Sony sem, még ha minden MAJDNEM meg van benne ami kell nekem...mert ennek meg a kamerája nulla
-
GEPESZ66
veterán
válasz
-HajTömeg- #7006 üzenetére
Mindig elfelejtem,mert nem értem, hogy mennyivel jobb, ha szerkesztem, vagy újat írok.
A kicsit kisebb méret miatt ma már lehet, hogy inkább M et vennék.Illetve mintha az masszívabb lenne. -
gabancs
addikt
Sajnos ezzel nem vagy egyedül. Annyi embernél jelentkezett már, hogy ezt nem nevezhetjük egyedi problémának. Ugyan akkor nem értelek, Sony helyett Sony-t akarsz? Ez már kimeríti a perverzitás fogalmát.
Mert az egy dolog, hogy az egyik leg BUG-osabb rendszer a Sony-é, dehogy a BUG javítás is BUG-os, az már maga az orgazmus. Azért van még választék. HTC, Huawei (P6), most már az Alcatel is kezd felnőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- IPhone 16 Pro 256GB gyári független 2025.03.20.Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 100% hibátlan 2025.09.30. Apple jótállás
- Gyűjtői állapotú Samsung Galaxy S10e 6/128GB kék
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest