- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz
mkRoland #7098 üzenetére
GPS + hálózat együtt nekem is nagyon esetleges, hogy mikor dönt úgy, hogy kéri a pin kódomat..
a RAM-mal ennyi nyűgöm azért nem volt.
böngésző egyszer-kétszer látszólag ok nélkül kilépett.
neked telefon újraindítás nem segít?
egy időben fent volt egy uptime widget, 15 napnál tovább sosem jutottam, rendszerint 1 hét után annyira belassult a rendszer, hogy újraindítottam inkább. de két héthez közeledve -amikor valamiért nem indítottam mégsem újra- annyira elfáradt, hogy megtörtént magától -
mkRoland
senior tag
Nekem az összes ROM-mal ugyanazok a bajaim:
1, egy idő után az idegeimre megy a RAM-kezelése. Amíg eleinte jól működik, addig a későbbiekben jobban belakva egy billentyűzet feljövetelre várnom kell 1/2 percet is. Swiftkey-t használok (megvásároltam a fizetőset belőle, ez a kedvencem), 1-2 szó beírása után kilövi a billentyűzetet és csak 1/2 perc után kapcsolja vissza. Nova Launcher (minden animáció letiltva) nagyon ritkán gondolkozik, de ha mégis, akkor menübe belépve megtorpan pár másodpercre. Hívásfogadásra szerencsére nem kell várnom, de hívás indítása után néha félperces fekete kijelző fogad, mire a hívás elindul. Waze-t állandóan kilövi, ez akkor zavaró, amikor bukósisak alatt hallgatnám fülhallgatóval, hogy merre kell mennem és egyszercsak azon veszem észre magam, hogy nem duruzsol a hang a fülembe, hogy kanyarodjak már le jobbra... Endomondo esetében is ugyanez a gondom: pár perc alatt kilövi magától a rendszer.
2, másik gondom is GPS-szel kapcsolatos: hosszabb ideig tartó GPS-használat során nem vagyok elérhető telefonon. Többen panaszkodtak, hogy hangpostára irányít egyből.Jelenleg Zperia ION-t használok, abból is a 4.5-ös update-et. Az összes eddigi ROM-mal ezek a gondok előfordultak. Van olyan, akinek ilyen gondjai nincsenek? Melyik ROM-ot használja?
-
ZolkoW
őstag
a kamera gombra nagyon ritkán éled fel a telefon, ilyen szinten azért nem hibázott a gyári.
igaz, kárpótlásként ott a lockscreenen a balra húzás... nem gondoltam volna, de nekem is hiányzik a redőnyös feloldókép, nem azért, mert redőnyös, hanem mert egyszerűbb suhintani egyet bárhogy, mint a kis lakatot jobbra.. na mindegy.
a kitkat kamera azért elég bugyuta. ha piszkálni akarok valamit, hamar többszintű menübe kerülök, és a kamera gomb funkcióját nem is találom, a gyáriban ugye ez állítható (nem mondom, ott is hiányzott volna egy kis finomítási lehetőség, pl. kamera gombbal indítva mindig ugyanaz a (már nem tudom, melyik)mód fogadott, míg az ikonra kattintva az, amelyikben hagytam. -
1stVikman
senior tag
-
arpy17
tag
Én a MIUI rommal futottam ma egy próbakört. Érdekes rendszer, a korábbi telóimon is próbáltam már, de megszokni most sem sikerült... Mondjuk három óra alatt nem is lehet...
Egy próbát megért, az volt a fő problémám vele, hogy a még be sem laktam, már 140-160 mega volt csak a szabad memória. Nem használok sok programot, de inkább neki sem álltam mindet feltenni. -
ZolkoW
őstag
..különben bekaphatják a gyártók, amíg nem csinálnak olyan telefont, ami 100%-ig meggyőz arról, hogy lecseréljem rá, addig nem veszek újat. nem baj, ha drága, de akkor legyen jó is.
kivételt képez ez alól a fürdőkádba ejtés, autóval rámenés, elvesztés, elromlás esete.tapasztalatom még mindig nincs, tetszik hogy testreszabhatóbb itt-ott a Zperia, kevesebb a szemét a memóriában, a hívásnapló egy hajszálnyival gyorsabban nyílik meg, de ez is fényévekre van attól, amit szeretnék látni...
-
ZolkoW
őstag
tényleg simán ment, végülis ugyanaz a menet, mint az eddigi 1-2 ROMcserémnél.. talán annál a pontnál torpantam meg, amikor a 4.5-ös update-et installáltam, itt először azt hittem, update-ként kell felrakni, de nem, ugyanúgy mint az alapverziót, és a telepítő tudja a dolgát..
beszámoló majd akkor, ha lesz tapasztalatom vele
köszi a segítséget, skacok! -
isti215
tag
Ki akartam próbálni a zperiaion romot is és recoveryből próbáltam installálni de valamit elpuskáztam.
-
arpy17
tag
válasz
1stVikman #7085 üzenetére
Nekem egyszer sikerült. Úgy, hogy recoveryben állítottam vissza éppen egy mentést, amikor egyszer csak újraindult - gondolom nem kellett volna töltőn hagynom közben...
A legszebb az egészben az volt, hogy kikapcsolni sem tudtam, csak folyton újraindult, szóval ki kellett vadászni a megfelelő pillanatot, amikor két újraindulás között úgy tudtam gépre dugni, hogy a flashtool is dolgozzon vele.....
Párszor levert közben a víz. Azt hittem megy a kukába az ion. -
isti215
tag
Sziasztok!
Sajnos valamit rosszul csináltam ezért amikor a telefont bekapcsolom a sony logó után nem történik semmi még a recovery se jön be.Ilyenkor mi a teendő?
-
Whynot?
aktív tag
-
1stVikman
senior tag
-
1stVikman
senior tag
válasz
isti215 #7069 üzenetére
Az valamiért lassabban "áll be". Kell neki egy kevés idő, meg pár óra használat, esetleg 1-2 újraindítás, mire zökkenőmentesen kezd működni. És max. 2- 3 hét után indítsd újra a rendszert, ha már rendesen belaktad.
Nekem talán ~500 óra volt a max üzemidő egyben, akkor már azért volt lassulás. -
1stVikman
senior tag
válasz
isti215 #7058 üzenetére
Szia!
Itt eddig a Honami V3, ZperiaION és PureION volt leginkább kipróbálva. Az utolsó kettővel személyes tapasztalatom is van (jelenleg is a Pure van fent.) Mindegyik jó, de a Zperianak jobb a memória kezelése, cserébe sajnos nem a gyári kamera app, és lezárt képernyő van, Pure-ban gyári szinte minden (csak újabb verziók), de a ram kezelés kicsit gyengébb. (de még így is bőven jó). Illetve a menüben a jelölő négyzetek nem annyira szépek. Szóval mindegyiknek van előnye és hátránya. Nekem leginkább az jönne be, ha a kettőből tudnék egyet csinálni, csak nem tudom, hogyan kell. :-P
Amit linkeltél, annak elég összecsapott install leírása van, de szerintem csak nyitott bootloaderre tehető fel a cm11 miatt. Ha van kedved kísérletezni, akkor kipróbálhatod, és majd számolj be a fejleményektől.
üdv: Vikman -
isti215
tag
Sziasztok!
Egy független zárt bl-ű xperia ionra milyen romot ajánlotok?
Ezt pl.felrakhatom rá?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2782778
-
1stVikman
senior tag
Szia! Igen, egész jól szuperálnak, sikerült beállítanom, hogy a mélyeket csak a front-okra küldje, és a hangerőket is kicsit eltoltam egymáshoz képest. Frontok -2, center +1, surroundok +2-n, így egész jó térhatás van a komolyabb jeleneteknél. De egy mélynyomóval lenne az igazi.
Hangszíneket nem használok, sima straight-re van kapcsolva az erősítő. Bár a sztereo forrásokat néha átteszem 6ch stereo-ra. Röviden kb, ennyi, nem bántam meg, hogy ezt vettem egy egybeépített lejátszó+5.1 szett helyett.
Nem mellesleg a teljesítményen kívül még szép is.
-
1stVikman
senior tag
Köszi neked is az infót!
Még nem tervezem eladni, ha úgy alakul inkább átruházom valakire a családban.Aztán ki tudja.
szerk.: Bár már az LG fórumban írtam régebben, de hátha nem láttad, szóval ezúton is szeretném megköszönni a hangfalak és erősítő kiválasztásában nyújtott segítségedet!
-
drinker
tag
válasz
1stVikman #7052 üzenetére
A telefon 1,5 éves volt, semmi karc semmi kopás, nagyon vigyáztam rá, tokban tartottam.
Így gondoltam 45k reális, de végül 43-ért vitték el. A hardveraprós kolléga meg is lepődött milyen tip-top állapotban van.Hát sajnálom a kis IONt de nem bántam meg a váltást, hatalmas a különbség a két telefon sebessége között. De az nem Nexus hanem ION fórum, szóval... ennyit erről.
-
sixpak
nagyúr
válasz
1stVikman #7052 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de azért mondom, hogy én nagyon rosszul adtam el az Iont, 3 hónapja kb.
Úgy volt, hogy megvan rá a vevő, de visszamondta, ezért bementem egy gsm boltba, odadobtam az asztalra és megkérdeztem, hogy "mennyit adsz érte?"
38 ezret kaptam érte, gyári fólia volt rajt, teljesen karcmentes volt, gyönyörű állapotban.
De ez az én balf@szságom volt, szerintem azért jobban is el lehet adni. -
1stVikman
senior tag
válasz
drinker #7051 üzenetére
Sajnálom, hogy még egy ION-tulaj búcsúzott el, de a fejlődés nem áll meg.
Ha lehetőség lenne rá, biztosan bővíteném a ram-ot vagy ilyesmi, de sajnos nem lehet.
Én egyelőre kitartok, nincs olyan készülék, amire szívesen cserélném. Azaz van, de annyit nem költenék telefonra. :-P
Egyébként ha nem tolakodó a kérdés, mennyiért mennek mostanában az Ionok? -
drinker
tag
Pont ma adtam el az ION-t. Eszembe sem jutott volna, ha kicsit odafigyel a tisztelt Sony, és egy normálisan optimalizált rendszerrel küldte volna nyugdíjba. De hát nem így történt SAJNOS!
A mostani telóm közel sincs olyan prémium anyagokból, de a rendszer és a sebesség az valami álom. Össze sem lehet hasonlítani sajnos az ION-nal.
-
Crafter32
őstag
Kicsit beleolvastam a kommentekbe. Rég jártam erre és nem sokat változtak a vélemények: Szép és különleges az Ion, nem megfelelő a frissítések.
Az előbbi mindig igaz lesz, utóbbi pedig hivatalosan nem is fog változni.
Androidos telefonok közt a legszebb a Sony. Az is igaz, hogy mindegyik gyártónál van 1-2 olyan használó aki soha többet nem fogja az adott márkát vásárolni. -
nike90
csendes tag
hali. van egy kis gondom, hátha van valakinek ötlete. xda-ról toltam a telóra egy romot(ez nem az első sokszor csináltam már) sajna újraindításnál beállt a bootloop (azaz csak a sony logóig jut el a teló). recoverybe nem tudok belépni. csináltam hard resetet: bekapcs + hangerő fel 4 rezzenésig - teló kikapcsolt de be már nem és töltést sem vett.
Szétkaptam az iont, akku csatlakozó le és feltettem tölteni. Ilyenkor a piros led világít és kis idő múlva töltőképernyőt kellene kapnom (ez működik, egyszer már csináltam)
Most viszont felteszem töltőre, piros led folyamatosan világít kis idő múlva jön is a sony logó, viszont nem töltő képernyőt kapok, hanem újra bootloop pár próbálkozás után abbahagyja és ismét a piros led világít folyamatosan.
Szóval nem tudok flash módban indítani, hogy a flashtoollal gyári rendszert tegyek rá.
Bármilyen ötletet szívesen veszek. köszi előre is. -
szcsaba91
csendes tag
Köszi
-
szcsaba91
csendes tag
Helló rom cserében szeretnék segítséget kérni hogy hogyan kell
Nem tudná valaki megmondani hogy hogyan kell v hogy hányadik hozzászólásnál találom?
Előre is köszi -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #7042 üzenetére
Mivel privátban felmerült a gyári FW-ből FTF készítése, így megpróbálom itt érthetően leírni.
Szóval először is kell egy SUS (Sony Update Service).
Miután feltelepítettük, akkor indítsuk el, majd válasszuk ki a készülékünket. Típusjelzésnek megfelelően "i", "at" vagy jelzés nélküli (ez lenne a "h" végű) Ion-t válasszunk. Azt, hogy a készülékünk épp melyik, azt kideríthetjük a telefonon a beállítások/ a telefonról/ típusszám sorban, Lt28h, "i" vagy legritkább esetben "at".
Figyelem!
Mivel a telefont újra fogja telepíteni a SUS, így minden adatról készítsünk mentést PC-re vagy memóriakártyára a folytatás előtt. Custom rom felrakása előtt amúgy is javasolt egy tiszta, frissen telepített rendszer, ezért egy kalap alatt megoldható egy friss gyári rendszer telepítése, arról egy .FTF fájl készítése, majdan a Custom Rom felrakása.
Ha minden le van mentve (képek, zenék, telefonkönyv, sms-ek, játékadatok stb, kinek mi kell), akkor érdemes egy gyári beállítások visszaállítását csinálni, a belső tárhely tartalmának törlésével. Ezt a telefon menüjéből tudjuk elérni.
Vissza a SUS-hoz...
Ezután menjünk tovább, kapcsoljuk ki a telefont, és csatlakoztassuk a "hangerő le" gomb nyomva tartásával. A szoftver ellenőrzi, hogy van-e frisebb (sajnos már nem lesz), majd felajánlja a telefon újratelepítését. Válasszuk hát ezt az opciót. Ekkor letölti a telefonon build száma és a customization alapján jelenleg is a telefonon lévő FW-t, majd telepíti azt.
ha ezzel kész vagyunk, akkor a telefonon van egy friss, gyári rendszer, a PC-n meg a telepítőfájlok.
Ezután menjünk a
C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Update Service\db\13740270\blob_fs mappához, ott 3 db FILE_"számok" nevű fájl lesz, ami kelleni fog. Egyébként ezt érdemes még az egész procedúra előtt ellenőrizni, hogy vannak-e ilyen fájlok, és ha igen, akkor érdemes törölni az összeset. Ez azért fontos, hogy pontosan be lehessen azonosítani a frissen letöltött fájlokat.
Aki frissen telepítette a SUS-t, vagy nem használta még, annak biztosan nem lesz ott más, csak a frissen, a fentebb leírt módon letöltött fájlok.Ezután kell a flashtool.
Nyissuk meg, majd menjünk a tools/SEUS decryp lehetőségre, ott tallózzuk be a fenti fájlokat a C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Update Service\db\13740270\blob_fs mappából. Újabb fw-nél 4 fájl is lehet, nálam eddig mindig csak 3 volt. Adjuk a konvertálni kívánt oldalhoz (jobb oldalon) az összeset, majd nyomjunk a konvertálásra.
Ha végzett automatikusan felugrik egy ablak, ahol el lehet nevezni a fájlt, illetve be lehet állítani, hogy mely komponenseket tartalmazza a -ftf.
És itt meg is állnék egy szóra, mert van olyan leírás, ahol a loader.sin-t, van ahol a simlock-ta-t mondják, hogy ki kell hagyni belőle, valahol meg mindkettőt kihagyatják. Mivel nekem gyárilag független a telefon, így én csak a loader.sin-t hagytam ki, bár konkrétan bármelyik "generic world" elnevezésű fw-t fel merném tenni magamnak, nem ragaszkodnék az "eredetihez".
Szóval itt mindenkire rábízom, hogy benne hagyja-e vagy sem a fent említett fájlokat. Elnevezésnél írjuk be a fw verzióját, ami valószínűleg, mivel az utolsó gyári ez volt, a 6.2.B.0.211 lesz. Modellszám Lt28h, vagy i, a branding-hez meg beírható, hogy pl stock vagy generic CE/ World stb, vagy telenor hu vagy amilyen a telefonunkon volt. Ezek csak a későbbi beazonosításhoz szükségesek. Ezután még egy felugró ablakban megadhatjuk a telefon típusát.
És ezzel el is készült a saját, gyárilag a telefonon lévő FW-ről készült, flashelhető .FTF fájlunk, amit vármikor vissza is tudunk tölteni a flashtool segítségével, így állítva vissza a telefon gyári állapotát, és eltüntetve a rootolás, egyedi rom-ok, stb nyomait, ha esetleg garanciális javításra kéne vinni a telefont.A fentebb leírt procedúra az előző hsz-ben megtalálható linkeken is elolvashatóak angolul, én is az alapján próbáltam ezt a kis szösszenetet összehozni. Egyiknél képek is vannak segítségnek.
Kiegészítés!:
Ha valaki nem akarja újratelepíteni a telefonját, csak a .ftf-et akarja létrehozni, akkor válassza a Sony PCC-s megoldást. Előző hsz-ben a link.
A nagy lényeg ugyanaz, csak a telepítés előtt le kell választani a telefont. Így a PCC még letölti a gyári FW-t, de telepíteni már nem tudja, mert nincs mire.
Sok sikert minden vállalkozó kedvű Ion tulajnak. -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #7041 üzenetére
Somy_
Videó linket küldtem privátban a .ftf készítéséről meg itt vannak a linkek:
FTF készítése Sony PC Companion fájljaiból:[link] Csak a "b" és a "c" lépés kell.
FTF készítése SUS fájlokból: [link]
Ha elakadsz szólj, és amint tudok reagálok.Illetve ha kérdése lenne bárkinek, a ZperiaION vagy a PureION FW-ekkel kapcsolatban, akkor arra is megpróbálok válaszolni.
-
Somy_
tag
válasz
1stVikman #7039 üzenetére
Szia!
A FullHD-t legegyszerűbben úgy tudod kipróbálni, ha veszel fel vele HD-ban, majd utánaugyanazt FullHD-ban is. A kettő simasága között óriási különbség van (már felvétel közben is látni a különbséget a telefonon).
Azért lenne fontos, hogy tudjam, mert ezt fájlalom a legjobban a mostani JB-ben. Nem esnék neki másmiatt, mert mire mindent újratelepítek, beállítok..A telenoros firmware-ből hogy kell ilyen mentést csinálni? Sajnos ebben nagyon nem vagyok otthon.
Köszönöm!
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Én úgy tudom, hogy csak a bootloader nyitással veszik el a garancia, minden más visszacsinálható.
A cwm, az a clock work mod, röviden mentési és helyreállítási feladatok végezhetőek vele, illetve egyedi rom-okat lehet telepíteni vele.
Gyári verzióra vissza lehet alakítani, nekem a SUS is megcsinálta, de flashtool-lal is vissza lehet tenni a gyári rom-ot. Kérdések nyugodtan jöhetnek itt is, hátha másokat is foglalkoztat a dolog, amire meg nem tudok válaszolni, azt úgyis megmondom.FullHD felvételt még nem próbáltam, ritkán videózok.
Egyébként mivel neked telenor függő a telefonod, így a bootloadert nem is tudod kinyitni, így nyugodtan bele vághatsz, ha gondolod.
Amit viszont legelőször javasolok, hogy mindent mentsél le a telefonról pc-re, illetve a telenoros FW-ből készíts egy flashelhető .FTF fájlt, ha valamiért mégis garanciális javításba kéne adni a telefont.szerk.: Kipróbáltam a fullHD videót, amennyire én látom, nem akad meg.
-
Somy_
tag
válasz
1stVikman #7037 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Kérném még a segítségedet.. -lehet hogy majd privátban is zavarnálak!Először is nagyon alap kérdés, de mi a CWM? Ezzel nem vesztődik el a garanciám? (Még van belőle egy kicsi.)
Vissza lehet alakítani a gyári verzióra?Valamelyik általad említett Rom alatt jó a FullHD felvétel?
Azthiszem majd tényleg priviben kellene a többit!
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Itt leírtam az egyik custom rom telepítését. 2 hónapig használtam, most ugyanettől a készítőtől van fenn a PureION nevezetű rom.
Mindegyiknek van előnye, hátránya, leginkább a kinézet miatt gyúrnék a kettőből egyet (ha tudnék).
Egyébként viszonylag stabil, megbízható rom-ok.Más!
A többi hsz-re reagálva, tényleg szégyen, hogy egy nem tökéletes rom-mal hagyták abba a support-ot. Én megelégedtem volna az S-re kijött .96-os rommal is, ahol javították a fullHD-t, a 2G hibát, meg ami még volt. De leginkább a sötét tárcsázó és sms felületet szerettem volna visszakapni, ami az ICS-ben is volt. Vagy legalább választhatóvá tették volna, mint témákat.
De sajnos nem így lett. Maradt egy mára teljesítményben eléggé a középkategória alján lévő, de kinézetre és anyaghasználatra prémium kategóriás telefonunk.Én tökéletesen meg vagyok elégedve vele, de ha lenne egy ugyanilyen kinézetű, de jobb teljesítményű sony, akkor lehet cserélném.
Mondjuk ugyanez a fém hátlap, középen a kamera, led vaku, hangszóró, oldalt meg az új sony-kon lévő fém bekapcsoló gomb, elöl az egységes, letisztult képernyő 4,6-4,7" méretben, és belül mondjuk egy Z vagy Z1 teljesítménye, és már perkálnám is érte a pénzt. -
Somy_
tag
Szia!
Úgy gondoltam válaszolok, az általad írtakra. :-)
Majdnem SGS3 árban vettem a telenor kínálatából, ezért a jutányos ár nálam nem áll. Persze én voltam a hülye, hogy 120e-ért vettem és nem 80-90-ért, de gondoltam az 1+1 év gyártói garancia ér valamit.
- Ma ott tartok, hogy volt szervízben a teló, bekapcsoló gombja be volt már rendesen rogyva. De ennek a cseréje mellett kicseréltek nagyon sokmindent más is, amiket nem is kértem. Szervízből visszakapva a telót az addig használt gyári töltőm kábele elkezdett lötyögni a valószínűleg kicserélt töltőaljzatban és nem tudott töltést felvenni az új aksi. Majd még 2 szervízbe küldés után kiderült, hogy a kábel tényleg hibás, de arra már nem él a garancia. Fura volt, hogy a szervízbe küldés előtt nem volt ilyen hibám. Végülis örültem, hogy a töltő ára leesett 6,5e-9,9eFt-ról ~3,2eFt-ra és találtam csak tötőkábelt is még olcsóbban. Ráadásul a szervizeltetési küldözgetések közben az általuk kicserélt új aksi úgy lemerült, hogy a teló nem kapcsolt be, de egy idő után vett fel töltést és pár ciklus után úgy néz ki mostmár hozza a megszokott üzemidőt a telefon.
- Amúgy az első körös szervízbe küldéskor reklamált hiba a bekapcs gomb mellett a JB-vel akadozóvá váló FullHD felvételi probléma volt még. Erre állítólag a szervíz cserélte a kamerát (azért állítólag, mert a cserés alkatrészeket belső kóddal jelölték a szervíz lapon -pár dolgot talán szövegesen is kiemeltek - még a telenornál is csak néztek, hogy ennyi mindent cseréltek egy jól működő telefonban). Nekem nem hámlott le semmi a kamera felületéről, élesített is rendesen és úgy tudtam, hogy nem volt hw-es hibája a készüléknek, mégis reménykedtem ezekután, hogy talán volt és emiatt a cserével megjavul a felvétel. Csalódtam, nem lett jobb.
Utána reménykedtem benne, hogy a szervíz valahogy tudja orvosolni valami egyszerű módon a szoftware-es hibát pl. a kamera progi cseréjével. (Úgy rémlik az S esetében az utolsó javítás ezt a FullHD hibát kiküszöbölte.) Nem rakták vissza az ICS-t sem, amivel jól működött. Nem tudom egyáltalán lehetséges-e?Mindegy, túl vagyunk rajta! Első körben nagyon rendesek voltak az alkatrészek cseréjével, szinte felújították a telefont. (Igaz a töltőkábelt cserélnem kellett utána.)
A 2 év garancia miatt eddig nagyon nem akartam matatni a telefont, nem is nagyon tudom, hogyan kellene, de lassan próbálkozni fogok vele. Van valami leírás, ami alapján meglehet csinálni? Mit ajánlanátok? Milyen romokat használtok? Mik az előnyeik-hátrányaik?
Köszi!
-
arpy17
tag
nyafogóknak:
Valamit-valamiért.
Én megvettem másfél éve (különben hivatalos bejelentés szerint 2012 áprilisi a kicsike, szóval több mint két éves), örültem a hogy sony "flagship" készülékéhez jutányos áron jutottam és nem annyiért mint pl egy SGS3-t... gondolom te is hasonlóan voltál ezzel...
Örülök, amióta megvan, hogy milyen jól kinéző, egyedi, nem minden második embernél visszaköszönő típus, gondolom te is hasonlóan voltál ezzel...
Élvezem, hogy minőségi, jó fogású, jól használható, a sony rendszere is használhatóságra optimalizált, örültem amikor az első bekapcsoláskor települt az ics (áptudét volt egyszerre), aztán jött a jellybean (akkor azt mondtuk, hogy milyen profi a sony, még ha kicsit lassú is), gondolom te is hasonlóan voltál ezzel...
Hogy miért valamit-valamiért?
Mert egy kis darabszámban forgalmazott készüléknél szerintem nem kell csodálkozni azon, ha egy-két update után kihátrál a support (igen a nagyságrendekkel nagyobb darabszámban eladott S kapott még egy "na ezzel befogjuk a szájukat" frissítést, sokra nem mentek vele).
Ha utánanézel, azt is láthatod, hogy a kiegészítők és a pótalkatrészek is drágábbak.
Na ezért van a valamit-valamiért.Lehet használni a telefonunkat, csak nyafogás helyett tenni kell érte valamit, dobj fel egy romot az xda-ról, lehet hogy elkerekedik a szemed, az ION megújul, ha jól választasz (fullhd is megy
). De visszatérni ICS-re, GB-re se kihívás, pár perces utánajárással kiderítheted, hogy pár kattintással megvan az is, csak csinálni kell, nem sültgalamb.
Mellesleg még ma is lehet gyengébb hardverű (plusz tucatkinézetű) készüléket drágábban venni, mint amennyiért ez eladható.
Olvasd végig a fórumokat, mindenki a saját brandjét szidja, a samus nem vesz többet samut, a htc-s is mást keres, stb. Tudomásul kell venni, hogy a gyártó abból él, ha új készüléket veszünk, az update-ért nem tudnak pénzt kérni, az alkalmazottat meg azért csak kell valamiből fizetni.
Nem mondom, hogy én nem cserélném le, ha lenne a cserére gyenge 200, de addig mindenben megfelel nekem.Nem vitát akarok generálni, csak uncsi volt már a panaszkodás, lehúzzátok azt is, aki elégedetten használja. A fórum akkor az igazi, ha előre visz, utat mutat, egymásnak segít, stb.
-
-
Somy_
tag
Szia!
Az rendben van, hogy 2.3-mal jött ki, és amink van az a 2. frissítés és örüljünk neki! Örülnék is, nem sírnék a 4.2, 4.4 miatt. De ha már kiadták, legyen az egy normális frissítés!
Az S megkapta ugyanazt verziószámú frissítést, mint az Ion, ugyanazokkal a hibákkal (pl kamera FullHD felvétele). Viszont kaptak utána egy hibajavítást is, amit mi már nem..Sajnos visszasírom a 4.0.4-et, ott jól ment a kamerája a telónak, nekem tetszetősebb volt a fekete tárcsázó, stb..
-
sixpak
nagyúr
válasz
mkRoland #7029 üzenetére
Na jó, de 2.3-al jött ki, tehát azért kapott frissítést.
És gondolom az sem segített a dolgon, hogy kevesebbet adtak el belőle, mint a hasonló tudású Sony telefonokból (amit nem is értek, mivel messze ez a legszebb Sony készülék).
Amúgy ez a burst camera nem sok mindenre jó, a mostani telómon van, de soha nem használom.
Egyelőre az LG-vel elégedett vagyok, mivel hétfőn jött rá az OTA 4.4 kitkat.
De abban is biztos vagyok, hogy ez az első és utolsó update hozzá.
De ez minden készülékkel így van/lesz....örülhetünk ha egy frissítés jön hozzá. -
mkRoland
senior tag
Azt hiszem, a SONY mint márkanév nálam leszerepelt egy jó időre az okostelefonok terén. Egy kicsit több, mint 1,5 éves zászlóshajó, csúcsmodell frissítések terén elfelejtve (ezzel még nem is lenne gondom, mert nem vágyok 4.1-nél többre, de az ne bugos legyen) és még csak ezt sem tették elérhetővé a telefonhoz:
Timeshift Burst.
A legszebb eddigi telefonom az ion, de a SONY a legnagyobb csalódás, mint mobiltelefon-gyártó cég. -
sixpak
nagyúr
Ebben igazad van...nagyon szép és egyedi az Ion.
Viszont, ha vonhatok egy kis párhuzamot az Ion és a G Pro közt, akkor az az lenne, hogy mindkettőből nagyon kevés van. A G Pro hozzászólásainak száma, több mint egy év alatt nem érte el az ezret!
Ezért ha segítség kell, oda nem fordulhatok...mondjuk nem is volt rá szükségem.
Tehát ez a topik dübörög ahhoz képest.(#7027) arpy17: jó a N5, csak kicsi.
Én már most, alig egy hónap után már kicsinek érzem az 5,5 "-t.
Úgy érzem, hogy 6-6,5 collig semmi gond nem lenne.Na, nem offolok tovább, sziasztok.
Azért ez a topic mindig bent marad a kedvenceim közt.
-
ayden
tag
Jogos, nem is az árával vagy a tudásával van a gondom pl azzal amit mutattál, hanem hogy semmi egyediség, egy a sokközül, az Ion-t a mai napig nem ismerik és egyedi. Tény hogy az idő eljárt felette, tény hogy sokkal gördülékenyebb egy S5 vagy társai, de ennek lelke van
nem csak egy tepsi a sok közül.
-
sixpak
nagyúr
Akkor nem néztél körül rendesen.
Én 95-ért vettem ezt.
Sufni gsm boltban, de tök mindegy, 1 év van erre is...az Ion-ra is annyi volt.
Ilyen tudású és méretű telefon NINCS ennyiért....messze a legjobb vétel manapság. Csak nem sokan ismerik.
Mindenki a G2-ig jut el csak.... -
arpy17
tag
A belakásra ajánlom a menüben (nem a beállításokban, simán a menüben) a bizonsági mentés/visszaállítás-t, tizedére csökkenti az állítgatást (viszi a warez cuccot is...
, mindent a mentésekkel együtt). Ha meg új rom indításakor engeded a biztonsági másolatot, mindent letölt a play-ről, ami előzőleg telepítve volt. Cakompakk 1-2 óra alatt már a finomhangolás is meglehet. Szerintem annyit megér. Legelőször CWM-ben egy backup a futó rendszerről, aztán ha nem tetszik az új, 10 perc a visszaállás.
Egy esős nap programja a sport helyett. -
1stVikman
senior tag
Én is még itt vagyok.
Rom nálam az a nem sokkal fentebb írt ZperiaIOn, és itt sem fényes a GPS+ sim együttes kezelése. Konkrétan, ha megy a navi, akkor egy idő után nincs hálózat. Azt mutatja, hogy van, de nincs. Se hívás, se sms, se adatforgalom, csak restart után hajlandó működni. De ha esetleg ügyeskedni próbálok repülőgépes mód ki/be kapcsolásával, vagy hívás kezdeményezésével, akkor magától újra is indítja magát. :-P
Ez így volt nálam már gyári ICS-n, JB-n és most ezen a custom Rom-on is. Sygic-kel, és Igor kapitánnyal is.
Ennyi nekem belefér, voltam vele Ausztriában, M.o.-is néhány helyen, stb, és mindig a ház előtt tett le.
És a kinézete még mindig ott van a szeren... -
ZolkoW
őstag
na igen... sok idő még, mire összejön a píz a következőre, ez meg remélem kitart.. próbáltam én már egyet a gyárin kívül, de ez a belakás procedúrája... komolyan felírom, az ezer app kötül mi az, amit tényleg használok is, aztán el kéne csak szánnom magam. ez a gps bug megint lendít egyet rajtam:-)
-
arpy17
tag
Lehet hogy érdemes lenne más rommal próbát tenni. (kicsit kibicként mondom, mert ilyen sport tracker progit még nem használtam, max a google asszisztens mondta meg mennyit gyalogoltam az előző hónapban... dobtam is tőle egy hátast, nem gondoltam hogy a nagy testvér már ezt is számolgatja...) visszatérve én is több mint egy évet vártam a romcserével, mondván hogy jó ez, de már tudom hogy van jobb. és bootloader nyitásig még el sem merészkedtem.
Nem biztos hogy segít a romcsere, de a figyelmedet biztosan eltereli a sportolásról!@ayden én is úgy vagyok, hogy ha lecserélném az többe kerülne, mint amit most hajlandó vagyok kiadni mostanában egy új készülékért. valamiért csak a közel 2 kilósak jönnek be a mai kínálatból... kategóriájában meg tudja amit kell, plusz eléggé egyedi.
-
arpy17
tag
Gyári rom? Mert az elég pocsékul kezeli a ram-ot és néha a telefont is, az lehet esetleg probléma...
GPS alapból indokolatlan szintre emeli az akksihasználatot is.Közben elment az április hozzászólás nélkül. Ilyen kevesen vagyunk már, vagy mindenkinek hibátlan a készüléke???...
-
ZolkoW
őstag
úgy emlékszem, többször előjött az Endomondo és a SIM kezelés összegabalyodása... nálam is volt, tegnap ezért a Mytracs-t tettem fel inkább, és azzal próbáltam trackelni.
sikerült is, de kétszer is be kellett írnom a PIN kódom, először még otthon, pedig egyhelyben feküdt töltés közben..
szóval olybá tűnik nekem, hogy a GPS és a SIM kezelés valahogy nem bírja egymást, volt erre valami megoldás? -
sixpak
nagyúr
Sziasztok, én búcsúzok a topiktól, holnap jön meg a GPro-m. Aztán az Ion megy az apróra...
Egy biztos, design terén soha nem lesz ilyen telefonom, az Ion kinézetben még mindig szarrá ver mindent... -
gt4r4
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne h ennél a telefonnál kell e taranom a kijelző sárgulásátol? meg jól sejtem h gyárilag már nem lesz hozzá 4.2-es op rendszer?
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
1stVikman #7006 üzenetére
Köszi szépen a sok segítséget
letiltottam rengeteg sok sony alkalmazást, ilyen xperia link stb. amiket még soha az életben nem használtam, és azóta működik és nem lép ki -kopp, kopp-.
Amint lejár a garim utánaolvasok itt és én is veletek együtt elkezdem mókolni a telefontahogy észrevettem szinte tönkretehetetlen, úgyhogy talán menni fog
-
1stVikman
senior tag
válasz
SRicsi88 #7008 üzenetére
Tapasztalatom nincs benne, ezért csak elméletben tudom megerősíteni, de szerintem igen.
Tehát felmásolod a másik ROM-ot, majd cwm-ben full wipe, factory reset, stb, és utána install rom. De ezt megerősíteni nem tudom. Vannak itt tapasztaltabb emberek is, akik több rom-ot is próbáltak már,, remélem ide írják, hogy ők hogyan csinálták.@Whynot?
Még nem kerestem, de szerintem ilyen program nincs, max a FW-ben turkálással lehetne megoldani. Szerintem. -
SRicsi88
csendes tag
válasz
1stVikman #7006 üzenetére
Szia!
Sikerült felraknom az általad linkelt ZperiaIon 4.5-öt, mindent úgy csináltam ahogy leírtad, eddig szuperül működikMég annyi kérdésem lenne, hogy ha másik romot szeretnék felrakni később ehelyett, akkor mi a teendő? Felmásolom, telepítem és ennyi?
Köszi előre is! -
Whynot?
aktív tag
nincs véletlenül olyan app, amivel a 4. fizikai (google keresés) gombot hozzá lehetne rendelni egy másik alkalmazáshoz?
-
1stVikman
senior tag
válasz
SRicsi88 #7005 üzenetére
Szia!
Garanciavesztéssel csak a bootloader nyitás jár, a többi visszacsinálható.
Visszaállításnak még nem néztem utána, de szerintem a flashtool-lal lehet visszarakni egy gyári FW-t. Lehet, hogy a SUS is megcsinálná, de a flashtool az biztosan.(#6997) Vermilion69
Örülök, hogy sikerült a visszaállítás.
Pár alkalmazást, amit nem használsz, nyugodtan tiltsd le a beállítások/ alkalmazások/ mind fülnél kikeresed, ami nem kell, megnyitod, és ha aktív a letiltás gomb, akkor tiltsd le.
Root nélkül csak ennyit tudsz csinálni, de ez is sokat szokott segíteni. Rendszeralkalmazást, csak root után tudsz, tiltani/ törölni.Ami a játékot illeti, valószínűleg elfogy a memória, és emiatt zárja be a rendszer.
Én a helyedben egy mentés után, hogy tutira meglegyen minden ami kell, SUS segítségével újratelepíteném a rendszert (teljes törléssel). Utána letiltanám azokat a nem használt alkalmazásokat, amiket enged, majd ha utána is kilép, akkor sajnos ennyit bír a telefon.
Bár ezen csodálkoznék, mert én játszottam a Dead Trigger, Aphalt 7, CSR Racing, NOVA 3, amik szerintem jóval komolyabb játékok, és nem lépkedett ki a telefon. -
ayden
tag
Nekem teljesen jól működik igen, ezért is próbáltam ki. Meg én rengeteget hallgatok zenét telefonon és gyakra bezárta, vagy hivás után nem inditotta el a zenét és zavart hogy elő kell vennem zsebemből. Nem mondom hogy soha semmiből nem lép ki de sokkal sokkal jobb mint gyárival, pedig jópár hetente szoktam csak újrainditani a telefont is.
-
Somy_
tag
válasz
Vermilion69 #7000 üzenetére
Játékokkal régebben én is jártam így. (Azthiszem a Gameloft-nak a játékaival volt rendszeresen ilyen probléma. De lehet rosszul emlékszem.) Viszont csak kipróbálni szerettem volna, hogy mit tud a teló, így annyira nem zavart, hogy ezek nem futottak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mesterséges intelligencia topik
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest