- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #7415 üzenetére
Nálam a fiókban pihen még egy bordó.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Szerintem utolsóként, de elhagyom a topikot én is.
Az utód egy Honor 8 lett, az Ion meg egyelőre pihenget.
4 évig szolgált, és még mai napig alap dolgokra elég volt, de a multitasking , a többlapos böngészés, közösségi média már kifogott rajta. Méltó társ volt, és nagyon szép, de a technika fejlődése nem áll meg...Sziasztok!
-
1stVikman
senior tag
Igazából ezt neked kell eldöntened, hogy akarsz-e ennyit rászánni a telefonra.
Én újan vettem anno 90EFt körül, mára jó ha ér 20-at. Most ha 12-t rá kéne locsolnom, akkor lehet inkább elgondolkoznék egy cserén, ami bár jóval drágább lesz, mint 12 ezer, de újabb készüléket tudnék venni.
Viszont, ha meg vagy elégedve a telefonnal, és garantálni tudják, hogy a csere után megszűnik a sim-gondod, akkor akár még bele is lehetne vágni.
Ha szeretnéd még használni eme jobb időket is megélt, egykori csúcstelefont minden előnyével és hátrányával, akkor javíttasd, ha pedig újra vágysz, akkor hagyd elmenni szegényt.
Nem egyszerű kérdés, de csak te hozhatod meg a döntést! ;-) -
1stVikman
senior tag
Szomorúan hallom, hogy nem oldotta meg a problémát a rom csere.
Ezek szerint sajnos hardveres hiba lesz a dologban.
A sirius v2-ben meg csak easter egg a 4.4.2, meg a kit kat logó, gyakorlatilag a 4.1.2-es Jelly Bean-re épül az egész.De ettől függetlenül nagyon klafa kis rom.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Alapjában véve nincs egyszerűbb módja a felpakolásnak.
Röviden a lényeg:
-tedd fel az utolsó gyári rom-ot .211 végűt mindegy mivel (Flashtool, Sony PC Companion), a lényeg, hogy az a rom legyen fenn (ha az van, akkor is javaslok egy friss telepítést, hogy az esetleges sallangokat kitakarítsa)
- rootold a telefont és tegyél fel egy cwm recoveryt
- másold fel a Sirius rom-ot a telefonra vagy külső sd kártyára
- indításnál Recoverybe belépve format System,Cache and Data stb., és én szoktam a dalvik cache-t is törölni (advanced alatt találod)
- még mindig recoveryben maradva felflash-eled a sirius rom-ot
Ha végzett kiléphetsz, és nyomj "nem"-et, ha kérdezi, hogy "fix recovery flash?".
Ekkor újraindul a teló, és először elég lassan fog indulni, ne ess pánikba.Kb. ennyi lenne, sok sikert, ha belevágsz.
Ha kérdésed van, vagy elakadsz, írj, amint tudok válaszolok. -
1stVikman
senior tag
Passzolom a dolgot.
Tesztelni nem tudom, hogy lehet-e, de ha gondolod rakj fel egy custom rom-ot. Felettem ajánlottak is egyet, én speciel a Sirius Full port V2-t használom.
Eddig még nem járt itt olyan Ion-os, akiknek ilyen jellegű problémája lett volna a Sim -kártyával. -
1stVikman
senior tag
Még azt próbáld ki, hogy nyomva tartod ilyenkor a bekapcsoló gombot, mintha ki akarnád kapcsolni.
A gyári rom-nak elég gyenge a ram kezelése, és egy-két nagyobb memóriaigényű alkalmazás simán leterheli a telefont. Pl. facebook, messenger és viber már elég gyilkos, és persze a google hülyeségei is állandóan futnak.
Erre rátesz az is, hogy idővel lassul az egész rendszer is. Gyári rom-ot néhány havonta érdemes újratelepíteni, vagy visszaállítani mindent alapra, és akkor egy darabig megint fürge a gép. Egyedi rom-oknál jobb a helyzet, de persze csodát azok sem tesznek. :-/ -
1stVikman
senior tag
Szerintem elfogy a ram, és nem éleszti fel a kijelzőt.
Olyan nekem is volt, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot, de nem éled fel a kijelző. Majd ismételt megnyomásra elalszanak alul a fények, mintha lezárnám a kijelzőt, de a harmadik megnyomásra már feléled.
Bár én nem a gyári romot használom, hanem a Sirius V2-t, de ennél is az 1GB ram a szűk keresztmetszet, ellenben sokkal jobb a ram kezelése, mint a gyárinak.
Sajnos ez a szebb időket is megélt 2012-es csúcsgépállat mára csúnyán lecsúszott az alsó-középkategóriába. -
1stVikman
senior tag
Akkor nem marad más hátra, mint cseréltetni a SIM-et.
Nyugodtan hivatkozhatsz cserénél arra, hogy eldobálja a hálózatot.
Vagy esetleg megpróbálhatod még másik telefonban ezt a sim-et, vagy az ion-ban másik sim-kártyát, hogy teljesen beazonosítsd a hibát.
De ettől függetlenül a legesélyesebb, a sim hiba. -
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7351 üzenetére
Ha belépsz a recoverybe (telefon indulásakor rezzen egyet és kék led világít, ekkor kell hangerő gombot nyomni, és a led zöldre vált), akkor lesz egy olyan sor, hogy backup and restore.
Abba belépve értelem szerűen ki kell választani, backup-ot akarsz, és external sd-re. Visszaállításnál meg majd ugyanitt, csak restore from ext sdcard. (Visszaállítás előtt persze érdemes wipe data/format system, wipe cache és advancedben wipe dalvik.)
Mentés és visszaállítás esetében is legyen elég töltöttség az akksiban, mert relatív sok időbe telik a folyamat. (1,5-2GB lesz a mappa mérete.)
A telefonod meg hálózathoz van zárva, tehát amilyen volt eredetileg, annak a szolgáltatónak a kártyáját fogadja el. Ha rendesen elvégezték a feloldást, akkor nem lehetne sehol "x". -
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7349 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom a sonykat csak a gyártól kikért mester kóddal lehet függetleníteni, ez 8-12 ezer Ft között szokott lenni. Ha ilyennel van feloldva (amit meg kellett volna kapnod), akkor sem szabadna visszaállnia a sim locknak.
Úgy tudod ellenőrizni, hogy a tárcsázóban beírod az alábbi kódot, mintha telefonszámot ütnél be: *#*#7378423#*#* (service szót adják ki a számok)
Ez beléptet a szerviz menübe, majd azon belül service info/ sim lock.
Nálam ez ilyen:
Szerintem reklamálj ott, ahol függetlenítetted, vagy kérj kedvezményt, de a teljes árat ne fizesd ki újra.A rom meg 4.1.2 alapokra épül, csak 4.4.2-nek hazudja magát. Amolyan "easter egg". Ha gyári visszaállítást csinálsz, akkor a Sirius fog visszaállni, hiszen az van fent. A root úgy tudom ilyenkor elveszik, de én még nem próbáltam.
Igazság szerint jobban ajánlom, hogy a frissen telepített rendszerről recovery-vel készíts egy mentést sd kártyára, és ha kell, akkor azt állítsd vissza. Ez teljesen olyan, mintha komplett újraraktad volna a telefont. Persze a wipe cache, wipe dalvik, format data stb dolgokat itt is el kell játszani, mint minden rom telepítésekor. -
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7347 üzenetére
Szia!
Nekem gyári független a telefonom, és ezt semmilyen rom telepítése nem tudja átállítani, azaz hálózathoz zárni. Ilyen hibával még nem találkoztam. DoomLord-ra meg újabban jelez a vírusirtó, egy .bat fájlt töröl, mivel hacktool-nak látja, és ezzel nincs is baj, de nem ártalmas.
Ajánlott a kivételek közé tenni, vagy kikapcsolni a víruskergetőt, amíg használod.
A mindenféle kéretlen programok telepítése is ismeretlen számomra, de ha kell, feldobom valahova a v17-es doomlord progit.
Root után tettél fel recovery-t és abból telepítetted wipe cache, meg format data stb után tiszta telepítéssel a rom-ot? Nálam még egyik rommal sem volt probléma, és a full HD videózás is ment mindegyiken. Még mintavideókat is dobtam fel tavaly valakinek.üdv: Vikman
u.i.: Boldog Karácsonyt a topiklakóknak.
-
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7344 üzenetére
Videoszaggatás szerintem más egyedi romokban is orvosolva lett (ZperiaION és PureION romokat próbáltam még, ott rendben volt). A játékkilépés meg azért van, mert elfogy a memória, és bezárja a rendszer a nagy memóriaigényű alkalmazásokat.
A custom romokban általában valamivel jobb a memóriakezelés, ezért kisebb eséllyel zárja be a játékokat, de ha valaminek sok ram kell, akkor itt is ki fog lépni. Pl. nekem az asphalt 8 már kilépegetett. -
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7342 üzenetére
SUS- Sony update service - Sony szoftverfrissítési programja volt, de már nem érvényes, a Sony PC companion van helyette
FW- Firmware, gyakorlatilag ez az operációs rendszere a telefonnak, más néven szoftvare, ROM stb
Bootloader - ne piszkáldEz indítja a telefont, zárt esetben ellenőrzi, hogy csak a sony által aláírt kerneleket lehessen a telefon hardverén futtatni, így garantálva a biztonságos működést.
Flashtool - ez egy szoftver, amivel pl. gyári romot tudsz feltenni a telefonraEgy kicsit részletesebb (de már nem mindenben aktuális) leírás pedig itt található:
[link]
és [link]Én most a Sirius V2-t használom. Viszonylag jó, hajlamos meglassulni, de stabil:[link]
-
1stVikman
senior tag
válasz
Icamingo #7320 üzenetére
Szia!
Milyen programmal nyitod meg szerkesztésre, illetve mivel próbálod másolni?
Ha a root jogok rendben vannak, akkor nem szabadna gondnak lennie. Az SD kártyán átírt fájlt csak úgy tudod visszamásolni, ha előbb törlöd az eredetit, mert felülírni nem engedi. Majd utána be kell állítani a jogosultságokat, és újraindítás után jónak kéne lennie. -
1stVikman
senior tag
válasz
Játékos #7317 üzenetére
Szia!
Recoveryből állítottad vissza a rendszert?
Ha a wipe cache, wipe dalvik, wipe data mellé még nyomtál egy formatot is, akkor újra fel kell tenned. (root, majd recovery)
Nekem a CWM6 Ganesh féle recovery van fent, az rezgés után kékek világítja az értesítési ledet, ilyenkor kell neki hangerő gombot nyomni, hogy belépjen.Üdv: Vikman
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Ezt a pár hsz-t fusd át: [link]
A csak 2G használta nálam nem befolyásolta a gps bekapcsolásával járó újraindulást, szóval ez szerintem csak véletlen lehet. Ellenben az utolsó gyári rom-on (.211 végződésű), a 2G-s hálózatkezelés sajnos nem sikerült túl jól. Mutatja, hogy van térerő, de a telefon nem elérhető. (Magam is tapasztaltam.)
A telepített alkalmazások sem befolyásolják a gps bug-ot.
Szóval, ha mindenképpen a gyári rom-t akarod továbbra is használni, akkor vagy root-olod a telefont, és a fentebb linkelt megoldással átírod a szükséges dolgokat, vagy sajnos marad a manuális 2g-3g váltogatása. (Bár, mint már írtam, szerintem ez nincs hatással az újraindulásra, csupán véletlen összefüggés lehet.)
Illetve van még egy lehetőség, ami sokaknál bejött: a gps bekapcsolása előtt repülő módba teszik a telefont. Ugyebár ilyenkor sajnos nem tudnak majd elérni.Én a root-os megoldást javaslom. Hidd el nincs benne semmi ördöngösség, én is sokáig halogattam, de megérte megcsinálni
Elrontani nem tudod.
-
1stVikman
senior tag
válasz
Dzsabba #7307 üzenetére
Ne add fel!!
A logban látszik, hogy a telefon fastboot módban csatlakozik flash mód helyett, emiatt szakad meg a flash és indul újra normál módban.
Próbáld meg, hogy mikor kéri a telefont, akkor kikapcsolt állapotban a hangerő LE gombot tartod nyomva, és nem engeded el, amíg el nem kezdődik a flash. Jobb ötletem hirtelen nincs, de egy utolsó próbát megér, ha már ennyit időt ráfordítottál!
Az meg alap, hogy próbálunk segíteni, azért van a fórum, csak sajnos egyre kevesebb Ion-tulajjal. -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #7305 üzenetére
Lejárt a szerkesztés.
Ha bekapcsolva bedugod a telefont, akkor tudod ellenőrizni a drivereket, a devices/ check drivers menüpont alatt. Ilyesmit kéne látnod:Most a képen látható android, kernel, root verziókkal ne foglalkozz, csak a driverek legyenek jól fent. (minden true, és legyen adb driver is)
-
1stVikman
senior tag
válasz
Dzsabba #7302 üzenetére
Szia!
Először is telefont kapcsold ki. Majd Flashtool-ban katt a villámra bal oldalt, ott flash mode, és kiválasztod a fw-t. (Képek alapján eddig eljutottál). Én semmilyen pipát nem szedtem ki, mivel az xda-n lévő gyári firmware-ekből, már ki van szedve a simlock.TA.
A Wipe-nál viszont érdemes bennhagyni a pipákat, ez biztosítja, hogy az előző rendszerrel ne gabalyodjon össze a friss, mivel töröl mindent.
Aztán flash gomb, és a program várakozik a telefonra.
Ekkor a hangerő fel gombot nyomva tartva dugd be a telefont a gépbe, és tartsd nyomva a gombot. Ha jól emlékszem, akkor kéken fog világítani az értesítési led (vagy zölden, nem csinálom minden nap, így nem vagyok biztos a színben), majd ekkor látni fogod, hogy a program elindul.
Felmásolja a fájlokat, elrendezi, amit kell, majd ha kész, akkor kiírja, hogy végzett és a telefon újraindul.
Ha minden rendben ment, akkor JB indul el.
A Flashtool-ból kiléphetsz, és ki is húzhatod a telefont.
Ha esetleg mégsem menne valami, akkor lehet driver, rom hiba is. -
1stVikman
senior tag
válasz
Dzsabba #7297 üzenetére
Flashtool-nál nem számít milyen régiójú a telefon, csak felteszed a kiválasztott rom-t és használod.
Azt tényleg jó lenne tudni, hogy meddig jutsz el, vagy miért nem sikerül feltenni a FW-t.
Flashtool innen :[link], ha esetleg driver gond lenne, azt innen [link], gyári flashelhető FW-et meg innen: [link] tudsz letölteni.
A Flashelés egyébként mindent töröl, szóval ami kell, azt mentsd le, és ha elakadsz, írj.üdv: Vikman
-
1stVikman
senior tag
válasz
Dzsabba #7289 üzenetére
Szia!
Kicsit utánaolvastam a témának.
Nos az általad használt FW még ICS. Nem tudom, hogy szándékosan használod-e, vagy mi az oka, de jött ki annál újabb, .211 végződésű Jelly Bean rom is már hivatalosan. Erre legegyszerűbben úgy tudsz frissíteni, ha letöltöd a Sony Pc Companion-t, és az megoldja neked úgy, hogy nem veszik el semmilyen adatod. Ettől függetlenül azért készíts egy biztonsági másolatot a fontosabb dolgokról (sms-ek, telefonkönyv, képek, zenék stb)
Ha frissült a telefonod, és telepítve vannak a szükséges driverek a pc-n, akkor engedd rá újból a Doomlord féle rootkit-et, és az elvégzi a dolgot.Ha valamilyen oknál fogva szándékosan használod még az ICS-t és frissíteni sem akarsz, akkor két lehetőséged van:
1. Letöltöd ezt: Root with restore by Bin4ry v13 Az cuccot innen szedtem, csak döglött volt a link, és kerestem googleban másikat.2. Feldobsz valami ICS alapú, előre rootolt custom Rom-ot.
Kb. ennyit találtam gyorsban.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Nálam rendesen megy a viber, bár nem a legfrissebb van fent. Néha csak csak akkor kapcsolódik, mikor megnyitom az alkalmazást, de más gond nincs vele. Sirius V2 rom-on vagyok.
Amíg nem volt fent a facebook+messenger páros, addig szép pörgős volt a telefon, de ezek + a viber azért már megfogják rendesen.
Az általad használt romhoz gondolom már BL-t kell nyitni.
Jó lenne már valami új telefont venni... -
-
1stVikman
senior tag
Sajnos én is azt veszem észre, hogy eljárt felette az idő. A processzor sem olyan fürge már, illetve az 1GB ram a szűk keresztmetszet.
Azt veszem, észre, hogy már sajnos az olcsóbb telefonok is lenyomják pl. egy böngészési élményben, sebességben, de olyan utódot még nem találtam, amire nyugodt szívvel lecserélném és pénzem is lenne rá. -
1stVikman
senior tag
Ahogy olvasom akkor ez a rom sem a legjobb.
Belső tárhelyet én úgy szoktam törölni, hogy a beállításokban a biztonsági mentés és visszaállítás menüpont alatt visszaállítom a rendszert és bepipálom a belső tárhely tartalmának törlését.
Persze rom telepítés előtt cwm-ben meg jön a szokásos wipe data, format system stb. -
1stVikman
senior tag
Én Z1 compact és Z3 compact felé venném az irányt, de mindegyikkel vannak gondok. Annyira nem ástam bele magam a topikjaikba, de a beázás, magától elrepedő előlap/hátlap, néhány példánynál hardveres kamera gond, és az 5-ös androiddal jött hibák azért nem ösztönöznek túlságosan.
Már a 4.4.4-es képernyőzár, betűtípus, órastílus nem tetszik, a Lolipop-os menü ikonok (kocka, kör, "ház") meg egyenesen rondák.Pedig nekem nagyon bejött a sony által testre szabott rendszer kinézete.
Carbon-hoz is kell Bootloadert nyitni? -
-
1stVikman
senior tag
válasz
Sátán44 #7201 üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam itt. Hardveresen mindegyik gép rendben volt eddig. Esetleg próbáld meg, hogy egy érintetlen gyári FW-t teszel fel flashtool-lal, és úgy teszteled, hogy nincs bent sem a sim sem memóriakártya.
Ha ezek után is produkálja a tüneteket, akkor sajnos valami hardveres gond lesz, bár ez lenne az első ilyen ion.
Szerk.: Itt van LT28i és h-ra való is, a .211 az utolsó: [link] -
1stVikman
senior tag
Én is a gyárira raktam fel az első fóliát.
Aztán mikor cseréltem, akkor már tudatosan rajta hagytam, így most is 2 van fent.
Gyárival állítólag lejön a Sony logo, meg a gombok ikonja és az xperia felirat, mert a fóliára van nyomtatva. Emiatt sem nagyon erőltettem a leszedését, inkább legyen rajta kettő, amiből az egyiket tudom cserélni.
Ha le is szeded a gyárit, valamit akkor is rakj rá szerintem. -
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Igen mindig törlöm. Először a gyári beállítások visszaállítása belső tárhely törlésével, majd mikor felkerül gyári .211, root és a cwm, akkor ott wipe minden, amit kell/ lehet. Utána flasheltem csak fel a romokat. Most ezt a procedúrát akarom majd lerövidíteni a cwm-mel csinált backupokkal, hogy gyorsabban tudjam cserélni és belakni a romokat.@Arne
Azt elfelejtettem mondani Zperia-nál, hogy majd az alkalmazásokban tiltsd le a MyXperia-t, ha nem használod, mert sokaknál be szokott kattanni, és szívni az akksit függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva vagy sem.
Kicsit buheráltam most rajta, lecseréltem gyárira a bootanimációt, meg a hangokat, illetve gyári kamera és album, billentyűzet ment még fel. -
1stVikman
senior tag
Szerintem a főzött rom után a gyári nagyon lassúnak tűnik.
Zperia-hoz annyit update-elnék, hogy már fárad az akksim, vagy többet használom, de 1 nap +5-6 órát tudtam csak kihozni belőle.@Vermilion
Sajnos a gyári rom az ilyen lassú, de viszonylag stabil. Én javaslom, hogy próbálj ki egyet valamelyik főzött rom közül. Gyorsabbak, és jobb a felhasználói élmény, cserébe van pár dolog, amit szokni kell rajtuk.
A gyárihoz talán leginkább hasonló a Sirius V2, cserébe, tele is van csomó gyári alkalmazással, melynek a felét nem használod és érdemes letiltani vagy letörölni. A PureIon kicsit jobban ki van takarítva, de még hasonlít a gyárira, Zperia meg "talán" a leggyorsabb, de ott több mindent kell megszokni.
Én ezeket próbáltam, de van akinek van tapasztalata mással is, pl. a Honami V3-mal.Ha úgy érzed belevágsz, akkor találsz leírást itt, illetve ha kérdésed van nyugodtan tedd fel.
-
1stVikman
senior tag
-
1stVikman
senior tag
válasz
plinksd25 #7171 üzenetére
Bootloader állapota nem befolyásolja a root-olhatóságot. Itt egy leírás:
[link]
A HSz közepén vannak a linkek és a pontos leírás:Használata röviden:
-szükséges driverek legyenek telepítve
-legyen bekapcsolva az usb hibakeresés (beállítások/ fejlesztői lehetőségek)
-legyen bekapcsolva az "ismeretlen források" (beállítások/ biztonság)
Ha a feltételek megvannak, akkor telefon gépre rádug, a letöltött .zip-et ki kell csomagolni és a RunME.bat-ot kell indítani. Egy DOS-os ablak, amikor kéri, hogy "nyomjon egy billentyűt", akkor tegyük azt, majd lefut egy script, és a telefon újraindul. Ezután lesz egy root-olt telefonunk. -
1stVikman
senior tag
Na annyit emlegettem a Zperia-t, hogy feltettem megint.
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy CWM-mel csináltam mentést külső sd kártyára még a frissen belakott Sirius-ról és most a Zperia-ról is.
Ha bármelyiket vissza akarnám tenni, akkor hogyan csináljam?
Elméletem szerint, csak simán belépek a CWM-be, ott wipe data/system, wipe cache, aztán kitallózom a mentést és ennyi? Vagy kell varázsolni, törölni, flashelni még valamit?
Azért kérdem, mert most ugyebár a Zperia van fent, de ha a Siriust tenném vissza (vagy akár fordítva), akkor megoldható-e így "gyorsban", nem akadnak össze?
Most ugye a klasszikus módszer szerint telepítettem, Flashtool->gyári .211, majd root, majd cwm, majd rom telepítése cwm-ből. Csak így elég időigényes, főleg utána felpakolgatni mindent. -
1stVikman
senior tag
Azért az 1 GB ram, elég jól lekorlátoz minket.
4.4-et ne is próbáld feltuszkolni az ION-ra. Az ilyenekhez már Bootloadert kell nyitni, és ha ott elrontasz valamit, akkor tényleg téglázni lehet a telefont.
Persze csábítja az embert az újdonság, de sajnos már nem mai csirke a telefon, így megelégszek azzal, amit tud.
Leginkább annak örülnék, ha a Zperia+Pure Ionból gyúrna össze egy romot a készítője. A Zperia sebessége, kinézete, memóriakezelése, ötvözve a pure ion gyári alkalmazásaival (album, kamera) és képernyőzárjával.
Na az nekem bőven elég lenne.
Ha elég jó lenne az angolom, talán megpróbálnám felvenni a kapcsolatot valahogy a készítővel, de inkább csak vágyakozom. -
1stVikman
senior tag
Sirius V2 kb. 16-18 órát. max 1 napot.
Zperia ha jól emlékszem ennek közel másfél, kétszeresét bírja.
Pure ion meg a kettő között, de mivel elég jól ki van gyomlálva, így a Zperia-hoz van kicsit közelebb.
(A gyári .211 is a Siriushoz hasonló üzemidőt produkál.)Használat változó, de wifi vagy mobilnet majdnem egész nap be van kapcsolva (kivéve, ha alszom), fényerő 25%, 2G hálózat, kevés böngészés, viber üzenetek meg hívások jellemzőbbek, illetve kevés messenger, illetve facebook. Ezen kívül a CSR racing nevű játékkal szoktam játszani, naponta legalább egyszer, ez kb. 10 percet vesz igénybe. Persze volt, hogy 5-6 alkalommal is játszottam, (nem egyszerre), az azért cibálja az akksit.
A lényeg, hogy a fenti felhasználásnál nekem ezeket produkálták a custom ROM-ok.PureIon is jó, én még várnék vele. Ismerd meg kicsit, használd 1-2 hónapot, mielőtt feltennéd a Zperiát.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Én most a Sirius Full PortV2-t használom, ott ilyen 120-160MB között van a szabad memória. Gyorsaságra hasonló a PureIon-hoz, csak gyorsabban merül jóval.
Nekem eddig sebességre, üzemidőre, használhatóságra tekintettel a ZperiaIon jött be a legjobban. Gördülékenyebb volt, csak ott meg a nem gyári kamera app, AOSP képernyőzár meg pár apróság nem tetszett. -
1stVikman
senior tag
Az csak azt jelenti, hogy nyitható, de ki is nyitottad?
Én mondjuk ennyire nem mertem még belenyúlni a telefonba, mert elvileg innentől már téglázni is lehet.
Szerintem próbáld az előttem említett 4.7.7-es verziót, amit nike90 írt, aztán ha megtetszik, akkor nyiss BL-t és próbáld az újabbat. -
1stVikman
senior tag
Azért látom vannak itt bevállalósabbak is.
BL-t még nem mertem nyitni, annyira nem vonz, viszont ez a jelenlegi Sirius V2 egész tűrhető. Üzemidő az max.1 nap, illetve van jó pár nem tetsző dolog benne, de teszi a dolgát.
Más: Xposed-et és Gravity Box-ot használóknál járt-e már úgy valaki, hogy a Viber értesítési hangjai a bekapcsoláskor aktuális hangerőn szólalnak meg? Hiába halkítom, hangosítom a hangerőt, minden más halkul/ hangosodik, csak a viber marad ugyanazon a hangerőn.
Emiatt nem használom csak a gravity box-ot, pedig 2-3 dolog jó lenne belőle. -
1stVikman
senior tag
Szia!
Ezt a nandroid mentést a cwm-mel kell csinálni ugye? Mert azzal már csináltam mentést, meg állítottam is vissza, mikor kísérletezgettem kicsit.
Lehet belevágok az xposed+ gravity box + ki tudja még milyen modulok telepítgetésébe, hajt a kíváncsiság, csak a rendelkezésre álló idővel állok én is hadilábon.
PureION-ban jó volt a gyári kamera, album, képernyőzár, stb app-ok, de gyengébb a ram kezelése, mint a Zperia-nak. Ott csak a MyXperia-t kellett törölni, és frankó volt a rendszer. Ki kellene tapasztalnom, hogy mit lehet az xposed-del varázsolni, és talán egyszer belevágok a ZperiaION saját ízlésemnek megfelelőre formálásába.
De most fontosabb egy működőképes telefon, stabil rom-mal.szerk.: Tényleg megdöbbentő, hogy mennyire meghalt a fórum.
-
1stVikman
senior tag
Hú, ez érdekesnek hangzik, lehet belevetem kicsit magam, ha lesz időm jövő héten.
Esetleg ha van időd/ kedved, akkor leírhatnád (kicsit szájbarágósan), amiket már te is végrehajtottál, hogy könnyebb legyen belevágni.
Kezdve az xposed telepítésétől, gravitybox (mi is az, mire jó) használata, meg, hogy mi is ez a Greenfy.
Több helyen olvastam már, hogy miket szétbuheráltak a telefonjukon, meg mutattak screenshotokat is, de fogalmam sincs, hogyan csinálták, kísérletezgetni meg nem volt kedvem.
Ami nekem hiányzik jelenleg az "X" az alkalmazásváltóban, és a fekete vagy sötét hátterek. (Tárcsázó, üzenetek/ beállítások stb, mindenhol ilyen világos cucc van, sőt ebben a ROm-ban még a widgetek is világosak)
Ha az xposeddel valahogy meg lehetne csinálni, hogy a Zperia-s romban lecserélni a képernyőzárat, néhány hangot, kamerát, albumot + néhány ikont gyárira, úgy, hogy a rendszer ugyanolyan stabil maradjon, akkor az nekem bőven jó lenne. Sebességben, akksihasználatban eddig az jött be legjobban.
De ez a mostani sem rossz, csak ugyebár a megjelenés, és rengeteg a felesleges app benne, és nem tudom miket szabad kidobálni.
Egy szó, mint száz, ha van rá lehetőséged, legalább néhány általad is alkalmazott trükköt leírhatnál amolyan tutorial szintem. -
1stVikman
senior tag
Szia!
Erről az xposed-ről írhatnál kicsit bővebben, mert eddig a rom-oláson kívül nem vetettem bele magam a témába.Most épp a tárcsázó, telefonkönyv, sms-ek sötétre varázsolásával próbálkozom, .apk-k system/app-ba helyezésével, és jogosultság beállítással, ami sikerült is, csak nem tudom, hogy nem-e ártottam valamit vele a rendszernek.
Szóval kíváncsi lennék erre az xposed dologra. Előre is köszi.@chapog
Elvileg olyan 40 ezer körül mozognak, ha kifogástalan állapotban van +- 5 ezer.szerk.: Egyébként az előző hozzászólásban elírtam kicsit a linket, nem az első oldalra ugrom a ROM-nál, de itt van egy javított: [link]
-
1stVikman
senior tag
Üdv Ion tulajok!
Ma nagy nehezen feltettem ezt a ROM-ot: Sirius/Z2 Full Port V2 Released
Vegyes érzelmekkel tölt el, hiányolok belőle pár dolgot, párat meg feleslegesnek tartok.
Ez inkább egy keveset piszkált, új gyári rom átirata a mi "régebbi" telefonunkra.
A Zperia és PureIOn romokban megszoktam a fekete tárcsázót, sms-eket, sötét menüháttereket, na itt ez nincs. Világos minden.
Az alkalmazásváltó ablaknál az előbb említett két romban volt egy kis "X", ami egyszerre bezárta az összes memóriában lévő alkalmazást, itt sajnos ez hiányzik, egyesével kell kidobálni mindent, mint régen.
Nincs hangerő gombra felélesztés, és reboot opció a kikapcsoló menüben.
Van viszont egy valag gyári "okosság", aminek a nagy részét szinte senki nem használja. A custom romokból pont ezeket gyomlálják ki, elérve a gyorsaságot, és a jobb ram kezelést. Itt megvan minden, de ennek ellenére még gyors volt a telefon. Bár szerintem ez a friss telepítésnek is köszönhető.
Letiltottam jópár felesleges app-ot, bővítményt, stb, feltelepítettem pár alkalmazást, amit használok, meg egy 25 témából álló pakkot, és egyre jobban tettszik a cucc. A bootanimációnál zene! szólt, ami engem kifejezetten idegesített, szerencsére tudtam orvosolni egy kis sebészettel.
Első benyomásaim alapján jó kis rom lehet ez, ha veszi az ember a fáradtságot, és telepítés után kicsit kitakarítja. Most még gyors, bővebben csak később tudok nyilatkozni. Üzemidővel sincs tapasztalatom, majd 1-2 hét után írok, ha érdekel valakit.Addig mindenkinek kitartás, és ha valakinek kérdése lenne, vagy feltenné, de elakad, akkor írjon, és amint tudok válaszolok.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Nyomj neki egy resetet. Hangerő fel+ bekapcsoló gomb egy rezzenésig. Ezután újraindul a telefon (ha töltőn van, akkor kikapcsolva marad).
Esetleg próbálhatsz olyat is, hogy bekapcsolva feltöltöd 100%-ra, majd nyomsz egy resetet a fent leírt módon, aztán addig nem nyúlsz hozzá, amíg kikapcsolt állapotban is a teli töltöttséget nem jelzi.Röviden megnyomod a bekapcsoló gombot, mntha a képernyőt akarnád feloldani, és akkor jön elő, hogy milyen állapotban van a töltés. A full töltés úgy néz ki, hogy az akksi ikon teljesen zöld, és nincs benne "villám ikon". Aztán kapcsold be, és elvileg jónak kell lennie. Nekem ez eddig mindig bevált, ha nem mutatta pontosan a töltöttséget, vagy érzésre túl gyorsan merült. De ilyen esetem még nem volt, hogy hirtelen ekkorát zuhant volna a töltöttség, vagy ekkora eltéréssel mért volna. -
1stVikman
senior tag
válasz
mkRoland #7098 üzenetére
Ez a GPS+hálózat dolog nekem is többször előjött, miszerint egy idő után nem vagyok elérhető, bár a telefon azt mutatja, hogy igen.
A hiba jelentkezett a gyári, a Zperia, és ha jól emlékszem a PureIon ROM-on is.
Ram kezelésében ezek közül a Zperia volt a legjobb szerintem. Most a Pure van fent, kompromisszumként a redőnyös feloldó, gyári kamera+album app miatt, de egyébként a Zperia jobban tetszett.~500 órát ment a telefon újraindítás, és különösebb akadás nélkül, mikor véletlenül kikapcsolásig merült.
-
1stVikman
senior tag
-
1stVikman
senior tag
-
1stVikman
senior tag
válasz
isti215 #7069 üzenetére
Az valamiért lassabban "áll be". Kell neki egy kevés idő, meg pár óra használat, esetleg 1-2 újraindítás, mire zökkenőmentesen kezd működni. És max. 2- 3 hét után indítsd újra a rendszert, ha már rendesen belaktad.
Nekem talán ~500 óra volt a max üzemidő egyben, akkor már azért volt lassulás. -
1stVikman
senior tag
válasz
isti215 #7058 üzenetére
Szia!
Itt eddig a Honami V3, ZperiaION és PureION volt leginkább kipróbálva. Az utolsó kettővel személyes tapasztalatom is van (jelenleg is a Pure van fent.) Mindegyik jó, de a Zperianak jobb a memória kezelése, cserébe sajnos nem a gyári kamera app, és lezárt képernyő van, Pure-ban gyári szinte minden (csak újabb verziók), de a ram kezelés kicsit gyengébb. (de még így is bőven jó). Illetve a menüben a jelölő négyzetek nem annyira szépek. Szóval mindegyiknek van előnye és hátránya. Nekem leginkább az jönne be, ha a kettőből tudnék egyet csinálni, csak nem tudom, hogyan kell. :-P
Amit linkeltél, annak elég összecsapott install leírása van, de szerintem csak nyitott bootloaderre tehető fel a cm11 miatt. Ha van kedved kísérletezni, akkor kipróbálhatod, és majd számolj be a fejleményektől.
üdv: Vikman -
1stVikman
senior tag
Szia! Igen, egész jól szuperálnak, sikerült beállítanom, hogy a mélyeket csak a front-okra küldje, és a hangerőket is kicsit eltoltam egymáshoz képest. Frontok -2, center +1, surroundok +2-n, így egész jó térhatás van a komolyabb jeleneteknél. De egy mélynyomóval lenne az igazi.
Hangszíneket nem használok, sima straight-re van kapcsolva az erősítő. Bár a sztereo forrásokat néha átteszem 6ch stereo-ra. Röviden kb, ennyi, nem bántam meg, hogy ezt vettem egy egybeépített lejátszó+5.1 szett helyett.
Nem mellesleg a teljesítményen kívül még szép is.
-
1stVikman
senior tag
Köszi neked is az infót!
Még nem tervezem eladni, ha úgy alakul inkább átruházom valakire a családban.Aztán ki tudja.
szerk.: Bár már az LG fórumban írtam régebben, de hátha nem láttad, szóval ezúton is szeretném megköszönni a hangfalak és erősítő kiválasztásában nyújtott segítségedet!
-
1stVikman
senior tag
válasz
drinker #7051 üzenetére
Sajnálom, hogy még egy ION-tulaj búcsúzott el, de a fejlődés nem áll meg.
Ha lehetőség lenne rá, biztosan bővíteném a ram-ot vagy ilyesmi, de sajnos nem lehet.
Én egyelőre kitartok, nincs olyan készülék, amire szívesen cserélném. Azaz van, de annyit nem költenék telefonra. :-P
Egyébként ha nem tolakodó a kérdés, mennyiért mennek mostanában az Ionok? -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #7042 üzenetére
Mivel privátban felmerült a gyári FW-ből FTF készítése, így megpróbálom itt érthetően leírni.
Szóval először is kell egy SUS (Sony Update Service).
Miután feltelepítettük, akkor indítsuk el, majd válasszuk ki a készülékünket. Típusjelzésnek megfelelően "i", "at" vagy jelzés nélküli (ez lenne a "h" végű) Ion-t válasszunk. Azt, hogy a készülékünk épp melyik, azt kideríthetjük a telefonon a beállítások/ a telefonról/ típusszám sorban, Lt28h, "i" vagy legritkább esetben "at".
Figyelem!
Mivel a telefont újra fogja telepíteni a SUS, így minden adatról készítsünk mentést PC-re vagy memóriakártyára a folytatás előtt. Custom rom felrakása előtt amúgy is javasolt egy tiszta, frissen telepített rendszer, ezért egy kalap alatt megoldható egy friss gyári rendszer telepítése, arról egy .FTF fájl készítése, majdan a Custom Rom felrakása.
Ha minden le van mentve (képek, zenék, telefonkönyv, sms-ek, játékadatok stb, kinek mi kell), akkor érdemes egy gyári beállítások visszaállítását csinálni, a belső tárhely tartalmának törlésével. Ezt a telefon menüjéből tudjuk elérni.
Vissza a SUS-hoz...
Ezután menjünk tovább, kapcsoljuk ki a telefont, és csatlakoztassuk a "hangerő le" gomb nyomva tartásával. A szoftver ellenőrzi, hogy van-e frisebb (sajnos már nem lesz), majd felajánlja a telefon újratelepítését. Válasszuk hát ezt az opciót. Ekkor letölti a telefonon build száma és a customization alapján jelenleg is a telefonon lévő FW-t, majd telepíti azt.
ha ezzel kész vagyunk, akkor a telefonon van egy friss, gyári rendszer, a PC-n meg a telepítőfájlok.
Ezután menjünk a
C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Update Service\db\13740270\blob_fs mappához, ott 3 db FILE_"számok" nevű fájl lesz, ami kelleni fog. Egyébként ezt érdemes még az egész procedúra előtt ellenőrizni, hogy vannak-e ilyen fájlok, és ha igen, akkor érdemes törölni az összeset. Ez azért fontos, hogy pontosan be lehessen azonosítani a frissen letöltött fájlokat.
Aki frissen telepítette a SUS-t, vagy nem használta még, annak biztosan nem lesz ott más, csak a frissen, a fentebb leírt módon letöltött fájlok.Ezután kell a flashtool.
Nyissuk meg, majd menjünk a tools/SEUS decryp lehetőségre, ott tallózzuk be a fenti fájlokat a C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Update Service\db\13740270\blob_fs mappából. Újabb fw-nél 4 fájl is lehet, nálam eddig mindig csak 3 volt. Adjuk a konvertálni kívánt oldalhoz (jobb oldalon) az összeset, majd nyomjunk a konvertálásra.
Ha végzett automatikusan felugrik egy ablak, ahol el lehet nevezni a fájlt, illetve be lehet állítani, hogy mely komponenseket tartalmazza a -ftf.
És itt meg is állnék egy szóra, mert van olyan leírás, ahol a loader.sin-t, van ahol a simlock-ta-t mondják, hogy ki kell hagyni belőle, valahol meg mindkettőt kihagyatják. Mivel nekem gyárilag független a telefon, így én csak a loader.sin-t hagytam ki, bár konkrétan bármelyik "generic world" elnevezésű fw-t fel merném tenni magamnak, nem ragaszkodnék az "eredetihez".
Szóval itt mindenkire rábízom, hogy benne hagyja-e vagy sem a fent említett fájlokat. Elnevezésnél írjuk be a fw verzióját, ami valószínűleg, mivel az utolsó gyári ez volt, a 6.2.B.0.211 lesz. Modellszám Lt28h, vagy i, a branding-hez meg beírható, hogy pl stock vagy generic CE/ World stb, vagy telenor hu vagy amilyen a telefonunkon volt. Ezek csak a későbbi beazonosításhoz szükségesek. Ezután még egy felugró ablakban megadhatjuk a telefon típusát.
És ezzel el is készült a saját, gyárilag a telefonon lévő FW-ről készült, flashelhető .FTF fájlunk, amit vármikor vissza is tudunk tölteni a flashtool segítségével, így állítva vissza a telefon gyári állapotát, és eltüntetve a rootolás, egyedi rom-ok, stb nyomait, ha esetleg garanciális javításra kéne vinni a telefont.A fentebb leírt procedúra az előző hsz-ben megtalálható linkeken is elolvashatóak angolul, én is az alapján próbáltam ezt a kis szösszenetet összehozni. Egyiknél képek is vannak segítségnek.
Kiegészítés!:
Ha valaki nem akarja újratelepíteni a telefonját, csak a .ftf-et akarja létrehozni, akkor válassza a Sony PCC-s megoldást. Előző hsz-ben a link.
A nagy lényeg ugyanaz, csak a telepítés előtt le kell választani a telefont. Így a PCC még letölti a gyári FW-t, de telepíteni már nem tudja, mert nincs mire.
Sok sikert minden vállalkozó kedvű Ion tulajnak. -
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #7041 üzenetére
Somy_
Videó linket küldtem privátban a .ftf készítéséről meg itt vannak a linkek:
FTF készítése Sony PC Companion fájljaiból:[link] Csak a "b" és a "c" lépés kell.
FTF készítése SUS fájlokból: [link]
Ha elakadsz szólj, és amint tudok reagálok.Illetve ha kérdése lenne bárkinek, a ZperiaION vagy a PureION FW-ekkel kapcsolatban, akkor arra is megpróbálok válaszolni.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Én úgy tudom, hogy csak a bootloader nyitással veszik el a garancia, minden más visszacsinálható.
A cwm, az a clock work mod, röviden mentési és helyreállítási feladatok végezhetőek vele, illetve egyedi rom-okat lehet telepíteni vele.
Gyári verzióra vissza lehet alakítani, nekem a SUS is megcsinálta, de flashtool-lal is vissza lehet tenni a gyári rom-ot. Kérdések nyugodtan jöhetnek itt is, hátha másokat is foglalkoztat a dolog, amire meg nem tudok válaszolni, azt úgyis megmondom.FullHD felvételt még nem próbáltam, ritkán videózok.
Egyébként mivel neked telenor függő a telefonod, így a bootloadert nem is tudod kinyitni, így nyugodtan bele vághatsz, ha gondolod.
Amit viszont legelőször javasolok, hogy mindent mentsél le a telefonról pc-re, illetve a telenoros FW-ből készíts egy flashelhető .FTF fájlt, ha valamiért mégis garanciális javításba kéne adni a telefont.szerk.: Kipróbáltam a fullHD videót, amennyire én látom, nem akad meg.
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Itt leírtam az egyik custom rom telepítését. 2 hónapig használtam, most ugyanettől a készítőtől van fenn a PureION nevezetű rom.
Mindegyiknek van előnye, hátránya, leginkább a kinézet miatt gyúrnék a kettőből egyet (ha tudnék).
Egyébként viszonylag stabil, megbízható rom-ok.Más!
A többi hsz-re reagálva, tényleg szégyen, hogy egy nem tökéletes rom-mal hagyták abba a support-ot. Én megelégedtem volna az S-re kijött .96-os rommal is, ahol javították a fullHD-t, a 2G hibát, meg ami még volt. De leginkább a sötét tárcsázó és sms felületet szerettem volna visszakapni, ami az ICS-ben is volt. Vagy legalább választhatóvá tették volna, mint témákat.
De sajnos nem így lett. Maradt egy mára teljesítményben eléggé a középkategória alján lévő, de kinézetre és anyaghasználatra prémium kategóriás telefonunk.Én tökéletesen meg vagyok elégedve vele, de ha lenne egy ugyanilyen kinézetű, de jobb teljesítményű sony, akkor lehet cserélném.
Mondjuk ugyanez a fém hátlap, középen a kamera, led vaku, hangszóró, oldalt meg az új sony-kon lévő fém bekapcsoló gomb, elöl az egységes, letisztult képernyő 4,6-4,7" méretben, és belül mondjuk egy Z vagy Z1 teljesítménye, és már perkálnám is érte a pénzt. -
1stVikman
senior tag
Én is még itt vagyok.
Rom nálam az a nem sokkal fentebb írt ZperiaIOn, és itt sem fényes a GPS+ sim együttes kezelése. Konkrétan, ha megy a navi, akkor egy idő után nincs hálózat. Azt mutatja, hogy van, de nincs. Se hívás, se sms, se adatforgalom, csak restart után hajlandó működni. De ha esetleg ügyeskedni próbálok repülőgépes mód ki/be kapcsolásával, vagy hívás kezdeményezésével, akkor magától újra is indítja magát. :-P
Ez így volt nálam már gyári ICS-n, JB-n és most ezen a custom Rom-on is. Sygic-kel, és Igor kapitánnyal is.
Ennyi nekem belefér, voltam vele Ausztriában, M.o.-is néhány helyen, stb, és mindig a ház előtt tett le.
És a kinézete még mindig ott van a szeren... -
1stVikman
senior tag
válasz
SRicsi88 #7008 üzenetére
Tapasztalatom nincs benne, ezért csak elméletben tudom megerősíteni, de szerintem igen.
Tehát felmásolod a másik ROM-ot, majd cwm-ben full wipe, factory reset, stb, és utána install rom. De ezt megerősíteni nem tudom. Vannak itt tapasztaltabb emberek is, akik több rom-ot is próbáltak már,, remélem ide írják, hogy ők hogyan csinálták.@Whynot?
Még nem kerestem, de szerintem ilyen program nincs, max a FW-ben turkálással lehetne megoldani. Szerintem. -
1stVikman
senior tag
válasz
SRicsi88 #7005 üzenetére
Szia!
Garanciavesztéssel csak a bootloader nyitás jár, a többi visszacsinálható.
Visszaállításnak még nem néztem utána, de szerintem a flashtool-lal lehet visszarakni egy gyári FW-t. Lehet, hogy a SUS is megcsinálná, de a flashtool az biztosan.(#6997) Vermilion69
Örülök, hogy sikerült a visszaállítás.
Pár alkalmazást, amit nem használsz, nyugodtan tiltsd le a beállítások/ alkalmazások/ mind fülnél kikeresed, ami nem kell, megnyitod, és ha aktív a letiltás gomb, akkor tiltsd le.
Root nélkül csak ennyit tudsz csinálni, de ez is sokat szokott segíteni. Rendszeralkalmazást, csak root után tudsz, tiltani/ törölni.Ami a játékot illeti, valószínűleg elfogy a memória, és emiatt zárja be a rendszer.
Én a helyedben egy mentés után, hogy tutira meglegyen minden ami kell, SUS segítségével újratelepíteném a rendszert (teljes törléssel). Utána letiltanám azokat a nem használt alkalmazásokat, amiket enged, majd ha utána is kilép, akkor sajnos ennyit bír a telefon.
Bár ezen csodálkoznék, mert én játszottam a Dead Trigger, Aphalt 7, CSR Racing, NOVA 3, amik szerintem jóval komolyabb játékok, és nem lépkedett ki a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mesterséges intelligencia topik
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest