- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KissP
tag
Sziasztok!
Gyorsan olvastam jó néhány hozzászólást, amiből rá is jöttem mennyire laikus vagyok.
Szeretnék az x8 amra egy olyan rendszert amiben törölhetek gyári appokat és telepíthetek SD-re.Persze az sem árt ha jobban optimalizált mint a gyári és gyorsabb.
Nem tudom van-e valami abszolút favorit. Ráadásul értenem kellene azt is, hogyan rakjam rá.Valami jó és egyszerű leírással.
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni!! -
quailstorm
nagyúr
válasz
FET-MEN #21196 üzenetére
Elég sok szakirodalom van a neten az emulációról de akkor kicsit részletesebben--> androidon a flash: hardware->linux kernel->dalvikVM(high level emulator(HLE))->flash[lite ARMv6 esetén](HLE) symbianon a flash: hardware->EPOC kernel->c-ben írt alkalmazáskezelő réteg->flashlite(HLE)
-
FET-MEN
veterán
válasz
quailstorm #21195 üzenetére
lol, nem vágom én ezt, ez nagyon szaki volt
-
FET-MEN
veterán
válasz
gipsztigris #21190 üzenetére
lol csak annyi van otthon felesleges? azigen
őő mire gondolsz mert nem vágom. nem viszik ezek a szarok a flash-t de nem is kell
-
xcel2000
aktív tag
válasz
FET-MEN #21179 üzenetére
Meg attol nm igen kell félni hogy nem lesz garis mivel itt a szervizes csákó olyan süket hozzá hogy az csak na
először mikor bevittem kb másfél éve akkor főzött rom volt rajt aztse tudta mi az, meghalgatta más fülesekkel azt csinált rajta egy szoft frissitést
Másodszor meg vágott egy érdekes fejet , de a mostanira leszek kiváncsi -
FET-MEN
veterán
válasz
gipsztigris #21167 üzenetére
hát annyi van neten mint a sár
mennyiért adod? fehér? -
draco31
veterán
Most megnéztem, 10W40-es az én x8-am. Ez egyébként a gyártási év és hét akar lenni nem?
-
FET-MEN
veterán
sziasztok. miujság errefele? romok hol tartanak, ics? nemrég járt nyálam egy 11w49-es alaplapos x8, nemsemmi, 2.1 sokkal gyorsabb volt rajta mint az eddigieken.
-
gipsztigris
addikt
válasz
vgyuri #21158 üzenetére
Közben meg lett a megoldás. A nyomorult Telenor ezt írja az oldalán.
"Hozzáférési pont típusa: Internet vagy Default (készülékfüggő)"
Ez idáig rendben is van, ha nem Sonyról volna szó! Mert ott sem Internet, sem pedig Default nem jó, hanem ezt kell beírni: Hozzáférési pont típusa:default, supple
És így már ezerrel hasít a mobilnet!
Köszi!
-
válasz
gipsztigris #21153 üzenetére
[link] - Sony-tól is le lehet kérni a beállításokat, nem tudom hogy ismeri-e a Telenor-t. Pár éve még valamilyen hivatalos Sony oldalon is meg lehetett adni a mobilszámot és jött az sms.
Telenor Online-on nincs megrendelve a Készülékbeállítás automatikus üzenet leküldés tiltása szolgáltatás? Ez okozhatja, hogy nem kapod meg sms-ben.
[link] - ez szerint 6 adatot kell csak megadni. Gondolom az internet meg van rendelve.
-
samu74
addikt
Hali!
Melyik kernelt ajánlanátok a GingerDX v26 alá?A bootloadert sikerült kinyitni,de egy olyan kernelt szedtem le az XDA-ról ami X8_08-GDX_Alfs_Djnils.Ez 2.6.29.6...Jó ez? -
PHenis
senior tag
Sziasztok,
ma vettem a telefont. Vodás, függetlenítettem házilag. Tenném fel a gingerdx-et.
Ha jól olvastam kernel cseréig marad független, de mivel az enyém 11w49-es ezért kernel cserét (loader nyitást) nem is csinálhatok.
Szóval a legfrissebb gyári soft van rajta.
Flashtool-al rootlotam és feltettem az xrecovery-t. Eddig itt tartok, de elbizonytalanodtam.
A v0.28-as gingerdx-et néztem ki. Ez a legstabilabb?
Azt írják cwm kell hozzá. 4.0.1.5-ös cwm van az xda-n de ahhoz meg busybox kell (ezt még nem tudom mi).
Szóval marketről letöltöm a busybox-ot, majd xrecoveryvel [innen] a legalsót (amend, az attached files-nál) felteszem, újraindítom és immár a cwm jön be ha nyomkodom a vissza gombot?
Cwm-el pedig simán update from zip-el felteszem a 0.28-as dx-et és a Gingerdxmodules stockkernel-update-t? -
-
válasz
gipsztigris #21148 üzenetére
[link] - kérd le sms-ben vagy a Telenor Online ügyfélszolgálati oldalon keresztül, így nem kell kézzel beállítanod a dolgokat.
-
gipsztigris
addikt
válasz
Richard! #21147 üzenetére
Sziasztok! Egy kis help kéne!
SE X8-on Telenor mobil internet beállításokat szeretném megtudni.X8_PoPfan_ICS_v12 ROM van fent, és a Telenor honlapján lévő beállítások szerint nem működik. Okostarifa 180-as csomagom van. 2.3.7-el sem akart menni ROM frissítés után.
Köszi!
-
Richard!
addikt
Üdv!
Létezik olyan alkalmazás,ami bezárja a hattérben futó progikat?
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Lajbymester #21145 üzenetére
Szóval akkor telefonszervízben elvileg megoldható a bootloader nyitás... Majd rákérdezek, mert ha megoldható, 5-6000 Ft-ot megérne nekem is.
Nem nagyon akarom lecserélni, mert amire használom, arra tökéletes - nem túl nagy készülék. Azért nem is nézegetek másik érintős telót, mert már túl nagy a többi... Játékra, filmnézésre pedig sosem használom. -
Lajbymester
tag
válasz
Norbi.Sz #21144 üzenetére
Egy biztonsági rést használ ki a bootloader nyitás folyamata, amit a SE megtalált és "betömték". De pénzért még mindig lehet nyitni, ha ismersz valakit akinek SETool2-je van, úgy tudom telefonszervizekben van. Vagy pedig itt 24 dolcsiért kinyitja a csávó. Nekem megérte.
Amúgy ezt nézzétek. Atomronda lesz tőle a telefon
De valakinek megéri, hogy féltégla legyen az övéből egy kis plusz aksiért cserébe.
-
-
xcel2000
aktív tag
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Norbi.Sz #21128 üzenetére
Erre tudja valaki a választ (?): [nyitható a bootloader]
-
punk17
aktív tag
nAa-13
CWM Recovery 5.0.2.8
Fixed boot into recovery issues
Latest gingerbread busybox and init
Panic timeout set to 1sec for shakira -
xcel2000
aktív tag
Hát 729 en elég siralmas eredmény :/
-
xcel2000
aktív tag
Na hát az lenne a legjobb
Amugy nagyon tetszett megkérdezett mindent, mit akarok feltelepiteni,milyen témát,melyik kamerát,milyen kernelt,flash playert adobe radert, stb stbTetszetős igy elsőre csak párszor befagyott és bonyolult a beállítás ezzel a MIUI tool box al :/
-
xcel2000
aktív tag
Szó szerint kihültem ennek a MIUI romnak a telepitésekor!!
Azt sem tudtam pislogjak vagy levegőt vegyek -
xigris
őstag
válasz
razorka777 #21127 üzenetére
Bevallom nekem is hiányzik mindig lehetett várni mikor jön ki valami új rom nem úgy mint az lww-nél
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Keresek x8-ra romot ami viszonylag stabilan megy. Webezés, facebook és viberre lenne használva. Eddig a gingerdx volt fent de a új (v28) nem szinkronizálja a google accountokat és meglehetősen buggos.
-
Norbi.Sz
senior tag
Ha 11W33 előtti X8-am van, azon sehogyan sem lehet cserélni a kernelt (nem lehet bootloadert nyitni)? Azt tudom, hogy itthon nem tudom megcsinálni, mert eldobó lesz belőle, de mondjuk GSM üzletben sem tudják megcsinálni a nyitást pénzért, mint mondjuk a függetlenítést?
-
xigris
őstag
válasz
razorka777 #21122 üzenetére
Szia!
ha nyitható a bloader akkor az abu féle rom és kernel hozzá,habár én is átnyergeltem másik telóra de ezt írják a legjobbnak [link] de kiváncsi vagyok mit mondanak azok akik még használják a telót. -
Andoidtibi
csendes tag
Helló Sziasztok!
Régóta olvasom eme bejegyzéseket sok mindent innen tanultam
-
draco31
veterán
Keresem a Facebook contact Sync nevű alkalmazás x8-ra megfelelő változatát, ugyanis a gyári facebook nem akar szinkronizálni normálisan a telefonkönyvel. Csak az e-mail címeket teszi be, már amikor egyáltalán működik. Nem is nagyon használom, opera minivel egyszerübb. Marketen nem találom, play-ről meg nem emgedi letölteni. Több ismerősöm is ezt használja.
-
razorka777
veterán
Sziasztok!
Pár hónapja,hogy már nincs ilyen telóm,de a húgom fiának készülünk egyet venni.
Mivel rég nem voltam erre az lenne a kérdésem,melyik most a legjobb kernel+rom páros a telóra? -
xcel2000
aktív tag
Erröl a romrol mi a véleményetek ?
(ICS)
-
kmisi99
addikt
Heló! Adott egy X8 as az alábbi problémával. Ha lezárom a képernyőt véletlenszerűen feljön a feloldó képernyő. Teljesen véletlen időközönként bejön. Hogyan lehetne ezt orvosolni?
-
quailstorm
nagyúr
Én csak próbálom terelni az embereket a "jó" irányba, már sikerült megrögzött astro-s késöbb ES-t használót áttéríteni az x-plore-ra. Neki könnyebb nem az én kedvemért használja. Az ajánlásom valóban nem a legjobb.Viszont most próbáltam ki a total commander droidot, magyar, eszeveszett gyorsan scrolloz/renderel, és lehet root joga. Az is jó cucc. De mint írtad ízlés dolga, én meg pálcát használok na. X8-on asszem nem túl jó az X-plore, túl picik a betűk.
-
válasz
raziel01 #21114 üzenetére
Úgy látom megártott a meleg a fiúknak!
raziel01
Én eddig is azt használtam, ami nekem megfelelt. Ha figyelmesen elolvasod újra, amit írtam, akkor olvashatod, hogy tedd te is ugyan ezt. De ha valamit nem ismersz kellő alapossággal, az nem jelenti automatikusan, hogy hulladék.quailstorm
" a windows intézőhöz, és a nautilushoz hasonlít, már nem tetszik. Nyilván az ujjra optimalizálás okán is ilyen. Nekem a 3,5 colos rezisztív 800x480-as panelen jobb a WinMO-n és symbianon megszokott x-plore."
-És ki kérdezte ezt tőled, hogy neked mi tetszik?
-"Ne akarj hatni más ízlésére, nekem mindig más volt."
Ezt a melegnek tudom be, hihetetlen!!!
Lazíts, ilyenkor jólesik egy pohár sör! -
quailstorm
nagyúr
Te nem érted hogy nekem a nyitogatható mappaszerkezetes fájlkezelő tetszik, mert hatékony. Ne akarj hatni más ízlésére, nekem mindig más volt. Volkov Commanderrel kezdtem, Totallal folytatom, szerinted mobilon mi mást használnék mint valami miniatűr, de infókkal teli fájlkezelőt. Mellesleg az x-plore-nak kiváló galéria és videóappja van, mig pl SGS2-n a gyári besült, ez azonnal működik.
-
válasz
quailstorm #21107 üzenetére
Nem értem, a gondolat menetedet!
Az, hogy külsőre mihez hasonlít ízlés doga. A személyautók döntő többsége hasonlít egymásra, ez nem alapja annak, hogy inkább szamáron közlekedek.
Azt sem értem, hogy kerül ide a Symbian és a Windows, androidon működő fájlkezelő a téma, de ha már így alakult nekem a zárt rendszerű Sony Ericssonon az MobyExplorer volt a legmegfelelőbb.Ha valamit nem tudunk egyből kezelni, azért nem kell egyből lehúzni, mert sokszor csak a saját bénaságunkat mutatjuk be ezzel.
-
-
válasz
raziel01 #21104 üzenetére
"ES File Explorer szintén hulladék."
Kifejtenéd bővebben! Sok fájl kezelőt próbáltam már, de ez a legjobb szerintem, sokoldalú, személyre szabható, gyors és megbízható, rendszeresen frissítik ill. van magyar nyelvű is, hála RootRuleznek!
Félő, hogy felhasználó tudatlanság! -
raziel01
veterán
Felraktam a GingerDx v28b-t, hát igen a Nemus Launcher még mindig fos. ES File Explorer szintén hulladék.
-
válasz
boxos23 #21101 üzenetére
"az android marketen és azt írja hogy nem kompatibilis a telómmal a 11.1 flash player."
Félő, hogy nem véletlenül írja ki! Kevés hozzá a rendszer erő. Új készülékben kellene gondolkodni, ha annyira fontos ez a flash player.
Egyébként szép lassan elfelejtjük ezt az alkalmazást. Adobe: leáll a mobil Flash -
Brianiac
aktív tag
Hali!
Visszaraktam a gyári romot SEUS-al és olyan gondom van hogy nincs mobilnetem, egyszerűen nem műkszik, a térerő ikon mellett sincs se 3g ikon se semmi... Valakinek valami ötlet hogy mi lehet a gond??
Legutóbb meg mikor újraraktam a gdx26-t a wifim nem működött, holott előtte meg igen ugynazzal a kernellel és rom-al. Lehet hogy esetleg a telefon kezd haldokolni? Mert mstanában csinált 1-2 fura dolgot.
Szerk.: Még egy olyan kérdésem lenne hogy a bootloadert hogyan tudom visszazárni??
-
boxos23
aktív tag
Valaki segítsen nekem is.
Akár mit csinálok nem játsza a flasht a telóm, mindig kiirja hogy töltsem le a legújabb adobe flash playert mert az enyém csak 10.3-as és 11.1 kell.
tölteném le az android marketen és azt írja hogy nem kompatibilis a telómmal a 11.1 flash player. Eddig míg nem kellet frissíteni minden flash szépen ment.
Most mit csináljak??
már feltettem a flash player 11 -et de még kevés és a 11.1 meg nem támogatott.
Valami megoldás.?????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külpolitika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest